Şimdi Ara

Lcd TV hareketli sahne sorunlarının sebepleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
2
Favori
9.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Akseaus

Yukarıdaki kare flulaşmaları gayet normal.

Bildiğiniz üzere sinema filmleri saniyede 24 kare hızında çekilir. Eğer görüntüdeki hareket 1/24sn aralığında net yakalanamayacak derecede hızlıysa o karedeki flulaşma belirgin olur.

Tıpkı fotoğraf makinasındaki gibi. Spor kareleri yüksek enstantanelerde çekilir. 1/1000, 1/2000 gibi. 1/60 ile çekerseniz flulaşma meydana gelir o karede. Oysa sinema çekimlerinde zaten 1/24'e mahkumsunuz. Akan görüntüde flulaşma tolere edilebilecek düzeyde (ya da gözü çok rahatsız etmeyecek seviyede) görünürken, yukarıdaki örneklerdeki gibi dondurduğunuzda o tek karedeki flulaşma daha belirgin olur.

Bunu ortadan kaldırmak için slow motion kameraları çok daha yüksek fps'lerde çekim yaparlar. Sonucunda da normal kameralarda ortaya çıkan bu sorun ortadan kaldırılır ve net bir yavaş çekim görüntüsü elde edilir.

Özet olarak, yukarıdaki örnekler açıklamaya çalıştığım kaynak teknolojisindeki sınırlama ile alakalı. CCFL LCD'lerde bunun üzerine bir de uzun tepki süresi sorunu biner. Yani hareketli görüntüdeki deformasyonun ne kadar kaynak temelli ne kadarı LCD temelli anlamak zordur. Ama kesin olan şu ki, asıl olan kaynak olmakla birlikte LCD'nin de etkisi var. Motion resolution (hareket çözünürlüğü) denen ölçümlemeler bu yüzden önemli. Plazmalar ve LED LCD'ler bu konuda başarılı. Ancak tv bu konuda ne kadar başarılı olursa olsun 24 fps çekim teknolojisi nedeniyle hareketli sahnelerde sıkıntı her zaman olacaktır. Bu durum projeksiyon cihazlarında ve sinema salonlarında dahi karşımıza çıkar.

Sevgiler, saygılar.

Bilgiler için teşekkür ederim Hocam.

Toparlarsak sanırım şöyle diyebiliriz:

Hareketli sahnelerde gözümüzü rahatsız eden flulaşma tarzı sorunların bir kaç sebebi vardır:

1-Görüntünün aslında kullanılan kamera ve/veya görüntünün format değişiminden kaynaklanan bulanıklık.
    2-Bunun üstüne Lcd TV'lerdeki nispeten uzun tepki süreleri.

Ayrıca buradan dolaylı olarak; "Benim gibi hareketteki netliğe ve akıcılığa önem verenler sadece TV'sini değiştirerek örneğin: 100 veya 200 hz.lik bir lcd hatta plazma alarakta istedikleri netliğe kavuşamazlar. Fakat nispi bir fayda görürler." gibi bir sonuçta çıkabilir diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

Yukarıdaki kare flulaşmaları gayet normal.

Bildiğiniz üzere sinema filmleri saniyede 24 kare hızında çekilir. Eğer görüntüdeki hareket 1/24sn aralığında net yakalanamayacak derecede hızlıysa o karedeki flulaşma belirgin olur.

Tıpkı fotoğraf makinasındaki gibi. Spor kareleri yüksek enstantanelerde çekilir. 1/1000, 1/2000 gibi. 1/60 ile çekerseniz flulaşma meydana gelir o karede. Oysa sinema çekimlerinde zaten 1/24'e mahkumsunuz. Akan görüntüde flulaşma tolere edilebilecek düzeyde (ya da gözü çok rahatsız etmeyecek seviyede) görünürken, yukarıdaki örneklerdeki gibi dondurduğunuzda o tek karedeki flulaşma daha belirgin olur.

Bunu ortadan kaldırmak için slow motion kameraları çok daha yüksek fps'lerde çekim yaparlar. Sonucunda da normal kameralarda ortaya çıkan bu sorun ortadan kaldırılır ve net bir yavaş çekim görüntüsü elde edilir.

