arkadaşlar çalışmalarınızda kolay gelsin. benim bi devre isteğim olacak ben arabamın arka stop lambalarını led li yaptım ancak bi problem var parklar yanıkken frene basınca kablolar ısınıyor ledler sönüyor,parklara hafif yansın ledler diye taktığım direnç çok ısınıyor.Benim isteğim şu; ööle bi devre lazım ki parkları açıkken frene bastığımda parklardan gelen enerjiyi kapatıp enerjiyi ledler, frenden alacak,ama freni bırakınca tekrar parkların yanması gerekli,,, yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü led li stop lambalarını yapabilmek için 2 haftamı harcadım yardımlarınızı bekliyorum,teşekkürler,,,
Kablo ısınıp lamba sönüyorsa kısa devre vardır.?
frene bastığında parkların sönmesi için çift konumlu röle kullan (1-1) tipi bu röle 5 uçludur 2 ucu çıkış bir ucu giriş diğer iki uçta bobindir.
Direncin çok ısınmasının nedeni üzerinden fazla akım geçmesi.
hocam 1-1 tip dediğiniz bu röle nasıl bişey elektronikçilerde bulabilirmiyim?
iki adet çıkış ucu var mesela 2 adet lambanız var normalde 1 numaralı uca bağlı olan çalışıyor.Röleye enerji verdiğinizde 1 numaralı olan sönüp 2 numaralı olan yanacaktır.Siz bağlantı yaparken 1 numaralı ucu bağlı tutacaksınız yani röle enerjisiz olacak frene bastığınızda röle enerjilenip 2 numaralı olana geçecek ve park lambalarınız sönecek.Fakat trafik kuralları gereğince doğru değil.Ayrıca elektronikçilerdeki minik rölelerin akım değeri düşüktür.Oto elektrikçilere bakın.
konunun röle ile ilgisini anlayamadım.takılan led devresinde bir arıza var ki kablolar ısınıyor. direnç de ısınıyor.devre ve bağlantısında bir yanlışlık var.
bencede röleyle falan işin yok senin doğru dizilim, bağlantı ve doğru dirençle sorun olmaması lazım .bencede kısa devre var.
arkadaşlar devrede sorun yok 1n4004 taktım olayı çözdüm sağolun,,,,
Sanırım bahsettiğiniz devre FAR rölesiyle çalışacak.Yani arabadaki farlar gibi Normalde kısalar yanar farlar açıkken ama Uzuna geçince 2. röle devreye girer.
İçindede zaten 2 bobin var.İkiside ayrı ayrı çalışıyo zaten
Buda şekli ve devre şeması.Belki yardımcı olur
1N4004 ü nasıl bağladığınızı bizimlede paylaşırmısınız?
Diyot bağlayınca olay nasıl çözüldü anlamadım..
Sanırım park ve fren beslemesi birbirini kısa devre ediyordu. Bu nedenlede kablolar aşırı ısınıyor ve ledler sönüyordu. Normalde bir led grubu diyelimki 11V ile sürülüyor ve orta karar bir ışık şiddeti veriyor. Siz buna ortak katot uç bağlantısı yapıp sonradan birde 12V ile beslerseniz sonuç olarak led grubu en yüksek olan seviyede yani 12V ile sürülmüş olur. Hali hazırda led grubu üstündeki 11V'un sonradan gelen 12V üstünde gerilimi arttırıcı yada kesici bi etkisi olmaz.
Ama şöyle bir durum olur, frenden gelen gerilim, park ve fren sistemin kısa devre olması nedeniyle park beslemesi tıkanabilir. Çift bacaklı röle kullanmak iki sistemi birbirinden ayırmak için gerekebilir
Merhaba arkadaşlar bende ledli stop lambası yapmak istiyorum. Nasıl yapacağıma dair devre şeması ve döküman nasıl bulabilirim acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: f_koca5055
arkadaşlar devrede sorun yok 1n4004 taktım olayı çözdüm sağolun,,,,
bilginin paylaşılarak çoğaltıldığı bir yerdeyiz,ama sen bir açıklama koymamışsın,devrede sorun yok diyorsun ve bir diyotla çözdüm diyorsun,çözdüğün neydiki?
quote:
Orijinalden alıntı: aksoy93
Sanırım bahsettiğiniz devre FAR rölesiyle çalışacak.Yani arabadaki farlar gibi Normalde kısalar yanar farlar açıkken ama Uzuna geçince 2. röle devreye girer.
İçindede zaten 2 bobin var.İkiside ayrı ayrı çalışıyo zaten
Buda şekli ve devre şeması.Belki yardımcı olur
Eyw SAol
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme