Şimdi Ara

Lcd TV hareketli sahne sorunlarının sebepleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
9.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum tek tek yapacağım dediklerini...

Ama dvd den izlerken problem yok sonuçta bu tv de sorun lmadığı anlamına gelmez mi?

Bununla beraber umarım ayarlarda başarılı olurum, peki sürekli amfiyi max.lipsync (200 ms) ayarında tutmanın ne zararı olur sence?

Burada video hızlı gelmiyor hocam, onun bazı hd yayınlarda uydudan olduğunu duydum(görüntü önce geliyor sesten , lip.sync de eksi yönde düzeltme de yok amfilerde)

Bende ses önce geliyor...Görüntü de işte demekki 150-200 ms oluyor gibi ise işte 0,15 -0,20 sn kadarlık gecikme ile geliyor..Ama sadece ps3 çalışırken, dediğim gibi normal dvd playerdan izlerken sorunum yok...

Akşam bi oturayım, gece gece sizleri rahatsız edebilirim her an

Kusura bakmayın artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 26 Haziran 2009; 12:49:45 >

• 1-Video/Audio sync.olayında Motionhandling farklı çalışabilir!Video veya Audio önce gelebilir,ben sendekini Video olarak belirttim ama
    tam terside olabilir v.s bu önemli dğeil,ama belliki ayarlar ile veya Processor ile ilgili bir şey var!

2-Amfiyi kullanmak sana kalmış ve bence kullan tabiki,zararı filanda olmaz

3-"Lip-Sync" iyi bir makinede kesinlikle olmaz,zaten High-End ve iyi bir makinede bunlara bakılır dostum!!!
    yayın oradan geldi/geliyor yok PS3 ten geldi v.s bunlar hikaye;ancak bu sorun genelde herkeste çıkabilir,tabi ayarları
    doğru yapmak kaydıyla!!!
    Kısaca makine her durumda Video/Audio sync işini tam uyumlu yapmalıdır!!
    DVD yada PS3 filan farketmez!

Sen işe DRC>>OFF yaparak başla(hatta Amfiyi çıkarmadan önce dene,çünkü bunu neticede kullanacaksın,daha sonra
    diğer ayarları denersin

Not;PS3 kullanmadığım için bilmiyorum!orada ilgili ayar v.s varmıdır??

Birde önceden derlediğim bir X45x hazır settings leri vardır(USA XBR serisinden alınma)bunlarada bir göz atıver veya uygula,ancak
    XBR ler NTSC sistem oldukları için bazı özellikler X45x lerde yoktur;boşuna bu ayar nerede diye arama
    sen sadece sende olan ayarlara bakacaksın++
    Dikkat edersen DRC Mode OFF ta durmaktadır!!

SonyX45xSettings.rar

http://r apidshare.com/files/248807992/SonyX45xSettings.rar

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500

• Bir iade dosyasıda buna açtırayım bari napalım

Dvd player da sorun olmayışını acaba tv de değilde ps3 te mi bir uyumsuzluk var şeklinde yorumladım hocam..

Ayrıc DRC Mode off olayından şüpheleniyorum bende...Bakalım akşam..

Yorumlarına teşekkürler

Sen hele biraz uğraş bakalım,sorun için önce PS3 teki ayarlara bak diyeceğim ama orada bir şey yok gibi!
    Sorun paneldedir ve makinede dedir,dolayısıyla en ufak bir hatada bu sync.sorunu çıkabilir!

DRC önemli ve bunu genelde hep OFF olarak kullanılıyor!
    ülen ne bok yemeye bir dünya ayar koyuyursunuzki diye sormak gerekiyor,çünkü çoğu bunların "işlevsiz"
    dahada ötesi ne işe yaradığı bile belli değil!!

Chipset yapmak çok zor çook

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • Albani hocam , DRC OFF yaptığım anda olay çözüldü

Motion flow un olaya herhangi bir katkısı yok...Sadece daha fazla robotumsu doğallıktan uzak şablonla çizilmiş hareketler verme kademesi olarak görüyorum...Arttırdıkça kademeyi görüntü Brezilya dizilerini daha çok andırıyor....Film filmlikten çıkıp fotğrafa bakarmış gibi bir his veriyor...Kapattım şu anda..

DRC Mod 1 ( sadece tek mod var zaten) ise amfideki lip sync ayarını 150 ms ye getirince sesi görüntüye tam olarak oturttu ( +/- 20 olabilir, kulağın hassasiyeti çerçevesinde)

Fakat itiraf etmeliyim ki DRC off olması görüntüde bariz detay kaybı yaratıyor..Hafif flu bir görüntü oluyor malesef...Bu açıdan özellikle HD yayın için DRC nin devrede olması gerekiyor bence...

