Şimdi Ara

LED Savaşı Acer S243HLBMII vs LG W2486L Hangisini Tercih edersiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG W2486L



     LED Savaşı Acer S243HLBMII vs LG W2486L Hangisini Tercih edersiniz?



    Brand LG
    Model W2486L
    Cabinet Color Black
    Display
    Screen Size 24"
    Widescreen Yes
    Recommended Resolution 1920 x 1080
    Viewing Angle 170°(H) / 160°(V)
    Pixel Pitch 0.282mm
    Display Colors 16.7 Million
    Brightness 250 cd/m2
    Contrast Ratio DC 2000000:1
    Response Time 2ms(GTG)
    Panel LED backlight LCD display
    Connectors D-Sub, DVI, HDMI
    D-Sub 1
    DVI 1
    HDMI 2
    Power Supply 100~240V
    Power Consumption 27W
    Dimensions 22.7" x 17.3" x 7.8"
    Weight 4.7 kg


    Fiyat Aralığı:600-650 tl





    Acer S243HLBMII



     LED Savaşı Acer S243HLBMII vs LG W2486L Hangisini Tercih edersiniz?

    Screen size: 24"
    Widescreen: Yes
    Native resolution: 1920x1200
    Brightness: 250 cd/m2
    Dynamic contrast (dcr): 8000000:1
    Pixel size: 0.277 mm
    Response time: 2 ms
    Viewing angle horizontal: 176 degrees
    Viewing angle vertical: 176 degrees
    15pin d-sub: 1
    Hdmi: 2
    Tco03: Yes
    Ce: Yes
    Speakers: Yes
    Tilt: Yes
    Colour: Black
    Retail box quantity: 1
    Unit brutto volume: 0.0494 cubm
    Unit net weight: 6.5 kg
    Unit gross weight: 8.5 kg


    Fiyat Aralığı:710-790 tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 1 Şubat 2010; 13:54:53 >







  • Güzel paylaşım ben ACER dan yanayım fiyatı inerse alabilirim ama led teknolojisi monitörlerde pek fazla tutulmuyor.
  • led teknolojisinin monitörlerde tutulmadığını ilk defa duyuyorum. piyasaya doğru dürüst giriş olmadı ki bir çok kişi led monitör bekliyor. tutulmuyor demek yanlış olur heralde.
    şu an makul ölçü ve özelliklerde led monitör yok. bir süre sonra her markanın ledlerini görmeye başlarız.
    fiyatları da zamanla makul düzeye gelirse ledler lcd piyasasına hakim olur fazla geçmeden.
  • bende led teknolojisinin tutulmadığını ilk defa duyuyorum ,biraz açarmısınız nedenini
  • Arkadaş heralde oled le lcd arasında bir teknoloji olduğu için tutulmuyor dedi.Şahsen ben samsung un led modelini bekliyorum.
  • Bu ikisi arasından LG dah iyi bence . Buraya Sony koysanız bazıları sony diyecektir. Ama Sony'nin ekranlarını LG' nin ürettiğini çok kişi bilmiyor ...
  • ACER'ın tasarımı çok güzel, tam bir minimalist tercihim ACER'den yana olurdu. Ama fiyat olarak oldukça tuzlu neredeyse aynı inç 2 lcd fiyatına. Bu senenin sonuna kadar piyasaya yeni Samsung ve Lg LEDleri girecekmiş bakalım o zaman fiyatlar biraz düşecek mi?.


     LED Savaşı Acer S243HLBMII vs LG W2486L Hangisini Tercih edersiniz?  LED Savaşı Acer S243HLBMII vs LG W2486L Hangisini Tercih edersiniz?

     LED Savaşı Acer S243HLBMII vs LG W2486L Hangisini Tercih edersiniz?  LED Savaşı Acer S243HLBMII vs LG W2486L Hangisini Tercih edersiniz?





    Şu ürünleri gördükçe yeni mönitör alacak biri olarak iyice kafam karıştı şimdi 24" bir LCD alıp geçsem mi yoksa yıl sonunu bekleyip yeni çıkan uygun fiyatlı LED'lerden birisinimi alsam diye düşünüyorum. Siz olsanız ne yapardınız.




  • Teknoloji farkı yoksa panelde lg tabiki iyi tabi kullanıcı beğenmezsede o iyi değil dedimi karşı cıkmak olmaz kişisel gorusum lg den yanadır.
  • LG daha iyi gibi.HD görüntüsü güzel.
    Bir sorum var.Bende 1680*1050 çözünürlüğünde 22 inç lcd (samsung 223BW) var.Uydudan HD yayını izliyorum (Türk kanalı ama adı aklımda değil) ama LG'nin ki kadar net çıkmıyor.Bunun sebebi monitörün Full HD olmamasındanmıdır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 2 Şubat 2010; 12:25:18 >
  • lg daha iyi demekle iş bitmiyor neden LG daha iyi diye belirtmenizde fayda var.. ayrıca hareketli kontrastı acer'ın 4 kat daha fazla
  • iki monitör arasında fark olacağını sanmıyorum büyük ihtimalle aynı paneli kullanıyorlar. acer duvara monte olabilir diye sıcak bakıyordum ancak girşler ayaklığında gözüküyor pek bir artısı yok benim için. kontrastlarına bakmıyorum bile komik olmaya başladılar çünkü. milyonlara geçtik işin ..ku çıktı artık.
    yakında hükümet kontrastda da 6 sıfırı atarsa şaşırmam

