Şimdi Ara

LCD TV Yİ VGA İLE BAĞLADIM - YENİ SORUN BULANIKLIK - resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar LCD TV yi bilgisayara bağlamak istedim, ekran kartımda 2 adet dvi, lcd tv dede 1 adet vga giriş olduğundan, 1 vga kablo ve 1 adette vga-dvi dönüştürücü aldım, bu şekilde bağlantı yaptım.

Gerekli ayarları yaptım, aynı anda hem monitörden hemde tvden görüntü alabilmekteyim ancak çözünürlük olarak 1366*768 seçemiyorum çünkü yok, 1280*768 yapabiliyorum, 1280*1024 te dahi lcd tv açılmıyor, birinci sorun bu, gerekli çüzünürlük yok.

2. sorum görüntüde bi titreme var, öyle çok belli değil ama insan anlıyor, filmdede anlaşılıyor, windowsta gezinirkende, bu neden oluyor olabilir? vga- dvi dönüştürücü kullanmamla bi alakası varmıdır? HDMI-DVI bir kablo alsam sorun çözülür mü?

Daha önceden LG 26LX2R kullanıyordum onun DVI çıkışı vardı, taktığımda sorunsuz ve dalgalanmasız olarak kullanıyordum.

Fikri olan varmı bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 21 Eylül 2007; 20:52:42 >

• Çok bilgim olmamasına rağmen birkaç yanıt vereyim . Çözünürlüğün neden değişmediğini bilmiyorum ama ben sana dvi-hdmi kabloyu öneririm . Yani bence en mantıklı yöndem lcdtv ye bağlamada bu yöntem. Titremede muhtemelen kablodan kaynaklanıyordur. dvi-hdmi bağlantı 1080p çözünürlüğü bile desteklediğine göre güzel birşey olmalı . Benim 32c3000 akşam gelecek, dvi-hdmi kablo aldım hemen denerim nasıl bir performans gösterdiğini yazarım. Kabloyu 30ytl ye aldım siyah markasız bulabilirsen al sende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roland3tr -- 21 Eylül 2007; 17:48:12 >
  • Arkadaşlar buraya mesaj yazdıktan sonra herşeyi denedim, tv yi yerinden aldım, bilgisayarın yanındaki prize taktım, sorun çözüldü 0 dalgalanma, daha sonra sorunun neden kaynaklandığını bulmak için tekrar eski yerine koyup prize taktım, yine 0 dalgalanma, sonra ilk önce xbox360 ın kablolarını taktım, tekrar denedim, yine dalgalanma yok, en son olarak digiturk un scart girişini tv ye taktım ve bingo, dalgalanma başladı, sorun bundan kaynaklanıyormuş.

Şimdi bu yazdıklarım ışığında sorunun çözümü hakkında fikir yürütecek varmı? Başka bir scart kablosuyla bu sorun çözülürmü acaba?

Birde neden çözünürlük ayarlarında 1366*768 yok? direk 1440 lı bi çözünürlüğe geçiyor, 1280 liden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 21 Eylül 2007; 18:06:43 >
  • Arkadaşlar şimdide görüntüde bulanıklık var, nasıl söyleyeyim film falan izlerken en ufak bi sorun yok ne bulanıklık ne titreme nede başka bişey ama masaüstünde yazılarda böyle yazıların ucu sağa doğru kaymış gibi görünüyor, böyle motion blur olmuş gibi uçları, resimde koyucam

harflerin sonuna bakın

LCD TV Yİ VGA İLE BAĞLADIM - YENİ SORUN BULANIKLIK - resimli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 21 Eylül 2007; 20:52:23 >
  • pc'nin ekran kartı driverlarını güncellemeyi denedin mi?
    ben tam da senin imzandaki modelini benim satıcı arkadaşın işyerinde bağladım notebooktan vga kablo ile ekran ikincil ekran ayarlarından 1366X768 çözünürlük oluyor va cam gibi görüntü veriyor sanırım sıkıntın ekran kartından kaynaklanıyor bu bulanıklık da sanırım tazelem hızı ile alakalı tabi bir de tam panel çözünürlüğünü seçemediğin için interpolasyon yapıyor
  • zaten ekranı otomatik olarak tanıyor sony lcd filan diye bir nevi monitör olarak görüyor yani nvidia geforce 7400 ekran kartlı notebook
  • driverları güncelledim, bende 1360*768 çözünürlük çıkıyor, şu anda bu seçili ama bu resimde gösterdiğim problemi yaşıyorum, vga-dvi çevirici kullanıyorum, ekran kartımda vga giriş yok acaba bununla bi ilgisi olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

driverları güncelledim, bende 1360*768 çözünürlük çıkıyor, şu anda bu seçili ama bu resimde gösterdiğim problemi yaşıyorum, vga-dvi çevirici kullanıyorum, ekran kartımda vga giriş yok acaba bununla bi ilgisi olabilir mi?