Vivid moddan çıkıp kişisel ayarlardaki advanced ayarlar ile DRC modundaki detayları yakalayabilir miyim bilmiyorum...Burası uzmanlık istiyor resmen...

Çok fazla parametre var ve dediklerine katılıyorum bayaa uğraşmak gerekiyor optimum görüntü kalitesi için...

En azından TV de bir sorun gözükmüyor...PS3 te ise bu konu ile ilgili bir ayar yok zaten...Olayı tv de çözmek gerekiyormuş..

İki seçeneğim var bu durumda, ya vivid+DRC MOD1 +lip.sync 150ms yada kişisel/sinema + DRC OFF + lip sync 0ms olacak...

Önerilerin için teşekkür ederim...

Bu arada kişisel konu için topiğini işgal ettiğim sevgili Highway den özür dilemeyi borç biliyorum....

• İyi akşamlar

1-Her üreticinin uydurduğu(bana göre) böyle bir sürü "sloganvari" tanımlamalar vardır,nasılki paneli DYNAMIC(Shop)Mode ile
    gazlıyorlarsa,buna birde süslü-püslü tanımlı bir şeylerlede destek vermek lazımdır!!

"DigitalRealityCreation">>ülen çokmu aradınız bunu,üstelik yeni değil bayağı eski bir uygulamadır bu taa CRT zamanında beri

Bak kardeşim,panel TV lerde sistem CRT gibi değildir,dolayısıyla herifler hala "excellent" ne Makine nede Modül üretebildiler!!

Dolayısıyla panele bir sürü sistemi "özellik" veya ""Advanced"" diye koyuyorlar ama,daha bu özelliğin ne boka yaradığını kendileri bile
    bilmiyor

Advanced settings>>>yaw burada ayar yapmak için(doğru set)ölçüm aletleri lazımdır,Calorimeter den başlayarak+S/W lazımdır v.s v.s

Şimdi senin elindeki panelde High-End olduğu için o ayarlar fazladır ama bunların tam ve doğru ayarlanması UM den olmuyorki!!!!

SM den girilip ve prof.ISF yapılarak ancak tam set edilebiliyor!!!

Şimdi ben Samy B7x LED ler için;Blog tan epeyi zaman evvel ayarlar ve bunların nasıl olacağı veya nasıl yol izleneceği v.s bilgileri vermiştim,orada
    özellikle bu Advanced settings ler için>>>""elleme/dokunma"" diye sürekli uyarı yaptım NEDEN>>>çünkü bunlar insan-gözü ile ayar edilemez!!
    ayar çekeyim derken büsbütün bozarsın!!!

Ama üreticiler UM den bir sürü setting konumları koyarlar ama vatandaş bunu ayarlıyamaz!!

2-DRC Mode>>Mode1/Mode2/OFF vardır; Mode1 de bırakılır ama OFF daha uygun olmaktadır,Mode2 ise DVD lerde 1080i upconvert edilirken
    lazım olabilir+

3-DRC OFF iken>>Motionflow dan deneyerek konum belirle!!buda sorun çıkarıyor Sony lerde!!!!makine her hıza ani/hızlı tepki veremiyor ve bir sürü
    konum yapmışlar onun için!!
    DRC yi MF ile tamamlayacaksın!

4-Ardından FILM MODE geliyor>>>Auto1/2/OFF;Bluring buradan önleniyor(görüntüyü(hızdan dolayı)>>daha kötü işlerse işlemci o zamanda Judder/Ghosting/Smearing te oluşabilir!!
    Ancak bu modda şöyle bir durum var>>>görüntü fazla bozuk/v.s ise bu konum nerede duruyorsa oradan OFF a geçiyor!!!

5-Motionflow>>>Bluring buradan önlenecektir!!!High-Smooth-Standard-Clear >>yine içeriğe ve "HIZA" göre ayar ister!!!!

Not;Samy LED de anlattığım üzere;X45x ler de(LED) Advanced bir çok ayarı "sakın elleme"!!

Manuali tam okuyamadım,sen panelde bir sürü ayar varken sakın hepsini kurcalamaya kalkma!!!