    benim için lg daha mantıklı 1.si tasarım kesinlikle daha güzel 2.lg kullanıp memnun olan onlarca insan var forumda. bne riske girmeyip lg alıcam galiba.
    vatanda stoğa girmiş izmire gelmesini ve %18 indirimi bekliyorum şu an
  • Acer S243HLBMii 'im geldi 2-3 gündür kullanıyorum, öncelikle şunu söyliyim acer'ın telefonla teknik servis verebilecek bir ekibi yok,resmen skandal.. ayrıca monitörün dc(dynamic contrastı) : 8.000.000 olmasına rağmen eski monitörüm samsung t240'la (20.000) arasında pek bir fark yok.. yani dc olayı tamamen düzmece gibi geldi bana..
  • dostum keşke görmeden almasaydın monitörü. uzun zamandır lg'yi arıyordum izmir vatana gelmiş. bugün gidip bakıcam sonunda monitöre. boyut ve görüntü tatmin ederse alıcam. saatlerce bakıcağım ürünü görmeden almak gibi bir riske giremem.
  • bana kalırsa 24 " almak için geçerli sebep olmalı,
    yakın mesafeli kullanımlar için hiçte uygun olmayan bir büyüklük
    ne demek istediğimi LCD nizi alıp evinize geldiğinizde anlarsınız.

    Şahsen vatanda 24 " LG modelini ve ACER'in 24 " modellerini yakından inceleme fırsatım oldu
    aynı zamanda 22 " olan modellerini görünce "bana göre kesinlikle 22 inç olanlar ideal olanı" dedim.
  • LG W2486L den uzak durun ... 3 tane aldım 3 ünde de kırmızılarda problem oldugunu gördüm... kırmızı tonlar yetersiz ... kalibrasyonunu yaptıgım halde memnun kalmadım ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amanhem

    bana kalırsa 24 " almak için geçerli sebep olmalı,
    yakın mesafeli kullanımlar için hiçte uygun olmayan bir büyüklük
    ne demek istediğimi LCD nizi alıp evinize geldiğinizde anlarsınız.

    Şahsen vatanda 24 " LG modelini ve ACER'in 24 " modellerini yakından inceleme fırsatım oldu
    aynı zamanda 22 " olan modellerini görünce "bana göre kesinlikle 22 inç olanlar ideal olanı" dedim.



    size katılmıyorum 2 yıla yakın zamandır 24" kullanıyorum samsung t240 la başladım acer s243 ile devam ediyorum, bence 24" ; 22" den daha fit ve daha düzgün bir boyut, en azından benim için öyle.. , 22" biraz ufak kalıyor film izlerken ve oyun oynarken.. 24" başta alışırken zor gelebilir ama zamanla alışıyorsunuz ve alıştıktan sonra 24" bile size ufak gelmeye başlıyor..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evrren

    LG W2486L den uzak durun ... 3 tane aldım 3 ünde de kırmızılarda problem oldugunu gördüm... kırmızı tonlar yetersiz ... kalibrasyonunu yaptıgım halde memnun kalmadım ...

    Kesinlikle katılıyorum. Dün Vatan Bilgisayar'dan LG W2486L aldım. Bugün iade ettim. Renklerinde problem var ve hiçbir şekilde ayarlanamıyor. Diğer ledsiz ccfl aydınlatmalı monitörlerimle yanyana koyuyorum, fark çok açık şekilde görülüyor.
    Sonuç olarak, WLED (White Led) kullanılan monitörleri değil RGB Led kullanılan monitörleri tercih etmek daha mantıklı.

    "white led" vs "rgb led"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehtol99 -- 15 Şubat 2010; 4:08:23 >




