Şimdi Ara

Laser Mouse ile Optik Mouse arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
83.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaklaşık 1 hafta önce logitech v450 nano mouse ı aldım arkasında laser yazıyor galiba buyüzden altında ışık yok bide diğer mouse m logitech mx518 o galiba optik mouse altında kırmızı ışıgı var sordum nedir farkları diye cevap verebilen olmadı burda mutlaka bi bilen var varsa yardımcı olabilip açıklayabilirmiy laser mouse ile optik mouse arasındaki farkları nedir ne değildir.. şimdiden çok teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Optik Fare ve Lazer Fare Arasındaki Farklar

Günümüzde bilgisayar kullanıcıları arasında yaygın olarak kullanılan optik fare ve lazer fareler, hassasiyet ve performans söz konusu olduğunda birbirinden farklı özellikler sunar.

Optik Fare Nedir?

Optik fareler, alt taraflarında bulunan LED (ışık yayan diyot) kullanarak yüzeyi tarar. Yüzeydeki yansımaları izleyerek farenin hareketini algılarlar.

Lazer Fare

Lazer fareler, optik fareler gibi yüzeyi tarar ancak bunun için görünür olmayan bir lazer ışını kullanırlar. Lazer ışını daha hassastır ve daha geniş bir yüzey yelpazesinde çalışabilir.

Optik Fare ile Lazer Fare Arasındaki Farklar

• Hassasiyet: Lazer fareler, optik farelerden daha yüksek hassasiyete sahiptir ve daha küçük hareketleri algılayabilir.
    • Yüzey Uyumluluğu: Lazer fareler, cam ve parlak yüzeyler gibi optik farelerin zorlandığı yüzeylerde bile iyi çalışır.
    • Pil Ömrü: Optik fareler genellikle lazer farelere göre daha az güç tüketir ve daha uzun pil ömrü sunar.
    • Fiyat: Optik fareler, lazer farelere göre genellikle daha uygun fiyatlıdır.

Uygun olan fare türü, kullanım amacına bağlıdır. Hassasiyet ve çok çeşitli yüzey uyumluluğu önemliyse, bir lazer fare tercih edebilirsin. Pil ömrü ve uygun fiyat senin için daha öncelikliyse, bir optik fare uygun olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bildiğim kadarıyla lazer daha iyi.Camda bile gidiyor.
  • en belirgin farkları tarama özelliği lazer sensörlü mouselarda optiğe göre çok daha fazladır.

tabi markada önemli steel series optik mousela a4 tech in lazeri mi dersen tabi ki steel series .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dankır -- 23 Eylül 2008; 23:36:41 >
  • optik mouse ların yüzeyi tarama şekli farklıdır. belli bir açıyla ışığı yüzeye verirken aynı açıyla yüzeyden yansıyan ışığı sensör algılar ve bu şekilde çalışır. laser mouselarda bu olayda yüzeye açıyla ışık verilmiyor. hem 90 dereceyle yüzeye yansıtılan ışık yüzünden hem de kısa dalgaboylu ışık sayesinde çok daha hassas tarama yapabiliyor bildiğim kadarıyla fark bu. tam olarak neymiş bende google dan az sonra araştırcam
  • çok saolun gerçekten ama arkadasın dediği gibi optik mouse camda çalışmıyo gerçekten kafayı yemiş gibi ekranda titriyor
  • lazer olanı her yüzeyde daha iyi çalışıyor fakat yüzey yeterince pürüzsüz değilse hafif atlamalar yapıyor, optik olanda ise atlama çok az olur fakat her yüzeyi görmüyor
    artık birçok lazerli modellerde çözünürlük değerini kendiniz belirleyip hassasiyetini ayarlayabiliyorsunuz
  • lazerdemi dpi ını değiştirebiliyoruz? benim optik mouse da değiştiriliyor ama gerçi çok fazla kullandıgım bi özellik değil ama galiba lazer optiklerden bi adım daha önde gözüküyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet lazer birçok modelde artık manuel dpi seçimi mevcut, notebook mausları dışında
  • notebook için optik ve lazer mousun ikisini de kullandım. açıkçası arada pek bir fark yok. sadece altta kırmızı ışık var optik mousda diğerinde yok. ikisi de 800dpi. bugüne kadar logitech v450nano lazer mousu almayı düşünüyordum . fiyatı aşağı yukarı 85Ytl.
    Hatta kullandığım lazer mous ses yapıyordu rahatsız edici.

sonra kendi kendime dedim , "ne yapıyorum ben" değer mi alt tarafı bir mouse için. Hiç gerek yok arkadaşlar bu kadar para vermeye şimdi optik mousa geri dönüş yaptım. marka olarak microsof kulllanıyorum şuanda usbden bilgisayara takınca ilk seferde tanımıyor uğraştırıyor beni o yüzden değiştireceğim.

