Şimdi Ara

Laptopun USB 3.0 girişine 3.0 usb çoklayıcı takmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde 3.0 girişi olan yere bir HDD taktığımda 100-150mb/s arası hızlar görüyorum.

Fakat sorum şu, ben bu usb slotuna bir 4'lü usb hub taksam (usb hub üzerindeki portların her biri 3.0 olcak yine) , ve bu portların her birine 3.0 harici diskler bağlasam, her birinden 100mbps hız alabilir miyim yine?

yoksa bu hız her biri için 4e mi bölünür , nasıl işliyor sistem?

Mesajlarını dikkate almadığım üyeler: aftermath666, AlfieLowis, alpererez, ankarali0606x, Arkadiusz Milik, Arthur.Morgan, Automatic Gun Fire, b0Ni, BeyazBüyü, Bisikletçi76, denizgoren, derttücarı, EfsaneManx, esdarking, F355 Challenge, FatihTSFC, ferhatakdag4545, fransızee, Guest-1DF3AA226, Guest-225FEBD6D, Guest-7F117DFD2, Gunpower-storm, haydar., Heisenbergin asistanı, Hunyadi Matyas, iaaynaci, iyi birisiydim, Kabus00, KelKodVer, KievKarambolü, kingofbet, Kobe Bean Bryant, KrallŞaplakçı, KYRA C5, Luffy1907, Lynessa, MacGyver., Machoo_, Marangoz Almond, Maraz Alinin Sağ Kolu, MaximillianFoe, meola147of, mkmdesign, mrslimshady, napolyon07, Naughty Dog, Neverwinter81, NurullahHormanci, olishernandez, oMeR24, OnLiNe MaNaGeR, orhanyor, pakaji2, Philipp_Plein, pilotaFerrari, Playstation5, PoisonedPurple, PURECAUCASIANWHITE, QRX, rainy00, RASYONALIST, Reaper87, RichardB, royal_sm, RustinCohleTD, S.T.A.L.K.E.R., SacredDivinity, Scorpioleo, secotti2007, shad0w, Sucuk_Ağacı, Super Meat Boy, TEHET, tekir21, the__executioner__, tonimotto, Toyoda, Traxen, UCL, unraveling, xgrabyourglocks, YigitErkin20, Yılmaz1907, zLucas, Zombie_Benz
  • 625 mb/s usb 3.0 ile aktarılabilir. Kaliteli bir hub takarsanız 150 mb/s civarı görürsünüz sanırım 4 ündede tabi aktarım yapacağınız pcde ssd varsa münkün olur sanırım.

Orijinalden alıntı: syndicatedynamics

625 mb/s usb 3.0 ile aktarılabilir. Kaliteli bir hub takarsanız 150 mb/s civarı görürsünüz sanırım 4 ündede tabi aktarım yapacağınız pcde ssd varsa münkün olur sanırım.
    1.si madem 625mbs görülebiliyor ben niye hiç 170 üstüne çıkamadım tek hdd ile

bir de neden 150ye iniyor hocam. 4 tane hdd var ama sadece 1isi çalışıyor diyelim. birisinde kopyalama var yani. yine çıkmaz mı max seviyeye? (bu dediğiniz 150 aslında benim zaten istediğim değer, ama siz max değer alarak 625 dediğinz için 4e bölünmüş oluyor hız, yani bende de bölünme olacağı düşüncesine vararak attım mesajı)
    Mesajlarını dikkate almadığım üyeler: aftermath666, AlfieLowis, alpererez, ankarali0606x, Arkadiusz Milik, Arthur.Morgan, Automatic Gun Fire, b0Ni, BeyazBüyü, Bisikletçi76, denizgoren, derttücarı, EfsaneManx, esdarking, F355 Challenge, FatihTSFC, ferhatakdag4545, fransızee, Guest-1DF3AA226, Guest-225FEBD6D, Guest-7F117DFD2, Gunpower-storm, haydar., Heisenbergin asistanı, Hunyadi Matyas, iaaynaci, iyi birisiydim, Kabus00, KelKodVer, KievKarambolü, kingofbet, Kobe Bean Bryant, KrallŞaplakçı, KYRA C5, Luffy1907, Lynessa, MacGyver., Machoo_, Marangoz Almond, Maraz Alinin Sağ Kolu, MaximillianFoe, meola147of, mkmdesign, mrslimshady, napolyon07, Naughty Dog, Neverwinter81, NurullahHormanci, olishernandez, oMeR24, OnLiNe MaNaGeR, orhanyor, pakaji2, Philipp_Plein, pilotaFerrari, Playstation5, PoisonedPurple, PURECAUCASIANWHITE, QRX, rainy00, RASYONALIST, Reaper87, RichardB, royal_sm, RustinCohleTD, S.T.A.L.K.E.R., SacredDivinity, Scorpioleo, secotti2007, shad0w, Sucuk_Ağacı, Super Meat Boy, TEHET, tekir21, the__executioner__, tonimotto, Toyoda, Traxen, UCL, unraveling, xgrabyourglocks, YigitErkin20, Yılmaz1907, zLucas, Zombie_Benz
  • hocam usb desteklediği hız 625 gibi görünür. Çeşitli etkenlerden dolayı dosya kopyalama/ yazma da bu hız düşer. örn windows, hdd yazma/kopyalama hızı, eklenen ara cihazlar usb hub vs. cihazlar. Özetle veri aktarımın önüne geçen her kontrol mekanizması vs gibi durumlar hızı etkiler. Windows bile veri/dosya aktarımlarında hdd nin tam performansının %10-15 ini kullanır belli nedenlerden dolayı.

Orijinalden alıntı: Zurnalog

1.si madem 625mbs görülebiliyor ben niye hiç 170 üstüne çıkamadım tek hdd ile

bir de neden 150ye iniyor hocam. 4 tane hdd var ama sadece 1isi çalışıyor diyelim. birisinde kopyalama var yani. yine çıkmaz mı max seviyeye? (bu dediğiniz 150 aslında benim zaten istediğim değer, ama siz max değer alarak 625 dediğinz için 4e bölünmüş oluyor hız, yani bende de bölünme olacağı düşüncesine vararak attım mesajı)

Alıntıları Göster
    usb 3.0 ın en yüksek ulaşabileceği hız 625 mb/s 4 hdd ide aynı anda kullanırsan usb hubların çalışma prensibi nasıl bilmiyorum fakat büyük ihtimal 4 e bölünür ondan hdd başına 150 mb/s olur yazmıştım. fakat diyelimki sadece birini kullanıyorsunuz o zaman hddnin destekleyebileceği en yüksek hızı görebilirsiniz(625mb/s yi geçen hdd yok diye biliyorum). Bu arada ölçüm için crystal disk mark ı kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syndicatedynamics -- 22 Ağustos 2019; 12:26:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.