Şimdi Ara

Yardım/// Çift bobin bas Anfiye nasıl bağlanmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
7.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çift bobin bir bas aldım ve bunu anfiye en az yük bindiricek şekilde nasıl bağlayacağım konusunda yardım istiyorum.

Anfiye daha önce JBL 250W RMS Tek bobin subwoofer bağlıyordum 2 kanalı köprüleyip gayet güzel ses alıyordum. ÇOK YÜKSEK SESTE BİLE KESME YAPMIYORDU

Yeni subwoofer ÇİFT BOBİN olunca anfi aşırı ısınmaya hatta hemen kesmeye başladı orta seste bile ısınıyor, Bağlantısını yanlış yaptığımı düşünüyorum + ve - ucları birleştirip anfiye giriş yapmıştım.

AŞAGIDAKİ RESİMDEN TARİF EDEBİLİRSENİZ SEVİNİRİM...

ANFİ :Pioneer Premier GM-6150F

RMS Power @ 4 ohms 60 watts x 4 channels

RMS Power @ 2 ohms 75 watts x 4 channels RMS Power @ 1 ohm

Bridged RMS Power 150 watts x 2 channels Peak Power Output 600 watts

Amplifier Specifications Number of Channels 4 Total RMS Power Output 300 watts

Minimum Impedance Unbridged 2 ohms Minimum Impedance Bridged 4 ohms

SUBFOOFER JVC CS-AW6240 subwoofer Dual 4 Ohm•12"
    •1000 watts max power handling
    •350 watts RMS (continuous)
    •Butyl Rubber Surround
    •Dual 4 Ohm Voice Coil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NosWagen -- 15 Eylül 2012; 22:33:53 >

• Anfiyi 2ch moduna alın ve subwoofer'a 2kablo çekin kabloları bridged yazan yerlere +ve - kutuplarına dikkat ederek doğru bir şekilde bağlayın. Anfiniz 2x 150w rms olarak çalışacaktır ki o sub için yeterli kesme yapmaması lazım yinee kesme yapıyorsa gain ayarlarına bakın....

TV: Sony 55W815B / AVR: Pio VSX-921 / Media Player: Pioneer BDP-150K / Front: NS-555 / Center: NS-444 / Surround: NS-333 / Subwoofer: YST-SW315 / Sattelite: Dsmart HD ---- PC: Zalman Z11 Plus, CPU:3570K, GPU: Asus 7870DirectCU II T , Corsair. 16GB Ram, Macho HR02
  • o amfiyi sat hesaplı 2 ohm da en az 400 rms veren d sınıfı mono bir bas amfisi al.
    Elindedeki amfi çift bobin bir bass sürmek için hiç mantıklı diil.
    Ayrıca şuanki bağlantında kesme sebebi bası paralel bağlayıp köprüde 4 ohm çalışabilen amfine 2 ohm girmen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: feritergin

Anfiyi 2ch moduna alın ve subwoofer'a 2kablo çekin kabloları bridged yazan yerlere +ve - kutuplarına dikkat ederek doğru bir şekilde bağlayın. Anfiniz 2x 150w rms olarak çalışacaktır ki o sub için yeterli kesme yapmaması lazım yinee kesme yapıyorsa gain ayarlarına bakın....

Nasıl bağlamalıyım ? tam anlamadım anfinin 2 cıkışları ovallere grilmiş durumda diğer 2 cıkış köprülü
  • Bu anfiyle hem ovalleri hemde cift bobin bass mi sureceksiniz ben yanlizca sub surulecek sanarak cvp yazdim. asil olmasi gereken bu anfiyle ovaller ve mid takimi surulecek sub icin ayrica mono bir anfi alinmali. siz yok ben simdilik tek anfi kulkanacagim derseniz subun uzerindeki terminalleri seri olarak baglayin kalan 2 ucuda kopru dediginiz yere girin sub 4ohm calicak kesme yapmayacaktir anlamadiysaniz sema yukliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feritergin -- 17 Eylül 2012; 0:49:37 >