logitech alacağım kesinlikle model olarak da bakıyorum. SAKIN MICROSOFT , HP ve LOGITECH dışındaki markaların mouslarını almayın. malzemeleri çok adi. ve pil ömrü çok önemli
  • Mouse'lardaki dpi olayı ne işe yarıyor tam olarak? Yüksek olması mı yoksa alçak olmadı mı daha iyi?
    3 tane mouse arasında kaldım,kararsızım..
    MX620 KABLOSUZ LAZER MOUSE
    LX6 CORDLESS OPTICAL MOUSE
    LX8 CORDLESS LASER MOUSE
    Hepsi de logitech fakat mouse un pil ömrü çok önemli benim için.
  • Lazer al kesinlikle. Mx620 aldım 2 gün önce çok güzel bir fare. Dpi konusuna gelince mx620 1000dpi gayet güzel. Zaten yüksek dpi çizim-tasarım programları için. Oyun için ideal 1000dpi. Satıcı demişti zaten 3200 dpi ile oyun oynayamazsın diye.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ersien

Lazer al kesinlikle. Mx620 aldım 2 gün önce çok güzel bir fare. Dpi konusuna gelince mx620 1000dpi gayet güzel. Zaten yüksek dpi çizim-tasarım programları için. Oyun için ideal 1000dpi. Satıcı demişti zaten 3200 dpi ile oyun oynayamazsın diye.

Konu dışına çıkıyoruz ama tutamadım kendimi. 1000 DPI ile 40 küsür inch monitörlerde nasıl oyun oynayacaksın? Artık eski toplu mouseler gibi elini kaldıra kaldıra kullanırsın mouseyi.
  • Optik fareler, içlerindeki minik kameranın üzerinde gezindiği yüzeyi okuyailmek için led ışığı kullanırlar. Genllikle kırmızıdır.
    Lazer fareler ise, bunu yapmak için kızılötesi lazer ışını kullanırlar ki algılama kameralarının çözünürlükleri de çok daha yüksektir.
    Genel olarak lazer fareler çok daha detaylı ve hızlı geri bildirim oranlarına sahiptirler. Yani elinizin en ufak hareketine optiklerden çok daha iyi ve hızlı tepki verebilirler
  • lazer daha az pil tüketiyor..
    buda uzun ömürlü olması demek... kablosuz mause için..

2. olarak daha hassas.... takılma falan yook,, yani daha konforlu kullanım..
  • bu ikisi arasındaki farkı bilmeyen bilgisayarcılar var piyasada emin olun. bir tanesine girdim geçen gün lazer mouse sordum. elindeki optik olanı veriyo. dedim bunlar optik ışıklı yani. lazer mouse da ışık olmaz. adam bana siz bizden teknolojide daha öndesiniz dedi. gülüp dalga geçmeye kalktılar. komik bi durumdu anlayacağınız. sağolun deyip uzaklaştım oradan hızla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atillasulun

bu ikisi arasındaki farkı bilmeyen bilgisayarcılar var piyasada emin olun. bir tanesine girdim geçen gün lazer mouse sordum. elindeki optik olanı veriyo. dedim bunlar optik ışıklı yani. lazer mouse da ışık olmaz. adam bana siz bizden teknolojide daha öndesiniz dedi. gülüp dalga geçmeye kalktılar. komik bi durumdu anlayacağınız. sağolun deyip uzaklaştım oradan hızla.

geçen gün teknosa ya gittim aynısı oldu, farklarını sordum anlatamadı.İlginç..
  • profesyonel cs.go oyuncuları neden optik mouse kullanıyorlar ki madem lazer daha hassas ise onu anlayamadım... Birşeyler var ki hepsi optik kullanıyor sebebini söyleyebilecek varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRECRUIT

profesyonel cs.go oyuncuları neden optik mouse kullanıyorlar ki madem lazer daha hassas ise onu anlayamadım... Birşeyler var ki hepsi optik kullanıyor sebebini söyleyebilecek varmı ?

Senden önceki mesaj atanlar ölü konuyu kaldırmışlar Yalnız herkes 1 sene arayla mesaj atarken sen 1 sene daha geç atmışsın Senden önceki mesaj atan 2012 de atmış. Neyse mesajına cevap gelmemiş bende arıyorum. Cevaplanırsa iyi olur.
  • İyi bi mesajda ben atayımda biraz hortlayalım

Az önce inventusda bakınıyordum mouse falan , açıkcası 70 80 liradan aşağı (mesela Logitech G300 veya G400) mouse a para vermem o tarz bir gaming mouse alabilirim.Fakat o kadar para vermişken gerçekten şık ,kaliteli tepki süresi düşük daha hassas mesela "Razer Deathadder 2013" gibi bi mouse alırım diye düşünüp bakınırken tüm mouseların (ondan alt modellerin bile!) Laser algılamalı onun ise sanırım 6400DPI Optik algılamalı olduğunu farkettim ve bunu razerzone dan doğruladım.

207 Lira verip Razer Deathadder alırsam optik algılamanın ortalama bi oyun zevki için fazlaca farkı olurmu laser olanlardan ? Off ya o kadar heves ettik 200 liralık o kadar sağlam bi model optik olurmu 10 liralık A4 mouse gibi

Sanırım yüzey algılamada sıkıntı oluyormuş konudan anladığım kadarıyla yani battaniyenin üzerinde oyun keyfi yaşıyım dedinmi 207 liralık yeşil yeşil yanan razer le sıkıntı yaşıyosun , garip

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    G400s 80 lira olmuşken kaçırma

bu arada lazer > optic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 11 Kasım 2014; 1:58:17 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.