Sen Picture MODE tan sadece CUSTOM(User menu)seç ve ayarları buna uygula OK++
    Diğer MODE larıda elleme,sadece pre-set gelen konumlarından kalsın onlar OK++

Şimdilik şunlara dokunma;
    -Hue
    -Gamma
    -ClearWhite
    -WhiteBalance
    -ColourMatrix

+++

p.s;CUSTOM MODE seç ve Highway in açtığı bir başlık var oradan temel ayarlama konumlarını uygula OK++
    başlığı bulamazsan "Toshiba ZF355/ZV555" başlığı Sayfa.7 de vardır(TF de ise Sabit başlıkta vardır aynı program)
    +

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 27 Haziran 2009; 0:18:15 >

• Sevgili Albani çok teşekkür ederim ipuçları için...

Zaten vivid dışında custom mode çalışırım arada bir...Ayarları da verdiğin 4 ayrı uygulamalı XBR ve diğer topikteki ayarlar ve deneyimlerim üzerine deneyeceğim...

En azından tvde bir sorun olmadığını öğrendim, gerisi zevk işi ,gerçi bu kadar ince ayarda zevkte kalmıyor ya....Dvd için ayrı kopya dvd için ayrı BD için ayrı ayar bile gerekecek gibi duruyor...

Eh..Ne diyim...İş çıktı başımıza

Panel TV lerde içerik v.s ye göre bir sürü ayarda çekilebilir,yada en azında doğru Mode bulma
    sonra bazı ayarlar v.s,neticede bunları eline RC yi alıp oradan yapıyorsun,zaten bunu yapıncaya
    kadarda Film bitiyor

++

• Yakın zaman dilimi içinde üç tane farklı sinemada, üç tane film izledim. Bu üç filmde de özellikle pan-scan diye tabir edilen kameranın yatay taramasında, görüntüde aşırı derecede iz yapma, netliği kaybetme, flulaşma gördüm.

Ayrıca, filmlerden önce çıkan reklamlarda kayan altyazılar tamamen birbirine geçmiş ve okunamaz durumdaydı.

Bu gördüğüm hareketsel sorunlar lcd tv'lerde gördüğüme, abartmıyorum rahmet okutur cinstendi. Diğer bir değişle, sinemada bu durumları gördükten sonra "LCD TV'de hareket sorunu var" demek kesinlikle insafsızlık olur.

Bunun yanı sıra konumuzla pek alakası olmamasına rağmen değinmek istiyorum: Daha yeni oynamaya başlamış bir film.( Yılmaz Erdoğan'ın Neşeli Hayatlar filmi) görüntünün sağ taraftan nerdeyse 1/3 lük kısmında eski türk filmlerinde görülen yanıp-söner şeklinde çizgiler çıkıyor. Görüntü sınırları net değil. Parlaklık yetersiz...

Yetersiz derken cırtlak renkler sevdiğim anlaşılmasın. Örneklendireyim: Güpe gündüz bir sahne. Ama sanki gün batımında çekilmiş gibi.

Bilmiyorum yanılıyor muyum ama sinema bana verilen parayı hak ettirmiyor gibi geldi.

• selamlar, bu konuda yazmışmıydım bakmadım.

Nedense LCD TV lere özellikle tepki süresi sebebiyle birçok kişi tarafından şüpheli yaklaşılıyor. Halen 2 LCD TV kullanan ve biri HD olmak üzere 2 kamerası olan bir kullanıcı olarak, özellikle başı çeken global markalarda normal koşullarda tepki süresinden kaynaklanan sorun bulamazsınız. (birkaç sene öncesine kadar olabiliyordu)

Ne yazık ki görüntü kaydedici cihazların kullanım şekilleri , kaliteleri, formatları ve daha birçok değişkene fazla dikkat edilmiyor. Halbuki LCD TV de bazen çok eski , hatta bazen siyah beyaz filmleri bile izlerken inanılmaz net ve kaliteli görüntüler de alınabiliyor. hatta x3500 incelememde böyle fotoğrafları paylaşmıştım. dolayısıyla çekimde kullanılan cihazların kalitesinin , uygunluğunun ve çekim tekniğinin de büyük önemi olduğu unutulmamalı. örneğin bazı çekimlerde görüntünün özellikle çok net olmaması için bazı filtreler kullanıldığı bile olur.

Dolayısıyla hangi marka tv olursa olsun özellikle ekrandaki harhangi bir görüntüye bakılarak kötülenmez veya ayar yapılmaz.

bazı arkadaşlar eski CRT TV leri severler . ancak bu tv lerin de geometri sorunu vardır. TV ler yeni bile olsa bazen dikine ve enine çizgilerin tam düz olmadığı görülebilir. örneğin bu taraz hatalar oluştuğunda patern görüntü ile düzeltilebilme imkanı varsa düzeltilir. ancak hiçbir zaman herhangi bir Tv kanalının görüntüsü ile (patern harici) ayar yapılmaz. çünkü görüntüde kamera merceğinden kaynaklanan eğriklik yada bükülmeler olabileceğinden (bu bir hata değil,görüntünün doğasında vardır.) bu şekilde ayar yapılmaz.

söylenecek çok şey var ama kafa karışmaması için her görüntü ile tv lerin özellikle kötü olduğu şeklinde yorum yapılmaması gerekir.

