Şimdi Ara

LC POWER 600W 80+ BRONZE PSU V2.3 Review (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

1250W EnermaX o da tam f/p psu

2w için 1tl

En ucuz burda gördüm :
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2651

arkadaşım adam parasına bakmıyor bana "ikramiye alırsam bi 5870 daha alırız" diyen biri

• Yanlış anlaşılma olmuş , Psu yu karalamıyorum ben. Güzel ürün zaten sisteminizere rahat yeter sorun yok ama dedigim gibi F/P ürün olmak için illa %80 verimli olamsı gerekmiyor demek istedigim o. Ben şuanda %50 verimli oldugundan süpheli oldugum çakma psu kullanıyorum , bu tür sistem kullan birisi bunlara bakmaz zaten dedigim odur. Güle güle kullanın bu arada

Enermax 1250W ilede GTX480 3 Way sli yapar arkadaşın artık 250W da artar onlada başka sistem çalıştırır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Yanlış anlaşılma olmuş , Psu yu karalamıyorum ben. Güzel ürün zaten sisteminizere rahat yeter sorun yok ama dedigim gibi F/P ürün olmak için illa %80 verimli olamsı gerekmiyor demek istedigim o. Ben şuanda %50 verimli oldugundan süpheli oldugum çakma psu kullanıyorum , bu tür sistem kullan birisi bunlara bakmaz zaten dedigim odur. Güle güle kullanın bu arada

Enermax 1250W ilede GTX480 3 Way sli yapar arkadaşın artık 250W da artar onlada başka sistem çalıştırır

Tşkler hocam no problem

• HIGHPOWER HP-650-G14C Absolute Serisi 650W 80+ BRONZE 109 dolardı daha iyi hemde onu alsaydınız keşke
  • @Streamroller

Kardeş vallaha bizim Sony'de çalışan herkese gösterdim konuyu milletin ağzının suyu aktı. O nasıl bir sistemdir vallaha tekrar güle güle kullan. Psu konusuna gelince 1. elden bir anektot aktarmak da fayda var. Lc psu Firebalın ithalatıymış, 4-5 hafta önce arkadaşımın kendi hatası yüzünden arızalanan x-spice psusu 2 iş gününde tamir edilip gelmiş firebaldan, başka bir psu (adını vermyeyim ama ne hikmetse (!) herkese önerilen süper al müthiş denilen bir marka) 4 haftadır vatanın söylediğine göre ithalatçı firmadaymış tamir için, yani birazda önemli olan sanırım ürünün servisinin verdiği destek önemli o yüzden Lc power alıp mantıklı iş yapmış oldun bir şey olursa mavi tren bekler gibi psu beklemezsin hç olmazsa

• @Chris Brown

Asıl sen saçmaladın zeytinyağı gibi davranma şimdi. 80+ sertifikası bile olmayan, verimi %80 in altında ve onay alması gerekmediğinden diğer bir çok PSU gibi şişirilmiş olan Vantec 600W ve HP 600W için daha iyi diyen sen değil misin? Anlayamadığınız şey bir PSU nun 80+ sertifikası alabilmesi için alamayanlara göre daha yeni teknoloji kullanması gerektiği ve daha kaliteli yapıda olma zorunluluğu. 80+ kademelerine göre de bu teknoloji ve kalite düzeyinin artmak zorunda olduğu. Yani 80+ onayı olan bir PSU dururken olmayanın daha iyi olduğunu iddia edersen, tutup bide fiyat biçmeye kalkarsan kimine göre komik olursun, kiminin de kafasını bulandırırsın. Aynı fiyat ise fatality daha yakışıklı ve modüler olması ile daha mantıklı olabilir hatta başka mantıklı seçimler de olabilir ama sen yukarıdaki karşılaştırmaları yapacak kadar saçmalarsan elbette cevabını alacaksın.

Bırak o daha iyi dediğin modelleri gel bak fatality ile karşılaştıralım. Hem şahsi görüşlerimizle değil rakamlarla. Aşağıdaki tablolar 80plus.org un ilgili PSU lar hakkındaki test raporlarından alıntı.

