Şimdi Ara

Lazerle göz tedavisi yaptıran var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
4
Favori
43.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu geçmiş bayağı ama okuyanlara biraz yazı.

Bende 2 gün önce oldum. Şu an diğer arkadaşların dedikleri gibi biraz hipermetropa dönüş olması normalmiş. Bulanıklıkta o yüzden oluyor zaten. Ama gördüklerim, konuştuklarım ve araştırmalarıma göre 1-2 hafta içerisinde düzeliyormuş tamamen. Beklicez ve görcez. Ameliyat demeye 1000 şahit olan bu küçük operasyonu yaptıralımmı yaptırmayalımmı konusuna gelince:

Zaten sen ön muayeneye gidince senin kornea kalınlığına ve ya göz hastalıklarına göre olup olamayacağın sana söyleniyor. Kimse size bu işi zorla yaptırmıyor. Eğer gözlüklerinden sıkıldıysan ve göz numaran 2 nin altında ise %100 diye bir şey yok ama istatistiksel bilgi olarak 6,000,000 kişide sorun olmadığı ortada ve yaptırmanda bir sakınca yok. İleride katarat a çeviriyor yada katarat olursan ameliyat olamıyormuşsun diye bir söylentiyede sanırım cevap olarak aldığım şey yine korneanın kalınlığı ile alakalı ve kalınsa zaten sorun yok ve zaten inceyse yapmıyorlar bu operasyonu.

Ben karar verdim ve oldum. Şu an sorun yok. kardeşim 6 yıl önce olmuştu ve sorunu yok şükür.

intrlase denilen son teknoloji olayı daha sağlıklı olduğunu ve korneanın bıçakla değil ve makinenin kestiğini kapattığını ve %100 düzenli bir kesim olduğunu söylediler. Bu ise mikroplara yakalanma riskini azaltıyor ve düzgün bir işlem yaptırıyor.

Numarası 2 den yukarı olanlara da kesin gözü ile bakılıyor ve yaptıran çok kişi ise benim ve kardeşim gibi memnun.

Kör olma riski gibi bir şeyin söz konusu olmadığını ve böyle bir şeyin dünya üzerinde yaşanmadığını bağıra bağıra heryerde yazıyorlar. Mutlaka her operasyonun bir risk payı vardır ama gittiğiniz doktorun tecrübesinden tutun herşey birer unsurdur.

Büyük ve bu işi yapan 1-2 hastane var zaten onları tercih edin ve muayene olun eğer yaptırmak istiyorsanız.

Ben ne ağrı ne sızı nede batma olayı yaşamadım. Çıkar çıkmaz arabaya bindik ve eve geldim sadece akşama kadar bulanık gördüm.

Size verilen damlalar herhalde heryerde aynıdır ama 3 adet damla var. Birisi 1 hafta kullanılıyor ve günde 5 defa gibi diğeri 3 hafta ve günde 5 defa ve diğeride 2 ay günde 8 defa gibi. Ben bu cevapları hiç bir yerde göremeden gittim oldum. Mutlaka bu yazdıklarım arasında kendine bir pay çıkaranlar olacak ve faydalı olduğuna inanıyorum. Gidin yaptırın demiyorum ama ben yaptırdım memnunum.

Teşekkürler.

• Teşekkürler kardeş deneyimlerini bizimle paylaştığın için...
    Bu intralasik yöntemiyle ameliyat olan diğer arkadaşlarda yazarlarsa sevinirim...
  • beyler benmde 1,75 miyopum lens kullanıyorum. Ameliyat olmaya kalksam bana maliyeti ne kadar olur? ve hangi hastaneyi tavsiye edersiniz ???
  • Merhaba herkese…

25 Ocak' ta Dünya Göz Hastanesi' nde intralasik lazer göz ameliyatı oldum. Sağ gözüm 4.75 miyop, sol gözüm 4.50 miyop ve 0.50 astigmat idi. Bugün ameliyattan sonraki 10. gün fakat benim sol gözüm tam olarak netlik kazanmadı. Arada bir sol gözümü kapatıp sağ gözümle uzaktaki yazılara baktığımda net görüyorum ama sağ gözümü kapatıp sol gözümle baktığımda yazıları sağ gözüm kadar net göremiyorum. Konuyla ilgili tecrübesi, bilgisi olanların değerli düşüncelerini paylaşmasını rica ediyorum. Bu durum düzelir mi, düzelirse ne zaman düzelir, lazerle göz ameliyatı olup benim gibi olumsuz bir durum yaşayan var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emelale -- 5 Şubat 2008; 17:43:24 >
  • Başka var mı forumda laser olupta deneyimlerini anlatacak...Ya da çevresinde olupta memnun olan olmayan...?
  • arkadaşın biri demiş ki lazer riskli ,bende katılıyorum ALLAH korusun bir sorun olduğunda dünyaları verseniz o gözünüzü düzeltemezsiniz :( onun icin bin düşünüp bir karar vermek lazım.ve doktorların çoğu gözlüklü neden acaba ? o kadar iyi de neden kendilerine yaptırmıyorlar,yoksa biz mi çok zekiyiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: x15

Başka var mı forumda laser olupta deneyimlerini anlatacak...Ya da çevresinde olupta memnun olan olmayan...?

up
  • 11 numara miyopum. lazer olsam herhangi bi tehlikesi varmı? lazer olunca tek ameliyatla kurtulurmuyum gözlükten arkadaşalr?
  • S!LENT SCREAM ... sana sorum olucak ... bende emekli sandığından bakınıyorum ... Lasik (çizdirme) yöntemiyle ameliyat olmak istiyorum acaba sandık bu ameliyatı karşılar mı ? bu benm için çok önemli....
    şimdiden çok teşekkür ederim....
  • ben aralık 20 gibi oldum. neredeyse 6 ay olacak.

