Arkadaşlar annem duymuş sormamı istedi lc waikiki kürt milletvekilininmiş doğrumudur?
Valla öyle diyorlardı ama annem bana dün şunları söyledi: Waikiki'nin gerçek sahibi Malatyalı biriymiş ve bu dedikodudan ibaretmiş.Yani sahibi başka biri.Milletvekilinin orayı satın aldığı sadece dedikodudan ibaretmiş.
Dedikodu yüzünden adamın satışları ne düşmüştür ama
kesin bilgi verebilecek biri varmı.
Doğru değilmiş, bu haber yüzünden de satışları %15 düşmüş, Zana ile hiçbir bağlantısı yokmuş.
lc waikiki mağazalarına gidince etrafa biraz bakının.şimdi nerde olduğunu hatırlamıyorum ama bunun yalan haber olduğuna dair yazı var.
geçen gün haberlerde de çıktı firma müdürü böyle birşeyin olmadığını açıkladı
KAMUOYUNA DUYURU
Son günlerde internette dolaşan bazı e-postalarda ve mesaj programlarında LC Waikiki markasının satıldığı yönünde bir iddia yer almaktadır.
Şirketimizin itibarını sarsmaya ve başarısını gölgelemeye yönelik bu iddianın asılsız olduğunu, yayınlayan ve dağıtanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını kamuoyuna duyururuz.
Misyonu ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak ve vizyonu bir Türk markasını Dünya 1. ligine çıkartmak olan grubumuzun tarihçesi, başarıları ve sosyal yardımları hakkında daha detaylı bilgiyi, tanıtım filmimizi seyrederek veya sitemizin kurumsal bölümünü inceleyerek elde edebilirsiniz.
Saygılarımızla,
Tema Holding Yönetim Kurulu
Bu sadece markayi yipratmak için söylenen bi yalan marka tema grubunun
Iyi guzel hosta sadece bu haber yalan demekten oteye gidemediler ortada bir ispat yok madem bu haberden bu kadar rahatsiz oldular delikanli olsunlar ortaklarini bir bir aciklasinlar sadece oyle bir sey yok diyorlar onu bende derim hani nerde destegi bu haberin ben kesinlikle bir is var diyorum bunda aciklayamadiklarina gore bu kadar zarardan sonra
bir ara fransız dediler sonra Türkleştirildi ama kağıt üzerinde de olabilir ya rekabet işte alhallaa kürt olsa bıle sahıbı almayanlar 1 almaz 2 almaz 3.de alır kürt markasıymış ya bırakın bu işleri nike la conversle adidasla yarışamayanlar boyle çamur atıyorlar bizim altınyıldız marka dünyanın 1 numaralı kumaşları yurtdişina götürülüp etiket vurulup geri buraya kar üstüne karla iteliyorlar bunları bilmek önlem almak gerek...
Sadece karalamak.
Türkiye'nin en çok kar yapan giyim firmalarından. Her zaman karının %10'unu geliri düşük olanlara veren bir şirket.
Meyve veren ağacı taşlarlarmış...
quote:
Orjinalden alıntı: Always0007
quote:
Orjinalden alıntı: ahweto
yok bu firma şununmuş yok şu firma bununmuş ya arkadaşlar pkkyı destekleyenleri o kadar uzaklar da aramanıza gerek yok ibrahim tatlıses, mehmet ali brand,tayfun talipoğlu benim bildiklerim
Mehmet ali brand hakkında ne biliyorsun ki konuşuyosun?
PKK yı destekliyormuş peh boş laf üretmeye devam
yanılıyorsun
youtube'ye mehmet ali birand yaz nekadar şerefsiz bir adam olduğunu gör. zaten postanın siyasi yazarı olması yetiyor. dogan grubunun nezaman bu memlekete hayırlı bir iş yaptığını gördün?
