Şimdi Ara

Lazerle göz tedavisi yaptıran var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
4
Favori
43.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende dusunuyorum ama, fiyatlar nedir, ben 3 hastaneye sordum en dusuk 1200$+KDV dedi, bag-kur da odemiyormus bu parayi, bi dahada arastirma firsatim olmadi, yaptiran arkadaslar ne kadara yaptirdigini yazabilir mi ve bag kur bunu hic mi karsilamiyor ??
  • Arkadaşlar operasyon sırasında korneadan saydam tabaka kesiliyormuş. Nasıl kesiyorlar. Bunun bir komplikasyonu yok mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 14 Ocak 2007; 19:20:00 >
  • "Lazer ameliyatı" adı altında yapılan bu tür operasyonların temeli, kornea üzerinde lazerle yapılan düzeltmelerdir. Miyoplarda kornea inceltilir, hipermetroplarda ise kornea dikleştirilir. Ve bu sayede görme kırılmaları en aza indirilmeye çalışılır.

    Ama;
    Kornea gözün en önemli parçasıdır çünkü kornea hastalıkları gözün tamamen kapanmasına kadar gitmektedir. Kornea kalınlığı da bu yüzden ölçülmektedir. Korneası ince olmasına yani bu lazer işlemini kaldırmayacak ölçüde olan gözlere bile operasyon yapılır hale gelmiştir ülkemizde.(Sebep: para)
    Ülkemizde kornea nakli için bekleyen 5000'e yakın resmi kayıtlı hasta vardır.

    Kendisi de doktor olan(göz doktoru değil) ve 38 yaşında olan bir arkadaşım 4-5 yıl önce bu operasyonlardan geçirdi ve malesef şu an tekrar görme bozuklukları başladı. Sonu belli olmayan bir işleme göz gibi önemli bir organ için kesinlikle girmeyin derim.

    20'li yaşlarında olup 1-2 numara gözlük kullananların bu operasyona sıcak bakmalarına hiç anlam veremiyorum.

    Göz kuruluğuna ve enfeksiyona yol açma riski taşıyan ve en önemlisi gözün dış yapısını değiştiren Lens gibi bir yöntem bile belli riskler taşırken, lazer çok daha risklidir.

    Amerika ve Avrupa kökenli olan bu lazer cihazları ile yapılan operasyonlar, malesef dünyada en ucuz ülkemizde yapılmaktadır.
    Operasyonlar için istatistiki veriler de en güzel bu yöntemle oluşturuluyor sanırım.
    Kobay olarak kullanılıyoruz.

    Bu işlemi düşünen arkadaşlara bir daha düşünmelerini tavsiye ediyorum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kara_eylül

    bende dusunuyorum ama, fiyatlar nedir, ben 3 hastaneye sordum en dusuk 1200$+KDV dedi, bag-kur da odemiyormus bu parayi, bi dahada arastirma firsatim olmadi, yaptiran arkadaslar ne kadara yaptirdigini yazabilir mi ve bag kur bunu hic mi karsilamiyor ??


    bağkur veya ssk anca gözün -5 derece miyop olursa karşılıyor. ben 750 ytl ye oldum dgh 500€ yapıyor. evet ilerde ne olucağı kesin belli değil yeniden görme bozukluğu başlıyabilir. yada kornea 5 yıl sonra erimeye başlıyabilir.

    ama minibüs e binerken önümdeki dikkatsiz adamın para çıkarmak için elini arkaya atarken dirseğinin yüzüme çarpmasıyla 200 ytl ödediğim gözlüğümün çıt diye kırılmasına ve salak durumuna düşmekten kurtaran bi olay.
    Yağmur yağdığında gözlüklerini zamnında temizlemzsen camında kalıcı lekeler e sebep olur. en kral gözlük 2 bilemedim 3 sene sonra boyası kalkar yosun tutmaya başlar :) kışın bir ortama giridğimde camları buhar yapar ? yine aptal durumuna düşersin. Durumunuz iyi değilse hiç bir zman güneş gözlüğü takamazsınız. Birisiyle sarıldıktan sonra yanaktan öpüşürken dikktali olmak zorundasın. gözünde düzgün durmuyosa insanın sinirini bozar. Başta düzgün dursa bile ilerde çevresel nedenlerden dolayı düzltmen gerekirse çıt diye elinde kalabilir ?

    Daha anlatamıyacağım bir çok olay ı var. Lens i anlatmıyorum bile. her gün çıkar tak çıkar tak. suyuna koy yok mikrop kapıcak.