* dünya göz altunizadede ilasik yönetmiyle oldum
    * ameliyatta hiçbirşey hissetmiyorsunuz. sadece ameliyat çıkışı ışığa duyarlılık çok oluyor. ben zaten sakinleştirici aldığım için ertesi güne kadar uyudum.
    * göz kuruluğu oluyor ama zamanla azalıyor. en çok uyandığımda hissdiyorum kuruluğu bilmiyorum belki de benden kaynaklanıyordur çünkü gözlerim bazen yarım açık uyuyorum. ama zamanla daha da iyi olduğunu söyleyebilirim.
    * ameliyat sonrası acıbadem de başka doktora da gösterdim. baya iyi yapılmış dendi. kuruluk için de daha erken öyle hemen iyileşmez demişti (4. ayda)
    * dünyaya bakışım değişti resmen. keşke daha önceden yaptırsaydım diyorum şimdi. ilk günler bir garip gelecek mesela yatarken gözlük var sanıp elinizi yüzünüze götüreceksiniz. gözlüğün olmadığını fark edince de yüzünüzde bir tebessüm oluşacak
    * ileride tekrar gözlük kullanılır deniliyor. evet 40 yaşından sonra yaşa bağlı hipermetrop oluyor. ama doktorum sen o yaşa gelene kadar ne teknolojiler çıkar demişti. evet 40 yaşına kadar bekleyip de miyop olan gözlerimin hipermetrop ile düzelmesini bekleyemem.
    * çalışma arkadaşım geçen haftalarda oldu. işe geldiğinde yüzü gülüyordu ve "canavar canavar" diyordu

başka sorunuz olursa seve seve yanıtlarım. fiyat olarak da yaklaşık 2200 civarı tuttu ama birazını çalıştığım banka karşıladı

• bende de 1.5 miyop .75 astigmat var ve astigmat berbat bişey olan bilir sadece görüp bulanık görmeyi.4 ay önce muayene olmuştum ve ameliyat için sakınca çıkmadı.
    ama yaza kadar bekleyelim dedim.anfide en önden bile tahtayı okuyamayan biri olarak olmayı düşünüyorum.olanlara bi kaç sorum olacak.ilk hafta kuruluk filan dayanacağız ama 3-4 ay iyi olmaz filan diyenler var iyileşme süreci hakkında bilgi veren olursa çok sevinirim.saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: accman

bende de 1.5 miyop .75 astigmat var ve astigmat berbat bişey olan bilir sadece görüp bulanık görmeyi.4 ay önce muayene olmuştum ve ameliyat için sakınca çıkmadı.
    ama yaza kadar bekleyelim dedim.anfide en önden bile tahtayı okuyamayan biri olarak olmayı düşünüyorum.olanlara bi kaç sorum olacak.ilk hafta kuruluk filan dayanacağız ama 3-4 ay iyi olmaz filan diyenler var iyileşme süreci hakkında bilgi veren olursa çok sevinirim.saygılar...

dediğin gibi 1 haftada kuruluk geçmez. benim 6 aya yakın oldu sabahları kalktığımda ya da gece uyandığımda birer damla sıkıyorum gözüme. gün içinde artık kullanmıyorum neredeyse.

ayrıca kuruluk 1 sene olsa ne olur ki? gözlükten daha kötüyse o zaman kimse yaptırmasın.

daha önce dediğim gibi zaten zamanla azalıyor. Bu sadece ameliyata özel bir durum değil gözünün üst tabakası hasar görmüş birisinde de kuruluk sorunu oluşur ve iyileşince kendiliğinden yok olur. Bir arkadaşımın gözüne çamaşır suyu geldiği için aylardır suni gözyaşı kullanıyor.