Tarihçe 1985-1996 1997 yılında Tema Grubu tarafından satın alınan ve 10 senedir bir Türk markası olarak hizmet veren LC Waikiki, 1985 yılında Fransa'da doğdu. LC Waikiki'yi bir Türk markası olarak gerek koleksiyon, gerekse mağazacılık anlayışı ile geliştirip, bugünkü lider pozisyonuna getiren Tema Grubu, markanın 1985 yılında başlayan serüvenini bugün büyük başarılarla sürdürüyor.
LC Waikiki markası 1985 yılında Fransa'da doğdu. Fransız tasarımcı George Amoual ve ortağı yeni bir marka yaratarak Fransız hazır giyim pazarına girmeye karar verdiler. George ve ortağı, markalarının adını hazırgiyim pazarına girmeye karar verdikleri dönemde gerçekleştirdikleri bir uçak seyahati sırasında buldu. Uçak yolculuğu sırasında okudukları dergideki ünlü Waikiki Plajı'nın tanıtımından büyük heyecan duyan iki ortak, hazırladıkları farklı tasarımlara Waikiki isminin çok uygun olacağını düşündü. Fransızca "arkadaşlar" anlamına gelen "Les Copains" kelimelerinin baş harflerinden oluşan "LC" kısaltmasını da eklediklerinde LC Waikiki markası yaratılmış oldu.
Fransa'da kısa sürede adını duyuran ve önemli satış rakamlarına ulaşan marka, 1988 yılında artan üretim ihtiyacını karşılamak için tedarikçi arayışında olduğu bir dönemde, Türk şirketi Taha Tekstil ile tanıştı. Türkiye'nin tekstil ve hazırgiyim sektöründe gelişme yaşadığı, dünya piyasasında üretim ve hammadde gücü ile adını duyurmaya başladığı bu yıllarda Taha Tekstil, LC Waikiki'nin beklentilerini fazlası ile karşılayarak işbirliğini güçlendirdi. Taha Tekstil, LC Waikiki'de yakaladığı başarı ile yatırımlarını artırarak büyümeye başladı ve ilerleyen yıllarda kurulan yeni üretim şirketleri ile dünyanın önemli markalarına fason üretim yapan Taha Grubu oluştu.
Taha Grubu, üretimdeki gücünü marka oluşturma ve bu marka ile ürün pazarlama stratejisi doğrultusunda kullanmak amacıyla 1991 yılında Tema Tekstil'i kurdu. Tema Tekstil, Taha Grubu'nun en önemli ihracat müşterisi olan Fransız LC Waikiki markasının Türkiye lisansını alarak, LC Waikiki ürünlerinin toptan satış sistemine göre bayiler aracılığı ile Türkiye'deki satışını başlattı. Başlangıçta LC Waikiki’nin tüm tasarımları Fransa’dan gelirken, 1993 yılında Tema Tekstil bünyesinde Grubun ilk tasarım birimi kuruldu. Fransız, İngiliz, Türk ve İtalyan’lardan oluşan tasarım departmanı o dönem için Türkiye’nin en büyük tasarım organizasyonlarından biriydi. Tema Tekstil, kuruluş amacı toptan satış olmasına rağmen genç ve çocuk giyim pazarı için hazırladığı başarılı koleksiyonlar ve etkin pazarlama yöntemleri ile kısa sürede hem girişimcilerin hem de tüketicilerin beğenisini kazanmayı başardı. Böylelikle corner bayi sayısı her geçen gün artmaya başladı. Bu başarıdan güç alan Tema Tekstil 1995 yılında yetişkin hazırgiyim pazarı için ayrı bir tasarım birimi kurdu. Grubun 2000 yılı ve sonrasındaki perakendecilik atağına dek, LC Waikiki Türkiye genelinde 700’e yaklaşan bayi sayısına ulaştı.
1985-1996 1996 yılında Grubun perakende sektörüne girme stratejisi doğrultusunda, mağazalar açmak ve LC Waikiki ürünlerini bayiler yerine kendi mağazalarında satmak hedefi ile Tema Mağazacılık A.Ş. kuruldu. 1997’de Taha Grubu’nun stratejik planları doğrultusunda kendi grup markasını oluşturma ile ilgili araştırma ve fizibilite çalışmalarının hız kazandığı bir dönemde Fransız LC WAIKIKI firmasının ortakları markayı satmaya karar verdiler. Türkiye’deki LC Waikiki satışlarının bu dönemde hızla artmaya devam ediyor olması, Taha Grubu’nun yeni bir marka oluşturmak yerine, LC Waikiki markasının dünyadaki tüm isim haklarını satın alması ile sonuçlandı ve LC Waikiki artık bir Türk markası haline geldi.
