Şimdi Ara

LCD TV'i PC'e HDMİ HDMİ Kablo ile Bağlamak - Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni aldığım LCD Tv'e Bilgisayarımı bağlamaya çalıştım Hdmi Hdmi Kablo ile ama görüntü almayı bir türlü başarmadım, Bilgisayar üzerinde yapmam gereken bir ayarmı var diye düşünüyorum ?

LCD TV: Toshiba 32AV635
    Pc Ekran Kartı: Palit Sonic 9600GT
    HDMİ Kablo: HDMI Kablo v1.3b 3 Metre

İşletim sistemi Windows7

Yardımlarınızı bekliyorum arakadaşlar

Aşağıdaki resimdeki ayarlar ile sorunu çözmeye çalışıyorum ama hala sorun devam ediyor :(

Not: Konuyu doğru bölüme açıp açmadığımdan tam emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 16 Temmuz 2010; 18:57:52 >

• Teşekkürler, Bağlantılarda bir problem yok benim görüşüm ayarlarda yapamadığım birşey var sanki veya kablo uyumsuz olma ihtimali varmı bilemiyorum, Sorunu daha çözemedim.

Nvidia

quote:

Orijinalden alıntı: bons@i

link e bir bak istersen

http://forum.donanimhaber.com/m_41309599/mpage_1//tm.htm#41309599

• Bende laptopumu bağlıyorum hdmi kablo ile . Dediğin gibi ilk başka görüntü gelmiyor. Projektöre bağla diye bi seçenek var orda sadece projektörü gösteri seçiyorum oluyor. Ama senin problem başka gibi yinede bir dene diye yazdım
  • Aklıma gelen birkaç yöntemi yazayım ama muhtemelen denemişsinizdir.

1. Ekran kartının çözünürlük değerlerini değiştirerek "initiate" ettirmeye çalışın. Ekran kartı ve driver aktif hale gelince belki sinyal gelir.
    2. Ayarları yaptıktan sonra tv açıken restart yapın.
    3. Sürücülerinizi güncelleyin
    4. Windows 7 yerine daha az sorunlu olan XP de deneyin
    5. Farklı hdmi yuvaya takın
    6. Tv ayarlarını kurcalayın

Sorun kablodan olmaz. Kablo en masum parçadır.
  • Kardeş senin panelin AV Serisi yani HDReady(1366x768pixel)

Bu tip panellerin PC den algılamaları full-screen olmaz/olmayabilir!!

-Tosh ların eski ve yeni bazı panelleri PC bağlantı algılamasında biraz uğraştırır ve sorunludur özellikle AV ler!!!

-Tosh ların doğru algılama yapabilmesi için(bazı serilerde)
    Hand-shake dediğimiz karşılıklı olarak cihazların birbirini görüp tanıması;

A-Bütün cihazları tamamen OFF yapıyorsun(kapıyorsun PC+Panel)

B-PC+Panel arasındaki HDMI kablo bağlantısını yapıyorsun
    Panelden HDMI-1 nolu porta tak HDMI kabloyu

C-Önce Paneli açıyorsun!!!! Kumandadan hangi porta taktıysan onu seçiyorsun!! HDMI-1 port yani(9 un altındaki daire içine ok işaretli yerden
    Input Soruce menüsünü açıp HDMI-1 seç ve panele Mavi ekran gelsin!

D-Şimdi PC yi açıyorsun;daha sonra GCard ayarlarına geliyorsun>>
    Ancak buradan sonrasını senin GCardını tanımadığım için(sanırım nVidia??
    ben ATI ciyimde)neler nasıl yapılacak bilmiyorum W7 kullanmadığım içinde bunun bir etkisi varmıdır bunuda bilmiyorum!

Şimdi burada zaten senin panelin max.pixel ölçüsü 1366x760 olduğu için en fazla bu değere çıkabilirsin teknik olarak ama AV ler sanırım bu pixele kadar çıkamıyor! o zaman sende ilk olarak 1366x768 deneyeceksin ve ekranda ya "Not supported format" v.s gibi bir uyarı gelecek yada hiç bir şey gelmeyecek yada görüntü gelecek(sanmıyorum bu pixel değerinin gelmesini)o zaman ölçüyü düşürerek deneyeceksin,neticede bir yere geldimi panelde görüntü gelecek ama dot-by-dot olmayacaktır haliyle
    pixel ölçüleri karşılıklı tutmadığı için!ya böyle küçük ekran kullanacaksın
    yada GCard ın "Scaling" ayarı varsa over-scan yapacaksın! kaydırma çubuğu gibi bir şey olmalıdır onu sağa doğru kaydır görüntü stretching
    yapıp ekranı doldurabilir!!ancak pixel ölçüsü native değilde büyüdüğü için
    netlik v.s bozulması olur/olabilir!!!

