Şimdi Ara

Lead Gitar mı Ritim Gitar mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
6.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce hangisini çalmak/çalabilmek daha etkileyici

• Nasıl yani? İkisi farklı gitarlar değil ki. Bu sadece grup içinde bir görev başka bir şey değil. Bir dave mustaine olur bir Marty friedman olur.
  • lead dediğin zımbırtı zaten solo gitar diyede tabir edilir.teşbih yapmak gerekirse..ritm gitaristin grupdaki karizması lokanta daki garson'la aynıdır.solo gitaristin karizması ise şef garson'la muadildir.kabul berbat bir benzetme oldu.sonuçta iyi bir müzik yapıyorsan solo çalmak hem gitariste hem seyirciye müthiş bir zevk verir..şahsen dio - rainbow in the dark'ı canlı çalarken bir vivan campell yada ozzy - mr.crowley çalarken randy rhoads olmak nirvanaya ulaşmakla eşdeğerdir benim gözümde.neyse fikir değiştirdim.sonuç olarak herşey müzisyenlikte biter.sen öyle bir ritm gitarist olursun ki bulduğum ritmler şarkının en kral partisyonları olur..tıpkı bir nuclear assault veya obituary gibi..ve çalarken hem seyirciyi hem kendini solo gitaristten daha fazla cotşturursun
  • Bir solo gitarist olarak söylüyorum ;

Ritm gitar ol eğlenmene bak Solo gitarist olursan benim gibi gamlarla kafayı yemiş , hasta ruhlu bir adam olursun
  • İron Maiden dan ilham al ve hem lead hem ritim ol
    Lakin tarz a göre değişir eheh arkadaşların dediği gibi rtim git ama arada solo da kaynat ,. Bende Rtimciyim
    Amatör biz =P ilk gitar ve 2. solo daki benim ;|

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daemon Wintermoon -- 4 Şubat 2008; 14:37:52 >

• @Daemon : Başta cok umutlu başladım ama biraz zıçış durumu var
  • sshhh.. adam akıllı tek bu video var üstelik 2 yıllık =] 1 bas 2 elektro ve ev ortamı ne beklersinki başka
    Not: @MerX Rtimde İced Earth ü ilah grubu olarak benimse bence güzel rtimleri var hele Stormrider ı baştan sona temiz ve güzel kopup çalabiliyorsan birde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daemon Wintermoon -- 4 Şubat 2008; 16:19:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klasik gitar yardım
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daemon Wintermoon

İron Maiden dan ilham al ve hem lead hem ritim ol
    Lakin tarz a göre değişir eheh arkadaşların dediği gibi rtim git ama arada solo da kaynat ,. Bende Rtimciyim
    Amatör biz =P ilk gitar ve 2. solo daki benim ;|

Iron Maiden..

Bu grubun gitar soloları belki de hayatta izleyeceğim yolu çizdi ve beni müziğe başlattı..

Bana dünyanın en iyi 2 gitaristini söyle deseniz hiç şüphe yok ki ; Dave Murray ve Adrian Smith derim

Iron Maiden sololarından ilham alabilmek elbette güzel bir durum.Ama ilk etapta kesinlikle Iron Maiden çalmaya çalışma , soloları seni bunalıma sokar

• bence maiden çalmak için biraz erken

trooper maiden ' nın calıncak en kolay parcalarından olsada bir ahenksizlik var :)

Bu arada solo gitar ritm gitar falan yalan seyler , solo gitarist sarkı boyunca hiç bir şeye karsıamyacak bir solo atacak o kadar mı ? Her solo gitarits aynı zamanda bir ritm gitarsit olmalıdır .
  • Hepiniz çok saolun arkadaşlar
  • iyi bir gitarist her iki pozisyonda da çalabilmelidir. ritim gitarist gamlara , akorlara hakim olmalı, solo gitarist de!
  • quote:

Orjinalden alıntı: harpoon123

Nasıl yani? İkisi farklı gitarlar değil ki. Bu sadece grup içinde bir görev başka bir şey değil. Bir dave mustaine olur bir Marty friedman olur.

evet.

