Şimdi Ara

Lcd tv ye laptoptan görüntü aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
16.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    başlıkta da belirttiğim gibi laptoptan lcd tv ye görüntü aktarırken problem yaşıyorum. Lcd deki görüntü ya siyah beyaz oluyo, ya ses gelmiyo ya da çok kalitesiz oluyor. LAPTOPUM HP pavilion dv5000, televizyon ise lg 32le2r. Kullandığım aktarım kablosu ise laptopta s yazan bi giriş var oraya takılıyo, 3 çıkışı var kırmızı sarı mavi şeklinde. Konuyla ilgili çok az bilgim var.
    Bu arada kabloyu alırken satıcı iki çeşit kablo olduğunu söylemişti. Biri bilgisayardan ses veriyomuş. Diğeri de televizyondan ses veriyomuş. Ben televizyondan ses vereni tercih ettim.
    Düzgün görüntüyü elde edebilmek için nappmak gerekiyo yardımcı olur musunuz?

A64 3000+ | MSI K8N Neo2 platinium fx | samsung sata 80 gB | 512 Twinmos DDR400 | MSI Ati radeon 9550 128 mb-64 bit | Philips 107 | Asus TA231 | Samsung tsh 552u dvd writer | Philips 48x16x48 cd writer | Lg 16x dvd rom | logitech x530 | creative audigy value
    Canon 40 | tamron 28-75 f 2.8 | Tamron 90mm f 2.8 macro | Sigma 10-20 | canon speedlite 430ex
    Panasonic viera TH-42PX80E
  • arkadaşlar yok mu yardımcı olabilecek.
    A64 3000+ | MSI K8N Neo2 platinium fx | samsung sata 80 gB | 512 Twinmos DDR400 | MSI Ati radeon 9550 128 mb-64 bit | Philips 107 | Asus TA231 | Samsung tsh 552u dvd writer | Philips 48x16x48 cd writer | Lg 16x dvd rom | logitech x530 | creative audigy value
    Canon 40 | tamron 28-75 f 2.8 | Tamron 90mm f 2.8 macro | Sigma 10-20 | canon speedlite 430ex
  • Siz Laptopun goruntusunu TV ye mi aktaracaksiniz? yoksa TV nin goruntusunu Laptoma mi aktaracaksiniz?
  • Bilgisayarcıdan her iki ucu erkek VGA kablo alın.
    Notebook un arkasındaki Monitör çıkışına takın, NB açın.
    Mouse sağ klik ile özellikleri açıp, ayarlarda ekran ayarlarınızı yapın.
    burada çözünürlük 1024x768 veya ekran kartı destekliyorsa 1280x800 (sanmam) yapın.

sesi ise ayrıca notebookun arkasındaki ses çıkışına takacağınız bir çift streo hopörlör ile çözeceksiniz.
    vga kablo ses taşımaz.

En iyisi, bir bilgisayarcıya gidip bu malzemeleri alırken detaylı olarak (LCD ye bağlantı diye, TV ye değil, tv derseniz size composite çıkışı verirler) anlatın.

selamlar
  • http://forum.donanimhaber.com/m_17857827/tm.htm
    bu başlığı okursan halledersin.
    Arama fonksiyonunu kullanarak bilgiye daha çabuk ulaşabilirsin.
  • Dostlar benim IBM thinkpad R50e laptop un üzerinde monitor işareti olan 15pinli dişi bir soketi var. Laptoptaki filmleri TV (scart , kırmızı+sarı+beyaz giriş + normal anten girişi) de izleyebilmek için nasıl bir kabloya ihtiyacım var? yardım dolu mesajlar için şimdiden teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED TV PC'de Bulanık Görüntü?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  Lcd tv ye laptoptan görüntü aktarımı

şöyle bir kablo ama yine de görüntü alamayabilirsin çünkü benim bildiğim scart rgb sinyallerle d-sub vga görüntü sinyalleri uyumsuzdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 29 Eylül 2007; 20:31:30 >