şahsen kameralarıyla çok kayıt yapan ve detaylara dikkat eden bir kişi olarak, özellikle HD görüntülerin oldukça kaliteli cihazlar ve dikkatli çekimler gerektirdiğini eklemek istiyorum. kamerayı biraz hızlı çevirmek (hareket ettirmek) yada ışığın azaldığı ortamlarda çekim yapmak çok olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. TV bu olumsuzlukların düzeltileceği bir aşama , alan değildir. ancak gerçekten iyi bir tv çok az da olsa fark yaratabiliyor, bunu da unutmamak lazım.

daha fazla uzatmak istemiyorum . umarım anlatmak istediklerimi ifade edebilmişimdir.

• Bu konu Sony KDL40Z5500 ile sona erdi diyebiliriz herhalde diğerleri de onu takip edecektir:

Sony KDL40Z5500 Review
    By Vincent Teoh • Saturday, 7 November 2009, 12:15 am GMT

Benchmark Test Results
    Dead pixels None
    Screen uniformity Clouding and backlight bleed reducible to negligible levels
    Overscanning on HDMI 0% with [Display Area] set to “Full Pixel“
    Blacker than black Passed
    Black level Excellent (0.06 cd/m2 calibrated)
    Black level retention Stable in [Cinema] / [Theatre] mode
    Primary chromaticities Excellent in “Standard” [Colour Space]
    Scaling Above average
    Video mode deinterlacing Average; limited jaggies reduction
    Film mode deinterlacing Passed 3:2 cadence in 480i; and 2:2 in 576i
    Viewing angle 90°
    Motion resolution [Motionflow] “Standard” and “High“: 1080; “Off”: 300
    Digital noise reduction A touch noisy in some off-air broadcasts
    Sharpness Defeatable edge enhancement
    1080p/24 capability (PS3) Accepts 1080p/24 video signal; no telecine judder
    Input lag (rel. to Samsung F96) 20-30ms over VGA or in [Game Mode]; 50-80ms otherwise

Power Consumption
    Default “Standard” [Picture Mode] 137 watts
    Calibrated [Cinema]/[Theatre] mode 104 watts
    Standby 13 watts with [Quick Start] engaged; <1 watt otherwise

• Big selamlar,yaw kardeşim sen neredesin geçmiş bayramını tebrik ediyorum++

Bu konularda biz ikimiz ne yazsak "hikaye" Hocam!!

Adam Hollywood ta veya Spor müsabakalarında Pany/Hitac v.s Cam kullanıyor ve fiyatı $ 300/400bin,kimisi ise(örneğin bizde)
    Film/Dizi çekiyor Cam en fazla $ 5/10bin kağıt

Işık hassasiyeti zaten hikaye ve onun için geceler-gündüz olur bizim işlerde
    Teknik olarak gerek çekim hataları,gereksede kullanılan cihazlar v.s derken HD de çeksen yine hikaye tabiki!!!)dışarda da böyle,sadece
    kaliteli ve çok yüksek bütçeli çekimlerde adam gibi sistemler kullanılıyor,ama Hollywood bu işte çok ciddi önde,çünkü heriflerin Film
    Şirketlerinin bütçeleri Türkiye nin bütçesine yakın!!

$ 400bin lik Cam.i ise her adamın eline vermiyorlar tabiki

Camera-pan-scan olayına kısaca gelirsek,bütün panellerin çuvalladığı(PDP ve hatta Pio lar bile dahildir)bir olaydır,Cam.çok iyi olsada,çekim
    süper olsada panellerin Chipset ve sistemin Processor olarak buna yetişmesi bugün için mümkün değildir! tek istisnası(hem kullanııp bildiğim
    hemde bir kaç senedir okuduğum tüm uzman yorumları dahil) Tosh ZF355 tir!!!

Geçenlerde şu Tosh un çıkardığı "Cell-Chip TV" de böyle manyak bir Chipset var içinde ve akıllara ziyan çalışmaktadır,acaba dedim,bu uyanıklar
    çaktırmadan bizim ZF355 in içine bunu koyarak yada bir şekilde her ne yaptılarsa böyle bir çalışma yaparak,özellikle Motionhandling olayında
    paneli Ferrari den bile hızlı hale getirmişler üstelik hangi Pan-Scan/Fast-Motion v.s işleride olsa 50Hz veya 100Hz ayarda da olsa hiç bozulma yok!
    hatta hiç ayar bile yapmıyorsun;Motionflow v.s türü işlemler veya panelden çeşitli settings ler v.s v.s;hiç bir şeye dokunmuyorsun ama özellikle
    Cam-pan-scan da kesinlikle en ufak bir bozulma yok!!! diğer işler zaten lafı bile edilemeyecek stabilitede vede başarıda tabiki!

