Şimdi Ara

Legend Of Grimrock (EOB,DM özleyenler buraya :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

GOG'dan gelen mail sayesinde bir oyuna rastladım:

Legend of Grimrock

quote:

We’re proud to announce that Legend of Grimrock is going to be released on 11th of April for PC and pre-orders start NOW! The game will be launched on Steam, GOG.com and directly on our site. As a thankyou for supporting us during the intense crunch months we’re offering a special pre-order sale for only $11.99 – 20% off from the retail price of $14.99.

What is Legend of Grimrock?
    Old-school dungeon crawling game inspired by Dungeon Master, Eye of the Beholder and Ultima Underworld.
    Explore a vast dungeon riddled with hidden switches, pressure plates, sliding walls, trapdoors and more.
    Discover secrets, cast spells with runes and craft potions with herbs.
    Fight murderous monsters and seek lost artifacts in ancient tombs.
    Create a party of four characters and customize them with different races, classes, skills and traits.

Legend of Grimrock is a dungeon crawling role playing game with an oldschool heart but a modern execution. A group of prisoners are sentenced to certain death by exiling them to the secluded Mount Grimrock for vile crimes they may or may not have committed. Unbeknownst to their captivators, the mountain is riddled with ancient tunnels, dungeons and tombs built by crumbled civilizations long perished now. If they ever wish to see daylight again and reclaim their freedom the ragtag group of prisoners must form a team and descend through the mountain, level by level.

The game brings back the oldschool challenge with highly tactical real-time combat and grid-based movement, devious hidden switches and secrets as well as deadly traps and horrible monsters. Legend of Grimrock puts an emphasis on puzzles and exploration and the wits and perception of the player are more important tools than even the sharpest of swords could be. And if you are a hardened dungeon crawling veteran and you crave an extra challenge, you can arm yourself with a stack of grid paper and turn on the Oldschool Mode which disables the luxury of the automap! Are you ready to venture forth and unravel the mysteries of Mount Grimrock?

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=xmSJ1iFx5zA&feature=player_embedded#!]

11 Nisan'da piyasaya çıkacakmış...
    açıkcası bu tarzı görmeyeli uzun zaman oldu, özlemişim :)

• işte yapılması gereken de buydu be, günümüz standartlarında görsellikle old-school dungeon crawler oyunlar.. heyecanla bekliyorum
  • Dün gece ön sipariş ile aldım, steame kaydettim. 11 Nisan günü izin vereceğim kendime işten :)
    Harita hiç yoktur umarım dedikleri gibi, eskiden yaptığımız gibi haritayı biz çizelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 28 Mart 2012; 13:46:22 >
  • harita opsiyonelmiş, kalemleri kağıtları hazırlayın diyorlar :)

quote:

you can arm yourself with a stack of grid paper and turn on the Oldschool Mode which disables the luxury of the automap!
  • quote:

Orijinalden alıntı: laider

harita opsiyonelmiş, kalemleri kağıtları hazırlayın diyorlar :)

quote:

you can arm yourself with a stack of grid paper and turn on the Oldschool Mode which disables the luxury of the automap!

Daha önce farketmemiştim, sen yazmadan önce değiştirditm tam kendi postumu :)
    Olay budur kaybolalım zindanlarda.
  • Eski oyuncular nasıl da belli ediyorlar kendilerini
  • Yavaş yavaş pişmaniye oluyoruz :P

Eye of the Beholder oynarken, geçtiğim yolları unutmamak için bir adet ok bırakırdım yere. İlerleyen yıllarda öğrendim herkes aynı taktiği kullanmış, tek mini çakal ben değilmişim
    6-7 sene öncesine kadar "harika" harita çizimlerim duruyordu. Geçen aylarda Oyungezer'de bir yazı okuyuca aklıma geldi, aradım bulamadım :/
    Gönül ister Menzoberranzan, Sword of Shannara, might&magic benzeri oyunlarda çıkarsınlar. Aynen Wasteland 2 de olduğu gibi biz dinazorlar "ekrana para atarız."

Evet Brian Fargo Wasteland 2 yi resmen yapıyor kickstarter sayesinde :) Daha çok zalimlik yolda anlayacağınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ok bırakmak süper fikirmiş, benim hiç aklıma gelmedi valla,
    deli gibi dolanır dururdum :)

acaba hep dungeon mı olacak,
    yoksa eob2'deki gibi orman, tower vs farklı ortamlar olacak mı merak ediyorum.
  • Yıllardır Beholder'ın yeni versiyonunu bekler dururdum, atmosfer EOB'yi kesinlikle hiç aratmıyor.
  • @laider
    Minotaurdan destanından kopya çekip yapmıştım o ok bırakma olayı :)

Farklı zindan tipleri varsa iyice süper olur. Dışarıya çıkmayız bence ama bitki örtüsü kaplı/alienvari/mistik tarzda yerler varsa çok iyi olur.
    Olmasa da sorun değil gerçi, daha çıkmadan kusur aramayacağım bu oyunda Sırf düz aynı mekan olsa bile laf etmem oynarken.
  • Ne varsa eskilerde var denilmiyor boşuna dimi ama
  • Uzun zamandır bekliyodum bu oyunu çıktığı gibi alıcam.
  • @siberarmi,
    onu bu oyuna yorumlamak akıllıca

bu arada steam'den aldım diye yazmışsınız.