Fakat bana sorarsan şu ana kadar hep ritm gitarlık yaptım.Solo gitar çalmaktan hoşlanmıyorum zaten Boss MT2'de buna müsaade etmez.
  • bu bi tercih ve yetenek meselesi hangisini seviyorsan yada hangisinde daha fazla yetenekliysen onu çal

sahnede ne yaptığının bi önemi yok ama yaptığın şeyi ne kadar iyi yaptığının önemi çok büyük
    yinede şunu söyleyeyim;bence sahnedeki en karizmatik elemanlar bateristlerdir

sonuç;ilk cümlem
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

bu bi tercih ve yetenek meselesi hangisini seviyorsan yada hangisinde daha fazla yetenekliysen onu çal

sahnede ne yaptığının bi önemi yok ama yaptığın şeyi ne kadar iyi yaptığının önemi çok büyük
    yinede şunu söyleyeyim;bence sahnedeki en karizmatik elemanlar bateristlerdir

sonuç;ilk cümlem

Ben en karizmanın vokal olduğunu düşünüyorumVokalliğe yeteneğim olsaydı keşke

Ama davulcuların sahnede duruş bakımından güçlü durdukları kesin ; alkış ve çığlık arttıkça , davula abanma olayının artması , vücutta bilimum adrenalin salgılattırıyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: PuRE HaTReD

Ama davulcuların sahnede duruş bakımından güçlü durdukları kesin ; alkış ve çığlık arttıkça , davula abanma olayının artması , vücutta bilimum adrenalin salgılattırıyor...

bende her zaman bassçı olmak istemişimdirama ciddin şarkıyı götüren elemanlar bateristler oluyor baterist zıçtı mı metronom olaylarında falan ki zamanında zıçmışlığım çoktur tüm grup birden batıyor

• quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

quote:

bende her zaman bassçı olmak istemişimdirama ciddin şarkıyı götüren elemanlar bateristler oluyor baterist zıçtı mı metronom olaylarında falan ki zamanında zıçmışlığım çoktur tüm grup birden batıyor

Metronom olayı kötü ; arkadaşlarım var , koyuyorsun stüdyoya , Dave lombardo misali ama grupta çalamıyorlar gerçekten çok önemli metronom allahtan öğrendiğimden beri bir grubum(tabii ilk grup dediğim bir elektro bir davuldu)var..
    Bu arada çalıyor musun herhangibir enstürman veya hala davul çalıyor musun?

• quote:

Metronom olayı kötü ; arkadaşlarım var , koyuyorsun stüdyoya , Dave lombardo misali ama grupta çalamıyorlar gerçekten çok önemli metronom allahtan öğrendiğimden beri bir grubum(tabii ilk grup dediğim bir elektro bir davuldu)var..
    Bu arada çalıyor musun herhangibir enstürman veya hala davul çalıyor musun?

hacı çalıyordum ama yaklaşık 1 sene önce grubum dağıldı o günden sonrada elime baget almadım,zaten 3 sene önce falan başladım bateri çalmaya henüz öğrenme aşamasındaydım yani ama idare ediyordum övünmek gibi olmasın kısa sürede de baya ilerlettim haftada sadece 1-2 saat stüdyo çalışmasıyla
    ama işte dediğim gibi grubum dağıldı daha sonrada eleman bulamadım zaten bulunduğum şehirde herkes piyasacı ve beni bilirsin piyasanda nefret ederimbende sırf çalmış olmak için çalmak istemiyorum

• aslında benimde durum benzer ; birçok konsere çıktık yazın bakalım büyük festivaller gündemde demo gündemde ama piyasaya hitap eden bir müziğimiz var..Yani tam öyle değilde pentagram'ın yeni akımı gibi saçma ama bir o kadarda akılda kalıcı melez bir sound çıktı çünkü grupta herkes farklı birşeyler dinliyor..Vokal black metal , death metalde yüzüyor ; beni biliyorsun daha çok yeni akım Metalcore , Hardcore , ve bilimum core gruplar ; eee solo gitarist yani kuzen thrash&heavy ; ritm gitar alternatif rock ; basçı desen hafif pop kırması birşey , babası "bengü" denen popçunun arkasında bas çalıyor ; arada jazz dinliyor falan , böyle bir grubuz onun için tarz meselesinde bizde biraz piyasayız diyebilirim , yani benim kafamdaki tarza göre tabii yoksa saçma sapan alternatif rock gruplarından farklı birşey yaptığımız kesin...
    Şimdi bunları neden söyledim??Dinlemediğim müzikleri çalsam bile o sahneye çıkmak bambaşka bir duygu(Tabii müziğimizi seviyorum o kadarda kötü, soft değil tatlı sert diyelim)Yani çıktığın anda milletin coştuğunu görünce insan kopuyor sahnede kendinden geçiyor..Onun için 3 senelik temelin varken bence biyerlerinden tut yazık olur o 3 seneye