Fatality 550W 80+
     LC POWER 600W 80+ BRONZE PSU V2.3 Review

86.68

LC-Power 600W 80+ Bronze
     LC POWER 600W 80+ BRONZE PSU V2.3 Review

Görüldüğü gibi LC-power ın 12V çıkışı 32.8A (393W) çekilerek test edilmiş ve %87.66 gibi iyi bir verimliğe imza atmış. Fatality ye bakacak olursak o da aşağı yukarı aynı 33.6A (403W) ile test edilmiş ve %80.99 verimlilik sağlamış. LC-power %20,50 ve 100 yük oranlarında daha verimli olmak üzere ikisi de testi etiket değerleri ile başarıyla geçmiş. LC-power tüm yük durumlarında daha yüksek verimlilik sağlayarak Bronz sertifika almış. Yani aynı koşullar altında daha başarılı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Şimdi diyeceksiniz ki Fatality etiketine bakarsak 12v dan kombine 450W (37.5A) etiketli ve 12V çıkışı daha güçlü. Peki neden testte 33.6A ile test edilmiş? Cevap çok basit. Tabiki daha fazla akım çekilebilir fakat bunun sonucunda verimliliği %80 sınırının altında kalır ve 80+ düz sertifikayı dahi alamaz.

Bu tablolar ve rakamlar, yeni nicki "No Way Out" olan eşşiz ve değerli yorumları ile LC-power dandiktir, beşş para etmez diyerek daha piyasaya yeni çıkan ürünü insan üstü nitelikleri ile beş dakkada çözen arkadaşımıza da kapak olsun.

Aslında hiç uğraşmazdım bu kadar düşünüp, yazmaya ama bazılarınız bazen o kadar haddini aşan yorumlar yapıyorsunuz ki, hani bir deyim var ya, eşşeğin kulağına su kaçırıyorsunuz.

@azmo

Hocam bu FSP nin 80+ olayı biraz karışık. Geçenlerde FSP yüzünden forumda biriyle tartıştım ve haksız çıktım. 80+ onaylı görünen ve tavsiye ettiğim model meğer 80+ değilmiş, öyleymiş gibi satılıyormuş. Yani 80+ dan baktığınız ve aynı model numarası ile satın aldığınız model alakasız bir ürün çıkabiliyor. Başka bir arkadaşım FSP 850W aldı, fanı yüksüz durumda bile oldukça gürültülü çalışıyordu, aynı serinin 500W lık modeli çok daha sessiz halbuki, yani bir tutarsızlık var. Bu arada bu Huntkey in sayfası ne alaka anlayamadım. LC-Power ın bazı modellerini Huntkey üretiyor olması lazım fakat bu PSU nun o listedekilerden biri değil ki.

• Sen okudugunu anlayamıyorsun daha.
    İmzamdaki kısa bilgilendirme konusuna girip birşeyler öğrenmedin tabiki şimdi saçmalamaya devam.

Bir oyun sisteminde hangi kanallar kullanılır ?
    12V kanalları.(Anakart + Cpu + Gpu ..)

Bir psu nun kaliteli olmasını sadece o sertifikalar belirlemiyor işte. O sertifika şebekeden çekilen gücün verimliligini gösteriyor.
    %79-80 verimli ama sertifikası olmayan Psu yu kötüylüyorsun ama %87 verimli olan psu ile arasında 1 senede 5TL değişir aynı sistemde.
    ( Fatalty nin sertifikasıda var zaten ). Daha iyi olan fatalty hem ultra sessiz fanı hemde modüler olamsına ramen aynı paraysa , Lc power 170TL ETMEZ.
    Bunun dışında , Kaliteli bir Psu nun 12V kanalından saglayabildigi net güç , toplam saglayabildigi gücün Minium %70-75 i olması gerekli.
    Bak ben test vs bakmadan o psu 12V den anca 31-32A verir dedim ve dogru çıktı. Lc Power 12V kanalından toplam gücün %65 ini verebilirken , Fatalty 12V den toplam gücün %75 ini verebiliyor. Buda ne demek , 550W lık fatalty daha iyi ve 600Wlık Lc powerin diger kanalları ( +3.3 ve +5V ) , gereksiz şişirilmiş toplam degeri artırmak için , demek.

Söz konusu 150TL ye satılan High Power Performance serisi 600W psu da , 12V den toplam gücün %75 ini veriyor.Ama sertifikası yok ve %75 Civarında verimli.

Sonuç : Verdigin tablolardan kendinde birşey anlamamışsınki koymuşsun , LC Poer %2 daha verimli diye onu övüyorsun.
    Bence birdaha cevap yazma iyice düşüyorsun,insanları yanlış bilgilendiriyorsun.