Kesin bu işte bir iş var ama nedir kimse öğrenemedi,çünkü panellerin ResponseTime olayı ZF355 lerde önemli değil,kaldıki paneldeki Modül de
    Samsung 8ms lik(CR 2.000;1) eski nesil Samy/Sony nin de kullandığı aynı Modül(meşhur Çizgi Hatalı Modül)

++
    Toparlarsak Cam-pan-scan a kimse kafasını takmasın,çünkü olayın hem çekim(kullanılan cihazlar dahil) hemde Panellerin bugünkü teknikleri
    itibarıyla bir takım bozulmaların olması kaçınılmazdır,siz bakmayın palavra üretici bilgilerine yada onların gazlama bir takım verilerine,bir sürü
    ilginç ve değişik tanımlı özellikler diyorlar ama çoğu işte hala paneller sınıfta kalmaktadır!!!
    Zira bu teknik buraya kadar!!!

Big Hoca arada uğra kardeşim,millet üretici sallamalarını yoksa çok fena yiyor hiç olmazsa bizde biraz uyandıralım!
    Selamlar

• selam dostum, sizin de geçmiş bayramınız kutlu olsun.

yaz yaz bitmiyor hocam nereye kadar. siz çok sabırlısınız , takdir ediyorum gerçekten. her konuda uzun uzun yazıyorsunuz.
    son zamanlarda ise ben forumu çok az ziyaret ettim. arada sırada uzaklaşmak, dinlenmek, başka şeylerle vakit geçirmek iyi oluyor. ama arada sırada yazarız elbet. şimdi 3. bir LCD daha alacağım zaten, yavaş yavaş acele etmeden bazı tadilatların hazırlığını planlıyorum evde. CRT leri de kullanılacak yerlere gönderiyorum. acele etmeyişim CRT Sony lere acımamdan valla. o kadar sağlılklılar ki kıyamıyorum.

piyasadaki yeni ürünleri inceleyeceğim yine. şu an biraz uzaklaştım, güncel modellerden. ama biliyorsun ben takıntılıyım. bakarım bakarım yine sony alırım. bana göre usta işi.

şu 3d olaylarını okudum biraz. tabii birşeyler yazmak için daha çok erken ama muazzam şeyler var. fırsat buldukça yazarım. Ama şunu söyliyim. Karadenizliler nasıl Hamsi'den tatlı dahil her türlü yiyeceği yapar. sony, 3d ile ilgili akla gelen , gelmeyen ne varsa yapmış. (kastettiğim sadece TV olayı değil)

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Big Hoca arada uğra kardeşim,millet üretici sallamalarını yoksa çok fena yiyor hiç olmazsa bizde biraz uyandıralım!
    Selamlar

• selam mastor1,
    bu testler biraz hikaye dostum. bana göre tamamen reklam amaçlı. reklam amaçlı derken. test yapanların reytinginden ve markalar üzerindeki baskısından bahsediyorum. x markasını top yapınca y markası gaza geliyor, y markasına bir el atınca z markası gaza geliyor filan. tabii bu bir alışveriş meselesi. yani karşılıklı.

ben daha önceleri de çok yazmıştım. bu testler bir cd yardmıyla , sabit bir test patern kullanılarak yapılıyor ve patern sağa sola, yukarı aşağı kaydırılıyor. yani futbol oynarken , oyuncunun altındaki halıyı çekmek gibi birşey diyeyim. doğal değil. her marka model tv yi bu teste göre eleştireceksin peki ama cd nin kendisinin veya cd oynatıcının güvenilir olduğunu nereden bileceğiz. ayrıca görüntü yakalamak ile sabit bir imajı yer değiştirmek arasında ciddi bir fark. hareketli bir sahnede kamera görüntüyü ne kadar başarılı yakaladı bilebilir miyiz. örneğin eskiden el titremesini önleyen kameralarla , bu özelliğin olmadığı kameraları hatırlıyorum. çektiğin görüntüyü izlerken miden bulanıyordu. tabii biraz tecrübesizlikten de kaynaklanıyor. 2 kameram var derken (2 tane de eski sattığım kamera var. yani 4. kamera mı kullanıyorum)