    Risk her ameliyat ta vardır.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Orcunsau

    Arkadaşlar operasyon sırasında korneadan saydam tabaka kesiliyormuş. Nasıl kesiyorlar. Bunun bir komplikasyonu yok mu?



    http://www.liveleak.com/view?i=331c450196

    Bu arada burnum baya büyükmüş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasiN® -- 14 Ocak 2007; 21:34:38 >




  • en az kaç numaraya yapıyorlar benim 1.25 de
  • Arkadaşlar, eğer konusunda "tecrübeli" bir doktara ve de "tam teşekküllü bir hastane ve ameliyathanede (steril lazer odası oluyor bazı yerlerde)" lasik ameliyatı olursanız, büyük ihtimalle tatminkar bir sonuç alacak ve hayatınızın geri kalanını net görüntülerle geçireceksiniz. Aksi hallerde ise, sizi ikinci bir ameliyat, gözün virüs kapması, flep kayması vs. gibi (körlük hariç) tatsız şeylerle uğraşacaksınız. Ayrıca göz numarası 1-2 derece olan arkadaşların bu ameliyatı yaptırması çok da elzem değil kanımca, basit bir lens kullanımı ile gözlükten kurtulabilirler. Bu ameliyat benim gibi yüksek dereceli miyopların ya da hipermetropların (9,5 miyop) ilacı esas...
  • peki lens kullanmak ilerde bu ameliyatı etkileyecek bir olaya sebep olur mu? lens göz yapısını falan değiştiriyor diyorlar da. bilen arkadaşlar var mı?
  • ben lens kullanıyorum şuan. haziran ayında da kısmetse intralase lasik olacağım. yapmam gereken tek şey,ameliyattan 2 hafta öncesinden lens kullanımını bırakmak ve tekrar gözlük kullanmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GreeNEyEs_ -- 15 Ocak 2007; 0:10:28 >
  • keşke benim gözüme de lazer yapılabilse. 3.25 astigmat var sağ gözümde. korneamın yapısı lazere uygun değilmiş. lanet lense devam
  • Arkadaşlar ben bu işin içinde sayılırım size tavsiyemdir iyi bir göz doktoru kesinlikle kendine yaptırmaz bu operasyonu dikkat edin gözcülerin çoğu gözlük kullanır sorarsanızda bi şekilde geçiştirirler
  • arkadaşlar karanlık ortamda netlik bozulması gibi bi sorun yaşayanınız var mı? sanırım benim göz bebeği karanlıkta gereğinden fazla açılıyor, bu da alan derinliğini(net görülen alan boyutu) azaltıyor.göz muayenelerinde kaç defa karanlıkta muayene olmak istedim ama doktor olmaz dedi.mesela karanlık bi ortamda uzaktaki ışıklara fln baktığımda 0,5 miyop gibi görüyorum ama aynı anda gözüme yakından bi ışık tutup(cep telefonu ışığı gibi) göz bebeğinin küçülmesini sağladığımda uzakta baktığım ışık netleşiyor.bu sorun tam olarak nedir?gece körlüğü mü?gündüz pek bi sorunum yok.

    ayrıca ben doktor bi tanıdıktan öğrendiğime göre lazer ve lens gibi uygulamalar derinlik algısını azaltıyomuş.bu yüzden doktorlar lazer yaptırmıyomuş diye duydum.lazer yaptıranlarda böle bi sorun var mı aranızda?(derinlik algısını test etmek için tek gözünü kapatıp bişeyler tutmaya çalışın,2 boyutta gördüğünüzden yalpalacaksınız ilk seferde)

    bu arada sağ göz 2,5 miyop sol göz 1,75 miyop.ikisinde de 0,75 astigmatım var.lens kullanıyorum iki senedir fln.




  • Kalsın ben lazer filan olmayacam. Ölene kadar gözlük takacam.
  • bende miyop astigmat var.

    sol göz 4,75 sağ göz 3, 75

    istediğim gibi güneş gözlüğü tamaıyorum, gözlük bana yakışmıyo. Camlar çiziliyo, araç kullanıyorum ve güneş gözlüğü takmam lazım ama tak çıkar tak çıkar gına geldi artık.

    Derste en önemli yerinde elin yanlışlıkla değdi ve gözlüğü temzlemen gerekti tüm dikkatin dağılıyo , bide vucud yağı zor çıkıyo camdan.

    Offf offf bıktım gözlükten, hayırlısı ile bi kurtulsam şu gözlüklerden çok mutlu olacağım en önemliside kendime öz güvenim gelecek gözlük yüzünden adam gibi saç stili veremiyorum saçım uzuyo ama alttan gözlükler bastırdığı için üstler kabarık alt taraf basık duruyo ve buda iğrenç bi görünüm yaratıyo milletin kafa yapısı şakakları nekadar düzgün ben 6. sınıftan beri takıyorum ve gelişme çağımda taktım şakaklarım basık kaldı gibi yaa nebileyim fiziksel olarakda etkiliyo gözlük.

