Şimdi Ara

Lazerle göz tedavisi yaptıran var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
4
Favori
43.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün gözlüğüm kırıldı. lazerle tedavi düşünüyorum. gözlüğümün numarası 1,75 miyop ve 0,50 astigmat var . her iki gözümde aynı. Böyle lazer yaptırınca ilerde problemler oluyor mu ? Bağkur bunu karşılıyor mu ? yada % kaç karşılıyor ?



  • BAĞKUR KARŞILIYO DİE BİLİORUM EMEKLİ SANDIĞINDAN BAKINIYORUM VE İKİ İĞRENÇ CAMDAN KURTULDUM
  • bağkur karşılamıo kardeşm ama çizdir derim ben bana kalırsa lazer yaptırmak lazım korkma normal sağlıklı bi göz gibi oluyo belli zaman sonra ilk hafta acı çekersin ama sonrası sonuc güzel olr yani
  • bencede yaptırmalısın arkadaşım artık sıradan bir ameliyat oldu. çok az sorun yaşanıyomuş şimdilerde. herşeye rağmen tehlikelidir yani. nede olsa amaeliyat.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: YasiN®

    Bugün gözlüğüm kırıldı. lazerle tedavi düşünüyorum. gözlüğümün numarası 1,75 miyop ve 0,50 astigmat var . her iki gözümde aynı. Böyle lazer yaptırınca ilerde problemler oluyor mu ? Bağkur bunu karşılıyor mu ? yada % kaç karşılıyor ?


    dostum 6 numara astigmattım ben...tek ameliyatla duzelmedi..yarıya indi..ikincide ise duzeldi..şuan çok memnunum..hiç bir şikayetim yok...zaten bi riski olacaksa sana söyluyor doktorlar...önce muayeneden geciyosun..bağkur hakkında bilgim yok ama lazer hakkında sorularına cevap verebilirim..malum 2 kez olduk tecrubeliyiz...kısacası YAPTIR derim dostum....pişman olmazsın...




  • Benim anlamadıgım lazeri şiddetle öneren doktorunda gözlügü vardı(eşim için düşünmüştük).madem okadar sorunsuz ve iyi bişi göz doktorları niye yaptırmıyo bu işi..(dikkat edin çogu göz doktorunun gözlügü var.)
  • Resmi tatil bittiğinde dünya göz hastanesine gidip bir bilgi alıcağım. Şimdi sitesinden baktım bağkur lu hastaların bağkurun karşılanması için -5 derece miyop olması gibi şartları var.Gidip ayrıntıları ile öğreniceğim. yani bu şartlar sadece formalite de olabilir. Eğer bağkur karşılamıyosa uygun olarak hangi hastahaneyi önerirsiniz ?
  • dün sabah lazer tedavisi yaptırdım arkadaşlar. şu anda oldukça net görüyorum . fakat monitöre uzun süreli bakamıyorum. ayrıca sol gözümü kapttığımda sağ gözüm biraz daha bulanık görüyor sola göre. damlaları kullanıyorum. bu arada türkiye hastanesinde yaptırdım.

    @end_of_days

    bulanıklık düzelir mi ? düzelmezse sıçtık mı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: YasiN®

    dün sabah lazer tedavisi yaptırdım arkadaşlar. şu anda oldukça net görüyorum . fakat monitöre uzun süreli bakamıyorum. ayrıca sol gözümü kapttığımda sağ gözüm biraz daha bulanık görüyor sola göre. damlaları kullanıyorum. bu arada türkiye hastanesinde yaptırdım.

    @end_of_days

    bulanıklık düzelir mi ? düzelmezse sıçtık mı ?


    duzelicek..ilk gunlerden gözlerinde sulanma,yanma baş ağrısı olabilir...kullandığın damlalarda bulanıklığın sebebidir..fakat o geçici bir durum..2-3 gun içinde gececek...geçmezse lazerin anlamı olmaz ki....

    edit: aayrıca monitore şu ilk gunlerde fazla bakmasan senin içinde ii olur..monitore uzun sureli bakamaman çok normal...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end_of_days -- 14 Ocak 2007; 11:48:56 >




  • sağol kardeş. zaten pc başına pek oturmuyorum bağ ağrısı yapıyo. ama batma sulanma flan olmuyor. bi kaç gün sonra yeniden yazarım . eğer geçmezse doktora yeniden gitmem gerekir mi ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crom

    Benim anlamadıgım lazeri şiddetle öneren doktorunda gözlügü vardı(eşim için düşünmüştük).madem okadar sorunsuz ve iyi bişi göz doktorları niye yaptırmıyo bu işi..(dikkat edin çogu göz doktorunun gözlügü var.)



    3 numara miyop 1 numara astigmatım var.Gözlüğe devam.