  • ben çok şanslıyım demek ki
    ya da size denk gelenlerde bir iş var siz şanssızsınız. bendeki 2486 tn panelli bir lcd için süper ötesi bir performansa sahip. mağazada baktım inceledim biraz gaza gelip gitmiştim zaten çok fazla irdelemeden aldım geldim.
    adam gibi incelemeyi kendi masanızda kendi sisteminizde kullanım alışkanlıklarınızla zamanla yapabiliyorsunuz. bahsedilen kırmızı problemi nedir bilmiyorum ama ben kırmızı dahil hiç bir renkte sorun gözlemlemedim.
    bütün renkler gerçeğe yakın ve abartısız. amatörce fotoğraf işleme ile uğraşırım, ukalalık gibi anlaşılmasın ama az buçuk anlarım bu işlerden ve kolay beğenen biri değilimdir. lg marka crt bir monitörle beraber kullanıyorum 2486 yı. CRT monitörüm iyi kalibre olan sağlam çalışan bir monitör. 2486 yı CRT bir monitörle kıyaslamak yanlış olur elbette, ama inanın bugüne kadar kendi gözlerimle gördüğüm en başarılı tn lcd monitör. çevremde, iş yerimde
    onlarca çeşit model HP Samsung Philips Lcd monitör var. ürettikleri renk başarımı ile 2486 nın yanına bile yaklaşamazlar. 24inçlik bir monitörde bakış açınızdaki küçük bir değişiklik renkleri parlaklığı kontrastı önemli ölçüde değiştiriyor bence buna dikkat etmelisiniz. bir de vga ile kullanıyorsanız mutlaka dvi ile kullanmaya başlamanız gerek. sensör aracılığı ile parlaklığı kendisi ayarlıyor bu özelliği kapatarak kalibre etmeye çalşırsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.
    referans olsun diye hep aynı adresi veriyorum. http://www.lagom.nl/lcd-test/contrast.php
    buradaki renkli barlar 32 dereceye ayrılmış. 2486 32 tonun tamamını başarılı şekilde gösterebiliyor. CRT monitörüm kadar kusursuz değil ama her renkte aynı başarıma sahip.
    300-500 tl civarında onlarca çeşit lcd yi denedim bu tablo ile. hiçbiri de 2486 kadar başarılı değil. tonların tamamını gösterebilen lcd yok aralarında. ya sondaki 5-6 tonu ya baştaki 3-4 tonu tek parça halinde gösteriyorlar.
    birini ayarlasanız diğeri bozuluyor vs vs. bazı modellerde 8-9 tona kadar çıkıyor. 2486 nın veya CRT nin 8 farklı tonda gösterdiği yeşili bu monitörlerde blok halinde tek renk olarak görebiliyorsunuz. korkunç bir görüntü :)
    diğer renkler bir yana siyah ve beyazdaki başarımı inanılmaz. siyahı gerçekten siyah görüyorsunuz. hani kömür gibi derler ya.. gerçekten siyah buymuş dersiniz. beyaz da yine aynı şekilde gerçekten beyaz. bu kadarını beklemiyordum. siyah beyaz üretiminde CRT monitörümden bile daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
    bence 2486 biraz daha incelemeye değer. o paraya alınabilecek daha başarılı bir monitör olduğunu sanmıyorum. pişman edecek bir ürün değil.




  • monitoru kesinlikle internetten veya birilerinin yorumlarıyla almayın.ozellikle vatan gibi bir cok monitoru yan yana konulan yerleri secin.ben 2008 yılında t serisini cok araştırdım vatana gittim ama birde baktım berbat.hatta calısanlar ve dergilerde tasarım dısında hic bisey yok dendi.gittim asus aldım vk246h modelinden cok memnunum.ama favorim hp nin parlak ekran 24 incleriydi.ama zamanında cok pahalıydı.1200 ytl.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehtol99

    quote:

    Orijinalden alıntı: evrren

    LG W2486L den uzak durun ... 3 tane aldım 3 ünde de kırmızılarda problem oldugunu gördüm... kırmızı tonlar yetersiz ... kalibrasyonunu yaptıgım halde memnun kalmadım ...

    Kesinlikle katılıyorum. Dün Vatan Bilgisayar'dan LG W2486L aldım. Bugün iade ettim. Renklerinde problem var ve hiçbir şekilde ayarlanamıyor. Diğer ledsiz ccfl aydınlatmalı monitörlerimle yanyana koyuyorum, fark çok açık şekilde görülüyor.
    Sonuç olarak, WLED (White Led) kullanılan monitörleri değil RGB Led kullanılan monitörleri tercih etmek daha mantıklı.

    "white led" vs "rgb led"






    LG W2486L monitörünü 2 haftadır kullanıyorum.. çok memnunum tek sorun çıktı diğe monitörü eleştirmek mantıksız bir davranış.. allah yapımı değil kul yapımıdır mutlaka sorunu olacaktır. size denk gelmesi modeli kötülemenizi gerektirmez. Farklı üretim ile değiştirip tekrar denemeniz gerekmektedir. (HP laptop 4 kere teknik servise gitti en sonunda sorun çözüldü bu demek olmuyor ki HP çok kötü bir marka) Şu an için piyasanın en iyisidir diğebilirim grafik tasarımcıyım işim doğrultusunda renkleri parlaklığı herşeyi kontrol ederek aldım. şuan çok iyi bir şekilde kullanıyorum.. önümüzdeki günler ne gösteririr bilmiyorum bozulsa bile gider değiştirir yine aynı modeli isterdim.

    Kontrast çok iyi, Parlaklık yeterli, Ekrana göre parlaklığı ayarlaması işime çok iyi yarıyor, oyunlarda hiç bir sıkıntı çekmiyorum belirtmek istiyorum: almak isteyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.