şu DRM konusu kafamı kurcalıyor,
    GOG mu Steam mi karar veremiyorum açıkcası.

GOG'dan alsam oyun benim olacak,
    Steam'den alsam program kur,
    internete bağlan vs diyecek...

karar veremedim.
  • Valla GOG da olduğunu bilseydim oradan alırdım :) Steam iyi hoş ama arada sapıtıyor. GOG dan al kafan rahat olsun.
  • Bu tarz sevenlerin kesinlikle kaçırmyacağını düşünüyorum. Eskiye dönüş olması harika...

Gog'un olması bir harika her oyunu yenilenmiş neredeyse. Divine Divinity, Desperados olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shaddar -- 28 Mart 2012; 18:25:53 >
  • müziği de başarılı olmuş:

Creating legendary music for Grimrock
  • Müzik hakikaten çok güzel olmuş kendimi yorgun argın tavern e girmiş bi gezgin gibi hissettim.
  • Daha önceki oyununu oynamamıştım. Açıkcası bu oyunu da ilk defa görüyorum. Bir bilgi verebilir misiniz oyun hakkında?
  • valla benim zamanımda EOB tarzı,
    FRP'yi iyi bilenlerin arcade olarak görüp burun kıvırdıkları,
    "labirent tarzı zindanlarda yaratık avlamaca" oyunu diye bahsettikleri bir oyundu.

hiçbir zaman çok iyi bir FRP oyuncusu olamadığım için EOB tarzı benim herzaman çok hoşuma gitmiştir.

şöyleki:
    oyunda farklı sınıflardan 4 kişilik bir takım oluşturuyorsunuz (büyücü-cüce-hırsız-savaşçı vs),
    herbirinin kendi artıları eksileri var,
    labirentlerde ilerleyip bulmacaları çözüp karşınıza çıkan düşmanları öldürüp,
    onlardan kalan eşyaları kuşanıp zamanla güçlenip yolunuza devam ediyorsunuz.

oyunun hoşuma giden tarafı,
    1- hikayesi grafikleri atmosferi idi,
    hele dwarf prensi mi ne arıyorduk,
    elimde sözlük yarım yamalak anladığım kadarıyla;

2-numpad ile hızlı bir şekilde ilerleyebilmemiz idi,
    bu durumun oynanabilirliği çok etkilediğini düşünüyorum,

3- labirentlerde kaybolmamak için yolları ezberlemek idi,
    ki şu anda buna nasıl kafa yormuşum şaşırıyorum valla :)

o kadar bahsettik, bir kaç ss koymakta fayda var:

EOB2 açılış ekranı

yoldan iki kişi daha almış

gidin diyince gidecektik sanki

(hatırlarsınız) karşılayan üçkağıtçılar

-hele iyice derinlerde dev örümcekler tarafından zehirlenip,
    bu ortamda dinlenilmez diyip stres içinde çıkışı aramamı,

-yoldan bulup partine kattığın hırsızın senden birşeyler götürüp kaçmasını,

-şu yukarıdaki sırıtkan tiplerin sizi güzelce karşılayıp sonra saldırmalarını,

-ormandaki mezarları açarken cleric'in durun yapmayın,
    bırakın huzur içinde uyusunlar demesini,

-beholder'la ilk karşılaşmamı hiç unutmam.

sonuçta bu tip oyunlar eğlenceliktir diye düşünüyorum.

zamanında ısrarlar üzerine "pool of radiance" tarzı oyunlar da oynadım,
    sanki görevleri zorla yerine getirdiğimi hatırlıyorum, pek alışamadım.

senden adam olmaz bari M&M oyna diyen arkadaşlarımı buradan sevgiyle anıyorum:
    M&M IV'ü başından kalkmadan oynadığımı dün gibi hatırlıyorum.

yeni oyunları nasıl bu kadar rezalet olabildi hala merak ediyorum.
    keşke bu ekip bu seriye de el atsa...

kusura bakmayın kafanızı şişirdim,
    oynamadan tabii anlaşılmaz ama,
    en azından satır aralarında bir fikir vermiş olabilir.

sonuçta Legend Of Grimrock'u merakla bekliyoruz.. :)

• EoB oynarken çizdiğim haritalar, aldığım notlar, üni de tez hazırlarken aldığım notlardan fazlaydı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.