Özet olarak, yukarıdaki örnekler açıklamaya çalıştığım kaynak teknolojisindeki sınırlama ile alakalı. CCFL LCD'lerde bunun üzerine bir de uzun tepki süresi sorunu biner. Yani hareketli görüntüdeki deformasyonun ne kadar kaynak temelli ne kadarı LCD temelli anlamak zordur. Ama kesin olan şu ki, asıl olan kaynak olmakla birlikte LCD'nin de etkisi var. Motion resolution (hareket çözünürlüğü) denen ölçümlemeler bu yüzden önemli. Plazmalar ve LED LCD'ler bu konuda başarılı. Ancak tv bu konuda ne kadar başarılı olursa olsun 24 fps çekim teknolojisi nedeniyle hareketli sahnelerde sıkıntı her zaman olacaktır. Bu durum projeksiyon cihazlarında ve sinema salonlarında dahi karşımıza çıkar.

Sevgiler, saygılar.

Bilgiler için teşekkür ederim Hocam.

Toparlarsak sanırım şöyle diyebiliriz:

Hareketli sahnelerde gözümüzü rahatsız eden flulaşma tarzı sorunların bir kaç sebebi vardır:

1-Görüntünün aslında kullanılan kamera ve/veya görüntünün format değişiminden kaynaklanan bulanıklık.
    2-Bunun üstüne Lcd TV'lerdeki nispeten uzun tepki süreleri.

Ayrıca buradan dolaylı olarak; "Benim gibi hareketteki netliğe ve akıcılığa önem verenler sadece TV'sini değiştirerek örneğin: 100 veya 200 hz.lik bir lcd hatta plazma alarakta istedikleri netliğe kavuşamazlar. Fakat nispi bir fayda görürler." gibi bir sonuçta çıkabilir diye tahmin ediyorum.

Doğru, 2 önemli unsur bu. Şunlar da eklenmeli:

- (yayınlar için) Yayın yapan kuruluşun kullandığı bant genişliği (bandwidth). Bizde yayın HD bile olsa yayın kuruluşları ekonomik davranıp bunu sınırlı tutuyorlar. Bu yüzden de hareketli sahnelerde gereğinden fazla deformasyon oluşuyor. Örnek: maçlarda kameranın hareket ettiği durumlarda çimlerde meydana gelen flulaşma.
    - İş sinyalle de bitmiyor. Uydu alıcının, dvd/bluray oynatıcının kalitesi de önemli. TVniz istediği kadar kaliteli olsun alıcı/oynatıcıda iş yoksa bu durum yine ortaya çıkabilir.
    - Kablolama. Özellikle çanaktan alıcıya yapılan kablolama. Sinyal kalitesini doğrudan etkiler.
    - Ve tabii ki tv. Bazı arkadaşlar 100 Hz ya da 200 Hz bir tvnin bu konudaki dertlere deva olacağını sanıyor. Asıl önemli olan tvdeki video işlemcisidir. Ekran kendini saniyede 100 kere yenileyebilir, ancak işlemci çip bunu besleyemezse durum yine sakat. Tüm kadens, scaling ve deinterlace işlemleri bu çipte biter. Ayrıca senin belirttiğin tepki süresi de tv konusuna dahil edilebilir.

Şimdi burada yeri gelmişken şunu da belirtmiş olalım. TV'nin başarı/kalitesine ilişkin en önemli göstergelerden biri hareket çözünürlüğüdür (motion resolution). Çünkü işin doğasında hareket eden görüntüyü izlemek var. Bu bir slayt makinası değil. Hareket görüntüleyen bir cihaz. Özellikle bol bol spor ve aksiyon seyrediliyorsa hareket çözünürlüğü en önemli unsur. Bu noktada başarıyı sağlayan ise panel teknolojisi kadar görüntü işlemci çipidir. Bu yüzden tv alırken tvnin hareket çözünürlüğü performansını sorgulayın. Hareket çözünürlüğü bu başarının sonuç göstergesidir. Profesyonel incelemelerde bunlar var. Kontrast, parlaklık ve renk doğruluğu kadar önemlidir.

Selamlar.

• I-Movix SprintCam adında bir kamera yapılmış. Saniyede 1080p olarak 1000 fps kayıta imkan veriyormuş.

http://vimeo.com/4167288

Örnek görüntülere bakmadan geçmeyin. Mükemmeller...
     Lcd TV hareketli sahne sorunlarının sebepleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 27 Nisan 2009; 23:13:18 >
  • En baştada dediğimiz gibi hareketli sahne sorunlarının %70'i izlemiş olduğumuz videonun Fps hızı .

Lcd tv nın hareketli sahneleri ne kadar iyi işlerse o kadarda başarılı bir görüntü olur ama lcd tv nın hızlı sahneye kattığı etki %30(bence).
  • Az önce bir elektronik mağazasındaydım. Tüm TV'lerde HD bir tenis maçı oynanıyordu. 100hz.lik w4500'ünden benim 50hz.lik v4000'e, Samsung'un 100hz.lik yeni çıkan LED LCD'lerine, 200HZ.lik z4500 ve Panasonic plazmaya kadar hepsinde tenis topu kuyruğu ile birlikte hareket ediyordu ekranda.
  • Biraz daha konuşalım şu işi...
  • vala lcd tv alan bir çok kimse tv im kötü demiyor methiyeler düzüyor. ülkemizde halen max 640*480 çözünürlükte sd yayon olduğu için bizim hd dediğim yayınları izlememiz daha uzun seneler alır. sd yayından kast ettiğim uydu,kabloidigiturk,dsmart,divx ve hatta dvd,

dolayısıyla bir lcd tc sahibi olarak dün akşam izlediğim isp abd maçındaki motion blur,clouding ve pikselleşme ben ne kadar tv nin görüntü ayarları ile oynasamda, ne kadar hiremco x3 ile hdmı ile bağlatı yapsamda kesilmiyor sadece biraz azalıyor. lcd tv lerin tepkime süreleri ve görüntü işlemcileri gelişmediği sürece bir crt yi hiç saymıyorum ama plazmadaki netliği yakalaması mümkün değil dolayısıyla evlerimize sürekli yüksek çözünürlüklü tv ile doldurmamız sd yayınlar içn bence anlamsız.

zaten 640*480 gelen bir görüntü 1024*740 yaymak ile 1920*1080 yaymak aynı şey değil. ama acaba 640*480 gelen yayını tarayıp çözünürlüğü arttırmak ne derece mümkün yoksa ütopik bir şey mi?

• Konu benim de bir zamanlar kafamı çok yorduğum, belli bir yere kadar anladığım ama hala net olmayan yerlerin olduğu bir konudur.

Detaylara girmeyeceğim üstte yazılanlar gayet açıklayıcı.

Ben sadece geçen gün yaşadığım bir olayı kısaca anlatacağım.

Geçenlerde Melekler ve Şeytanlar filmine gittim. Filmi izlerken aynen benim paneldeki gibi ve üstte tarif edildiği gibi hareketli sahnelerde flulaşma oluyordu. Zaten kitabı da daha önceden okuduğum için film çok ilgimi çekmedi. O andan sonra hareketli sahneleri takip etmeye başladım. Ve o ana kadar anlayamadığım nasıl oluyor da 24 kare çekilen sinemalarda böyle bir problemle karşılaşmadığım sorunun yanıtını buldum. Sİnemada da problem aynı. Bir hareket için 1 sn'de çekilen fotoğraf sayısı 24 ise ve o hareketin fotoğrafları flu ise zaten yapacak hiçbir şey yoktur. Olay orada bitmiştir.

Yani evlerimizde nasıl oluyor da net izleyemiyoruz diye sorarken sinemada işin nasıl olduğuna çok dikkat etmiyoruz. Aradaki tek fark LCD panelde tüm arka planın yatay veya dikey hareketinde farkedilen kesik ve bulanık görüntü sinemada kesik değil sadece bulanık görünüyor.

Filmi izledikten sonra panelime daha töleranslı bakmaya başladım.

Benim için sonuç:

Başından beri düşündüğüm gibi LCD panellerdeki sorunun büyük çoğunluğu kaynaktan kaynaklanıyor.

Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: locke78

vala lcd tv alan bir çok kimse tv im kötü demiyor methiyeler düzüyor. ülkemizde halen max 640*480 çözünürlükte sd yayon olduğu için bizim hd dediğim yayınları izlememiz daha uzun seneler alır. sd yayından kast ettiğim uydu,kabloidigiturk,dsmart,divx ve hatta dvd,

dolayısıyla bir lcd tc sahibi olarak dün akşam izlediğim isp abd maçındaki motion blur,clouding ve pikselleşme ben ne kadar tv nin görüntü ayarları ile oynasamda, ne kadar hiremco x3 ile hdmı ile bağlatı yapsamda kesilmiyor sadece biraz azalıyor. lcd tv lerin tepkime süreleri ve görüntü işlemcileri gelişmediği sürece bir crt yi hiç saymıyorum ama plazmadaki netliği yakalaması mümkün değil dolayısıyla evlerimize sürekli yüksek çözünürlüklü tv ile doldurmamız sd yayınlar içn bence anlamsız.

zaten 640*480 gelen bir görüntü 1024*740 yaymak ile 1920*1080 yaymak aynı şey değil. ama acaba 640*480 gelen yayını tarayıp çözünürlüğü arttırmak ne derece mümkün yoksa ütopik bir şey mi?

Büyük kanalların yayın çözünürlüğü 720*540 yada 700*540 tır, bilgilerinize...

• quote:

Orjinalden alıntı: spex

quote:

Orjinalden alıntı: locke78

vala lcd tv alan bir çok kimse tv im kötü demiyor methiyeler düzüyor. ülkemizde halen max 640*480 çözünürlükte sd yayon olduğu için bizim hd dediğim yayınları izlememiz daha uzun seneler alır. sd yayından kast ettiğim uydu,kabloidigiturk,dsmart,divx ve hatta dvd,

Büyük kanalların yayın çözünürlüğü 720*540 yada 700*540 tır, bilgilerinize...

bilgi için teşekkürler lakin netice aynı ve hatice gerçeği değişmiyor hareketli sahneler gene nanik

• Yeni aldığım X4500 de dün deneme amaçlı son Bond filmini (blu ray) izlerken filmin açılış sahnesindeki araba sahneleri bu açıdan çok ilgilmi çekti..

Gerçi belki diğer modellerle karşılaştırmak doğru olmayabilir ancak bondun arabası önden çekilmiş hızlı bir şekilde savrularak yada virajlarda arkadaki araçların önünde seyrederken sanki öndeki Bond aracı ağır çekimde hareket ediyormuş ama etrafında hiç bir flulaşma bulanıklaşma olmuyordu...Bu sebepten belki de ilk başlarda alışamadım...Sanki iki ayrı film sahnesini üst üste bindirmiş gibiydi, ve daha da ilginci 24 fps midir 100z olayı mıdır motionflow mudur nedir emin olmamakla birlikte Bond o kadar hızlı gidiyor olmasına rağmen arç çok yavaş gidiyormuş gibi bir hissiyat vardı...

Fakat hiç bir şekilde blanıklaşma flulaşma olmaı..Olsaydı aslında o anki hızı aksiyon dozunu daha iyi verirdi sanıyorum aslında

Herşeyin bu derece elimine edilmesi biraz olayı yapay sanki deney ortamı imişcesine veriyor...Eklenen resim çok hoş (beyzbol) ama topun gidişini yakın çekimde ve an be an izlemek biraz insan algılamasını zorluyor diye düşünüyorum...Aynı kanıya HD maçlar izlerken , yada HD show amaçlı mağazalardaki demo görüntülerinde de rastladım.. Sanki herşey olduğundan yavaş, sakin göz takip edecek şekilde akıp gidiyor...Ama bir futbol maçını bu derece ayrıştırılmış , adeta hücrelerine ayrılmış biçimde detaylı (çimenlerin detaylarına kadar) izlemek ya alıştığımız için bugüne kadar beni şahsen ilk anlarda sıkıntıya itti ...

Tüm aksiyon heyecan ortadan kayboluyormuş , film vb spor müsabakası değil de , bunların resim şeklinde sunulması gibi (tabir olmadı kabul anlatamadım) bir çerçeve yaratılıyormuş hissi -bende en azından- hasıl oluyor...

İyi bir şey mi, kötü mü işin ilginci ona da karar vermiş değilim hala...

• @TBB Hocam ben seni anladım...

Özetle her hareketli sahnenin tüm detayları ile birlikte gösterilmesnin doğallığı bozduğunu düşünüyorsun. Doğrudur...

Mesela bir araba yarışı oyununda etraftaki objelere bilerek blur efekti uygulanırki gerçekçi olsun, hız duygusunu daha iyi versin diye. Zaten insan gözü normal hayatta da her hızda objeyi net göremez. İşte bu tip sahnelerde görüntüde de fluluk varsa göz sorun olarak algılamıyor.

Bu yüzden patlama sahneleri, aksiyon sahneleri, kovalamacalar gibi sahnelerde sorun görmek gerçekten zor. Çünkü olayın kendisi karman çorman.

Fakat nadir de olsa bazen yukarıdaki Lost ve alttaki blu-ray film örneğinde olduğu gibi normal hayattaki fluluğun üstüne çıkan durumlar oluyor. İşte bu durumlarda göz bir afallıyor. Fakat şimdiye kadar pek çoğumuz itibariyle işin kolayına kaçtık ve sorunu lcd'lerin üzerine attık.

Edindiğim fakirane tecrübe ise; Evet bu tip sorunlarda lcd'nin yapısından kaynaklanan sorunlar bir miktar etken olmakla birlikte asıl sebebin görüntünün aslının daha önemli olduğu yönünde...

Misal: Geçenlerde Philips'in 1080i 60 hz.lik bir demo HD görüntüsünü indirdim. Ps3'e taktım seyrettim. Mükemmel bir görüntüydü. Sonra wd hd tv'denen cihaza taktım. Bu cihazın çıkış çözünürlüğü 1080/24'e ayarlı idi. İlk gördüğümde inanamadım. Ps3'ten seyrettiğim görüntü ile alakası yoktu, hareketsel açıdan... Judder, filiker, titreme, takılma ne dersen vardı.

1080p/50 ye aldım çıkışı olmadı, falan filan derken. Dedim: "Madem bu görüntü 1080i/60, çıkışıda ona uygun ayarlıyayım. Ve... tüm sorun şak diye çözüldü. Aynı ps3 ile izlediğim gibi sorunsuz ve mükemmel oldu.

İşte bu tip örneklerden çıkacak sonuç: Tv'nin suçu 1 se, diğer cihaz ve görüntünün aslının 9 kusuru var. Eğer bu diğer etmenleri sıfırlayabilirsek tv'nin 1'i ihmal edilebilir seviyelerde kalıyor. Bence tabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 25 Haziran 2009; 15:43:17 >

• sevgili Highway hocam benim o kadar yazdığımı hem tek cümlede özetlemiş hemde olayı güzel ifade etmişsin...

Haklısın özelikle bahsettiğin 60hz/ 24 uyumsuzluğunu bende bir çok kereler okudum başka forumlarda.. Tabii aslında ne beklediğimizlede alakalı bir durum bu, şahsen dünkü Bond deneyimim tamam harika flu bulanıklanma yok ama işte doğal değildi sonuçta....Ben ortalığı cayır cayır yakan böyle bir aksiyondan bu kadar tertemiz bir sahne asla beklemem.. Ama sadece koşan birini izliyorsam arkasından da gölgelerinin onu takip etmesini de beklemem..

Gözümüzün gerçek algılamasının fps , hz yada mesafeye bağlı olarak deneysel verileri nedir acaba?

Birde katılıyorum cihazdan cihaza , ekipmanlara çok farkeden bir durum bu...Direk lcd suçludur demek ta yanlış sonuçta...

Dedim ya şahsen HD futbol maçları beni olayın sıcaklığından koparıyor....Yeri gelicek topu göremeyeceksin bile ama her detay sunulunca inan hepsi gözümde zaman zaman sadece teşhir amaçlı kullanılan tv lerdeki show görüntülerinden öteye gidemiyor...

• Hocam,

Sen bence motion flow'u kapat. Sonrada bu tip özellikle de Amerikan menşeeli filmlerde "sinema" modunu kullan. İstediğine kavuşursun gibi geliyor bana. Ha hiç x4500 kullanmadım ama en azından sinema modu için Sony mühendislerine güvenebilirsin. Filmlerde gerçek renkleri, yönetmenin aslında senin görmeni istediği renkleri ancak bu şekilde görebilirsin.

Uzun süre canlı modunda seyir eylemişsen tv'yi, evet ilk başlarda soluk gelebilir sinema modu. Ama bir kaç gün dişini sıkıp sabır gösterebilirsen bir daha canlı moda döneceğini sanmıyorum.

Bu arada Sony mühendisleri demişken önceden yaşamış olduğun sorun nedeniyle "Ben biliyorum o mühendislere ne yapacağımı bir elime geşirsem..." dediğini duyar gibi de oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 25 Haziran 2009; 16:12:53 >

• Dostum deneyeceğim bu akşam hayırlısıyla bakalım...

Canlı modda bir çok özellikte ayrıca disbla konumunda olduğundan deneyip görmek te mümkün değil..

Vivid den vazgeçmek zor olacak bakalım

Dediğin gibi yapıp bir kaç mod deneyeceğim ama...Sürekli canlı modda insanı bir yerden sonra sıkmaya göz yormaya başlıyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: TBB

Dostum deneyeceğim bu akşam hayırlısıyla bakalım...

Canlı modda bir çok özellikte ayrıca disbla konumunda olduğundan deneyip görmek te mümkün değil..

Vivid den vazgeçmek zor olacak bakalım

Dediğin gibi yapıp bir kaç mod deneyeceğim ama...Sürekli canlı modda insanı bir yerden sonra sıkmaya göz yormaya başlıyor...

Diğere topikte adın vividçiye çıkmış zaten. Öyle diyorlar yani ben bilmiyorum...

Şaka bir yana aslında şu benim imzamda ayarlar ile ilgili bir konu var. Onu yapabilsen en güzeli ama genelde sinema moduna çok yakın sonuç veriyor. Tersten bakarsak sinema modunun doğru renkler için doğru ayarlanmış olduğunu da gösteriyor. Bu nedenle uğraşmak istemeyen arkadaşlara sinema modunu tavsiye ediyorum. Yine de ufak değişiklikler yapabilirsin. Odanın aydınlık durumuna göre arka ışığı arttırabilirsin mesela 5-6'ya kadar. Veya sıcak2 yerine sıcak1 kullanabilirsin. 3 ana ayar olan parlaklık, kontrast ve renk olduğu gibi kalsın ama.

• Yaw saolsun Albani vividci hemde gizli vividci (gizli özne misali) yaptı ... Diğer topiğe girmeye yüzde bırakmıyor insanda

Sony mühendisleri hakkındaki yeni yorumum ''gittim gördüm mühendisleri var, hepsi efendi okumuş çocuklar '' şeklinde takdir topladı bu kez ... Demek ki olmaları pişmeleri için 2,5 seneleri varmış diyorum...

Ayarlara bakıcam dostum, zaten arka ışığı 4-5 gibi kullanıyorum , kontrast 94 renk 52 parlaklık ta sanırım 55 civarıydı ..X2000 den kalan ayarlarımı aynen geçirdim zaten dün gece vakit harcamadım kolayca eski ayarlara kavuştum..

Renkleri sıcak 1 de kullanmaktan ziyade soğuk kullanıyorum ziyadesi ile canlı olduğu için renkler..Ama ayarlarına bakıcam en kısa zamanda , sinema modunun verdiği keyif özellikle ,hafif sisli puslu havada , bazı gerilim yada sakin akan doğa manzarası ağırlıklı duygusal filmlerde ve gece ağırlıklı çalışılmış sahnelerde çok güzel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 25 Haziran 2009; 16:31:14 >

• Beyler selamlae

-yaw "Dynamic" mod ta hiç bir şey izlenmez,zaten onun adı SHOP MODE tur,kısaca malı dehlemek için

-Vivid çilik ayrı bir meslek dalı olmuş zaten,bizim millette çok fena Vividçi bu arada,ama kimse bunu kabullenmiyor,evlere baskınmı yapsak ne

-Bu arada X45x lerde Makine oldukça iyi,zaten Sony nin en iyi makineside bunun üstünde

-Bahsettiğiniz fast-motion olayında ise maalesef bütün LCD ler ciddi sıkıntılı,bir yerlerden işi bozuyorlar,ancak High-End lerde bu iş
    biraz daha iyi ama herifler fast-motion da çuvallamamak içinde hileye başvuruyorlar!!!en basiti slow hale getirmek gibi v.s

valla benim panelde hiç böyle atraksiyonlar yok,ayar bile yapmıyorum,bas gaza gitsin araba aynen!!

