Şimdi Ara

LC POWER 600W 80+ BRONZE PSU V2.3 Review

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşıma geçen gün firebaldan sıvı soğutmalı iyi bi sistem topladık. Sistemin tek eksiği psuydu. Sisteme 1250W Enermax alacaktık ama para durumu elvermediği için geçici süreliğine bizi idare edecek bi psu önermelerini istedik. Onlar da LC-Power'ın yeni çıkarttığı 80+ bronz sertifikalı green power serisini önerdiler. Watt değeri 650 max olarak gösterilmiş. İlk başta çok tereddüt ettik ama hiç bir sorun çıkarmayacağını söylediler ve onlara olan güvenimizden almaya karar verdik. PSU bu:

Kutunun üstüne Türkçe açıklama da yazmışlar

Taktığımız sistemin özellikleri :
    • i7 920 @ 4.2GHz
    • Patriot 6GB 1600MHz Triple-Channel
    • Asus P6T
    • Gigabyte HD5870 900/4000
    • Intel SSD X-25 extreme 80GB
    • 2x500 Seagate RAID0
    • Komple sıvı soğutma vs, fan kontrolcü

Güç kaynağının sata konektörlerinin sayısı baya fazla ama molex bağlantılarını az tutmuşlar. Çok molex bağlantılı cihazı olanlar için sorun olabilir bu. Biz çoklayıcı kullandık. Sata konektörlerinin sayısı yeterli. Elimden geldiğince hepsinin resmini çektim. Bir de kabloları kasaya kısa geldi ama bu normal çünkü kasa hayvan gibi

Sisteme takılı fotoğrafları Çalıştırdık testler yaptık ama önce fotoğraf faslı

Sonuç olarak OC'li üst seviye denebilecek bi sistemi rahatça çalışıyor ve fazla ısınmıyor. Prime95 ve Furmark ile kastırdık PSU ısınmadı bile. Kesinlikle alacak olan arkadaşlara tavsiye ederim. Fiyatına göre çok iyi işler çıkarıyor. Fanı da baya sessiz kesinlikle rahatsız etmiyor.
    Son olarak + ve - lere gelirsek
    +99 Dolara alınabilecek en iyi psu
    +Bronz sertifikası var
    +kücük bir psu oldugu için haf ın tavanına takınca diger 240mm boş kaldıgı için çok ergonomik(örnek)
    +Fan 14cm psu yu güç altında soğuk tutuyor
    -kesinlikle daha fazla molex olmalıydı(adaptörsüz kullanıcılar için)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 6 Nisan 2010; 22:41:41 >

• Streamroller hocam yazılarını takip ediyorum senin gibi donanım tutkunları da olmasa böyle sistemler görmek zor olacak Bu arada İstanbuldaysan Sony Avrasya'da çalışıyorum beklerim hocam

Sistemle ilgili zamanın olursa daha fazla foto hatta kamera görüntsü falan istesek çok şey mi istemiş oluruz? Vaktin olursa tabi..

Güç kaynağına gelincede gayet iyi hocam bu fyata daha ne olsun muadilleri 45-50$ daha fazla ... Hani bu bizim sattığımız LCD ler gibi değil ki Sony'ye daha fazla para veresin (amma da reklam oldu) şaka bir yana gerçekten güzel güç kaynağymış bizim şirket için de önerebilirim bunu, ellerine sağlık dostum

• @StreamRolleR

fiyati gercekten 99 dolar mi ?
  • @praetorians evet firebal dan temin edebilirsiniz gayet güvenilir bir firma
    @Yusuf Erturan sağol hocam ne demek ama ben ankaradayım daha fazla foto için imzamdaki kasaya bakabilirsin
  • Hayırlı olsun güzel sistem. Kasa Truva mı yoksa ben mi yanlış görüyorum?
  • @StreamRolleR

bilgilendirme icin tesekkürler. tekrar yeni siteminiz hayirli olsun.

su sogutma hakkinda bizleri ayrica aydinlatiraniz sevinirim.
  • Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın, benim diyeceğim şudur ki; kullandığım 530watt Tagan'ın 12V1 ve 12V2 bu PSU'dan daha iyi A değeri veriyor. Bu PSU'da gereksiz yere sırf watt yüksek gözüksün diye 5V kanalına 40A vermişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Divinity -- 7 Nisan 2010; 0:55:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasanın malzemesi ne? Eski döküm sobaları hatırlattı bana
  • Evet işin doğrusu bu , 650w glacial ( bununabiliyorsa) veya 600w high-power almak çok daha akıllıca bir tercih olurdu ,ocz nin fatality 550w'ı bile +12v tan toplamda 37.5 amper verirken bu psunun 650w etiketlenmesi saçma ,fiyatı daha iyi psular olan glacial/fsp/high-powerdan daha yüksekhttp://www.vatanbilgisayar.com/high-power-hp-600-g12s-high-performance-600w-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=41580 psunun üreticiside huntkey zaten . Zaten kendi sitebindede +12v kanalları için " combined output " verilmemiş.
    İşin doğrusu psunun amper değerlerini bile yazmamışsınız ,sisteme taktık çalıştı gibi bir şey olmuş buna "review " demek yanlış ,bilgilendirme amacı taşıyor desek zaten doğru dürüst bilgide vermemişsiniz (amper değerleri nedir ,gerçek üreticisi kimdir vb) .
    Almışsınız yanlış yapmışsınız ,Psuyu 550w olarak kabul edip ona göre muamele edin ilerde başınız ağrımasın.

