Şimdi Ara

LCW, Defacto Gibi Yerlerde Çalışanlar Bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
18.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 ay sonra üniye başlayacağım. Çalışıp biraz elime para gelsin istiyorum. Part-time çalışmayı düşünüyorum. Lcw, Defacto gibi yerlere soracağım ama sigorta olmaması gerek. Üniversite de burs kesiliyomuş sanırım. Çalışan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? Part-time için sigorta yapıyorlar mı?

• sigorta yapilir, kyk bursu kesilmez o yasa degisti.sigortasiz isci calistiramazlar zaten.defactoda calisiyorum.

sadece 3 ayligina eleman almazlar,devamli calismak istiyosan da magazanin ihtiyac durumuna gore bakarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burs kesilmiyor ama 1400lirayi geçerse aldığın para kredi kesiliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdwardNorton

sigorta yapilir, kyk bursu kesilmez o yasa degisti.sigortasiz isci calistiramazlar zaten.defactoda calisiyorum.

sadece 3 ayligina eleman almazlar,devamli calismak istiyosan da magazanin ihtiyac durumuna gore bakarlar.

Şu an çalışsam bi sıkıntı çıkarmazlar dimi burs alırken
  • asdadd48 A kullanıcısına yanıt
    ben burs almiyorum ama alan arkadaslardan biliyorum kesilmedi almaya devam ediyolar.subeye de sorarsin gene

• Üniversiteye başlamadan calistigin iş nedeniyle niye bursunu kessinler ? Bursun başarısız olursan kesilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

Üniversiteye başlamadan calistigin iş nedeniyle niye bursunu kessinler ? Bursun başarısız olursan kesilir.

Bi sitede öyle görmüştüm sanırım sigortalı işte çalışırken kesiliyo diye eskiden öyleymiş galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nervo

Bursun kesilmez. Ben Koton, Defactoda part time çalıştım kasiyerlik yaptım. LCW de de destek personeli olarak çalıştım İstediğini sorabilirsin.
    Öncelikle giyim sektörü meşakatli ağır bi sektördür dışarıdan toz pembe görülebilir ama çalışma şartları ağırdır . Önerim sakın kasiyer olma kasaya geçme. Sorumluluğu ağır. Reyonlarda da kabinlerin patlama olayları seni delirtebilir özellikle haftasonu ve bayram günleri çıldırırsın :D
    Şansın varsa başka sektöre yönel derim. Mesela ayakkabı olabilir ayakkabı firmalarına başvur. Fakat o firmalarda bireysel satış ön plandadır ve senin tecruben olmadığı için muhtemelen satış yapamazsın. Ama Defacto LCW gibi yerlerde havuz sistemi vardır. Mağazanın belli bir satış hedefi olur onu tutturursanız prim yatar.
    Maaş 1000 liraya yakın alırsın yemek parasıyla birlikte, %30 giyisi indirimin olur birde aynı markadan yapacağın alışverişlerde üstünü başını da tamamlarsın yani :D
    Sigortan yatar ama burs veya kredin kesilmez. 1400 liraya falan çıkmaz zaten kazanacağın para. Part time olarak çalışacağın için çalıştığın gün kadar sigorta yatar bir sorun olmaz. Üniversiteye giderken bile çalışabilirsin özellikle 1. öğretim isen güzel olur. Haftanın boş günleri ve erken çıktığı günler mesela saat 14:00-15:00 gibi gidersin mağazaya kapanış olarak çalışırsın ve haftasonu .

