Şimdi Ara

Lassa çok kayıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
9.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 6 yildir michelin energy kullandim yolda birakmadi kayma yaşamadim fren mesafesi mukembel ama gel gör ki 1500tl digerleri 1000-1200 arasi..şuan lastik almam lazim lassa önerip durdular iyikide almamişim ya bridgestone yada conti 6 alicam gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de lassa driveways var 1 senedir. virajlara rahatlıkla giriyorum. şuana kadar güvensiz hissayatı vermedi hiç. gayet memnunum.

• adanada 7 yıllık snoways kullanıyorum soruları alabilirim
  • Bu forumda her şeyi abartma adeti var galiba. Geçen yaz Greenways kullandım ve şimdi yine aynı lastikler takılı. Öyle kayma gelen olmadı. Arabayı limitlerinde kullanıyorum. Kayıyor diyen arkadaşlar limitleri zorluyor galiba. Tamam en mükemmel lastik felan değil ancak abartıldığı kadar kötü bir lastik de değil.

• techturch T kullanıcısına yanıt
    Abartma değil hocam, konu can güvenliği, limitleri asla aşmam, fabrika verisinden daha düşük yakıt tüketirim, hiç bir firma ilede reklam anlaşmam yok, alacağım firmalarda bedava vermiyor, keşke para verdiğim ürün iyi çıksaydı. Almadan yorumlasam haklısınız, ama almış ve kullanmış biri olarak yorumluyorum. Birazda başka lastiğe alıştıktan sonra ister istemez kıyaslıyor insan, hayatımda ilk defa kullandığım lastik Lassa olsaydı farkı bilmezdim.
    Evde şuanda caddy, tiguan ve Q2 var geçen ay poloyu satıp aldım Q2 yi. Sürekli lastik işim oluyor haliyle, eşim ve kızımın arabasınında herşeyi bende. Fazlasıyla kıyaslıyorum, ilk defa Lassa aldım, sonuç hüsran.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • techturch T kullanıcısına yanıt
    245 taban lastik üretip ve en son lastiğim diyorsan üstüne bu lastik dan dun kaya gibiyse kötüdür o lastik
    İyi denilecek hiç bir tarafını göremedim

• hızı düştü dersen tamamiyle sallıyorsun demektir. bir lastiğin hızının düşmesi için yola çok daha iyi yapışması yani tutunması demektir e en hem tutuş kötüleşti kayıp duruyor diyorsun hemde hızı düştü diyorsun. seninkisi tamamiyle lassayı karalamak için açılmış cahilce bir konu. lassayı falan övmüyorum savunmuyorum sadece çelişkilerini söylüyorum sen bildiğin lastiği her yönden karalamaya girmişsin ama kendini ele vermişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

hızı düştü dersen tamamiyle sallıyorsun demektir. bir lastiğin hızının düşmesi için yola çok daha iyi yapışması yani tutunması demektir e en hem tutuş kötüleşti kayıp duruyor diyorsun hemde hızı düştü diyorsun. seninkisi tamamiyle lassayı karalamak için açılmış cahilce bir konu. lassayı falan övmüyorum savunmuyorum sadece çelişkilerini söylüyorum sen bildiğin lastiği her yönden karalamaya girmişsin ama kendini ele vermişsin.
    Keşke yorum yazmadan once adamin diger aciklamasinda neden yavasladi dedigini okusaydin. Bende kullandim lassa kaymaya meyilli bir lastik. Zamanla da sertlesiyor. Suan falken kullaniyorum lassadan daha iyi

• WarSaw kullanıcısına yanıt
    Yukarda bunu bir yorumumda açıklamıştım. Gürültü sebebiyle ayağımı gazdan çekiyorum. Araba sessiz olduğunda hızlandığını farketmezsin. Ama lassada farkediyorsun.
    Hızın düşmesinin bir sebebi de kayma korkusu.
    Lassa yı neden karalamak için başlık açayım ki
    Karalamak istediğim firmadan neden lastik alayım?
    Ben Lassa dan ürün almış biri olarak yorum yaptım, yaşadıklarımı yazdım, sizlerde farklı markalarla ilgili başlıklar açıyorsunuzdur.
    Hangi markalar hakkında olumsuz başlık açalım, bunu yazarsanız ona göre başlık açarız.
    Lastik konusunda Cahil olduğum fikrinize katılıyorum, zaten bilseydim Lassa almazdım muhtemelen.
    Trafikte her yıl binlerce insan ölüyor malesef, biz bu kusurları yazacağız ki en azından kişisel olmayan hatalar sebepli ölümler azalsın.

Bak bu resimde kullandığım Lassa, yani para verdiğim lastik.
    Lassa çok kayıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tubalingo -- 13 Nisan 2019; 20:56:17 >

• Kaliteli marka kullanın. Bridgestone, Michelin gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Gün geçmiyorki Lassa gözüme çarpmasın

Konu açmayı düşünüyordum açarım belki

Kısa geçiyorum
    Araç Insignia grand sport
    Ölçüler 245 45 18

Kiralama şirketi kış lastiklerini Lassa verdi hadi neyse kışlık dedim

İlk günler ne yumuşak lastik derken abartmıyorum lastik taş gibi oldu
    Belki kar kış olsa süper lastiktir ama İstanbul’un kışı malum , yine abartmıyorum arabanın üstündeki orijinal yazlık continental lerin son günleri ( 40bin km ) bu lastik kadar kayar kaymaz desem inanırmısınız ? Lastik gurmesi değilim ama iyi yol yapıyorum hiç bir şey olmasa lastik güven vermiyor