Kısaca bütün ayarlamayı PC den yapıyorsun,panelden değil!!

Panelden sadece Picture Size Menüsünü açıp;Native/Wide/PC Wide gibi
    seçeneklerden birisini ayarlarsın,hangisi güzel scan yaptıysa onu kullanırsın!

E-Bu arada senin diğer Monitörün çözünürlülüğünü bilmiyorum,örneğin Clone yaparsan yine zor ayarlasın o Monitörle!çünkü Monitörün örneğin
    1280x1024 pixel yaparsa panele oturmaz!yada panel desteklemez!
    O zaman 1280x768 deneyeceksin buda tutmazsa 1024x768 deneyeceksin
    ++

• öncelikle ben buraya bugün mesaj attığımı hatırlıyorum ancak birtürlü bulamadım.Daha şimdi buluyorum.

evet aslında acele edip sormayı unutmuşum.Benim hatam.

Benim bildiğim kadarı ile SN.Albanez in allatığı gibi PC + LCD bağlantısını İkiside Tamamen Off iken bağlantıyı yaptıktan sonra önce LCD yi açıp sonra PC yi başlatınca PC otomatik olarak LCD yi tanır ve ekranı açar.

Burada görüyorum ki Kullandığın tv Tosh AV serisi olduğu için bir kaç ayar yapman gerekiyormuş.Buda doğrudur.Bu durum TV den TV ye değişe bilir.Tabi bunun nasıl olduğunu SN.Albanez benden kat kat daha iyi bilir.

ancak ortada anlayamadığım birşey daha var Sen görüntüyü tamamen mi TV ye yollamak istiyorsun yoksa clone modda bağlamak istiyorsun__???

+hangi işletim sistemi kullanıyorsun_???? win 7 vista XP hangisi_???

Nvida nin arayüz kullanım pragramı var tıp ki "ati" de olduğu gibi vede araslarında sadece biraz dizayn fark vardır.

aslında izlemen gereken yol :

1- nvida nın en son ara yüz programını(nvida control center) indir ve kur veya daha önce indirdin isen bundan emin ol kontrol et.

2- eğer XP kullanıyor isen yol:

+eski versiyon control panel yüklü ise

ekrana sağ tıkla menüden özellikler>ayarlar>gelişmiş>üsteki menülerden Nvida yı seç .tabi eski Nvida control merkezi yüklü ise o menüde sol tarafta bir ok göreceksin sola doğru küçük bir pencere açıyor.(veya sen o pencereye gelince açıkta olabilir) oradan en üst satırda Nvida display mod var oradan ona tılka sağ taraftaki pencerede modlar açılacak oradan istediğin seçimi yapıyorsun menülerden okey leyip çıkıyorsun.

***eğer sende yeni versiyon yüklü ise

nvida control merkezine girince karşına sağlı sollu 2 pencereli menü gelecek
    solda ki pencerede üç tana alt menü başlığı göreceksin
    a-3D settings
    b-display
    c-performace
    d-system update
    e-video & televison

sen burdan "b- display" seçeceksin burada

I-display resolution >>> tahmin edeceğin gibi çözünürlüğü ayarlıyorsun

II-change flat panel scaling >>>buradan ekranı kaplayı ayarlay bilirsin

III-adjust desktop color

IV-rotate display

V-set up multibal display >>> var oraya gelip sağ pencerede senin için gerekli olanları göreceksin(clone mod/tv mode) artık hangisi

eğer win7 veya vista yüklü ise

başlat>control panel>display seçeceksin oradan nvida control panel seçip yukarıdaki *** takip ediyorsun

sen buraya kadar bir gel eğer takılırsan yardıma devam ederiz arkadaş

Not: mutlaka ve mutlaka Sn. ALbanez'in dedikleri yap belki benim anlattıklarıma gerek kalmaz

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bons@i -- 17 Temmuz 2010; 1:35:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle ender123 albani bons@i ilginiz için çok teşekkür ederim

Hala siyah ekranı geçemedim, Bugün abimin 32'' Sony LCD Tv'sini getirdim ve pc açtım kapadım şak diye açıldı, Budurumda benim pc'nin ayarlarında değilde pc ve lcd arasında bir uyşmazlık var sanırım, Albani üstadın dediklerini yaptım ama bir sonuca ulaşamadım malesef :( Son çare bugün servisi arayıp pc'i görmediğini söyleyeceğim, Sorunun çözülüp çözülmeyeceğini bilemiyorum ama bu sanki bir işkence oldu :) iade şansı bula bilirmiyim acaba onuda sorucam.

