Şimdi Ara

göz sağlığı açısından.LCD mi CRT mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben sürekli rapor yazan,araştırma yapan bir insanım.Şuan elimde syncmaster 763 MB var.gözlerim de feci hassas.Durum şu.önceden 15" philips vardı.Sora onu samsung ile değiştirdim.Philipsten samsung a geçerken gözlerimde ciddi bir ağrı artışı oldu.ee 17" dedim.daha geniş alan daha çok radyasyon dedim.normal karşıladım.fakat 5 6 saat mönitör e bakınca gözler iptal oluyor.kan çanağı ve cayır cayır yanıyor.
    şimdi biraz tıbbi olacak ama ben bunu mönitörden yayılan gama radyasyonuna bağlıyorum.tabi aynı noktaya gözleri sürekli odaklamakda cabası.
    şimdi LCD ler gama yaymıyor haliyle elektron tabancası içermedikleri için.CRT ler yayıyor.Şayet tezim doğru ise LCD lerin böyle bir göz ağrımasına sebep olmaması lazım.
    LCD ve CRT kullanmış kullanıcılara sorum.Sizce LCD cidden gözü daha az mı yoruyor? eğer öyle ise alacağım bir LCD.
    Benimde 1 2 tecrübem oldu laptop ile.sanki gözlerim daha az yoruldu gibi ama bu durum benim önyargıma dayalı psikolojik bir şartlanmada olabilir.bu durumda LCD ve CRT yi daha uzun süreli kullanan arkadaşlar bir yardımcı olursanız sevinirim. o kadar para verip elimde patlamasın.şimdiden teşekkürler...

Hatta unutmadan samsungda magic bright ı açınca 3 4 metreden film izlerken bile gözlerim ağrıyor.acaba monitörü değilde gözlerimi değiştirsek

• lcd ler daha az radyasyon yayıyo
  • daha az mı? yoksa yaymıyor mu?yane elbet yayıyor.elektrik kullanan herşey yayıyor ama kimisi o kadar az ki 0 kabul ediliyor.hane LCD lerde o kadar az mı???
  • monitörün ekran tazeleme hızı kaç? eğer 75 hz veya daha altı ise gözü yorar. göz sağlığı açısından en az 85 hz kullanmalısın. eğer monitör 85 hz i desteklemiyorsa bence değiştir. ikincisi eğer ekran çok parlak ise gözü yorar parlaklığı biraz kıs. ama göz sağlığı açısından lcd tavsiye ederim tahmin ettiğin gibi crt ler gibi gözü yormuyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antidote -- 4 Temmuz 2005, 22:09:34 >
  • monitör 75 hz de.85 de ilginç bi flu görüntü oluşuo.cok az ama benı rahatsız etemey yetıo
    gozum hassas oldugu ıcın renkler felan cok kısık aslında.
    banada LCD daha ıyı olcak gıbı gelıo ama bakalım baska yorumlar gelsın...
  • bende philips lcd var parlaklığıda kısınca hiç gözü yormuyo.crt kullandığım zamanlarda benimde gözüm kanlanıyodu.hem lcd nin arkası olmadığı için daha uzakta duruyo da bir etken ve radrasyon yok baş ağrıtmıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerembey -- 4 Temmuz 2005, 22:19:11 >
  • bak insan monitöre bakarken başı ağrıması radyasyondan oolur
    gözüm kan çanağına dönüyo diyorsan o da aynı yere hep bakmaktan olur
    yani lcd seni sadece başağrını kurtarır

bu benim düşüncem sanıyorum böyleydi
    hertz olayının da çok büyük etkisi var tabi
    sağlık olarak lcd nin önderliği tartışılamaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: lcdremote

daha az mı? yoksa yaymıyor mu?yane elbet yayıyor.elektrik kullanan herşey yayıyor ama kimisi o kadar az ki 0 kabul ediliyor.hane LCD lerde o kadar az mı???