@StreamRoller beni bilir. Psu sistemini rahat çalıştır , 170TL ye çok daha iyi alternatifler bulunsada, hayırlı olsun dedim.Zaten geçici olarak alınan bir psu ymuş. Daha fazla konuçmanın anlamı yok.

• FSP nin 500w bir modelinde senin dediğin karışıklık oldu doğrudur aynı dükkandan alan birine 80+ giderken biri eski model aldı ,hatta forumda tartışmasıda olmuştu epey evvel.
    Huntkey'in linkine gelince LC'nin metatron serisihttp://www.lc-power.de/index.php?id=17&L=1 (CWT üretimi ) scorpio'su andyson üretimi bunların dışındaki psuları huntkey üretimi o yüzden verdim linki. Zaten isimlere bakarsan hemen görüyorsun "green power " "titan " k-imindede lc kendi model numarası veriyor .Yani tartıştığımız psu üzerinde LC etiketi olan bir huntkey (Çoğu markada başka üreticilerden alıp kendi etiketini yapıştırıp satıyor mesela ocz fsp ve high-power üretimi genelde pc-power serisi dışında mesele fatality550w kırmızı fanlı bir high-powerdan başka bir şey değil , corsair seasonic ve CWT den alıyor vb.)

Tartışma gereksiz uzuyor aslında bir cevap daha yazarsam kendimi rakip bir ithalatçı için çalışan biri gibi hissedeceğim zaten bu yüzden genelde uzak duruyorum bir kaç markayla ilgili tartışmalardan .
    Lc 99$ , vatanda corsair 550VX 110$ /650TX 122$http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=62 bunlar üstünde yazan +12v değerinin tamamını +12v dan veren psular . Bu psular dururken 99$ a lc almam/önermem ,açıkçası ithalatçısı değilse kimseninde alması/önermesi için bir neden görmüyorum (tabii kastım metatron serisi dışındaki lcler ,metatron serisi fiyata bağlı olarak alınabilir)

quote:

Orijinalden alıntı: HexfeT

@azmo

Hocam bu FSP nin 80+ olayı biraz karışık. Geçenlerde FSP yüzünden forumda biriyle tartıştım ve haksız çıktım. 80+ onaylı görünen ve tavsiye ettiğim model meğer 80+ değilmiş, öyleymiş gibi satılıyormuş. Yani 80+ dan baktığınız ve aynı model numarası ile satın aldığınız model alakasız bir ürün çıkabiliyor. Başka bir arkadaşım FSP 850W aldı, fanı yüksüz durumda bile oldukça gürültülü çalışıyordu, aynı serinin 500W lık modeli çok daha sessiz halbuki, yani bir tutarsızlık var. Bu arada bu Huntkey in sayfası ne alaka anlayamadım. LC-Power ın bazı modellerini Huntkey üretiyor olması lazım fakat bu PSU nun o listedekilerden biri değil ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azmo -- 8 Nisan 2010; 16:37:00 >

• LC Power 600W ın verdigi 12V degerini ( BU BİZİM İŞİMİZE YARAYAN YANİ KULLANDIGIMIZ DEGER) , Fsp Bluestorm II 500W Psu da veriyor.

Psu nun 12V kanalından verdigi akım ile Verimliligi iddia ile alakalandırman , benim boşuna yazdıgımın kanıtı.
    İmzamda konuyu oku biraz öğren olayı.Hadi bakalım.
  • Allah senin yaptıgın Psu dan cümle Alemi korusun diyorum ozaman. Bence başkasını sorgulamadan önce biraz düşün birdahaki sefere.
    O Psu 12V kanalından kombine olarak toplam gücün anca %65 ini verebilmiş. Fatalty ise %75 ini.
    Sen daha bana yok sertifikaydı yok bronzdu saçmalıyorsun. Psu lar şebekeden %85 verimli çekecegine %80 evrimli çekse ne olur , senede 5 TL daha az verecem diye git sen aldır bu Psu yu millete.

Blue Storm II 500W ile 12V den aynı degeri veriyor 600W LC Power , halen çırpınıştasın artadaş bronz da bronz diye. Gerçekten yuh.
    Ürüne kötü demiyorum konu sahabi streamroller e de söyledim daha uzatma peşindesin.
    Bu konuya son cevabımdır.
  • quote:

Allah senin yaptıgın Psu dan cümle Alemi korusun diyorum ozaman. Bence başkasını sorgulamadan önce biraz düşün birdahaki sefere.
    O Psu 12V kanalından kombine olarak toplam gücün anca %65 ini verebilmiş. Fatalty ise %75 ini.
    Sen daha bana yok sertifikaydı yok bronzdu saçmalıyorsun. Psu lar şebekeden %85 verimli çekecegine %80 evrimli çekse ne olur , senede 5 TL daha az verecem diye git sen aldır bu Psu yu millete.