PC üzerinden film izlemek tek derdim bu bağlantı üzerinden, Kopya ve tek panel işimi görüyor.

Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

Sony LCD Pc Bağlantısı

Toshiba LCD Pc Bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 17 Temmuz 2010; 10:27:39 >

• Arkadaşım ben kendi lcd imden örnek vereyim.

Ben tv ile laptop umu hdmı kablo ile bağlıyorum
    Sonra lcd tv mi hangi hdmı a bağladıysam tv menüsünden onu seçiyorum. mesela benim toshibada tv nin yanında hdmı 3 girişi var. kumandadan yuvarlak çemberin içine soldan sağa bir ok işareti var. oradan basarak hdmı 3 e getiriyorum. ekran dolayısıyla maviye dönüşüyor sinyal olmadığından.
    Sonra laptopta media player, mp3 oynatıcı, film vs uygulamaları kapatıyorum yoksa görmüyor.
    Sonra sağ tıklayıp ekran kartına giriyorum. orada çoklu monitör seçeneği var.
    Giriyorum oraya 3 tane seçenek oluyor. Sadece toshiba tv yi seçiyorum onaylıyorum.
    laptop ekranı kapanıp ekran direk tv ye aktarılıyor. Lapotopta ekran olmıcak. kapkara ekran olacak.
    Sonra tv de laptop ekranı çıkıyor. Küçük pencerede şu kadar sn sonra ekran geri dönecek gibi bişi çıkıyor. orada ok lemen lazım ki ekran sadece tv de kalsın.
    Laptopta nasıl görüyorsam ekranı tv yede cuk diye oturuyor hiç taşma falanda olmuyor.

Kablomu sorarsan normal bi hdmı kablo çok ta iyi işimi görüyor.
    Takılırsan pm falan at daha ayrıntılı girelim olaya. sırayla beraber yaparız.

• İlgin için teşekkürler arkadaşım, Ben sadece tv'i seçersem görüntü olmadığından çakılıyorum, TV kara ekranda duruyor çünki, Tüm formatları denedim pc yeniden başlatarak ama bir türlü olmuyor ama LCD Pc den sinyal alıyor kesin, Format değiştirdiğimde o da mavi ekran olup tekrar siyah oluyor yani göz kırpar gibi ama görüntü gelmiyor, İnşallah yaparım dostum hala uğraşıyorum kafayı yedirtti yahu :)

quote:

Orijinalden alıntı: devecibakar

Arkadaşım ben kendi lcd imden örnek vereyim.

Ben tv ile laptop umu hdmı kablo ile bağlıyorum
    Sonra lcd tv mi hangi hdmı a bağladıysam tv menüsünden onu seçiyorum. mesela benim toshibada tv nin yanında hdmı 3 girişi var. kumandadan yuvarlak çemberin içine soldan sağa bir ok işareti var. oradan basarak hdmı 3 e getiriyorum. ekran dolayısıyla maviye dönüşüyor sinyal olmadığından.
    Sonra laptopta media player, mp3 oynatıcı, film vs uygulamaları kapatıyorum yoksa görmüyor.
    Sonra sağ tıklayıp ekran kartına giriyorum. orada çoklu monitör seçeneği var.
    Giriyorum oraya 3 tane seçenek oluyor. Sadece toshiba tv yi seçiyorum onaylıyorum.
    laptop ekranı kapanıp ekran direk tv ye aktarılıyor. Lapotopta ekran olmıcak. kapkara ekran olacak.
    Sonra tv de laptop ekranı çıkıyor. Küçük pencerede şu kadar sn sonra ekran geri dönecek gibi bişi çıkıyor. orada ok lemen lazım ki ekran sadece tv de kalsın.
    Laptopta nasıl görüyorsam ekranı tv yede cuk diye oturuyor hiç taşma falanda olmuyor.

Kablomu sorarsan normal bi hdmı kablo çok ta iyi işimi görüyor.
    Takılırsan pm falan at daha ayrıntılı girelim olaya. sırayla beraber yaparız.

• pm attım
  • Ben anlattığım şekilde bağlantıyı daha önce 3 tane ToshAV panele uyguladım>>XP+ATI GCard lı idi bu PC ler!

Ancak hangi GCard veya ATI/nVidia da olsa bağlantı ext.HDMI olduğu için görüntü mutlaka gelecektir!
    Panelden yapılacak bir ayarda yoktur Tosh larda! sadece Picture Size ayarlanır+

Bütün olay PC dedir!! yada İşletim Sisteminde vaya bir şekilde GCard ayarlarında!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Ben anlattığım şekilde bağlantıyı daha önce 3 tane ToshAV panele uyguladım>>XP+ATI GCard lı idi bu PC ler!