elbette gerçekten 200hz+motionflow (yani hareket tamamlayıcı teknoloji) olan bir tv mantiken de hareketli görüntüye en iyi şekilde cevap verecektir. çünkü 50hz ve 100hz lcd kullanan bir kişi olarak, 100hz 'in nasıl bulanıklığı giderdiğini her akşam izliyorum. 200hz elbette biraz daha iyi olacaktır. z4500 leri ilk çıktığında izlemiştim. çünkü x3500 ü aldıktan bir iki ay sonra çıkmışlardı. z4500 lerin hareketteki farkını o zaman görmüştüm ve fark yok diyenlere de söylemiştim. bu arada testde standart ve high modunda 1080 diyor. halbuki hareketli görüntülerde high modda etkinin arttığını görebiliyorsunuz. buradan şu sonuca varabiliriz. testte sabit imajın hareket hızı z5500 ün limitlerinin altında kalıyor. ona göre bir cd imal ederseniz bu defa off pozisyonunda 300 değil de 150 satır yakalarsınız. standart modda 1080 değil de 800 satır yakalarsınız yada başka marka modellerde de 1080 sonucuna rahatça ulaşırsınız.

diğer taraftan şunu da unutmamalıyız. haberler, konserler , show programları gibi kameraların çok fazla hareket etmedikleri görüntülerde 100hz-200hz+motionflow teknolojisinin varlığını yokluğunu çok fazla anlamazsınız. filmlerde ve spor sahnelerinde ve belki biraz da belgesellerde ortaya çıkar. örneğin ben ikide bir de değiştirmek yerine 100hz'i sürekli high modda kullanıyorum.

dolayısıyla zor imkanlarda tv alan arkadaşlara gönül rahatlığıyla 50hz almalarını tavsiye ederim. ancak imkanlar ölçüsünde daha iyi olsun diyenler için 100hz- 200hz tercih edilebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Bu konu Sony KDL40Z5500 ile sona erdi diyebiliriz herhalde diğerleri de onu takip edecektir:

Sony KDL40Z5500 Review
    By Vincent Teoh • Saturday, 7 November 2009, 12:15 am GMT

Benchmark Test Results
    Dead pixels None
    Screen uniformity Clouding and backlight bleed reducible to negligible levels
    Overscanning on HDMI 0% with [Display Area] set to “Full Pixel“
    Blacker than black Passed
    Black level Excellent (0.06 cd/m2 calibrated)
    Black level retention Stable in [Cinema] / [Theatre] mode
    Primary chromaticities Excellent in “Standard” [Colour Space]
    Scaling Above average
    Video mode deinterlacing Average; limited jaggies reduction
    Film mode deinterlacing Passed 3:2 cadence in 480i; and 2:2 in 576i
    Viewing angle 90°
    Motion resolution [Motionflow] “Standard” and “High“: 1080; “Off”: 300
    Digital noise reduction A touch noisy in some off-air broadcasts
    Sharpness Defeatable edge enhancement
    1080p/24 capability (PS3) Accepts 1080p/24 video signal; no telecine judder
    Input lag (rel. to Samsung F96) 20-30ms over VGA or in [Game Mode]; 50-80ms otherwise

Power Consumption
    Default “Standard” [Picture Mode] 137 watts
    Calibrated [Cinema]/[Theatre] mode 104 watts
    Standby 13 watts with [Quick Start] engaged; <1 watt otherwise

• Tv'im bozulduktan sonra bir müddet Tüplü tv ile idare ettim. Zamanla oluşan hassasiyet nedeniyle ondaki görüntülere bakış açımda daha çok eleştireldi. Ve gördüğüm onda da hareketsel sorunlar var. Lcd'de bir bakıma mimlediğim dizilerde gözüken sorunlar tüplüde de devam ediyordu. Sadece ekranın biraz daha doğrusu baya baya küçük olmasından kaynaklı sorun daha az belirgin oluyordu; başka değil. Tabii yine de tüplüdeki hareketsel netlik görüntünün aslında sorun yoksa biraz daha iyi denilebilir.

Bu yüzden eğer kaynak görüntü sorunsuz ve bunu bize ileten cihazda ayarlardan veya başka birşeyden kaynaklanan sorun yoksa 50hz.de olsa bir lcd, göz sorun algılamıyor.

Yukarıda bahsettiğim sinemalarda gördüğüm durum ise beni oldukça şaşırttı. Çünkü bu görünen ham bir görüntü. Yani blu-ray'ide çıksa, DVD'si de, Tv'de de oynasa bu ham görüntüden üretilerek bize sunulacaktır. Dolayısıyla benzer sorunların devam edeceğini düşünüyorum; biz tv'de seyrederken de...

