Ben klasik gitar çalıyorum finallerim bittikten sonra yeni bir gitar almayı düşünüyorum.Klasik gitardan eskisi kadar haz alamıyorum akustik gitarın sesini dinledikten sonra kulağıma çok hoş geliyor parçalarıda daha verimli çalabilirim diye düşünüyorum.Ancak klavyesinin sapa doğru incelmesi ve tellerinin gergin ve çelik olması biraz çelişkide bırakıyor beni.Klasik gitarı 2 sene kendim öğrenmeye çalıştım şimdide 4 aydır gitar kursuna gidiyorum gitarım artık bana yetmemeye başladı ki Rodriguez marka gitarım var başlangıç seviyesi.Gitar bakmaya gittiğimde deneyeceğim elbet ama sizlerin tecrübelerinden yararlanmak isterim klasik gitardan sonra akustik gitarda çok zorlanırmıyım ? Teşekkürler
Aslında bu kişiden kişiye değişir! ama bence sen hiç zorlanmıyacaksındır. O kadar sene çaldıysan akustik gitarın sana yapacağı parmak uçlarını biraz daha fazla nasırlaştırmak
Tabi ton farkın vs.. kulağını daha iyi geliştirir. bunlar artıları.
quote:
Orijinalden alıntı: TeArSEmre
Aslında bu kişiden kişiye değişir! ama bence sen hiç zorlanmıyacaksındır. O kadar sene çaldıysan akustik gitarın sana yapacağı parmak uçlarını biraz daha fazla nasırlaştırmak
Tabi ton farkın vs.. kulağını daha iyi geliştirir. bunlar artıları.
Zaten yeterince sert biraz daha sert olsun
Akustikle klasiğin telleri farklı klasikte aşşağıdan son 3 teli misina akustikte hepsi aynı.Akustiğin telleri daha bir serttir parmaklarını daha fazla acıtır.Son görünüşler falanda farklı tabi bildiklerim bu kadar alışırsın çok zorlanmassın sanıyorum.
Aynı bence farklılık yok sadece teller birbirine yakın ve daha sert pena ile çalarsanda senin için daha iyi olur.Zorlancağını sanmıyorum.
Zorlanacağın iki konu var. Biri teller, diğeri de bare basmak. Ama bunlara da kısa süre alışırsın
dostum akustiğin sapının giderek incelmesi sana göre iyi işte akorları barelileri rahat basarsın zaten. ama parmakların klasiğe göre nekadar sert olsa da akustik çalmaya başlayınca dahada sertleşecek soyulcakparmak uçların çünkü telleri biliosun. klasiğe göre daha sertlik yaratır. ama zamanla da alışırsın. madem hoşuna gidiyor akustik düşünmeden al. ister pena kullan ister elinle ritm at. zevkine kalmış bişey. müzik bölümünde okuyorum ben. hepsini denedim. hepsinin de çalmada ayrı tatları var. yalnız akustik alırken aynı klasik gitar seçer gibi kaliteli bişey seçmeye bak. tellerin yüksekliği önemli çünkü çalarken parmakların gereğinden fazla acır. gitar ve tel takımı kaliteli olsun derim akorları soloları çalarken su gibi aksın. bu zevklede çalarsın bi ömür.. müzikle kal