• bu bölümde keratokonus ameliyatı olan varmı başlıklı sorum var orayı bir okuyun neden lazer ameliyatı yapan doktorların gözlük taktığını anlayın onlar gözlük atmasını bilmiyormu ilerde 8- 10 sene sonra kornea nakline kadar gidebilecek sorunlar erken teşhis olmazsa şimdi bana maliyeti 5-6 bin euro olan göze halka gibi şeyler gözlük atma operasyonu yaptırmak istiyenler sonunuz yüzde 80 keratokonus benim gibi kör kalmamak için dr. ararsınız bu hastalığa yakalanma 200 binde 50 kişi ama lazer olanlarda yüzde 80
  • quote:

Orijinalden alıntı: yellow2

bu bölümde keratokonus ameliyatı olan varmı başlıklı sorum var orayı bir okuyun neden lazer ameliyatı yapan doktorların gözlük taktığını anlayın onlar gözlük atmasını bilmiyormu ilerde 8- 10 sene sonra kornea nakline kadar gidebilecek sorunlar erken teşhis olmazsa şimdi bana maliyeti 5-6 bin euro olan göze halka gibi şeyler gözlük atma operasyonu yaptırmak istiyenler sonunuz yüzde 80 keratokonus benim gibi kör kalmamak için dr. ararsınız bu hastalığa yakalanma 200 binde 50 kişi ama lazer olanlarda yüzde 80

öncelikle çok geçmiş olsun. yazınızı okudum ve içime kurt düştü. İnşallah sorun olmaz bizde de.

benim merak ettiğim bizim %80 bu hastalığa yakalanma riskimiz nerede yazıyor ben araştırdım ama bulamadım hiçbir kaynak. yardımcı olabilir misiniz biz de bilgilenelim risk varsa ona göre davranalım.

tekrar geçmiş olsun

• quote:

bu bölümde keratokonus ameliyatı olan varmı başlıklı sorum var orayı bir okuyun neden lazer ameliyatı yapan doktorların gözlük taktığını anlayın onlar gözlük atmasını bilmiyormu ilerde 8- 10 sene sonra kornea nakline kadar gidebilecek sorunlar erken teşhis olmazsa şimdi bana maliyeti 5-6 bin euro olan göze halka gibi şeyler gözlük atma operasyonu yaptırmak istiyenler sonunuz yüzde 80 keratokonus benim gibi kör kalmamak için dr. ararsınız bu hastalığa yakalanma 200 binde 50 kişi ama lazer olanlarda yüzde 80

dostum Allah şifa versin çok geçmiş olsun.ya söylediklerin çok fena şeyler %80 filan hikayesi.bende olmayı düşnüyorudum.benim numaralar 2 nin altında sanırım yeniden ölçtürmedim ama bi tedrginlik geldi.gerçi hiç bişey orjinali kadar iyi olamaz kesin ileride bişeyler olur ama söylediklerin tedirgin etti

• irfanyunus kaynak arama bulamazsın bu lazer ameliyat değil göz estetiği dikleştirdikleri kornea ilerde sarkıyo keratokonus oluyor keratokunuslu göze türkiyede ilk ccl 2006 yılında d.g.h. dr. efekan coşkunseven yapmış düşün onlar bir şeyler çıkacağını biliyordu çıkacak hastalığa göre teknoloji getiriyorlar bana teşhis koyan dr. keratokonusun lazer olmayan hastalardada olduğunu ama lazer olanlarda daha sık olduğunu ve kornea inceltildiği için görme kaybının durmadığını ancak ccl olursam duracağını söyledi ben şimdi bu işi iyice araştırıp öyle olucam korkum çare olmazsa binlerce euro verip dr.,ların deney tahtası olmamak gelişmeleri daha sonra yazarım .UYARI LAZER OLAN ARKADAŞLAR İLERKİ SENELERDE EN UFAK GÖRME KAYBI HİSSEDERSENİZ HİÇ GECİKMEDEN GÖZ TOPOGRAFİSİ ÇEKTİRİN BENİ 1 SENEDİR GÖZLÜK VERİP GÖNDERİYORLARDI NE ZAMAN FİLİM ÇEKİLDİ O ZAMAN ANLAŞILDI hepinize geçmiş olsun
  • ya arkadaşlar uyarımdan sonra ses seda kesildi korkmayın alnınıza yazıldıysa olur ben 2000 yılında lazik olmuş 4,5 numaralı bir hasta olarak şimdi 3,00 astigmatım sebep keratokonus lazik olanlarda korna inceldiği için çıkma olasılığı yüksek çıktımı ilerleyen hastalık
  • dostum bir şey söylicem lazer ameliyatından sonra ne gibi değişiklikler oldu? Gözlüklüyken gördüğün renkler nasıl ?Dahamı canlı?
  • gözlükle gördüğün gibi görürsün nasıl g. takınca netleşiyor lazerden sonra o netlik dünyaya yeniden gelmiş gibi ama bende 10 sene gitti şimdi malum yeniden g. takıyorum ve yukarda bahsettiğim rahatsızlık cabası kornea inceliyor dr. sana bu lazer için gözün doğal yapısını bozduğunu düz bir kağıdı elinize alın göz bu okağıdı buruşturun lazerden sonra bu
  • quote:

gözlükle gördüğün gibi görürsün nasıl g. takınca netleşiyor lazerden sonra o netlik dünyaya yeniden gelmiş gibi ama bende 10 sene gitti şimdi malum yeniden g. takıyorum ve yukarda bahsettiğim rahatsızlık cabası kornea inceliyor dr. sana bu lazer için gözün doğal yapısını bozduğunu düz bir kağıdı elinize alın göz bu okağıdı buruşturun lazerden sonra bu

yellow vlla herkes tırstı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.