Bu arada belirteyim: Sinemada seyrettiğim filmler Türk yapımı filmlerdi. Yabancı film epeydir seyretmedim sinemada. Eskiden seyrettiklerime ait ise hafızamda pek birşey yok. O yüzden yorum yapamıyorum.

• Highway Hocam selamlar

yaw bizimkileri geç bir kalem kardeş,herifler daha gece çekimi bile yapamıyor,dkkat etsene Dizilere özellikle,her taraf prıl pırıl aydınlık!
    yani ellerindeki malzeme belli,dışarda da herkes böyle sayılabilir sadece Hollywood ta FILM şirketleri ile Naklen yayın yapan Şirketler
    ve bazı Diziler/Showlar v.s v.s herifler milyar dolarlık sistemler kullanıyor desek yalan olmaz!!zaten süper Cam lerin fiyatı $ 300/400bin den başlıyor

Ancak panellerin çalışmasında Refresh-rate çok fazla etkili değildir,o sadece rötuş yapıyor ve bu sistem zaten CRT için geçmişte Sharp tarafından bulunup
    uygulandı sonrada herkes uyguladı ve CRT lerde ciddi iş yaptı(72cm ve üstündeki ebatlı CRT lerde)

LCD/PDP lerde ise işi İşlemci ile götürüyorlar,çoğu iş oradaki Chipset ve S/W ile gidiyor ve bana göre bu sistemde bu bahsedilen sorunların olmasıda gayet normaldir
    çünkü hiç bir panel algılamada milisaniyelik yada çok çok düşük kesintisiz algılama yapamıyor,kısaca Chipset ler hem çook hızlı değil hemde o kadar akıllı değil
    Yani motion hızını sürekli olarak hiç boşluk vermeden algılayıp işleme yapamıyorlar+pixellerde bir yerde açma-kapama yaparken yeterli hıza ulaşamıyor v.s v.s

Ancak uyanık üreticiler sistemi öyle bir hale getirip insanlara aktarıyorki,herkes Hz ile motion arasında ilişiki kurmak zorunda kalıyor!!

yaw ne alakası var Refresh-rate ile motionhandling çalışmasının,ayrıca oluşan sorun RT değerinden yada çalışmasından değilki,ama manzara çakılmasın diye
    herifler hız olayında S/W den bir takım ayarlamalar yaparak sankim bunu Hz değeri yapıyormuş gibi veriyorlar,halbuki kesinlikle alakası yok,öyle olsaydı bütün 100/200Hz
    paneller çoğu işlemde çuvallamazdı!!!

Bir diğer konu ise bir kere motinhandling çalışması otomatik olur,Motionflow veya Auto1/2 gibi Araba vitesleri gibi sürekli değiştirişmezki,kaldıki gördüğünüz gibi çoğu kullanıcı
    yinede ayar tutturamıyor paneline ya Stutter/Judder yada Flicker/Blur filan yinede oluyor!!

Bir sürü ayar+100Hz ama yine falso var

++

• Evet hocam, sen biliyorsun bense deneme yanılma, görme, gözlemleme ile bir kaç senede bu sonuca ancak ulaşabildim. En azından kafama daha iyi oturdu zamanla diyelim...

Sinema işine gelince, bizim yapımlarda çekimsel hataların olduğu bariz gibi. Bu da bizim tv'lerde mi kusur var diye düşünmemize sebep oluyor. Yani sorunun kaynağı aslında belli. Ama işte benim de kafama takılan niye bu kadar kötü çekiyorlar sorusu. Tamam maddiyat ama ufak tefek kusur değil benim dediklerim. Oldukça kötü. Sadece hareketsel olarak değil.

Yukarıda yazmıştım okudun mu bilmiyorum; film başladı eski türk filmlerinde olan gibi bir sürü çizgi yanıp sönüyor görüntüde. Reklam başladı altyazı öyle flu falan değil. Basbaya harfler iç içe girmiş. Kamera bir sağ-sol yapıyor. Detayı bırak, nerdeyse görüntü kalmıyor ortada.

Bir ara yabancı film seyredeyim bari sinemada...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 2 Aralık 2009; 1:15:02 >

• Hocam para,para,para bu işin ucunda para var sadece!!
    elbette bilgi/tecrübe v.s de gerek ama,herifin eline dandik malzeme verirsen,adam ne yapsın Hocam ancak bu kadar çeker!

Yinede günümüzde bizimkiler başarılı sayılabilir,bu imkanlara rağmen!!