Orjinalden alıntı: nizambaba

Arkadaşlar merhaba,
    başlıkta da belirttiğim gibi laptoptan lcd tv ye görüntü aktarırken problem yaşıyorum. Lcd deki görüntü ya siyah beyaz oluyo, ya ses gelmiyo ya da çok kalitesiz oluyor. LAPTOPUM HP pavilion dv5000, televizyon ise lg 32le2r. Kullandığım aktarım kablosu ise laptopta s yazan bi giriş var oraya takılıyo, 3 çıkışı var kırmızı sarı mavi şeklinde. Konuyla ilgili çok az bilgim var.
    Bu arada kabloyu alırken satıcı iki çeşit kablo olduğunu söylemişti. Biri bilgisayardan ses veriyomuş. Diğeri de televizyondan ses veriyomuş. Ben televizyondan ses vereni tercih ettim.
    Düzgün görüntüyü elde edebilmek için nappmak gerekiyo yardımcı olur musunuz?

canım kardeşim öyle bir kablo yok ki senin aldığın hd tv kablosu normalde yeni nesil ekran kartları ile çıkar s-video üzerinden hd sinyal gönderir lcd veya plazmalara ve sadece görüntü aktarımı içindir kırmızı-yeşil ve mavi olan kabloları tv'inde uygun yerlere takarsın ancak senin notebookunun ekran kartı bu işi yapamaz

sen şu kablolarla bağlantı yapacaksın tv'inde ve laptopunda oldukları varsayımı ile

görüntü için vga-vga veya d-sub d-sub diye bilinir her iki ucu erkek

ses için notebookun kulaklık çıkışı ile tv'nin ses girişleri arasında miniplug to stereo olarak geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 29 Eylül 2007; 20:43:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

http://forum.donanimhaber.com/m_17857827/tm.htm

Arama fonksiyonu biliyorum. Bir konu açmadan önce mutlaka araştırma yaparım. Sorumun cevabını daha önce açılmış bir başlıkta bulabilirsem daha kısa zamanda sonuca ulaşmış oluyorum zaten. Bu sefer sefer doğru anahtar kelimelerle arayamamışım demek ki. Aramanın gücü falan demenize gerek yok yani...
    Link için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nizambaba -- 30 Eylül 2007; 21:33:58 >
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben laptop-LCD TV baglantısı sorunumu cozmek interneti karıştırıken bu forumu gördüm ve hemen üye oldum. Philips 32pfl5322 LCD TV'im var. hdmi, scart ve RGB (tos) girişleri var (VGA girişi yok). Laptop'umda ise sadece VGA çıkışı var (DVI, s-video yok). Philips servisinden gelip bir ucu VGA bie ucu ise 3'lü tos olan bie kablo ile baglantı yapmaya calıstılar ama olmadı. Ekran kartım: 64 MB Intel(R) 82852/82855 GM/GME. Acaba ekran kartım mı desteklemiyor. Yoksa bir ucu VGA diğer ucu 5'li tos olan kablo işe yarayabilir mi? Onu nerede bulabilirim (tabi işe yarayacaksa )?
    Cok tesekkür ederim.

Orjinalden alıntı: nizambaba

quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

http://forum.donanimhaber.com/m_17857827/tm.htm

Arama fonksiyonu biliyorum. Bir konu açmadan önce mutlaka araştırma yaparım. Sorumun cevabını daha önce açılmış bir başlıkta bulabilirsem daha kısa zamanda sonuca ulaşmış oluyorum zaten. Bu sefer sefer doğru anahtar kelimelerle arayamamışım demek ki. Aramanın gücü falan demenize gerek yok yani...
    Link için teşekkürler...

Hangi anahtar kelimelerle aramıştın ki bulamadın. Senin gibi adamlar paylaşım keyfimi 0 yapıyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.