Bu gelişmenin akabinde Taha Grubu LC Waikiki’yi hem koleksiyon hem de mağazacılık anlayışı olarak yeniden yapılandırmak üzere Fransa pazarından bir süreliğine çekme kararı aldı. Aynı dönemde radikal bir karar ile bayilik kanalı ile yapılan satışlar bayi sayısında yapılan azaltma ile önemli ölçüde düşürülerek mağazacılık alanındaki yatırımlara hız verildi ve o dönemde 21 olan LC Waikiki mağaza sayısı hızla artmaya başladı.
2000 yılından itibaren perakendeci kimliğini ön plana çıkarıp, sadece kendi mağazalarını açmaya yönelen Tema Mağazacılık, LC Waikiki koleksiyonlarını müşterileri ile buluşturabileceği çağdaş mağazalar açma projesine hız verdi.
Taha Grubu, bu radikal kararını takiben üretim ve perakende şirketlerinin iki ayrı grupta faaliyet göstermesi yönünde karar aldı. Böylelikle üretim şirketleri Taha Grubu’nun, hazırgiyim perakende sektöründe faaliyet gösteren şirketler Tema Grubu’nun çatısı altında faaliyet göstermeye başladı. Taha Grubu üretim, Tema Grubu ise perakende alanında büyümek üzere hızlı adımlar atmaya başladı.
2000 yılında, Tema Grubu mağaza konseptlerinin geliştirilip uygulanması amacıyla Zirve Mimarlık ve markalarının yurt içi tedarik sorumluluğunu üstlenecek olan Taha Giyim kuruldu. Yurt içi tedarik şirketine ilave olarak, Çin ve Bangladeş’te alım ofisleri açıldı. Değişik hayat tarzı yönelimleri olan tüketici kesimlerine de hitap edecek koleksiyonları alt markalar ile LC Waikiki mağazalarında lanse etme kararı alan Tema Grubu, 2000 yılında mevcut LC Waikiki markasına ek olarak Southblue ve X-Side markalarını Türk tüketicisine sundu. Southblue hayatın her anında sade şıklığı tercih eden yetişkin kadın ve erkekleri, XSide 15-25 yaş aralığındaki gençleri hedefliyor.
Bugünlere geldiğimizde Tema Grubu LC Waikiki mağazalarında satışa sunduğu ürünleri, Taha Grubu şirketleri yerine, yurtiçindeki ve yurtdışındaki diğer firmalardan tedarik etmeyi tercih etmektedir. Taha Grubu ise kendi markalarımıza üretim yapmak yerine dünyanın önde gelen markalarına üretim yaparak LC Waikiki’ye bağımlı olmadan büyüme politikasını benimsemiştir. Marks & Spencer, Top Shop, Next ve Timberland gibi dünyaca ünlü markaların en önemli tedarikçileri arasında yer almayı başaran Taha Grubu, global pazarlardaki rekabet gücünü artırmak hedefi ile, 2006 yılından itibaren yurtdışında da yatırım yapma kararı almış, Mısır ve Bangladeş’te üretim tesisleri kurma yolunda ilk adımlarını atmıştır.
Tema Grubu, gerek Taha Grubu’ndan gelen üretim geçmişi, gerekse LC Waikiki markası ile hazırgiyim perakende sektöründe kazandığı başarılar ile Türk hazırgiyim sektörünün lider gruplarından biri olma özelliğini taşıyor.
Tema Grubu, LC Waikiki mağazaları ile 2004 yılı sonunda 255 milyon YTL, 2005 yılı sonunda %35 artış ile 346 milyon YTL, 2006 sonunda %43 artış ile 495 milyon YTL ciro gerçekleştirdi.