    Kendime olan öz güvenim sıfır yaa kendimi bi acayip hissediyorum gözlükler varken bıktım artık bıktımmm

    Amcam göz doktoru ama oda pek sıcak bakmıyo lazer ameliyatına risk var dio , iyide bir sürü sanatcılar lazer ameliyatı oldu forumdan bi mod daha musakka sanırım oda olmuştu nedense hep sorun yaşayanlar sorunlarını dile getiriyo memnun olanlardan ses seda yok. Her ameliyatta risk vardır ben parasında razıyım belki amcam doktor olduğu için indirim falanda olur bilemiyorum artık.

    Bu hafta gene gözlük değiştireceğim bıktım bu gözlüklerden değişik stiller arıyorum artık lensten ise korkuyorum hergün tak çıkar tak çıkar off off




  • Arkadaşım yaptırmanı çok isterim ama tavsiye etmem. Neden dersen?
    Çoğu göz doktoru bile hala gözlük kullanıyor. Bunun nedenide ap açık ortada. Laser tedavisi çıkalı çok olmadı 20-30 sene sonra yapacağı yan etkiler belli değil. Tabi yaptırıp memnun olanlarda var yok değil. Ama daha kötü olanlarda var. Yinede sana kalmış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Voodooworld

    Arkadaşım yaptırmanı çok isterim ama tavsiye etmem. Neden dersen?
    Çoğu göz doktoru bile hala gözlük kullanıyor. Bunun nedenide ap açık ortada. Laser tedavisi çıkalı çok olmadı 20-30 sene sonra yapacağı yan etkiler belli değil. Tabi yaptırıp memnun olanlarda var yok değil. Ama daha kötü olanlarda var. Yinede sana kalmış


    arkadaşlar lens taktır diyorlar ama onunda zararlı olduğunu düşünüyorum artı bana pek gitmez ben ilk başlar özen gösteriririm sonraki zamanalrda o özeni göstermem o yüzden enfeksiyon kapma ihtimali var gözün ve buda kötü bir durum lazer olurum daha iyi diyorum ama risklerden de korkmuyor değilim.

    Amcamla uzun uzun konuşacambu konuyu bakalımniyetine iyice bi gireyim.

    Aslında çok yeni teknolojiler çıktı , dedem lazer ile katarakt tedavisi oldu ve adam yaşama yeniden bağlandı sonra hemen ikinci gözünüde tedavi ettirdi ve süper diyo gerçi o lazer ile bu lazer bir değildir belki sonuçta ameliyatlar farklı ama olsun nebileyim yaa off kararsızım.

    Hayırlısı olsun bakalım




  • ya ben bişey daha soracağım,

    sağ gözümü kapatım belli bi süre baktıktan sonra aynı yere bakarak sol gözümü kapatıp sağ gözümü açtım mı sağ gözüm sanki daha paralak görüyor gibi.

    Böyle bi olay yaşayan var mı.
  • Var. Bende de öyle. Sağ gözüm renkleri daha parlak görüyor sol gözüm daha mat.
  • yazılımcı online o karanlık görme olayı gözün alışması ve göz bebeği ile ilgili bişi.hani sabah kalkarsın da gözün kamaşır ya ilk açışta o olay işte.göz bebeği henüz tam küçülemediğinden göze fazla ışık girer.hatta dikkat ettiysen sadece yüzünün bir tarafına ışık gelirken(mesela pencere yanında), ışık gelen taraftaki gözün göz bebeği küçüldüğünden o gözle daha karanlık görürsün.elini gözlerinin önündedn geçirerek dene, iki gözünde ton farkı olduğu göreceksin.

    bu arada benim yukardaki soruma cvp yok mu ya
  • Arkadaslar kaç numaraya kadar laserle tedavi yapilabiliyor ? Gözlerimin birinde asigmat digerinde ise hipermetrop var. Numaralarıda 8,50 ve 4,75. Sol gözümde ise 0,75 derece kayma var. Doktor %50 görme kaybım olduğunu söylemişti. Budurumda laserle tedavi olabilirmiyim, Paylasim icin simdiden tesekkur ederim. Diger bir sorum ise bu göz bozukluğum vatani görevimi yerine getirmeme engel olusturabilirmi ? Çürüğe çıkmak istemiyorum.
  • lazer tedavi için öncelikle kornea kalınlığının aşınmaya uygun olması gerekli. çünkü bozukluğa bağlı olarak korneanın kırıcılığı lazer yardımıyla aşındırılmak suretiyle sarı beneğe düşücek şekilde ayarlanır. kornea kalınlığı ince olan yada yüzeyi el verişsiz olan göze lazer uygulanamaz...

    bu arada 8.5 göz bozukluğu sanırım astigmat olan gözünüz. askeri açıdan durum ne olur bilmiyorum ama numaranın küçültülme şansı var. ayrıntılı bilgi almak için bir göz doktoruna başvurmanızı öneririm...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 15 Nisan 2007; 22:39:16 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.