Ancak hangi GCard veya ATI/nVidia da olsa bağlantı ext.HDMI olduğu için görüntü mutlaka gelecektir!

Bütün olay PC dedir!! yada İşletim Sisteminde vaya bir şekilde GCard ayarlarında!!

Albani hocam şimdi bende pc me format attım. Bende tosh 32xv500 var. önceki işletim sistemi xp, şimdi ki ise az önce formatı bitirdim yine xp window 7 temalı. farklı bişi yok.
    lcd den görüntü alıyorum fakat ses pc den geliyor tv den gelmiyor. bi ayarlayamadım. normalde direk ekran kartından toshiba tv yi seçerdim ok lerdim. hem sesi hem görüntüyü alırdım. ama şimdi ses sadece pc den geliyor. napalım bu duruma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devecibakar -- 18 Temmuz 2010; 10:18:25 >

• Üstadım her yolu denedim genede görüntüyü aktaramadım :( Mesela senin dediğin ölçülerin 1366x760 1366x768 tam karşılığı çıkmıyordu bende manuel olarak ayarladım genede olmadı :( Bir güncelleştirme buldum versiyonuna daha bakmadım tv'nin, Güncelleme bendekinin üstüyse yüklemeyi düşünüyorum, Başka bir hdmi çıkışlı pc bula bilirsem onunlada denemek istiyorum çünki dünde dediğim gibi sony akıllı algılama diye bir yazı çıkıyor tv de pc açılınca görüntü hiç birşey yapmadan geliyor, Deneme amaçlı oyun açtım bir süre karardı ekran gene açıldı problemsiz... Servis daha gelmedi ama belki bir faydası olur gelince bilemiyorum, Telefonda bir bilgisayarcıya göstersen dediler :) Sizin dediğin gibi sorun panelde değilse bunuda başka pc de görürsem emin olucam bakalım şimdilik araştırıyorum fırsat buldukca deniyorum, Tekrar teşekkürler üstadım yardımların ve tavsiyen için tvden genel anlamda memlunum pc bağlantısınıda yaptımmı problem kalmıyor tek çare ve son çare vga girişten bağlicam artık.

quote:

Ben anlattığım şekilde bağlantıyı daha önce 3 tane ToshAV panele uyguladım>>XP+ATI GCard lı idi bu PC ler!

• Bugün tekrar denemelerimin resimleri

Aşağıdaki resimde gördüğünüz Resize Desktop'a tıkladığımda ve ekranı genişlet seçeneğinde, Masa üstü simgeleri kayboluyor yani Tv'e geçiyor muhtemelen
    Genişlet seçeneğinde çözünürlük aşağıdaki resimdeki gibi oluyor
    Çoğalma seçeneğinde çözünürlük, Nvidia ve Pc'nin ekran çözünürlüğünde 1280x720 Gözükmekte (720p)

Yanlızca projektör (Monitör) Seçeneğinde LCD Mavi ekran oluyor doğal olarak ve Çözünürlük 1280x1024 (Monitör) Çözünürlük 1280x1024 (Tv) Tv'nin ayarları sönük duruyor değiştirilemiyor, Bu şekil gözükmekte.

Yanlızca Bilgisayar seçeneğini seçtiğimde ise Monitör kapanıyor ve TV siyah ekran oluyor ama görüntü olmuyor malesef, Geçişlerde LCD TV Siyah ekrandayken mavi olup hemen siyah oluyor göz kırpar gibi, Sinyali alıyor TV ama görüntü bir türlü aktif olmuyor :(

Albani üstadım sorim diyorum unutuyorum, GCard dediğiniz olayı anlayamadım ?

• hocam benim lg marka lcd var onda ımput diye bi tuş var kumandada ona basınca cihazdaki tüm bağlantı noktalarının bi resmi çıkıyor
    hangi noktada cihaz bağlı ise o mavi boş olanlar da gri pluyor senin tv de de böyle bi ayar olabilirmi yani giriş noktasını tv den seçme gibi
  • Beyler her panel(PDP veya TFT-LCD TV ler) üstelik panele HDMI porttan bağlarsanız PC en görüntü gelir/gelecektir!!!

Ancak bazı panellerde(örneğin Sony ve Samy lerde) Hand-shake anında olur ve sorun çıkmadan PC den görüntü aktarılır!