Çalışma şartları neden zor? Gördüğüm kadarıyla part-time çalışan insanlar kıyafetleri düzeltip temizlik falan yapıyorlar. Kasada çalışmayı düşünmüyorum. Bu dediğim işleri yapmak istiyorum. Çok sıkıntı çeker miyim sizce?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asdadd48

quote:

Bursun kesilmez. Ben Koton, Defactoda part time çalıştım kasiyerlik yaptım. LCW de de destek personeli olarak çalıştım İstediğini sorabilirsin.
    Öncelikle giyim sektörü meşakatli ağır bi sektördür dışarıdan toz pembe görülebilir ama çalışma şartları ağırdır . Önerim sakın kasiyer olma kasaya geçme. Sorumluluğu ağır. Reyonlarda da kabinlerin patlama olayları seni delirtebilir özellikle haftasonu ve bayram günleri çıldırırsın :D
    Şansın varsa başka sektöre yönel derim. Mesela ayakkabı olabilir ayakkabı firmalarına başvur. Fakat o firmalarda bireysel satış ön plandadır ve senin tecruben olmadığı için muhtemelen satış yapamazsın. Ama Defacto LCW gibi yerlerde havuz sistemi vardır. Mağazanın belli bir satış hedefi olur onu tutturursanız prim yatar.
    Maaş 1000 liraya yakın alırsın yemek parasıyla birlikte, %30 giyisi indirimin olur birde aynı markadan yapacağın alışverişlerde üstünü başını da tamamlarsın yani :D
    Sigortan yatar ama burs veya kredin kesilmez. 1400 liraya falan çıkmaz zaten kazanacağın para. Part time olarak çalışacağın için çalıştığın gün kadar sigorta yatar bir sorun olmaz. Üniversiteye giderken bile çalışabilirsin özellikle 1. öğretim isen güzel olur. Haftanın boş günleri ve erken çıktığı günler mesela saat 14:00-15:00 gibi gidersin mağazaya kapanış olarak çalışırsın ve haftasonu .

Çalışma şartları neden zor? Gördüğüm kadarıyla part-time çalışan insanlar kıyafetleri düzeltip temizlik falan yapıyorlar. Kasada çalışmayı düşünmüyorum. Bu dediğim işleri yapmak istiyorum. Çok sıkıntı çeker miyim sizce?

Defacto lcw koton colezium vs. bu tür mağazalar çok müşteri alır ve ipini koparan gelir. Reyonları toplarsın arkanı döndüğünde dağılmış olur. Sürekli ayakta olursun ve ayakların su toplar. Müşteriyle muhattap olursun o şunun bedeni var mı bunun bedeni var mı diye sorar. Kimisi isyan eder bu nasıl mağaza. Senin muhattap olmaman gerek en olumsuz durumda bile. Kavga çok yaşadım ama sükunetimi korudum bende orda ağzını eline verebilirdim müşterinin ama " Müşteri her zaman haklıdır "politikası var . Kat yapmayı bilmiyorsan da öğretirler kısa zamanda öğrenirsin.
    Hızlı olman gerekiyor birde zaten yazın tshirt olur ve tshirt katlamak çok kolaydır. Kazak ve uzun kolluları katlamak zordur ve gömlekleri. Askılar da basittir duvarları düzenlemen gerekir bunlar işin ayrıntısı.
    Dediğim gibi zorluğu yoğunluk dağılması ayakta olman ve müşterilerin her isteğini yerine getirmen gerekiyor.
    Maaşını aldığında bunları unutursun ama para güzel gelir:) part time çalıştığında 1000 liraya yakın para alırsın gerçekten iyi para

Çok teşekkür ederim hocam bir de part-time çalıştırdıkları kişilerin hep üniversiteli olmasını mı istiyorlar? Ben yeni mezun oldum liseden beni çalıştırırlar mı?