++

• Dün gece filmlerin performansını denerken, lip.sync sorununu farkettim :(

Normal DVD player ile denediğimde hiç görüntüde gecikme olmazken aynı filmi PS3 te X4500 te bariz gecikmeli olarak gördüm moralim ufaktan bozuldu arkadaşlar :( Önceden PS3 te de herhangi bir sounum yoktu , amfide lip.synyc modu hep ''off''' konumunda durmaktaydı...İlk defa dün ayar yapma gereğini hissetim...Sonuç ise felaket bana göre , Marantz sr7500 amfide 0-200ms aralığında ayar yapma imkanı var, ve 170 ms falan ses görüntüyü yakalayabildi ancak , hatta 200 ms ye ayarlasam -ki denedim- çok farketmemekle beraber o bile giderdi yani...

Şimdi bu sorun bu kadar işlemci vb yüzünden oluyor sanıyorum, tv tüm bu ayarlar ile uğraşıp görüntü üstüne yoğunlaşırken sesi zamanında vermeyi unutuyor resmen

Hadi hareketli sahneler kaymak gibi yağ gibi aksın derken ağır çekim misali, bide üstüne filmde elemanların ağzından lafı kerpetenle almaya başladık iyi mi ?

Fakat sorun tv de olsaydı diyorum, dvd player da dvd izlerken de aynı sorun olması gerekmez miydi? Problem blu-ray film izlerken daha doğrusu PS3 ten dvd de izlesen sorunlu şu an, yani PS3 / x4500 uyumsuzluğu var görünüyor....

Acaba bağlantıları gözden mi geçirmem lazım? Altın uçlu HDMI kablom 1.3 müdür değil midir emin değilim (PS3 te takılı) tv 1.3 , uyumlu olmaları açısından önemli değil mi?

Bu arada amfiye HDMI girişi yok sesi PS3 ten optik kablo ile gönderiyorum, tv-ps3 arasında da HDMI kablom var...

Yapmam gereken bu ayarda (amfiden lip.sync 170 ms 180 ms lerde) kullanmak mı? Bu da zamanla yetmez mi , yoksa tüm motion flow bilmemne ayarları kapatıp , yavaş yavaş deneyip en uygun senkronizasyonu bulmak mıdır çözüm?

Canım sıkılmadı değil, hayır Allahtan 200 ms ye kadar ayar imkanım var, ya olmasaydı, ne yapacaktım?

Bunun yanında PS3 oyun denemedim daha bu akşam bakalım, bir de input lag çıkmaz üstüne umarım...

Tecrübesi olan arkadaşlar yorum yapabilirse sevinirim...

Hehehe gelen gideni aratacak mı ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 26 Haziran 2009; 12:33:18 >

• @TBB

X45x lerde "Lip-sync" ayar özelliği yoktur!

Şimdi şunları dene;

1-Amfiyi devreden çıkart ve birde öyle dene!!

2-Amfiyi yeniden tak ve paneldeki "DRC" Mode a gel ve OFF yap
    --önce Mode 1 de dene
    --Std-DVD izliyorsan(1080 e upconvert edilen) Mode 2 kullan

3-Motionflow;OFF la başla!!!
    --daha sonra;Clear/Standard/Smooth/High ları tek tek dene!!

Not;belliki Motion hızı ile Audio hızı arasında sync.uyumlu oluşmuyor;bunuda Motionflow da yapacağın bazı hızlandırma
    değişiklikleri ile aşacaksın(tabi oluyorsa)

---şimdi sende Video daha hızlı geldiğine göre,burada motion speed range i düşürmek gerekiyor;ancak>>>>burada olası bir
    değişiklikte bu seferde sync.oturtulunca bu seferde motion daki Video yavaşlayabilir!!!

------
    Evet her makinede böyle sorunlar olabilir,zaten bütün espride her zaman dediğim üzere "Engine" da
    İşin bok tarafı ise şudur;Marka/Seri/model v.s hepsi aynı ve iki tane panel var,birisinde hiç bir sorun olmazken
    diğerinde bazı sorunlar olabiliyor(ŞANS faktörü lazım burada!!)

X45x lerde oldukça gelişmiş ayarlar var(ama bana göre hikaye ve bunların çoğunu adam gibi set etmek imkansız!!ama her üretici
    böyle bir dünya ayar koyarak "ADVANCED" havası veriyorlar ama işin aslı öyle değil!!

Sen denemeye başla sırasıyla+++

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.