1:1 pixelle mapping ile ilgili olabilir mi?

cihazınızda 1:1 pixelle mapping var mı?
  • Tüm V serilerinde 1*1 pixel mapping mevcut, 1360-768 de bunu desteklediğini yabancı forumlardada okudum, driver kaynaklı olabilir mi diye düşünüyorum, hiç benzer bi problem yaşayan yok mu?
  • Ekran kartının özellikler menüsünün Monitör bölümünden "Ekran Yenileme Sıklığı" ayarını 60 hz getirmelisin. Eğer bu ayar 60 hz den yüksek ise, monitörde bulanıklık ve benzeri görüntü sorunlar oluşabilir.

Yanılımıyorsam LCD'nin ekran yenileme değeri 60 Hz olmalı. Lcd ile verilen kullanım klavuzundan yenileme değerini öğrenebilirsin. Klavuzda yazan değerin üzerinde olmamalı.
  • sorun kesinlikle vga bağlantıdan,aynı sorun bendede vardı anolog bağlantıda maalesef masaüstünde titreme var,lcd tv'sini monitör olarak kullanacak arkadaşlar mümkünse dijital bağlantı kullansınlar,yani çözüm şu;lcd destekliyorsa dvi to dvi kablo,lcd tv'nizde sadece hdmi giriş varsa dvi to hdmi kablo alın fakat bu bağlantıda maalsef tek çözünürlük destekleniyor ve büyük ihtimallede dijital bağlantıda lcd tv'lerin büyük çoğunluğu 1:1 pixelle mapping'i desteklemiyor ve masaüstü bir parmak dışarı taşıyor her yönden.Ama görüntü vga'ya kıyasla muazzam oluyor.
  • ben zaten piyasada 1:1 pix map yapan cihaza rastlamadım... rastlasam 42" hemen alacağım...
  • vga ile 1:1 alamazsınız,
    analog girişli lcd lerde max 1280x720 alabilirsiniz.
    bazılarıda 1024x768 desdtekler.

sizin yapacağınız açık.

dvi>hdmi kablo ile veya dvi>dvi>hdmiadaptör ile pc yi digital bağlantıya geçirmeniz.

sorun çözülecektir.

selamlar
  • 1360*768 çözünürlükte sadece VGA dan 1*1 mapping yapabilme özelliği mevcut, Tüm Sony V serileri pixel mapping destekler. Bide laptoptan bağlayıp öyle deniycem

quote:

Orjinalden alıntı: joven

SONY KDL-32V2000
    tv nizin 1:1 mapping yapabilme özelliği yok tv yazılımı ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsanız sony türkiye ile temasa geçmenizde fayda var

• selam gençler
    bende tam şimdi dalgalanma problemini araştırıyordum.
    dün 22'' lcd aldım kullanıyorum, rf den tv izlerken iyi görüntü aldım ama bilgisayara bağlayıp monitor olarak kullandığımda ekranda sinir bozucu bir dalgalanma alı başını gitti. kullanıma engel olacak kadar fazla olmasada insanın sinirini bozan bi dalgalanma. yeni lcd almışsın ama ekran ayna gibi deil düşünsenize. neyse araştırdıktan sonra bu soruna vga kablosunun neden olabileceği hdmi kablosu kullanılması gerektiği gibi yorumlar okudum. aradan bi taneside demişki ikincil monitor ayarlarını lcd ile uygun olarak ayarlayın bende öyle yaptım şu anda ayna gibi görüntü var bilgisayar monitörü olarak kullandığım lcd de. kısaca özetlemek gerekirse masaüstü sağ tıkla -- özellikler tıkla --- ayarlar tıkla --- orda göreceğin 1 ve 2 numaralı kareler var biri lcd yi biri bilgisayarın monitorunu temsil ediyor -- 1.tak kullan monitor yazan yerde monitorune uygun çözünürlüğü seç ( benimki 720p olduğundan 1280x720 seçtim ,1080 olanlar onu seçsin) ve işte bu kadar bilgisayarı yeniden başlat ve AYNA GİBİ LCD MONİTÖR keyfini sürrrr hadi hayırlı izlemeler.

• ARKADAŞLAR SORUN BENDEDE VARDI ÇÖZDÜM :D
    LCD TV DEN SETTINGS E GİRİN ARKADAŞLAR ORADAN INCE KABA AYARLARINI YAPABİLECEĞİNİZ Bİ YER VAR ORADAN İNCEYİ 100 E GETİRİN KABA YI DA YÜKSELTİN SONRA TEKRAR 50 YE ÇEKİN HİÇBİR SORUN KALMIYOR GÖRÜNTÜDE BENDE SAMSUNG 32'' LCD TV VAR MONİTÖR OLARAK KULLANIYORUM BENDEDE VARDI AYNI SORUN ŞİMDİ HALLETTİM MİS GİBİ ÇALIŞIYOR CAM GİBİ GÖRÜNTÜ BENİM YAPTIĞIM AYARLARI YAPIN EĞER YAPAMAYAN VARSA MSJ ATABİLİRSİNİZ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.