Elin "conisi" nin FILM şirketi,Devlet bütçelerinden bile büyük!!
    Herifler Başrol oyuncusuna $ 20/40Milyon sayıyorlar!! ve birkaç milyara Film çekiyorlar,kaldıki bazıları ciddi zarar ettiriyor!
    ama herifler dimdik ayakta!

Benim bir yeğenim Hollywood ta böyle işlerin içinde ve teleffuz ettiği rakamlar kafa sıyırtan cinsinden,işin ilginç tarafıda,örneğin bir Başrol oyuncusu
    dediğimiz o malum herifler yada karılar bu şirketlerde,amele kadar ancak itibar görüyorlar!!!adamlar patronlardan it gibi korkuyorlar,kapılarında
    görüşmek için günlerce bekliyorlar!!

Panasonic/Hitachi/Sony bu işlere öyle para yatırıyorki+malzeme desteği v.s v.s müthiş rakamlar çıkıyor ortaya çıkıyor!
    $ 400binlik Pany HQV serfikalı süper Cam ler ile Film çekiyorlar!Kartal gözü gibi hassas Lensleri var!!! gece sahnelerinin yapay ışıklandırma
    olmadan çekilmesi işte böyle Cam.ler ile oluyor

Sende panelden bakıyorsun görğntü süper ama panel Baclit sistemi iyi değilse veya LED lerde olduğu gibi geceyi gündüz gibi yapıyorsa sorun
    o zaman FILM de değil,panelde oluyor,yani işin birde bu tarafı var,Motion da çuvallama var ama diğer işlerde de var,ama bizim uyanık
    panel üreticilerine göre herifler olayı bitirmişler,ama ortada biten filan bir şeyde yok laf aramızda!!!

• selam dostum,
    çok iyi bir noktya temas etmişsiniz. bu LED aydınlatmalarda da o kadar çok kalite unsuru var ki. üretici firmalar , hangi kalitede LED kullanıyor diye düşünmeden de edemiyorsunuz. LED üreticileri ile ilgili yazıları okumanız yeterli. ulaşılmaz bilgiler değil.

LED 'in kalitesini bir kenara koyunuz (1.kalite, 2.kalite diye gidiyor.). dediğiniz gibi bir de bunu çalıştırması var. Hele hele lokal aydınlatma yapmayan LED TV üretenlere, neden CCFL yerine LED koyduğunu da sormak isterdim. Hesapta sanki çağ atlanmış gibi ifadeler kullanılıyor.

Neyse, LED aydınlatmalı TV lerde de OLED ler büyüyüp, belli bir seviyede ucuzlayana kadar 3-4 jenerasyon geçer diye tahmin ediyorum.

quote:

Sende panelden bakıyorsun görğntü süper ama panel Baclit sistemi iyi değilse veya LED lerde olduğu gibi geceyi gündüz gibi yapıyorsa sorun
    o zaman FILM de değil,panelde oluyor,yani işin birde bu tarafı var,Motion da çuvallama var ama diğer işlerde de var,ama bizim uyanık
    panel üreticilerine göre herifler olayı bitirmişler,ama ortada biten filan bir şeyde yok laf aramızda!!!

• dostum,

bu arada bazı markalar 200hz TV lerle birlikte tepki süresini 1 milisaniye olarak ilan etmeye başladı biliyorsun. Bu markaların mühendis ekibi ile pazarlama ekibinin sanki ayrı firmalarda çalıştıklarını ve hiç iletişime geçmediklerini düşünüyorum. tabii ki bu iyi niyetli düşüncem. kötü niyetli düşüncem ise insanların gözünün içine baka baka yalan söyledikleri. Kimse bu nasıl olur demesin, oluyor işte... hem de dünya markalarında.

quote:

yaw ne alakası var Refresh-rate ile motionhandling çalışmasının,ayrıca oluşan sorun RT değerinden yada çalışmasından değilki,ama manzara çakılmasın diye
    herifler hız olayında S/W den bir takım ayarlamalar yaparak sankim bunu Hz değeri yapıyormuş gibi veriyorlar,halbuki kesinlikle alakası yok,öyle olsaydı bütün 100/200Hz
    paneller çoğu işlemde çuvallamazdı!!!

Bir diğer konu ise bir kere motinhandling çalışması otomatik olur,Motionflow veya Auto1/2 gibi Araba vitesleri gibi sürekli değiştirişmezki,kaldıki gördüğünüz gibi çoğu kullanıcı
    yinede ayar tutturamıyor paneline ya Stutter/Judder yada Flicker/Blur filan yinede oluyor!!

Bir sürü ayar+100Hz ama yine falso var

++

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.