Blue Storm II 500W ile 12V den aynı degeri veriyor 600W LC Power , halen çırpınıştasın artadaş bronz da bronz diye. Gerçekten yuh.
    Ürüne kötü demiyorum konu sahabi streamroller e de söyledim daha uzatma peşindesin.

Ürünün etiketinde her bir 12v kanalı için 19A yazması bu kanallardan 19A'dan fazlasını çekemeyeceğin anlamına gelmez ki. HexfeT'in dediği gibi sadece sertifika alabilmek için düşük yazılmış değerler. 19.1A çekerseniz patlayacak anlamına gelmiyor Etiketlenme problemi var PSU'da o benim de dikkatimi çekti, bu üreticinin dikkatsizliği ya da ne bileyim politikası diyelim. Ben de geçen gün alan bi arkadaşımda gördüm fena değildi. Sessizdi de baya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***CoNDoR*** -- 9 Nisan 2010; 10:16:17 >

• Aha biri daha çıktı.
    Tam yük altında anlık degerden bahsetme bana normal şartlar altında o Psu 38A filan veremez , o senin dedigin anlık deger.
    Fatalty de 650W verebiliyor ona kalırsa.
  • quote:

Aha biri daha çıktı.
    Tam yük altında anlık degerden bahsetme bana normal şartlar altında o Psu 38A filan veremez , o senin dedigin anlık deger.
    Fatalty de 650W verebiliyor ona kalırsa.

Normal şartlarda 38A veremese o sertifikayı alamaz Bu 80+ sertifikalandırma sistemini THX gibi düşün. Belirli kriterleri karşılamayan ürünlere sertifika vermezler. Dünyanın en iyi PSU'su demiyoruz zaten. Yakında testi çıkar bakarlar kaç A verebildiğine o zaman görürüz. Şimdi ben de atıp tutuyorum, sen de aynı şekilde Kullanmadığımız ürün hakkında yorum yapıyoruz. Ben sadece düşüncemi aktardım. Ama sen yok o kesinlikle veremez diyorsun. Elinde test mi var?

• Ben konu başında Lc Power ile ilgili testlere bakmadan dedim 31A civarı verebilir 12V den diye.
    Hexfet , nickli arkadaş bulmuş testini o söyledi.Yani benim dedigim dogru.
    Ama sizin anlattıgınız şeyler benim dedigim ile çok farklı.
    Ben diyorum ki , Senede 5TL daha az ödeyecem diye sertifikası var diye sırf Psu mu alınır ?
    Bizim kullandıgımız 12V kanalları , bu Psu ile aynı degeri bluestorm 500W verebiliyorsa sizce bu normal mi ?
    Siz diyorsunuzki o yüksek verimlilik için kanallar düşük tutulmuş sertifika için . Söyledigimiz şeyler farklı.
    Konu okadar uzadıki boşuna.

Benim konudaki ilk söylemim bu fiyata daha F/P psu lar var , yönündeydiki , Var.
    Nereden nereye geldik.

Psu nun alınabilirligi etkileyen en temel faktör , biizm gibi oyun oynayan Oc yapan kullanıcılar için , 12v den çekilen gücün minimum toplam gücün %70 i olması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 9 Nisan 2010; 10:51:31 >
  • arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum fakat sanmayınki overclock veya performans ürünleri hakkında zayıf oldugumu sanmayın benim meslegim bu. üye olmamdaki sebep üzülerek söylemeliyimki bazı firmalar pazarda meyve sebze satar gibi satış yapmak için diger insanları kötülüyor senin malın kötü benim malım iyi gibi dolaylı yollarla ürün pazarlamaya calışıyolar kullanıcı olarak benim için onemli olan sey satın aldığım ürünün özellikleri ve bunun yanında ürünün sertifikalı olması verimliliği ve firmanın vermiş oldugu destek önemlidir. burada da ben şunu gördün diğer arkadaşlar okudumu bilmiyorum ürüne çamur atmaya çalışan birisini görüyorum ben o arkadaşı haklı buluyorum çünkü daha yüksek verimli ve kaliteli ürünler cıkıyo ve almış olduğu malı satmak için anca diger firmaların sattıgı ürünleri kötülüyor. ben o arkadaşa şunu soruyorum arkadaşım senin sattığın malların hiçbirisinde mi eksi veya zayıflık yok ve ben adım kadar eminim ki o arkadaş sölemiş oldugu ürünlerin satışını yapıyordur bunu anlamak çok kolay forumu baştan sona okuyan herkes görebilir. ben genel konuştum yazdıklarım inşallah pazar zihniyetli arkadaşların düşünmesini saglar ve dürüst olmalarını sağlaması dileğiyle.
    bu formda da urun özellikleri ortada olmasına ragmen halen aşağılamaya çalışılmış ve ciddi anlamda üzüldüm.
    tek taraflı inceleme yapmayın o ozellikteki bütün ürünleri kıyaslayın kim daha iyiyse tebrik edin başarılısınız diyin.