• arkadaşlar mağazaya mı gitsem internetten mi ypsam başvuruyu bende öğrenciyim
  • saçım uzun ve sakallıyım sorun olur mu
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Defacto lcw koton colezium vs. bu tür mağazalar çok müşteri alır ve ipini koparan gelir. Reyonları toplarsın arkanı döndüğünde dağılmış olur. Sürekli ayakta olursun ve ayakların su toplar. Müşteriyle muhattap olursun o şunun bedeni var mı bunun bedeni var mı diye sorar. Kimisi isyan eder bu nasıl mağaza. Senin muhattap olmaman gerek en olumsuz durumda bile. Kavga çok yaşadım ama sükunetimi korudum bende orda ağzını eline verebilirdim müşterinin ama " Müşteri her zaman haklıdır "politikası var . Kat yapmayı bilmiyorsan da öğretirler kısa zamanda öğrenirsin.
    Hızlı olman gerekiyor birde zaten yazın tshirt olur ve tshirt katlamak çok kolaydır. Kazak ve uzun kolluları katlamak zordur ve gömlekleri. Askılar da basittir duvarları düzenlemen gerekir bunlar işin ayrıntısı.
    Dediğim gibi zorluğu yoğunluk dağılması ayakta olman ve müşterilerin her isteğini yerine getirmen gerekiyor.
    Maaşını aldığında bunları unutursun ama para güzel gelir:) part time çalıştığında 1000 liraya yakın para alırsın gerçekten iyi para

Çok teşekkür ederim hocam bir de part-time çalıştırdıkları kişilerin hep üniversiteli olmasını mı istiyorlar? Ben yeni mezun oldum liseden beni çalıştırırlar mı?

Hayır üniversiteli falan olmana gerek yok. İşini iyi yap ağırbaşlı efendi ol yeterli :)
    LCW girmek biraz zordur nitelikli tecrubeli eleman arıyorlar ama yine de başvurunu yap. DeFacto ve Koton alıyor eleman resmini çıkar hatta mümkünse bir CV hazırla giyimin güzel olsun git kendini ifade ederek çalışmak istiyorum de.
    Özgüven çok önemli bu işlerde ben dediğim gibi 3 ünde de çalıştım. Ve 3üne de gidip kendim mağaza müdürüyle konuşarak girdim. CV ni hazır götürürsen hazırlıklı gittiğini görerek dikkatlerini çekecektir. Etliye sütlüye karışmazsın işini yaparsın paranı alır biriktirirsin harçlığın olur ve tecruben de olur.

hocam kesin alım yapıp yapmadıklarını bilmiyorum. Önce bi gidip konuşsam part-time eleman arıyor musunuz diye ondan sonra cv falan götürsem olmaz mı?

• quote:

quote:

quote:

Hangi şehirde çalışıyorsun da 1000lira part time veriyorlar. Bende defacto da çalıştım. Bize az saat veriyorlardı 400lira alıyorduk.

• Hocam cv diyosun ama cv bomboşsa napıcaz insan utanıyor boş kağıt vermeye

• Haklısın hocam böyle utana utana hiçbir şey yapamicaz en iyisi yarın gideyim de başvurayım.En azından başvurmadım demem.
  • defacto da çalışan iki arkadaşım vardı birisi 1. ayın sonunda diğeri 2. ayda bıraktı. Başlarım böyle işe diyerek. Birde part-time da saatlik 7.5 tl diye görüşmüşler hesaplarına saatlik 6 tl yatmış. Sorunca da görüşmede öyle diyorlar 6 tl diyince kimse gelmiyor diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pink Floyd -- 8 Temmuz 2017; 16:9:18 >
  • Bende bu hafta lcw ye cv verdim dönerler inş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

defacto da çalışan iki arkadaşım vardı birisi 1. ayın sonunda diğeri 2. ayda bıraktı. Başlarım böyle işe diyerek. Birde part-time da saatlik 7.5 tl diye görüşmüşler hesaplarına saatlik 6 tl yatmış. Sorunca da görüşmede öyle diyorlar 6 tl diyince kimse gelmiyor diye.

bende aynı şeyleri yaşadım. defacto pişmanlıltır.
  • Sen çok sinirli ve radikal davranıyorsun.Bu kadar her şeyi kafaya takma. O işlerde ben de çalıştım.Gayet keyifli. Ama de facto ve koton gibi müslüman Türk magazalarında çalışırsan tabiki de memnun olmazsın.Adamlar çok düşük ücret veriyor. Boşa çalışıyormuş gibi hissetmek adamı mutsuz ve huzursuz yapar içten içe. De Facto da ve Kotonda asla çalışmak istemem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.