    4 numaranın altında ki uygulamalar da sonuclar tatmınkar olmuyor du ama bu teknolojı onu da aşmışlardır..


    Bu arada geçmiş olsun kardeş Nice sağlıklı günlere.

    Sağlıcakla.

    Düzeltme: harf hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokizya -- 14 Ocak 2007; 12:30:23 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: YasiN®

    sağol kardeş. zaten pc başına pek oturmuyorum bağ ağrısı yapıyo. ama batma sulanma flan olmuyor. bi kaç gün sonra yeniden yazarım . eğer geçmezse doktora yeniden gitmem gerekir mi ?


    lazerden birgun sonra doktorun seni çağırması gerekiyordu..kontrol için..ben lazerden bi gun sonra ben kontrole gitmiştim...ama 1 hafta içinde hiçbir sorununun kalmaması lazım..zaten geçiyor 1 hafta içinde..ama sorun olursa yani 1 haftada sorun duzelmezse bi kontrole git...ama tahminim sorun olmayacaktır...
  • dışardaki ağaçların yapraklarını sayabilecek kadr net görüyüyorum. ama evein içinde bi ulanıklık oluyor işte çelişkiye bak, ondan biraz huzusrsuz oldum. neyse bi hafta içinde düzelmezse ararım doktoru. bi hafta sonra yeniden yazarım buraya. birde kontrolü lazerden çıktıktan 20 dakka sonra yaptı doktor.
  • iki gözüm de 9.5 derece miyop,az da astigmat var. son 1.5 yıl içinde göz numaralarım kararlı hale geldi,haftaya bir kontrol daha yaptıracağım,eğer herşey yolunda giderse haziran ayında intralase lasik (bıçaksız lasik) ile ameliyat olmayı düşünüyorum. önemli olan minimum riskle sağlıklı bir yaşama kavuşmak. intralase lasik ile ameliyat olanların da yorumlarını beklliyorum...
  • Ben de lazer opersoyonu geçirdim 20 gün önce.İlk gece inanılmaz bir acı vardı gözümde nası uyuduğumu bilmioyurm ama uyandığımda hiç bir acı kalmadı.İlk ginler çok az bulanıklık oluyor fakat sonra geçiyor.Tam net görme 15 gün sonnda oluyor.Şu an çok memnunum hiç bir problemim yok...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: YasiN®

    dışardaki ağaçların yapraklarını sayabilecek kadr net görüyüyorum. ama evein içinde bi ulanıklık oluyor işte çelişkiye bak, ondan biraz huzusrsuz oldum. neyse bi hafta içinde düzelmezse ararım doktoru. bi hafta sonra yeniden yazarım buraya. birde kontrolü lazerden çıktıktan 20 dakka sonra yaptı doktor.


    karanlık ortamda olabilir..bunlar tamamen geçici şeylerdir..gözlerin ışıklı ortamda daha net görür..bende öyleydim..bide şu sıralar gözlerin ışığa duyarlı olabilir..bir hafta böyle devam eder merak etme..1 haftadan sonra olursa sorun vardır..şimdi normal olanı yaşıyorsun zaten..

    edit: 20 dk sonra yapıyor zaten..ama 1 gun sonrada yapması lazım...kontrollere mutlaka git.. 2 ay sonra da kontrole git..muayene esin bi..bedava olması lazım..ben ucret vermemiştim..hatta ikinci lazerimi de bedava yaptılar..1 sene için de aynı hastaneden 2 lazer yapınca 2. lazeri ucretsiz yaptılar....buda bi dipnot olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end_of_days -- 14 Ocak 2007; 13:13:25 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: YasiN®

    dün sabah lazer tedavisi yaptırdım arkadaşlar. şu anda oldukça net görüyorum . fakat monitöre uzun süreli bakamıyorum. ayrıca sol gözümü kapttığımda sağ gözüm biraz daha bulanık görüyor sola göre. damlaları kullanıyorum. bu arada türkiye hastanesinde yaptırdım.

    @end_of_days

    bulanıklık düzelir mi ? düzelmezse sıçtık mı ?



    hangi hastane de ve kaç paraya yaptırdın?
  • Ya beyler bu laser ameliyatında gözün üstünden birşey çıkartıyor lens gibi onu nasıl çıkartıyor. Çıkartırken hissediyor musunuz?
  • ben de çizdircem gözü lazerle 18 e gelince ama korkuyorum...körlük filan oluyomuş ara sıra bazı hastalarda...

    göz yani bu...riske gelmez...eğer öyle bi durum warsa ve yüksak bi ihtimalse; ben lenslerinle ve gözlüklerimle mutluyum...
  • ataköydeki dünya göz hastanesi bağkuru karşılıyor diye duydum . bence bir araştır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.