bildiğim kadarıyla her elektrik kullanan alet radrasyon yaymasına rağmen bazılarının miktarı o kadar azdırki 0 kabul edilir işte bildiğim kadarıyla lcd ler 0 kabul edilen cinsten fakat lcd lerde ekran tazleme hızı da75 herzden fazla olan yok denecek kadar az hatta yok desek yeridir fakat bu herz işi gözü bozmaz sadece yorar
  • monıtorun yaydıgı gama nın gözlere etkisini arastırmak lazım?yada sole oturup 4 5 saat bı televızyona bakmak lazım bakalım o ne yapacak.aman dıım zor bır karar...
  • bana yormıcak bısı lazım.bozulsaydı sımdıye 50 kez bozulurdu valla.genelde bu bakma olayında bozulma zaten 1 noktaya yaklasık 20 25 dakıkadan fazla bakınca patlak veren bısı.tabe bı kerede olmuo ama sureklılık halında bozuluo.evet tazeleme konusunda da haklısın serdar.kararsızlık ve kan canagı gozler.cok fecı...
  • Lcd kullanan biri olarak daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
  • Ofis çalışmaları için LCD, oyun içinse CRT derim ben
  • Oyun için crt uygun olabilir ama artık 8ms lcd mönitörler de oyun için uygun.
    quote:

Orjinalden alıntı: sturmovik

Ofis çalışmaları için LCD, oyun içinse CRT derim ben
  • tam olarak bilimsel açıklama yapabilecek 1 kimse yok yani şu ana kadar bekleyelim öğrenelim 1 bilen tarafından
  • Üstad şu an senin söylediğin monitöru kullanıyorum ve fazla bir göz rahatsızlığı çekitğim söylenemez arada bir 1280*1024(65hz.) kullanmamdan dolayı ağrı yapıor ama buda çok fazla deil (12 saate yakın bilgisayar karşısındayım). Tavsiyelerim

1)Bence LCD monitör almadan bir göz doktoruna görün, başka bir hastalıktan dolayı bu ağrılar olabilir (şeker,tansiyon v.s.)
    2)Lcd monitörler titreme olayında crt den iyiler ama onlarda da parlaklık oranı yüzünden problem yaşayabilirsin.
    3) Bu monitöre bakış açısı v.s. göz yorulmasında etkili olduğu söyleniyor bir araştır...
    4)İngilizcen varsa şuraya bir bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aokocax -- 5 Temmuz 2005, 3:23:28 >

• bende gözümün ağrımasından bıkıp lcd almıştım 8 ay kadar önce. artık crt lere dayanamıyorum uzun süre öle diyim. baya fark var yani oyunda oynuyorum hiç bi sorun görmedim :) tazeleme mantıkları çok farklı0 crt lerle lcd ların bi video kamerayla ikisinede bakarsanız crt nin sizin gözünüzün görmedii saçma sapan bi dalgalanma olduunu fark edersiniz yada etmişizsinizdir lcd de böle bi angutluk yok radyasyon falanda yaymıyo zira 10binlerce volt la çalışmıyo kendisi crt tüpler gibi neyse ne sonuçta gözlerinizi düşünüyosanız almanız lazım güzel bi lcd
    lg 1710 kullanıyorum bu arada eski bi model artık kendisi :)
  • Lcd monitorlerin teknolojileri yeni ama tazeleme oranları daha düşük ve gözü daha fazla yoruyor bu yüzden.Sana önerim mekan varsa CTR al.Hatta nec marka alman hayrına olacaktır...
  • ben LCD aldığımdan beridir baş ağrısı göz ağrısı kalmadı bende önceki monitörüm 14' dandik bir monitördü 800*600 75hz kullandığım halde gözlerim başım ağrırdı
    şimdi lcd ye geçince çok rahat ettim lcd lerde Hz in hiç önemi yok şöyleki 60hz ile 75 hz arasında titreme açısından hiç bir fark olmaz 60 hzde daha keskin görüntü alınıyor hatta. 12ms bir lcd monitör alman çok iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Lcd kullanan biri olarak daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

Kesinlikle katılıyorum
  • lcd ler crt ye göre daha iyiler bu konuda.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.