Burada konu Tosh ise;bu konuda Tosh lar adamı uğraştırır ancak her halikarde PC den görüntü gelecektir ve
    siz bütün ayarlarınızı PC den yapacaksınız!

-Servisler bu işten anlamazlar bu arada!! boşuna gelirler ve görüntü alamadan giderler

-Bu işi için Bilgisayarcı birisini çağıracaksınız,herkes yine anlamaz ve anlayan birisini bulacaksınız!

--GCard dediğim Graphic Card yani Ekran kartıdır

Ancak geçmiş tecrübelerimden bildiğim kadarıyla On-board GCard larda yine sorun çıkıyor/çıkabiliyor!!

Olay PC de bitiyor,oradan uğraşıp çözeceksiniz!

NOT;Ben PC den fazla çakmadığım için,örneğin İşletim Sisteminin etkisi varmıdır veya XP/Vista ve 7 arasında yine fark varmıdır v.s bunları
    bilmiyorum;bendeki ve benim kurduğum diğer 3 PC deki AV panel bağlantısında XP+ATI GCard vardı,ama bana sorarsanız W7 ve nVivia GCard ile
    nasıl olur,onu bilmiyorum,bu işi ayrıca PC den anlayan biriside çözer panelden yapılacak bir ayar yok dediğim gibi!

Ancak Tosh lar için o yukarıda yazdığım gibi bir açma sırası yapacaksınız(önce paneli açma gibi)!!

++
    Bu arada aklıma gelen bir başka şey ise şudur;örneğin senin Monitörün sanırım çözünürlülük max.değeri 1280x1024pixel olmalıdır değilmi???
    İyide bu durumda "Clone" seçersen panelde 1280x1024pixel olacaktır! dolayısıyla Clone seçemezsin!
    Veya GCard tan 1280x1024pixelden büyük bir değer seçsen bu seferde Monitörün desteklemeyecek ve görüntü açılmayacak Monitörde!

PC den şu değerleri dene;1280x720-768-1024pixel

Clone işi olmazsa o zaman,GCard tan çoklu Monitör desteği(veya 2 Monitör v.s gibi) bu durumda ise GCard her iki panelide
    onların max.pixel değerleri kadar destekleyecektir(emin değilim harhalde böyle olabilir!)

Bu sendeki PC dediğin Notebook mu yoksa Desktop mu(buda farkettirir!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Temmuz 2010; 15:54:58 >

• bildiğim kadarıyla windows 7 kullanıcıları hdmi kablosunu bi cihaza bağlayıp ekran ayarlarından monitörü klonladıkları zaman tek yapmaları gereken şey televizyonun ayarlarından hdmi seçeneğini seçmek.. Daha önce HDready, 480p ve 720p LCD TV'lere bu yöntemle defalarca sorunsuz bir şekilde bağlanıp film keyfi yaşadım.
  • Albani üstadım evet sizin söylediğiniz gibi benim monitör max 1280x1024 Pixel, Benim PC Desktop, Clone olmadığı gibi diğer seçenekler ilede görüntü almayı başaramadım :( Bu işten anlayan bir bilgisayarcı bula bilirim İnşallah buralarda.

Benim biladerin pc ile denicem onda da hdmi çıkış vardı galiba ama oda pc ile yaylada şuan :D

Neyse üstadım olmadı böyle kullanıcam artık, Birde Seoul Titan uydu alıcı alıcam görüntünün daha iyleşmesi için, Elimdeki iyi göstersede tam performan vermiyor.

Üstadım sen panelde kesinlikle bir sorun ola bileceğini düşünmüyorsun, Benim yeni bulduğum yazılım ile güncellemem sizce uygunmudur ?
    Model :32AV635D Version: 2.1.73.1
    Mesela evdeki hdmi çıkışlı diğer cihaz DVD Player, Onu takınca sorunsuz çalıştı TV

Sorunun düzelmesine sevindim devecibakar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 18 Temmuz 2010; 20:47:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: devecibakar

quote:

Albani hocam şimdi bende pc me format attım. Bende tosh 32xv500 var. önceki işletim sistemi xp, şimdi ki ise az önce formatı bitirdim yine xp window 7 temalı. farklı bişi yok.
    lcd den görüntü alıyorum fakat ses pc den geliyor tv den gelmiyor. bi ayarlayamadım. normalde direk ekran kartından toshiba tv yi seçerdim ok lerdim. hem sesi hem görüntüyü alırdım. ama şimdi ses sadece pc den geliyor. napalım bu duruma

Arkadaşlar ben sorunumu çözdüm. Ses ayarlarındanmış. Çıkışı nvidia olarak yaptım düzeldi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.