quote:

Orijinalden alıntı: Divinity

Öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın, benim diyeceğim şudur ki; kullandığım 530watt Tagan'ın 12V1 ve 12V2 bu PSU'dan daha iyi A değeri veriyor. Bu PSU'da gereksiz yere sırf watt yüksek gözüksün diye 5V kanalına 40A vermişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 7 Nisan 2010; 7:23:09 >

• Eline saglık dostum öncelikle

SÖylediklerim canını sıkmasın ama , F/P olarak pek bi işe yaramaz Psu önermişler size. O psu nun ederi 130TL filan. Çünkü aynı kalitede ve aynı degerlere sahip Vantec 600W psu lar 120TL den satılıyor. Fiyatı yüksek yani.

http://www.netsiparis.com/detay/14233320003/HIGH-POWER-HP-600-G12S-POWER-SUPPLY-600W

Şu psu çok daha kaliteli ve ucuz.

Yada aynı paraya şu tercih edilebilirdi , çok daha kaliteli ve kasayada uyum saglardı

http://www.vatanbilgisayar.com/ocz-ocz550fty-eu-ocz550fty-eu-fatal1ty-550w-moduler-guc-kaynagi/productdetails.aspx?I_ID=37351

İmzamdaki Psu alırken ?? , konusunda da söyledigim gibi Psu da bizim işimize yarayan 12V kanalları. Bu Psuda bu kanallar biraz düşük tutulmuş , diger kanallara yüklenilerek toplam deger yükseltilmiş. Ama sonucta elinizdeki sisteme yetmezmi ? Yeter. Aldıgınız Psu 12V kanalından kombine 31-32A kombine verebilir diye düşünüyorum. Buda 380-400W civarı yapar,e oda size yeter. Ama bu psu ile CF ye filan yeltenmeyin derim.

• Fiyat/Performans dır, değildir hepsi bir tarafa bir PSU nun ne kadar edeceğine neye göre karar veriyorsunuz. Vantec ile aynı kalite de olduğunu nereden biliyorsunuz. Kaliteye etikete bakarak mı karar veriyorsunuz yoksa bu konuda bu kadar iddialı laflar ettiğinize göre bir eğitiminiz vs. var mı? 130TL ye 80+ Bronze sertifikalı bir PSU gösterebilir misiniz? 80+ beni bağlamaz ben bu işleri daha iyi biliyorum diyorsanız saygı duyarız.

Vantec 600W ve High Power 600W modellerinin 80+ sertifikası bile yok ve verimlilik olarak berbat durumdalar. Ayrıca etiket değerlerinin doğrulupunu onaylayan hiç bir otorite de yok. Bu modellerin 80+ üstelik bronz sertifikalı bir PSU ya denk ya da daha kaliteli olduğunu neye dayanarak iddia ediyorsunuz?

Forumda güç miktarı olarak yapılan tavsiyelere bakılırsa o PSU o sistemi üstelik overclocklu halde sorunsuz çalıştırıyorsa söylenecek fazla söz yok bence. Bu watt olayının ne kadar abartıldığının açık ispatı.

Bana kalsa 30-40$ fark için Enermax, corsair gibi dünyanın en iyi PSU ları dururken başka bir PSU almam. Zaten o sisteme o kadar para harcayıp çoğu kullanıcının ancak hayalini kurabildiği donanımlar alıp yanına 100$ lık PSU almak hiç olmamış. Geçici olarak düşünüldüyse o ayrı tabi.

• Hocam ürünün 80 Plus Bronz sertifikası var daha neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum ki sistemi kaldırmış götürmüş işte ürüne iyi demek için illaha high power, ocz vs mi olması gerekiyor? Ben de tercihimi Corsairden yana kullanırdım böyle bir sisteme ama haticeye değil neticeye bak sen sistemi kaldırmış götürmüş daha ne olsun
  • Aslında basit ,psunun gerçek üreticisine ve güç dağılımına bakacaksın +12v kanalı ne kadar güçlü psu ne kadar kaliteli ondan sonraki aşama bildiğin kaliteli bir psu ile oran/orantı hesabı yapıyorsun eder ortaya çıkıyor .

