Şimdi Ara

lastikten anlayanlar.....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar lacetti sedan arabama lastik alacam....orijinali 195/55/15....ben 60 yanak bir lastik takmayı düşünüyorum....kimisi yüklü iken manevralarda sürtebilir diyor....fikirleriniz , bildikleriniz varsa benim için önemli....boş yere 800 tl vermeyelim...60 yanak takabilir miyim?????????

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Yanak 60 iken taban ne olacak? Yanağı genişletmek istemenizin nedeni nedir?
    Yanak artacaksa taban azalır
    Taban artacaksa yanak azalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Quality -- 14 Haziran 2012; 18:25:08 >
  • 195/60/15takmak istiyorum...sadece yanak 5 mm daha yüksek olacak....bunu istememin nedenleri : çok olmasada daha yüksek ve dolgun duracak (şu anki lastikler bu arabaya göre bayağı küçük görünüyor)....yanak yüksek olunca konfor artacak(ben uzman değilim öyle diyorlar).........fiyat olarak 55 le 60 arasında bayağı fark var...
  • 60 yanak takılmasında her hangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum virajlarda sürtme gibi bir problem olmaz okadar farkdan söyleyen tamamen saçmalamış ya bilmediğinden ya da söylemiş olmak için konuşmuş yani sonuç olarak her hangi bir sorun olacağını sanmıyorum konforda çok az bir fark bile olabilir.

Citröen C5 1.6 e-HDİ 112 HP SPORT MCP Black
  • ben de sürtme yapar diyen arkadaşa inanmak istemiyorum ama insanın içine kurt düşüyor bir kere........

((((bu arada bütün mesajlar onaya mı gidiyor.....((((
    Ford Puma
    Galaxy A53
  • lastiğin yanağını azıcık genişleteyim derken tabanını daraltmak istemem...o yüzden 185 taban iztemiyorum.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrafe -- 17 Haziran 2012; 22:57:08 >

Orijinalden alıntı: gözler italyan hakemde

Bu konunun cevabı "Biturbo"da.

Eğer yanağı 60 yapacaksanız 185/60/15 tavsiye ederim yol tutuşu teorik olarak azalacaktır ama sorun olmaz arada çok küçük fark olur, 195/60/15 yaparsan fabrika çıkışı ölçülere göre çapı biraz fazla büyütmüş olursun bence gerek yok hemde araba biraz zorlanır, yinede 195/55/15 ile devam edin derim maddi olarak çok zorlamayacaksa...

Kardeşim yeniden foruma dönmene çok sevindim, bu forumda yazacaksan eğer herkesi ve her konuyu kafaya takmayacaksın, sana "fake" diyen şahıslarıda boşver gitsin, hoşgeldin...
    Cordobada, ibizada 60 yanak kullanan bir çok kişi var. Bizde aracı aldığımızda önlerde 60 yanak kar lastiği vardı, halada onlar duruyor yakıt normalden az bir miktar fazla gibi (kar lastiği olmasının etkiside var) başkada bir olumsuz yanını görmedim.

Orijinalden alıntı: firozat

Seat ibiza/cordoba forumunda da bu konuyu çok soran oluyordu. Aynı lastik ölçülerini kullanıyoruz.
    Cordobada, ibizada 60 yanak kullanan bir çok kişi var. Bizde aracı aldığımızda önlerde 60 yanak kar lastiği vardı, halada onlar duruyor yakıt normalden az bir miktar fazla gibi (kar lastiği olmasının etkiside var) başkada bir olumsuz yanını görmedim.

teşekkürler kardeşim...o bölüme de bir bakayım o zaman

Orijinalden alıntı: astrafe

195/60/15takmak istiyorum...sadece yanak 5 mm daha yüksek olacak....

arada 5 cm fark olmaz. yanak yüksekliği, yazan değer kadar mm değil, taban genişliğinin yüzde olarak karşılığıdır...

yani ;

195/55 bir lastikte yanak yüksekliği taban genişliğinin %55'i,
    195/60 bir lastikte yanak yüksekliği ise, taban genişliğinin %60'ıdır.

bu durumda ;

195/55 bir lastikte yanak yüksekliği : 195*55/100 = 107,25 mm
    195/60 bir lastikte yanak yüksekliği : 195*60/100 = 117 mm eder.

yani ikisi arasındaki fark 1 cm alttan, 1 cm üstten deseniz, toplamda 2 cm eder ki, bu ciddi bir fark değildir. lacetti gibi bir araçta 2 cm fark, araç ne kadar yüklü olursa olsun çamurluğa sürtecek kadar ciddi bir fark değildir. bence 195/60 alabilirsiniz, hiç bir sakıncası olmayacaktır. yol tutuşunuz bir miktar zayıflar ama bunu da limitlere yaklaşmayarak tolere edebilirsiniz...

