Şimdi Ara

Lcd TV hareketli sahne sorunlarının sebepleri (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
9.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Ben burada şimdi,olurda bu başlığı okuyanlar olursa;ellerine malzeme vermemek için(bunlar en başta Marka Fanatikleri ile özellikle Firmaların
    "yemleme" bilgilerine balıklama atlayanlardır!!) özellikle ResponseTime ve Contrast-Ratio için bir şeyler yazmıyorum,çok yazdık,hemde yüzlerce kez
    ama bizim vatandaş şunu diyor genellikle.....yaw koskoca X Üreticisi yalanmı yazıyor......

Sadece gülüyorum tabi böyle cevapları görünce!!

Eyvallah++
  • Bir soru geldi aklıma...

1 sn.=1000 ms.

200 hz lik bir tv'de bir pikselin sn.de yani 1000ms.de 200 kere renk değiştirebilmesi lazım. Eğer bu tv 8 ms.ise 1000/8=125 farklı renk üretebiliyor 1 sn.de

Dolayısıyla 200hz.in hızına pikselin tepki süresi yetişemiyor gibi gözüküyor. Bu durumu nasıl açıklayabiliriz?
  • Hesap doğru ama sistem bu değil

Üretilen filan bir şey yok ortada,ekran-tazeleme hızı olarak 200Hz deniyor ama aslında 100Hz ve S/W ile 200Hz oluyor deniyor ama gören
    ölçen filanda yok,kaldıki ilk 200Hz ler(NTSC240Hz) çıktığı zaman bu olay özellikle USA sitelerinde vede uzman görüşlerinde hiç bir farkın
    olmadığı yönünde birleşilmişti!!!

İş yine Makineye kalıyordu senin anlayacağın Hz ile filanda alakası yok olayın,sadece sistemin hızlandırma işlemlerinde Hz değerli tazeleme ile
    bir şeyler yapılıyor havası verilmiştir,RR değeri sadece yapılan hızlı tazeleme ile özellikle statik-akan yazılarda etkili oluyor veya bu tarama ile
    flicker önleniyor(ama bazen önlenemiyor laf aramızda!!) ama iyi bir makinede 50Hz de bozulma olmuyor veya özellikle kayan yazılarda
    yine olmuyor ama bazı makinelerde ise tam tersine 100Hz ile kaya yazılar daha iyi okunuyor v.s

Birde genelde Processor ün Motionhandling işlemi ile ekran-tazeleme olayıda karıştırılmaktadır,halbuki hiç alakası yok!!!
    Makinenin hızlandırma işlemini yaparken,tazeleme ile bir kere ne alakası var??? yok tabiki! ama sistemi S/W den 100Hz aktif/pasif veya bir kaç konum
    koyarak sankim bu yapıyor gibi ayrıca hava veriliyor,tabiki yine alakası yok!!!

Hz olayı geçmişte yaşadığımız CRT lerin son demlerinde Sharp tarafından bulunan ve daha sonra çoğu üreticinin uygulamış olduğu
    günlere benzedi!!!
    Yani "Marketing-Tool" sallaması yine
    Ancak CRT lerde sistemin vede tekniğin gereği olarak 72cm üstünde 100Hz tazeleme özellikle tarama yaparken hem titreşimi önlemek hemde
    göz zevki için aranılan bir özellikti!!!ayrıca 100Hz tarama ile renklerinde daha doygunluğu elde edilebiliyordu ama bu sistem günümüzde LCD lerde
    aynı mantıkla uygulansada sistem CRT olmadığı için ne yaptığını kimse bilemiyor,yani bir çeşit "panel-efsanelerinden" birisidir!!!

Tabi bu arada üreticiler çok uyanık oldukşarı içinde bunu sistem içinde sizinde gördüğünüz üzere S/W ile oynayarak bunu bir güzel yediriyorlar!!
    200Hz böyle yapıyor diye yaw herif malını satacak bu eski tekniğe "malzeme" üretiyor senin anlayacağın!

