Şimdi Ara

lcd televizyon ve recıever tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba...Lcd televizyon alımı için bütçemi 2.200-2.300 ytl civarına çıkarttım kısmetse artık Kasım ayı içerisinde çözecem bu işi..Dün birçok mağazayı gezdim Sony 40 s 4000 ve phılıps 5603 arasında kalmış gibi görünsemde son anda bütçeyi zorlayıp almışken biraz daha iyisini alabilirim ...Televizyonda dvd ve ağırlıklı televizyon kanalları izlenecek...İzleme mesafem 3 metre olacak bu modeller arasında veya daha başka tavsiye edebileğiniz hangisidir.Dün teknosa,electro word,darty mağazalarında sordum değişik cevaplar verdiler...Kafam iyice karıştı...Ayrıca recıever olarak tavsiyeniz varmı?d smart teknosada 369 ytl ve hd yayınları alabiliyor dendi?Hd yayın veriliyormu?Biraz uzağım bu konulara yardımlarınızı bekliyorum...Teşekkürler

• Tv konusuna yeni giriyorsunuz zannedersem, onun için size söyliyeceğim ilk şey satıcılarının sözüne itibar etmemektir, ellerinde fazla olan cihazı ittirmek için herşeyi yaparlar.
    Normal tv yayını ve dvd izleme amacınız için lcd seçiminiz yanlıştır eğer PS3 vs. oynamam diyorsanız, almanız gereken cihaz hd ready plazmadır. Pio yada pana plazma almalısınız. Pana 2000+, pio 2500+ gibi fiyatlara alınabilir. Gerçi İB pana 42px80'i 1800'e satıyor ama distribitör garantili değil.
    İlle lcd derseniz bu paraya (2099 ytl vatan) Toshiba 40XF350 alabilirsiniz, hatta cuma günü Ankara batıkent vatanda kdv indirimi var, bu cihaz 1930 ytl 5 taksit, pioneer 4280xa 2540 ytl 5 taksit, Ankara'da iseniz değerlendirebilirsiniz. Yine 2300 civarına Sony 40V4000'de tercih edilebilir.
    Kısaca özetlersem; ilk tercihler pana 42xpx80 ve pio 4280xa, lcd olarakta toshi 40xf350 veya sony 40v4000. Bu cihazların dışına çıkmanızı çok önermem.
    3+ verirseniz son Sony x serilerinden birini yakalıyabilirsiniz oda var. Burada kararınızı PS3 yada konsol oyunlarıyla ilginiz olup olmadığı belirlesin, oynarım derseniz ciddi olarak lcd alın, yok normal tv yayını ise paso plazma alın.

Dmart Hd için almanız gereken hd receiver dsmart'ın sitesinde 910 ytl olarak görünüyor, ben bu cihazın fiyatını 690 ytl olarak biliyordum, zammı geldi acaba yada kendi sitesinde mi pahalı yazıyorlar bilemiyorum teknosanın sitesinde de 999 olarak görünüyor. 350 gibi fiyata satılan normal sd receiver. HD receiverla birlikte kanal d hd, discovery hd, eurosport hd, ve birde maç film vs. yayınladıkları bir kanal olmak üzere 4 tane hd kanalınız oluyor. Ancak aylık 50 lira, yada yıllık alırsanız 300 lira ödemeniz gekiyor birde. Yani masraf sağlam. ancak bu paraya extra full pakette dahil yani erotik kanallar dahi açılıyor herşeyi izliyorsunuz.

Digitürk hd içinde ilk çıktığında 850 civarı birşey veriliyordu ama eski üyelere indirim oluyordu ondan net fiyatını bilemiyorum bize daha ucuza gelmişti. sonra tarifenizi seçip, aylık izlediğiniz miktara 10 ytl fark eklemeniz gerekiyordu. Valla tarifeler karışık kampanyalar çok ama yanlış bilgi vermiyim, fikriniz olması açısından söyliyim sinema dizi kanalları 39 ytl, misal hd receivarda hd film kanalı esurosport belgesel kanalı hd işte 50 verceniz gibi, ha maçlar isterseniz onun tarifesi + 10 lira vs.. gider. Bunları detaylı sormak lazım ama sürekli değişir kampanya çıkar. Ha digitürk'ün cihazının kayıt özelliği felan var daha alengirli birşey.

Onun dışında kendiniz hd receivar alıp hd kanal izleme işine girişebilirsiniz ama tabii çok sınırlı yabancı hd kanal izleme olanağı ve okkalı fiyatlı cihazlar var buradada. Bunuda araştırabilirsiniz, çünkü özellikle lcd'lerde hdmi çıkışından alınan sd görüntülerde belirgin bir iyileşme oluyor, zaten lcd alırsanız kaliteli bir uydu receiver almanızda yarar var görüntüde sorun yaşamamanız için, ilgili bölümü güzelce bir okuyun derim.

Gördüğünüz gibi Hd yayınlar hem çok az hemde fiyat okkalı peki ucuz çözüm yok mu? Var. eğer kablo tv bağlantınız varsa apartmanda, kablo tv digital ve hd yayın getiriyor. hd receiver 210 ytl ama tv'nizin özelliğine göre bunu almayabiliyorsunuz o durumu sormanız gerekir benim aklımda değil şu an.
    Sonra aylık 9.5 ytl verirseniz national geo. ve europort hd geliyor, sonra artacakmış bu sayı. 40 kadarda görüntü kalitesi dmart ve digitürkten daha kaliteli digital kanalınız oluyor, bu sayı 110'a kadar çıkacakmış. Olay kasımda başlıyor ama hd felan yılbaşı bulunur heralde
    Olaylar karışık gördüğünüz gibi, kolay gelsin diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GT3 -- 30 Ekim 2008; 18:43:24 >

• Sony V Toshıba XF serilerine bakınız , D-samrt , Digiturk+Plus HD yayınlar mevcut , Saygılar.....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tv tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    EV İÇİN LCD TAVSİYESİ
    15 yıl önce açıldı
    55'' oled tv tavsiyesi
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.