• Ben de 195 55 15 ölçüye sahip Cordoba kullanıcısıyım. 55 yanağı fazla marka üretmiyor ve fiyatı oldukça fark ediyor. Ben 195 60 15 kullanıyorum 3 senedir. Hiçbir eksi yanını görmedim 6 kişi bindiğimizde bile davlumbaza sürtme yaşamadım. Hem konforu da bir miktar arttırıyor. F1 pilotu olmadığımıza göre de yol tutuşa olan etkisini anlamamız zor. 60 yanak alın hem cebiniz rahat etsin hem de siz arabada rahat edin. Konfor farkını takınca anlarsınız..
  • quote:

arkadaşlar lacetti sedan arabama lastik alacam....orijinali 195/55/15....ben 60 yanak bir lastik takmayı düşünüyorum....kimisi yüklü iken manevralarda sürtebilir diyor....fikirleriniz , bildikleriniz varsa benim için önemli....boş yere 800 tl vermeyelim...60 yanak takabilir miyim?????????

Aynı aracı gecen yıla kadar düşündüğünüz lastik ebatinda kullandım herhangi bir sıkıntı olmadı.
    195/60/15 kullandığınızda aracın kadranında gördüğünüz degerler gercek oluyor %10 lük sapma ortadan kalkıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: aya

quote:

195/60/15takmak istiyorum...sadece yanak 5 mm daha yüksek olacak....

arada 5 cm fark olmaz. yanak yüksekliği, yazan değer kadar mm değil, taban genişliğinin yüzde olarak karşılığıdır...

yani ;

195/55 bir lastikte yanak yüksekliği taban genişliğinin %55'i,
    195/60 bir lastikte yanak yüksekliği ise, taban genişliğinin %60'ıdır.

bu durumda ;

195/55 bir lastikte yanak yüksekliği : 195*55/100 = 107,25 mm
    195/60 bir lastikte yanak yüksekliği : 195*60/100 = 117 mm eder.

yani ikisi arasındaki fark 1 cm alttan, 1 cm üstten deseniz, toplamda 2 cm eder ki, bu ciddi bir fark değildir. lacetti gibi bir araçta 2 cm fark, araç ne kadar yüklü olursa olsun çamurluğa sürtecek kadar ciddi bir fark değildir. bence 195/60 alabilirsiniz, hiç bir sakıncası olmayacaktır. yol tutuşunuz bir miktar zayıflar ama bunu da limitlere yaklaşmayarak tolere edebilirsiniz...

bilgilendirme için teşekkür ederim....ben o ölçülerin mm cinsinden olduğunu zannediyordum....evet 2 cm çok büyük bir rakam değil..zaten benim yukarıdan çamurluğa sürteceği hiç aklıma bile gelmedi , orada bayağı boşluk var sürtmez......benim korkum o iç kısımda davlumbaz dedikleri , motor tarafındaki kısım, oraya sürtmesinden çekiniyorum....geçen gün elimle yokladım(eğilip görmek bayağı zor) direksiyonu en sonuna kadar çevirdim lastikle davlumbazın arasına elimin uç kısmı ancak girdi...işte benim çekindiğim kısım orası....

• quote:

Orijinalden alıntı: OzeNHocA

quote:

arkadaşlar lacetti sedan arabama lastik alacam....orijinali 195/55/15....ben 60 yanak bir lastik takmayı düşünüyorum....kimisi yüklü iken manevralarda sürtebilir diyor....fikirleriniz , bildikleriniz varsa benim için önemli....boş yere 800 tl vermeyelim...60 yanak takabilir miyim?????????

Aynı aracı gecen yıla kadar düşündüğünüz lastik ebatinda kullandım herhangi bir sıkıntı olmadı.
    195/60/15 kullandığınızda aracın kadranında gördüğünüz degerler gercek oluyor %10 lük sapma ortadan kalkıyor.

teşekkür ederim....bu cevap bana karar verirken oldukça yardımcı olacaktır

• 60 lığı bırak 65 lik bile takabilirsin ki, o janta en ucuz lastik seri 195 65 15 tir, arabalar öyle toleranslarla üretilir ki o kadarcık oynamalarla hiçbirşeycik olmaz...

hankook kinergy k425 lastiklerlede hem alırken hemde yakıt tüketiminde kazanırsın mesela,

http://www.pirelliotolastik.com/?urun-1919-HANKOOK-185-65-15-K425-KINERGY-ECO-88H.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

60 lığı bırak 65 lik bile takabilirsin ki, o janta en ucuz lastik seri 195 65 15 tir, arabalar öyle toleranslarla üretilir ki o kadarcık oynamalarla hiçbirşeycik olmaz...

hankook kinergy k425 lastiklerlede hem alırken hemde yakıt tüketiminde kazanırsın mesela,

http://www.pirelliotolastik.com/?urun-1919-HANKOOK-185-65-15-K425-KINERGY-ECO-88H.html

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astrafe -- 19 Haziran 2012; 19:00:04 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.