Neyse arabanın üstündekiler bitmişti , kışlıklarda çıkma zamanı gelince yeni yazlıklar takılacak

Eyvah eyvah benim lastik ölçülerinde ihaleyi Lassa kazanmış

Aradım istemiyorum falan dedim , 2. Telefon 3. Telefon 3. Kişi yarım saate ikna etti beni , ikna etmedi de hadi neyse çok da uğraşmayayım dedim

Bu lastiklerde driveways denilen son çıkan lastikmiş , ölçülere dikkat 245 45 18 yani üst segment araba lastiği iyi olur herhalde diye beklersin

Vallahi kışlık Lassa’lar bu lastikten daha yumuşak
    1.5 ton astra J de de , yine 1.5 tonluk kullandığım yeni kasa Insignia da da sürekli 36 vurduğum havayı 32 ye düşürdüm

Bu kadar sert bu kadar dan dun lastik olurmu arkadaş ?

Ben michelin in , continental in , Pirelli’nin gözünü seveyim

Bridgestone da alınmaz Lassa üretiyorsa , arabadan soğuttu yemin ederim

Yerli malıymış abi beni deli ettikten sonra banane yerliden
    Hiç bir viraja güvenle giremiyorum yol tutuş falan hiç güven vermiyor

Aşağı yukarı 7 ay bu lastiklerle geçecek , yemin ediyorum araba kullanmak istemiyorum
    Az bile söylemişsiniz ben Ankara kışında kullanmak zorunda kaldım maalesef karda da tutunamıyor hele ıslak zeminde kesinlikle cpc5 çok çok daha iyi nasıl oluyor anlamıyorum kormaron falan 3-4 gömlek üstün net en kötü kullandığım lastik lassa snowaysti

• Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    İşin ilgini nasıl bir lastik ise ilk takıldığında vay be Lassa ya önyargılı baktık ama ne güzel yumuşacık lastik konforlu geldi dedim
    Sonra 2-3 haftaya lastik taş gibi oldu

Hadi öyle değildir kabul ederim de yazlık diş derinliği 1.5 mm lere düşmüş continentali döndüğüm virajı kış günü kışlık Lassa’lar ile aynı dönüyorum , kışlık diye rahat falan döneniyorum

Hadi öyle değildir diye de üstüne basıyorum ama nasıl bir algı yarattıysa lastik korkuyor insan
    Çünkü bazı kaymaz dediğin yerde ufak ufak atıyor
    Kullanıcı da bunu bir kez yaşayınca hep temkinli yaklaşıyor

Bu arada yazlıklar kışlıklardan daha kötü
    Ayrıca kiralama şirketi Doğuya sürekli Lassa gönderdiklerini ve ağırlıklı olumlu geri dönüş aldıklarını söyledi
    Hatta bazı filo kiralamaların petlas kamaron dahi taktığını söyledi
    Yine demelerine göre q7 renge roverlara bile taktıklarını söylüyorlar
    Yani q7 kiralayacağım ve Lassa taktıracağım tek kelimeyle şaka gibi

• Lastik alırken her zaman yol tutuşu iyi olan lastikler alıyorum. Tuketim serisi lastikler kas yapayim derken goz cikariyor. Lastil basincini da daha cok yaktirmasina ragmen yuksek tutmam

• lastiğin sınıfı belli kaldı ki premium lastiklerin ekonomi lastikleri bile yol tutuşu sıkıntılı.

1. sınıf premium lastikler: michelin, continental, goodyear, dunlop, bridgestone, pirelli

2. sınıf mid-range(orta sınıf) lastikler: hankook, nokian, yokohoma, kumho, falken, barum, nexen, fulda, bf goodrich

3. sınıf eco lastikler: lassa, sava, debica, kormoran, federal, riken, semperit, linglong, sunny, dayton

4. sınıf budget tyres (ucuz lastikler): Petlas, Jinyu, Membat, wanli, goodride, gislaved, maloya
  • selam ben tam 10 yıldır daha doğrusu 10 kıştır aynı kışlık lastikleri kullanıyorum ve lastiklerim de lassa fazla km yapmıyorum lastikçiye göre daha gideri var diyor kış lastiğinde lassa iyidir yaz lastiğini kullanmadım tabi benim araba ucuz araç olduğundan firmaların ucuz lastiğini kullanıyorum mecburen jantım 14 çünkü ancak evvelden bir set michelin kullandım şimdi gudyir kullanıyorum arada fark yok hatta gudyirler 5. yazında daha iyi durumdalar michelinleri 4 yaz kullanmıştım çatlaklar oluştuğundan değiştirmek zorunda kalmıştım ben de bir daha mişlen takmam mesela aracıma bridgestonu zaten lassa üretiyor ve bence sert lastikler çevremde bridgestondan memnun kimseyi görmedim
  • turgut reis T kullanıcısına yanıt
    Lastikte sadece uzun ömüre bakılmaz üst sınıf araçlarda
    Ben continental sport contact ı 41000 de çöpe attım
    Ön lastikler 1-1.5mm arasına inmişti

Ama bu lastikte sadece ömüre bakılmaz
    Yok tutuş güzel konfor güzel ses güzel

Michelin pilot sport kullanmıştım bir dönem lastik 25000 de bitmişti
    Direk performans lastiği , bir viraja gir ip gibi çık

Lastik 60bin gidip yukarıda saydığım hiç bir özellik yoksa ne anlamı var der kullanıcıların bir kısmı haklı olarak

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.