Şimdi Ara

Tüplü Monitörüm Kadar iyi Bir LCD Varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu aralar bir lcd monitör almayı düşünüyorum. 550 ytl ye kadar çıkabilirim. Ama içimde alma diyen birisi var sanki. O birisi şuanki tüplü kadar iyi bir lcd bulamazsın diyor. Şimdi içimdeki bu şahıs ne kadar doğru söylüyor onu öğrenmem lazım. Bende Genesisin Sony Trinitron tüplü 1600x1200 çözünürlüklü 17" bir tüplü monitörü var. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Ekrandaki noktaları görmek gerçekten çok zor(hani şu rgb noktalar - kırmızı yeşil mevi 3 lü noktalardan bahsediyorum).

Sizce 550 ytl ye kadar alabileceğim bir monitör beni tatmin edermi?

• Yani 1600x1200 sony trinitron crt kadar kaliteli görüntü verebilirmi bir lcd. Mesela 226BW veya 206BW yada LG L1960TR-BF 19" benim eski crt yi aratmaz mı? Bendeki crt hiç baş ağrısı felan yapmıyor. Saatlerce aralıksız kullanıyorum işimden dolayı. 75hz 1152x864 de kullanıyorum. Tek sorun 17" olması. Uzaktan göremiyorum.
  • _____________________________
  • _____________________________
  • Lcd yi tek geçerim.

Orjinalden alıntı: gokhanweb

quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

http://www.amazon.com/Sony-GDM-FW900-Widescreen-Trinitron-Monitor/dp/B00004YNSR/ref=sr_1_1/103-1372899-4401428?ie=UTF8&s=electronics&qid=1177783891&sr=8-1

ayıptır sorması bu linki niye verdin?

Bence düşündüğü şey şu: madem 17'' crt küçük geliyor ve sony crt'lerin görüntüsünü çok beğeniyorsun o zaman 24'' sony crt monitor al yine...

• quote:

Orjinalden alıntı: BaMKaN

quote:

Orjinalden alıntı: gokhanweb

quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

http://www.amazon.com/Sony-GDM-FW900-Widescreen-Trinitron-Monitor/dp/B00004YNSR/

ayıptır sorması bu linki niye verdin?

Bence düşündüğü şey şu: madem 17'' crt küçük geliyor ve sony crt'lerin görüntüsünü çok beğeniyorsun o zaman 24'' sony crt monitor al yine...

Almışken lcd alalım. Hem o sony nin fiyatı çok pahalıdır.

1 - LG LG L1960TR-BF 19" LCD 2MS
    2 - Samsung 226BW

Hangisi daha kaliteli görüntü verir? (Boyutları göz ardı edin. Yenilenme süresinide dikkate alın.)
    Başka seçeneklerde sunarsanız iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 23 Mayıs 2007; 10:34:52 >

• samsung 971p , kaliteli bir görüntüsü var..

ips panellerden sonra lcd monitorler içinde, crt monitorlere en yakın görüntüyü veren bir monitör diyebiliriz 971p için..

fiyatı da epey düştü tam alaınacak zaman..

ama en fazla 1280x1024 çözünürlügü destekliyor.. gerçi ebat büyük oldugu için -17" lere göre- yazılar da büyük..

bence şuanki fiyatına gore hala pahalı, haketmiyor, ama genel olarak lcd ler pahalı.. bir düşünün monitore 500ytl veriyorsunuz!!!!!! deli para !!!! tabi bence :)

19" ve yukarısı için tn paneller çok düzgün bir renk başarısına sahip degiller. ama oyun için bu gözardı edilebiler çünkü oyunlarda tepki süresi daha önemli..

Yazdıklarının arasında Samsung u tavsiye ederim ve 17'' veya 19'' kesmezse kesinlikle bana göre fiyat performans a göre 1. ve benimde kullandığım Viewsonic VG2230wm alman bence alınca pişman olmayacağın bir dev

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __RasHeeD__ -- 23 Mayıs 2007; 20:27:54 >
  • TÜPLÜ MONİTÖRLER İN ÇÖÜNÜRLÜGÜ DAHA İYİDİR GÖZLE DE FARK EDİLEBİLİR 400-600 YT LELİK MONİTÖRLERDE ÇÖZÜNÜRLÜK PEK İYİ DEYİL TÜPLÜYE GÖRE FAKAT... YOK BEN LCD ALCAM DİYOSAN EN ÖNEMLİ NOKTA TEPKİ SÜRESİ 2 MS OLANLARI AL (SAMSUNGTAN ŞAŞMA )ONLARIN FİYATIDA 850 YTL FELAN 450 -600 ARAS 2 MS LİK MONİTÖRLER VAR AMA ÇÖZÜNÜRLÜGÜ İYİ DEYİL
  • Görüntü kalitesi için 19" lcd almamanı tavsiye ederim çünkü 19" ler de 17" lerle aynı çözünürlük değerini sunar ama daha büyük ekran olduğu için aynı sayıda pixel daha büyük bi alana yayıldığı için kalite düşer ama algılamak zor tabi. Ayrıca kalite için kontrast ve parlaklığından çok gösterebildiği renk sayısına bakmakmalısın. Bu değerleri bulmak biraz zor araştırmak lazım ama fiyatı arttır tabi. Kaliteli bi lcd monitör 16.7 milyon renk verebilmeli. Tepki süresi ise önemli bişey deil. 16ms ile 2ms arasındaki farkı göz algılayamaz. Piyasadaki tüm monitörler artık rahatsız etmiycek değerler içinde. DVI girişi de olmalı o da artık her lcd de var sanırım.
  • 16ms ile 2ms yi göz algılayamaz mı? ne algılar peki?

Görüntü kalitesi için 19" lcd almamanı tavsiye ederim çünkü 19" ler de 17" lerle aynı çözünürlük değerini sunar ama daha büyük ekran olduğu için aynı sayıda pixel daha büyük bi alana yayıldığı için kalite düşer ama algılamak zor tabi.

bişey anladıysam arap olayım

görüntü kalitesi için hem 19" al diyor, hem de 19" daha büyük ekran olduğu için aynı sayıda pixel daha büyük bi alana yayıldığı için kalite düşer diyor.... son dedigin dogru ama ilk dediginle çelişiyor...
  • Sizi ancak FW900 keser

Orjinalden alıntı: oldkhn

Sizi ancak FW900 keser

+5

microsoft yorumu süper

Tepki süresini iyi araştırmanı tavsiye ederim, çünkü bu süresi bazı firmalar rengin beyazdan siyaha dönüşmesi için gereken süre olarak değerlendirirken, bazıları hücrenin bir açılması, bazıları ise açılması-kapanması ve tekrar açılması için gereken süre olarak değerlendiriyor...
    Ayrıca, kontrast da önemli...en az 1400:1 (ya da daha fazlası) kontrast olursa iyi olur

Mekanın, Cennet'in en Mavi'si olsun büyük üstad

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.