130TL ye 80plus psu varmı diye soranlara evet var en basitinden fspnin 80plus psularının listesinin linki
    http://www.80plus.org/manu/psu/psu_detail.aspx?id=37&type=2

Buda huntkeyin linkihttp://www.80plus.org/manu/psu/psu_detail.aspx?id=44&type=2 bakın bakalım şişirilen model numaralarının gerçek wattı kaçmış ,gördüğünüz gibi hepsine 100w gazlanmış burda gelip etiketi şişiren üreticileri savunmanın alemi nedir yani?

Sorun bu tip şişirilmiş etiketlerle tüketicinin yanıltılması /ithalatçıların etiket şişirme oyununa son vermelerini istememiz (özellikle kasalarla birlikte verilen psularda genelde kafadan 100w var bazısı 200wa kadar çıkıyor ) .
    Vantec hadisesine gelince onlarda LC gibi üreticilerden alıp psuya etiket yapıştıran bir marka ,şuan türkiyede satılan vantecler andyson üretimiki onlarda lc ile aynı grrupta bu nedenle .

quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

Fiyat/Performans dır, değildir hepsi bir tarafa bir PSU nun ne kadar edeceğine neye göre karar veriyorsunuz. Vantec ile aynı kalite de olduğunu nereden biliyorsunuz.
    Kaliteye etikete bakarak mı karar veriyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 7 Nisan 2010; 16:30:38 >

• @Nevi şahsına münhasır özel bir dövme boya
    @superman34 Truvatek
    @HeXfeT +1907
    @Chris Brown Kasanın PSu zaten enermax revolotion 1250w bu geçici
    @azmo bu psu bütün koşullarda 600w güç verebiliyor %88 verimlilik bunun bir göstergesi

• @Hexfet ,

Saçma saçma konusup insanların aklını bulandırma. Sertifika dedigin nedir , önerilen Psu ların hepsi %75 ve üzeri verimli , çogu bu sertifikayı %78 oldugu için alamamışlar , Bilgisayarda sen psu nun hangi kanalını kullanıyorsun ki bana kalkmış lc power i savunuyorsun ?

Psu 2 12V kanalından kombine ne kadar verebiliyormuş bir bak ? Bilmeyenler için hazırlamış oldugum kısa bir konum mevcut , imzamdan bir kontrol et , sonra konusursun. Aynı paraya fatalty 550W varken bu psu ya F/P filan diyemez kimse.

@ Streamroller ,

Dostum snein dedigin verimliligin Psu nun verdigi güç ile alakası yok uzaktan yakından. Şebekeden çekilen miktar ile alakalı o durum.
    Yanlış anladın sanırım.

• @Chris Brown şöle bir örnek vereyim hocam
    bu psu aynı anda
    linx
    furmak
    +4.2OC li 920 ve
    900mhz ye hız aşırtılmış 5870+ 2xhdd 1 SSD çalıştırdı durmaksızın ve ısınmadı şimdi biz burda şu şöyle bu böyle desek boş şuan sistem bu power ile mutlu tabi geçici olarak tartışma gerginlik yaratmaya gerek yok ben sadece bu power ile ilgilenenleri azıcık aydınlatıyım istedim
    +son olarak 85+bornz alan psu bana göre dandik olamaz
  • PSU'nu verimlilik sertifikası ile verdiği çıkısların alakası yoktur. (Bu PSU hakkında konuşmuyorum, genel yorum.)

Yani +80 sertifikası alan ürüne cıkıslarının gerçek değerleri yazılmıs ve toplam x gücüne göre çıkışlar yeterli diyemezsiniz.
  • Psunun üstünden cekilseydi verdiği değerler daha iyi olurdu,kutudan daha fazla bilgi görünürdü orda.
    Psu 99$ + kdv ve bu psu en iyi f/p psu su değil. Ocz Fatal1ty 550w daha iyi bundan.Burda da bir yanıltıcılık olmasın.
    Psunun verimliliği cok iyi. %88 e varabiliyormuş, ayrıca sisteme yetip yetmeme konusunda cok telaslanmaya gerek yok bence oc lu olsada sistem rahat yeter. Gecici alınmasının nedeni ileride daha fazla donanım ekleneceğinden olabilir tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 7 Nisan 2010; 19:30:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Psunun üstünden cekilseydi verdiği değerler daha iyi olurdu,kutudan daha fazla bilgi görünürdü orda.
    Psu 99$ + kdv ve bu psu en iyi f/p psu su değil. Ocz Fatal1ty 550w daha iyi bundan.Burda da bir yanıltıcılık olmasın.
    Psunun verimliliği cok iyi. %88 e varabiliyormuş, ayrıca sisteme yetip yetmeme konusunda cok telaslanmaya gerek yok bence oc lu olsada sistem rahat yeter. Gecici alınmasının nedeni ileride daha fazla donanım ekleneceğinden olabilir tabiki.

Telaş yok şuan mutlu mesut gidiyor arkadaşın sistemi maaşını alsın Enermax 1250W çekicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 7 Nisan 2010; 19:33:38 >
  • 1250W EnermaX o da tam f/p psu

2w için 1tl

En ucuz burda gördüm :
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2651

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 7 Nisan 2010; 19:44:22 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.