• Sertifikalar ile 12V kanallarının max verebildiği A değeri arasında HİÇBİR ilişki yok, kim uydurdu bunu bilmiyorum ama öğrenmek için biraz araştırmanız yeterli.

Verimlilik demek: X watt güç için şebekeden çekilecek toplam watt'ın ölçülmesidir, yani bir PSU max 80watt güç sağlıyor ise ve bu koşullarda %80 verimli ise, şebekeden bu koşullarda 100watt çekiyor demektir. Burada şebekeden çektiği watt'ı ölçmek ve sisteme yansıtmak gibi bir hataya düşüyorsunuz.
    Örnek, 650watt ve %88 verimli bir güç kaynağı, full yük altında şebekeden 738watt çeker.

Bir başka konu, PSU'da eğer 12V kanalına max değer 20A yazıldı ise, bu 20A'dir ve değişmez, tabi bunun belli bir % olarak güvenlik payı var üreticilerin belirlediği, bunun bize hiçbir faydası yok o ayrı bir konu, zaten aşırı yük koruması dedikleri ve PSU'yu kapatan olay bu değerlerin aşılması. Ayrıca 1'den fazla 12V kanalı sisteminin ortaya çıkmasının nedeni de bu, tek bir kanala aşırı yük durumunda diğer kanallardan güç desteği sağlanması ama yine burada mesela 20A 2 tane 12V kanalı var ise, %75 verimli bir güç kaynağında tek 12V kanalından çekebileceğiniz güç miktarı öyle düşünüldüğü gibi 20+20=40A değil, yaklaşık 30A olacaktır, burada %25lik bir kayıp söz konusu.

PSU'larda önemli olan ve bana göre PSU alırken kesinlikle belirleyici olan 12V kanal sayısı, verimlilik, toplam güç ve bu 12V kanallarının tam yük altındaki Voltaj değişimleridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Divinity -- 10 Nisan 2010; 4:13:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ***CoNDoR***

quote:

Allah senin yaptıgın Psu dan cümle Alemi korusun diyorum ozaman. Bence başkasını sorgulamadan önce biraz düşün birdahaki sefere.

Ürünün etiketinde her bir 12v kanalı için 19A yazması bu kanallardan 19A'dan fazlasını çekemeyeceğin anlamına gelmez ki. HexfeT'in dediği gibi sadece sertifika alabilmek için düşük yazılmış değerler. 19.1A çekerseniz patlayacak anlamına gelmiyor Etiketlenme problemi var PSU'da o benim de dikkatimi çekti, bu üreticinin dikkatsizliği ya da ne bileyim politikası diyelim. Ben de geçen gün alan bi arkadaşımda gördüm fena değildi. Sessizdi de baya.

Bu çok daha vahim bir durum oluşturur. Kanal başı amper sınırlamasının amacı zaten o kanaldan belirtilen sınırın üzerinde akım çekildiğinde akım korumasını devreye sokarak PSU'nun kapatılması ve sistemin zarar görmesinin engellenmesi değil mi? Madem 19A'in üzerinde akım çekilebiliyor o halde nerde kaldı bunun akım koruması?

• Walla adam kimin ne olduğunu göstermiş ispatlamış. belgelemiş. bunun aksini ispatlayın mademki sizin yaranız var o zaman haklıyım diyorsanız ispatlayın hepimiz görelim.. size hak werelim......
  • Lc Power kaliteli ürünler yapar, tam F/P ürünü hayırlı olsun streamroller kardeş, bu arada Zotac Fermi almışın hayırlı olsun gule gule eskitmeler
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.