Şimdi Ara

Lehim Teli Secimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
14.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar basit elektronik devreler cep telefonu tamir vs. icin:

1) flux orani az lehim mi iyidir fazla mi? (%1 ve %2 flux iceren teller var)

2) 60/40 vs 63/37 SnPb orani cok onemli midir?

Tesekkurler.

• Cep telefonu tamirinde kullanacaksanız, kaliteli lehim teli alın ve lehimleme malzemelerini çeşitlendirmeniz gerekir.

Lehim telinde kurtel veya feray kullanıyorum, memnunum...

Flux 'ı özellikle lehim telinden ayrıca kullanmanız gerekir. lehim telinin içindeki flux telefon tamirinde yeterli olmayacaktır. ( flux sıvı veya krem tip- ben sıvı flux kullanıyorum ) krem lehim alın ( cep telefon tamircileri yuva yapmada kullanırlarmış... ) , lehim pastası olarak lötfett kullanıyorum...

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 10 Mayıs 2014; 16:51:35 >
  • user_x U kullanıcısına yanıt
    Bazı hassas devrelerde ısı tahribatının en aza indirilebilmesi bakımından ince lehim kullanmakta yarar vardır.https://www.google.com.tr/#q=ince+lehim+teli kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 10 Mayıs 2014; 18:14:37 >
  • Soldex lehim teli ve Lötfett pasta kullanıyorum, tavsiye ederim.
  • arkadaşlar konuyu günceledim.Bendede aynı sorun var.EDONİ marka lehim teli aldım.O kadar berbat ki...Arkadaştan deneme amaçlı aldığım 1 karış lehim teli hem iyi yapısıyor hemde çabuk eriyor.Rengide parlak.

Bana piyasadan bulabileceğim kaliteli birkaç marka yazabilirmisiniz?

Şu an yazdığınız lehim tellerine bakıyorum.İnternettende alabilirim..
  • ben 10 senedir Soldex 60/40 ve amasan lotfett kullanıyorum çok memnunum.Tabi Kurtel ve Feray da iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon secimi
    3 ay önce açıldı
    Lehim makinası tavsiyesi.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar kurtel ve soldex arasında kaldım ve kurtel aldım.Çok iyi istediğim gibi cıktı.0.75 olanından aldım.Yardımcı olanlara tşk ederim.
  • slm konu biraz eski ama ben cep telefonu tamırlerınde 60/40 %2.0 flux lehim teli kullanıyorum bırde havya setiniz cok iyi olması lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.