Tema Grubu, bugün* Türkiye’de 47 ilde 120.000 m2 satış alanı ve 180 LC Waikiki mağazası ile milyonlarca insana hizmet veren sektör lideri bir mağaza zincirini yönetiyor. LC Waikiki, KMG tarafından hazırlanan ve 6 ayda bir yayınlanan Hazırgiyim Tüketim Endeksi Raporu’nda 2004 yaz döneminden bu yana pazar liderliğini koruyor. * Ekim 2007
Ateş olmayan yerden duman tütmez.
quote:
Orjinalden alıntı: makhan
Ateş olmayan yerden duman tütmez.
LC Waikiki'de Zana kabusu
LC Waikiki 'Leyla Zana'ya satıldı' iddiası öyle büyük bir kabus oldu ki sormayın... Nasıl mı? LC Waikiki'nin Leyla Zana'ya satıldığı yönündeki iddialara cevap veren Genel Müdür Yardımcısı Murat Mısırlı, bu haberlerle önlerinin kesilmek istendiğini belirterek “Kaygımız 9 bin çalışanımızın canı” dedi
İnternete bir mail salındı... LC Waikiki'nin Leyla Zana'ya satıldığı ve ürünlerini protesto çağrısı yapıldı. LC Waikiki Genel Müdür Yardımcısı Murat Mısırlı, önce bu maili önemsemediklerini söyledi.
Mısırlı “Ancak mailler şiddetini arttırarak ve kasıtlı bir şekilde devam etti. Bu durum ise bizi daha çok güvenlik açısından tedirgin etti. 9 binden fazla çalışanımız var. Onların güvenliği bizim için her şeyden önemli. Maddi kayıplar yerine konur can kaybı ise asla. Bu tür yalan haberlere inanarak çalışanlarımıza zarar verilirse bu vebalin altından kimse kalkamaz” dedi.
LCW Fransız mı?
LC Waikiki 10 yıl gibi kısa bir zamanda kendi alanında yani hazır giyimde pazar lideri olmayı başarmış bir firma. 1990'ların ortalarında Fransa'nın ortak markası olarak Türkiye'ye gelen LC Waikiki kısa zamanda neredeyse tamamen Türk ortaklı bir yapıya kavuştmu. 1997 yılında ise Fransızların sadece yüzde 7 payı kaldı.
Bu mailin amacı ne?
İhracatta, üretimde ve pazarda hızla büyüyen bu firma Murat Mısırlı'nın tabiriyle “taşlanıyor.” “Tüm bu söylentilerin arkasında yatan tek gerçek işte tam anlamıyla bu “meyve veren ağaç taşlanır”” diyor Murat Mısırlı.
Konjonktüre göre suçlandıklarını belirten Mısırlı, “Geçmiş dönemde de buna benzer suçlamalarla karşılaştık. Ermeni tasarısının tartışıldığı dönemde de LC Waikiki'nin tamamen bir Fransız şirketi olduğu, ona göre muhalif bazı çalışmaların yapılması yönünde bir muameleyle de karşılaştık. Oysa o günlerde LC Waikiki neredeyse tamamen Türk ortaklardan oluşuyordu. Fransız'ların payı yüzde 7 bile değildi ve hiç söz hakları yoktu” dedi.
Mehmetçiğe 250 bin YTL
2006 yılında vergi sıralamasında Türkiye'de 47, İstanbul'da da 34'üncü sırada olan LC Waikiki, vergi sonrası net kârın yüzde 10'unu ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. 2007 Ekim ayında ise Mehmetçik Vakfı'na 250 bin YTL. yardımda bulundu.//
Dün haberlerde konuştu müdürü yok öyle bişey diye.. Hatta STV vurgulayarak haber yaptı... Epostalara bugüne kadar inanmadım inanmamda.. Silip atıyorum...
Ülkemizde birini/ birilerini karalamak çok kolay. toplu mail adreslerine uyduruktan haber yola ,,tek tıkla yüzbinlerce kişiye aynı mail -ki hassas olunan konularla ilgili,,