Bildirim
Lastik basıncı kaç olmalı?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
44 çok fazla ve tehlikeli. Aşırı yük durumu varsa arkalara önlerden max 4 psi kadar fazla bassanız yeterli olur. Normal kullanımda tekrar eski haline getirirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 13 Eylül 2019; 22:21:12 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Genelde 38 sabitliyorum ben hepsini
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Konfor arıyorsanız basıncı biraz düşürebilirsiniz biraz iyi yol tutsun esnemesin ama sert gidelim derseniz arttırın zaten 120 üstü çıkmayacaksanız konfora bakin bence
Aynı gün içinde tek kişi de kullanıyorum, 5 kişi ful bagaj da kullanıyorum .
Zırt pırt bi 30 bi 40 mı yapıp durcam.
Basıyorum 32 4 lstiğe de yaz kış aynı devam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Etikete uyun derim.
Ancak gün içinde sürekli değişkenlik varsa ortalama bir şey yaparsınız. Arka 44 psi aracın bu hali ile normal gelir ama tek kişi kullanımda çok rahatsız eder, zıplatır.
Mesela hep düzgün asfaltta kullanacaksam +1/2 psi fazla basarım ki az yaksın.
Yok kullandığım yol bozuksa konfor için -1/2 psi eksik basarım. -
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim konfor ve yol tutuşunu da hesap ederek ortalama bir değer olarak önlere 36 arkaya 38 bastım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 13 Eylül 2019; 15:29:6 >
burdan birşey anlamadım 225 45 17 de benim önler 38 arkalar 34 yazıyor
yük halinde 1 psi arttırılıyor benim bildiğim
siz önü 38 arkayı 42 yapıp uzun yola çıkın derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 13 Eylül 2019; 15:31:40 > -
O kadar takma 33 ve 38 ideal laatik basinclar 44 fazla gelir havalar halen sicak yollarda öyle basinc artiyo riske girilmez ben bildim bileli 32-33 arasinda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayda bir kezde olsa lastik basınçlarınızı kontrol edin derim.
2-3 aydır lastiğe bakamadım bir türlü.
inanın 15 PSI'lara kadar düşmüştü bir lastik,
diğerleri 20lere düşmüştü.
araç giderken zor hızlanıyordu vs.
kafama takılan lastik basınçlarını bastığımız yakıt istasyonlarında bu pompaların kalibre edilip edilmediği. -
Mühendisler Ar-Ge yapmış onlardan daha mı iyi bileceğiz? Verilen değeri rahatlıkla kullanabileceğinize inanıyorum. -
Arkaya her biri ortalama 70 kilodan 3 kişi otursa 210 kilo yapar. Valizler ıvır zıvır 20-30 kilo etse, neredeyse çeyrek ton.
44 bana da çok geldi fakat her zaman yazan neyse onu basmak en iyisi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
lastiklerin üzerinde max psi değeri yazar ona göre ayarlayın. mesela 205 55 r16 91v lastiğimde max 51 psi yazıyor ama 195 65 r15 91t max 44 psi yazar. -
bu etiket 125 90 16 için değilmi. ben yanlış görmedim.
değişik bi ölçü stepne ölçüsü olabilir.
ben genelde 33 (boş) 36 (dolu) bar basıyorum ön arka. -
bu işi ben de netleştiremedim bi türlü.
genelde tek ya da iki kişi kullanırım, ön 34 arka 32 basarım. ama gittiğim her lastikçi 4 lastik 34 basıyor, depoda yazan basınçları takmıyorlar, yollar düzgün değil 34'te bile çok konforsuz oluyor araç. depoda yazana uysam 36-33 basmam gerek. -
Lastikleriniz orjinal ölçülerde ise bence daima üreticinin önerisine uyun... Benim aracımda da 38-44 önerisi var. İstanbul sakarya arasında bir kaç defa uyguladım bir sorun ya da tutunma kaybı hissetmedim... Aksine bu öneriler yük altında ezilen ve yüzey alanı genişleyen lastiğin dişlerinin ortaya çıkıp daha iyi tutunma sağlaması için ve yanaklara binen yükü azaltmak için yapılıyor...
Örnek olarak bisiklet lastiklerinde de benzer durum söz konusu mtb(Dağ) bisikletlerinde millet 30-32 basmaya korkar araba mı ulan bu deyip ama lastik üzerinde 50-55 psi yazar ben sürekli 55 basarım bisikletime lastiklerim de continental... İstasyonda bisiklete 55 hava basarken gören sürücüler genelde şok olurlar... Hatta yol bisikletlerinin hani o sosis kadar olan lastiklerine 100-110 hava basılır ve bazi istasyonların hava saatindeki kompresör gücü bu 110 havayı basmaya bile yetmez..
Bu örneği önerilen havayı basmaktan korkmamanız için verdim...
Ayrıca konu lastik havasından açılmışken yanlış olan yaygın bir görüşü de düzeltelim; Kışın karlı buzlu zeminde daha iyi tutunma için lastik havalarını indirmek tamamen yanlış bilinen bir durumdur, aksine böyle zeminlerde lastiklerin basıncı normale göre yüzde 10 artırılmalıdır, (32 yerine 35 gibi) böylece lastik dişleri daha da belirginleşecek, tutunma ve tahliyeyi daha iyi sağlayacaktır, indirilmiş lastik dişleri içeri gömüleceğinden tutunamaz ve sağlıklı kar/su tahliyesi yapamaz...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Koskoca marka bilememiş forumun dehaları aksini söylüyor -
Ne yapsinlar ne yapalim yollar bozuk fabrika degerlerinde araba tangur tungur oluyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X