Şimdi Ara

Lazerle Ses İletimi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Fizik proje ödevim için Lazerle Ses İletimi adlı projeyi yapıyoruz.Ama yaşadığımız birkaç problem var sizden yardım istiyorum.Öncelikle kurduğumuz devre sistemihttp://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=236 . Biz burada ses kaynağı olarak Telefon kullanıyoruz.Devremiz çalışıyor ama asıl sorunumuz çıkışta;ses çıkışı olarak hoparlör kullanamıyoruz maalesef.Kulaklık taktığımızda ancak ses alabiliyoruz o bile tatmin edici düzeyde değil.Biz de bu yüzden bir amfi devresiyle sesi yükseltmek istedik amfi devresini kurduk sorunsuz çalışmakta.Burdaki sorun ise amfi devresinden ses alamıyoruz.Başta LDR nin direncini kıramadık diye düşündük ve 2500 Amperlik 7,4 V Li-İon pil kullandık ama sonuç alamıyoruz sizlerdem tavsiyeler bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: ganser96

Öncelikle merhabalar kolay gelsin.
    Fizik proje ödevim için Lazerle Ses İletimi adlı projeyi yapıyoruz.Ama yaşadığımız birkaç problem var sizden yardım istiyorum.Öncelikle kurduğumuz devre sistemihttp://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=236 . Biz burada ses kaynağı olarak Telefon kullanıyoruz.Devremiz çalışıyor ama asıl sorunumuz çıkışta;ses çıkışı olarak hoparlör kullanamıyoruz maalesef.Kulaklık taktığımızda ancak ses alabiliyoruz o bile tatmin edici düzeyde değil.Biz de bu yüzden bir amfi devresiyle sesi yükseltmek istedik amfi devresini kurduk sorunsuz çalışmakta.Burdaki sorun ise amfi devresinden ses alamıyoruz.Başta LDR nin direncini kıramadık diye düşündük ve 2500 Amperlik 7,4 V Li-İon pil kullandık ama sonuç alamıyoruz sizlerdem tavsiyeler bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

İlk başta kullandığınız pil anfinin çalışması için yetmemiş olabilir, sonradan taktığınız pilde biraz yüksek akımlı ve voltajlı olduğu için anfinin ses girişlerini veya LDR'yi yakmış olabilir. Veya her ikisi de gitmiş olabilir.

Yorum için teşekkürler.
    Öyle bir sorunumuz olmadı 9V pillerle de çalıştırabiliyoruz devreleri ayrı ayrı.Ama birleştirince çalışmıyor.

• Tüm güç kaynağını Li-İon dan aldığımız için kablolarda biraz karışıklık olmuştu çeşitli kombinasyonlar denedik ama olmayınca bırakmıştık.Denemeye devam etmemiz gerekiyo anlaşılan.Yorum için teşekkürler.

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: ganser96

Tüm güç kaynağını Li-İon dan aldığımız için kablolarda biraz karışıklık olmuştu çeşitli kombinasyonlar denedik ama olmayınca bırakmıştık.Denemeye devam etmemiz gerekiyo anlaşılan.Yorum için teşekkürler.

Anfi ile ses kaynağının (alıcı) bağlantısını jaklar ile mi yapıyorsunuz?

Evet jaklar kullanıyoruz.LDR ye dişi jak bağlı.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.