TV: Sony 55W815B / AVR: Pio VSX-921 / Media Player: Pioneer BDP-150K / Front: NS-555 / Center: NS-444 / Surround: NS-333 / Subwoofer: YST-SW315 / Sattelite: Dsmart HD ---- PC: Zalman Z11 Plus, CPU:3570K, GPU: Asus 7870DirectCU II T , Corsair. 16GB Ram, Macho HR02
  • feritergin

Yardımın için teşekürler şimdilik tek anfiye mahkum durumdayım 2. anfi demek 2. tesisat çekilmesi demek 2. kez masraf demek biraz zaman gectikten sonra anfiyi büyütebilirim jbl 100.4 aklımdaki anfi sanırım o anfi işimi görür.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

dual 4 ohm u seri bağlıyorsun ve 4 ohm elde ediyorsun ?
    bak ben sana olacağı söyliyeyim 8 ohm olacak ve amfi yine kesecek.

Peki napmalıyım ?

d sınıfı bir amfi alman gerek yada bu bası değiştirip 4 ohm luk bir bass alman gerek.
  • Anfiyi sattım bugun.

JBL 100.4 yaha Saund Magus h500 bu 2 anfiden birisini alıcam daha iyi secenek bulamadım bütcem 300tl

yani senin için ideal.
  • h500 olur.
    amfinin teknik özelliklerine göre bas kanalından 2 ohmda 500 watt rms veriyor.

yani senin için ideal.
  • Evet bende bu yüzden H500 konusunda kararlıyım net 500 rms vermese bile 350 rms woofer bağlayacagım için sorun olmaz düsüncesindeyim. JBL 100.4 anfide güzel fakat onuda köprüledigimde 4ohm oluyor.

YARDIM EDEN KAFA YORAN HERKEZE TEŞEKKÜRLER....
    Bu da benden ek bi tecrübe notu olsun.
    Kolay gelsin.

h500 o bası şıkır şıkır sürer. Hatta 350 rms için gainleri kısacaksın doğal olarak thd düşecek ve çok çok temiz bir ses alacaksın.
    Zaten sound magus un sıkıntısı rms gücü verememek diil bu marka amfiler vaad ettiği gücü veriyor lakin thd yani sinyal gürültü oranları yüksek.
    Bu markada yada alt seri markalarda yüksek rms li amfileri düşük gainle kullanırsan thd yi düşürüp süper sesler alırsın.
    Bu da benden ek bi tecrübe notu olsun.
    Kolay gelsin.

CVP için çok teşekkürler bu anfiden daha önce kulanmış olmalısın numaranı pm atabilirsen sorcagım kücük sorular var :)
    Pioneer TS-G1312i mid+tiz hoparlör 13 cm rms 25w peak 130
    Pioneer TS-A6974S oval hoparlör 6*9 rms 80w peak500 bu takımları Pioneer TS-G1012i amfi ile besleyebilirmiyim?

amfi özellikleri:
    CEA 2006 Güç (THD + N = 1%) : 60W RMS X 2
    Sürekli güç çıkışı (RMS) : 14.4V (20Hz-20kHz/4Ω): 2 x 60W / 1 x 175 W (bridged)
    :14.4V (20Hz-20kHz/2Ω): 2 x 85W
    Yük empedans kapasitesi 4Ω
  • Sanrım yanlış yerde açmışım konuyu araç için yazmıştım ama yinede bu konularda bilgi sahibi olduğunuzu düşünüyorum bi sorum daha olucak peki 10 cm olan midleri teyp e bağlasam ve diğer 13 cm mid+oval hoparlörleri amfi ye bağlamam mümkün mü? yardımlarınız için teşekkür ediyorum..
    ha çalarmı çalar lakin performanslı çalmaz.
  • quote:

düşündüğün olabilir. lakin çok sağlıklı olmaz.
    25 + 80 = kanal başına 2 ohm da 105 watt rms güce ihtiyacın olur.
    amfinin verebileceği rms güç kanal başına 2 ohmda 85 watt.
    ha çalarmı çalar lakin performanslı çalmaz.

Teşekkür edrim arkadaşım faydalı biigiler verdiğin için..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.