Şimdi Ara

LCD de görüntüyü bunlar etkilermi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

3 gün önce Sony 40W3000 bir Tv aldim ama ozellikle Kanal logo ve yazilarinda asiri tirtiklanmalar var.
    Ayni tv yi kullanan arkadas daha net gorüntü elde ediyor. Aramizdaki farklar sunlar.

1.) Arkadas da Kathrein UFS 910 SW Full HD receiver var ve receiver ile TV arasindaki baglanti HDMI kablo ile saglaniyor. Bende Next YE2005 receiver var ve baglanti Kaliteli sayilacak bir scart kablo ile yapiliyor.

2.) Arkadasin kablo yolu bana gore cok kisa benim LNB den tv ye girene kadar katedilen mesafe 25 metre.

Sorular

1.) Receiver ve HDMI baglanti görüntü netliginde ne kadar etkilidirler. ( Yuzde olarak da yazabilirsiniz)
    2.) Kablo uzunlugu ve kalitesi, LNB ve Canak kalitesi goruntude ne kadar onemlidir.
    3.) Receiver ve TV arasindaki baglantinin Scart degilde HDMI olmasinin etkisi nedir. ( Yuzde olarak yazarsaniz sevinirim buna gore Receiver alacam yada almiyacagim)

Sorunu Kablo yolunu kisaltarak cözme sansim varmi? Yeni receiver 1000 ytl uzerinde bir extra yük getirecek Full hd yayin alamiyacagima göre bu rakamlara bir reciver almak da isime gelmiyor.

Tesekkurler

• ALMIŞSIN AMA KEŞKE ALMASAYDIN LCD
  • arkadaşım:1.si nekadar uzun olursa okadar etkileyecektir.en ciddi problem bu.2.bağlantıyı hdmı üzerinden yapman lazım.daha iyi olur.kıyasladıgın cihaz aynı olabilir ama materyal,ler farklı .kafanı karıştırma...

Arkadaşın receiver ını birgün senin LCD de deneyebilirsen kafa karışıklıgın gider sanırım.
    Benim receiver ile çanak arası yaklaşık 75metre ve aldıgım görüntüler ekte.

http://forum.donanimhaber.com/m_15555957/mpage_1/key_/tm.htm

Kablo uzunlugu kaliteli kablo ( RGU-6) kullandıktan sonra problem olmaz. Ancak uydu receiver içinde kullanılan tuner ile LNB arasındaki uyum önemli diye düşünüyorum. Yani etkileyen faktörler
    1. LNB ve uydu receiver arasındaki uyum ( LNB nin gürültü oranı v.s.)
    2. receiver ın performansı ve görüntü ayarları ( RGB,16:9...)
    3. TV nin görüntü ayarları ( menüden ayarladıgın görüntü opsiyonları)

Başka bir topiktede yazmıştım, bir arkadaştan geçici olarak next 7500 HD receiver aldım ve hdmı den denedim. Şu an kullandıgım scarttan daha kötü bir görüntü aldım tabii SD yayınlarda. Bu sebeple SD yayınlarda hdmı baglantı daha iyi görüntü verir diyemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.