• ben davulcuyu hiç karizma göremedim ya. hep görev adamı gibi gelir bana davulcular. oturuyoruz orda garibim gibi , neyle karizma yapacağız :) ben yıllar içinde anladım ki her zaman dinlediğin şeyi çalmak zevk vermiyor. bazen normalde dinlemeyeceğin şeyleri çalmak çok zevkli olabiliyor. tam tersi de mümkün. aslında en severek dinlediğim şeyleri çalmam imkansız , biraz da bunun payı var. moralim bozulurdu eskinde stüdyoda falan. ne skim uğraşıyorum diye. ama müzisyenliğin profesyonelliğini sallamıyorum artık. keyif almaya bakıyorum. skim 16-17 yaşında veletler çıkıyor ,öküz gibi çalıyor zaten :) artık bana helal olsun demek düşer.
    pure sizin grubun adı ne? ne çalıyosunuz siz? bir de bengü nün şarkılarında bas mı var lan :D (çok imba taş evet ,o ayrı)
  • quote:

aslında benimde durum benzer ; birçok konsere çıktık yazın bakalım büyük festivaller gündemde demo gündemde ama piyasaya hitap eden bir müziğimiz var..Yani tam öyle değilde pentagram'ın yeni akımı gibi saçma ama bir o kadarda akılda kalıcı melez bir sound çıktı çünkü grupta herkes farklı birşeyler dinliyor..Vokal black metal , death metalde yüzüyor ; beni biliyorsun daha çok yeni akım Metalcore , Hardcore , ve bilimum core gruplar ; eee solo gitarist yani kuzen thrash&heavy ; ritm gitar alternatif rock ; basçı desen hafif pop kırması birşey , babası "bengü" denen popçunun arkasında bas çalıyor ; arada jazz dinliyor falan , böyle bir grubuz onun için tarz meselesinde bizde biraz piyasayız diyebilirim , yani benim kafamdaki tarza göre tabii yoksa saçma sapan alternatif rock gruplarından farklı birşey yaptığımız kesin...
    Şimdi bunları neden söyledim??Dinlemediğim müzikleri çalsam bile o sahneye çıkmak bambaşka bir duygu(Tabii müziğimizi seviyorum o kadarda kötü, soft değil tatlı sert diyelim)Yani çıktığın anda milletin coştuğunu görünce insan kopuyor sahnede kendinden geçiyor..Onun için 3 senelik temelin varken bence biyerlerinden tut yazık olur o 3 seneye

aslında sizinkiside iyi bi durum yani kendi tarzınızı yaratabilirsiniz,tüm tarzlar birden bire ortaya çıkmadı ya birileri bi şekilde icat etti,kim bilir belki sizde yeni bi akım yaratırsınız ama benden tavsiye fazla piyasaya kapılmayın yani müziğiniz bi yerden sonra kendi isteğinizden çıkar piyasanın istediği müziği yapmaya falan başlarsınız sonra In Flames gibi yerden yere vurulmayın
    umarım istediğiniz noktaya ulaşırsınız
    deneysellikte iyidir yani kocaman bi Amorphis örneği var adamlar her albümde değişik bişeyler denediler kendi tarzlarından fazla uzaklaşmadan hatta Am Inversium albümünde saksafon falan bile kullandılar jazz denemelerine giriştiler ufaktan,dinlemişsindir eminim dinlemediysen benden tavsiye güzel bi albümdür

ya tabiki bateri çalmayı bıraktım demiyorum bi gün tekrar başlayacağım çalmaya sonuçta burada bateri çalmaktan bahsediyoruz insan özlüyor belki bi hafta sonra belki 1 ay sonra belkide 1 yıl sonra ama bi şekilde tekrar başlayacağım,o 3 senenin ilk 2 senesi aktif olarak geçti ve tabiki bu 2 seneyi çöpe atmaya niyetim yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.