İyi bir Processor de ki bunlar gerçi çok azdır ama 50/100Hz arasında fark yoktur,meydana gelen fark ise aslında çok başkadır v.s
    Bendeki ZF355 de hiç böyle atraksiyonlar yok örneğin ve panel sürekli 50Hz,iyide neden 100Hz yapmıyorum yada neden 50Hz de hiç bir
    bozulma veya Motionhandling skıntısı yok?? yada gözümü bozacak bir şeymi var,dersen buda yok,çünkü bir fark yok resim işlenirken!
    Ama "Movie Mode" genelde çoğu panelde 100Hz i devreye sokar,bende de devreye giriyor,ama ben en hızlı sahnelerde bile denemek için
    100Hz kapatıpta 50Hz düşürdüğüm zaman yine aynı başarılı ve stabil hızı alıyorum kesinlikle fark olmuyor ama Tosh larda 100Hz sistemi
    varsa ve Movie Mode a alırsan 100Hz devreye giriyor ama benim Movie ye alma sebebim 100Hz olsun diye değil tabiki,çünkü MovieMode
    Tosh ta bütün ayarları benim istediğim değerlerde üretiyor!

Sonuç olarak olay Chipset+adam gibi Processor den geçiyor!!! 50/100Hz ile alakası yok olayın teknik olarak,çünkü "refresh-rate" adı üstünde
    ve yaptığı iş başkadır zaten LCD lerde bu özellik CRT gibide çalışmıyor laf aramızda++

Son olarak bir traji-komik olay yazayım;daha insanların çoğu panellerdeki RR yani refresh-rate ile frame-per-second yani FPS yi bile karıştırmaktadır

Takma bunlara Hocam kafanı sen++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 3 Aralık 2009; 19:10:15 >

• Bugün Ps3 üzerinden Avatar filminin blu-ray'ini izledim. Ps3 ayarlarında default olarak çıkış blu-ray filmler için 1080/24p idi. Ve bu şekilde izlemeye başladım. İlk gördüğüm, biraz hızlıca kamera hareketlerinde titremeli ve kademeli geçişler olduğuydu ve gözümü rahatsız etti.

Deneme amaçlı filmi durdurdum ve ps3 menüsünden çıkışı 1080p/50hz.'e ayarladım. Gördüğüm sorunun büyük ölçüde kaybolduğuna şahit oldum. Ufak tefek birşeyler görmeme rağmen bunlar herkesin görebileceği kusurlar değildi. Ez cümle, doğru ayar ile bu sorunu da çözmüş oldum.

Tabii eğer tv'niz 1080/24p sinyal işlemede başarılıysa belki böyle bir ayar değişikliğine de gerek olmayabilir. Ben kendi v4000 model Sony Lcd tv'ime göre durumu özetledim.

Not: Geçen gün bölge kodu nedeniyle Avatar'ı ps3'te izleyemediğimi çeşitli konularda yazmıştım. Pal ps3'e terfi ettiğim için bölge kodu derdinden kurtulmuş oldum. Diğer mesajlarımı görüp çelişki görebilecekler için bu hatırlatmayı gerekli gördüm.

• İyi akşamlar

-Yeni nesil tüm panellerde 1080p/24fps desteği vardır! ama bazı paneller bunu adam gibi yapamıyor,senin örnekte olduğu gibi!
    -Hatta bazı panellerde daha kötü işliyor 24fps yi

-Kısa çözüm 50/60Hz yaparak buradaki bazı bozulmaları önlemektir!! yani senin yaptığın doğru hareket gibi!

++
  • Pana 42ETW60 taki hareketli görüntülerdeki sorunla ilgili araştırma yaparken bu konuya denk geldim. Hayli teknik bilgiler (anlamadığım, ne demek istediğini bilmediğim, ne işe yaradığını bilmediğim terimler olduğundan) verilmiş, çoğunu anlamadım.

Konu da eski ama özünde çokta bir değişim olduğunu sanmıyorum. Anladım ki bizim paneller zaten kalitesiz ama yayınlarda kalitesiz. En iyi panelide alsak kaynak kötü olduktan sonra bu sorunlar hep olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.