Şimdi Ara

Laptopum Bozuldu Arkadaşlar.. Yardım Lütfen..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün her zamanki gibi bilgisayarımı açtım ve sorunsuz kullandım, saat 8 gibi işim bitti, kapattım.. ondan sonra saat 10da tekrar açmak istediğimde sırasıyla şunlar oldu durup dururken:

1- laptop açıldı windows başlatılmadan restart attı kendiliğinden.
    2- restart attıktan sonra windows açıldı ama ekran dondu.
    3- ekran donunca ben kendim manuel düğmeye basarak restart attım.
    4- bu sefer windows açıldı ama açılır açılmaz mavi ekran hatası verdi ve crashing .... die bi yazı çıktı yanılmıyorsam 0 dan 100e kadar gitti ve tekrar restart attı.
    5- restart attıktan sonra bu sefer güvenli kipte başlatmayı seçtim ve windows sorunsuz bir şekilde açıldı.
    6- sorunun düzeldiğini düşünüp bilgisayarı kapat dedim ve tekrar açmaya çalıştığımda tam olarak bu ekranla karşılaştım ve o zamandan beri bu ekran gitmiyor.. en az 20 kere kapatıp açtım ama ekran bu şekilde.. yanlız seslerden anladığım kadarıyla sürekli laptop kendi kendine restart atıyor..

Laptopum Bozuldu Arkadaşlar.. Yardım Lütfen..

sorun ne olabilir acaba ? tüm bunlar durup dururken oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigit_1991 -- 13 Mart 2012; 0:08:52 >

• notebook su casper'ın q9000 islemcili serisi değilmi kardeşim ?

Orijinalden alıntı: resulkapukaya

notebook su casper'ın q9000 islemcili serisi değilmi kardeşim ?

yok hocam asus f3s modeli 2007den beri kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım her sene düzenli formatımı falan attım ama bugün durup dururken karşıma bu durum geldi kendiliğinden

notebookta harici ekran kartı olarak ne var kardeş

hocam laptopla ilgili elimde hiçbir belge falan yok.. normalde bilgisayarıma sağ tıklyıp özelliklerden falan bulurdumda şimdi bilmiyorum donanım olarak açamıyorum laptopuda.. ama standart herşey cahilliğime verin harici olarka kullandığım sadece 120 gb harddisc vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resul Kapukaya -- 13 Mart 2012; 0:26:22 >

kardeşim bak mouseun yanında soltan en baştaki logoda nvidia 8400 gibi 4 rakamlı seyler yazması gerek ne yazıyor acaba

geforce 8400M G 128 MB dio hocam
  • asusun f3 serılerının meshur problemı .. ben bu olayı tam cozemedım ama cıp yada ınvertor dedıklerı sey degısmesı gerekebılr ..ıkı arızada bırbırıne benzıyor cunku .. o yuzden karıstırıyorum ... msjları okumadım tamamını ama harıcı monıtorde sanırım goruntu normal alabılmenız gerekıyor .. denedın mı ?
    Sorun ekranınızda değil ekran kartınızda.Ekranda olsa bilgisayar güvenli modda dahi açılsada aynı bozukluk başgösterir.Ancak ekran kartında problem olduğu için hani güvenli modda ekran kartının tüm hızını özelliklerini (keza işlemci işletim sistemi ve ramlerde öyle) kullanamadığınız için bozulmamış gibi oluyor. Mesela bilgisayar normal açılışında ekran kartının ram hızı 600 mhz GPU ise 500 mhz ram miktarı ise 128 mb diyelim güvenli modda bu GPU 250 mhz ram hızı 300 mhz ram miktarı ise 64 mb oluyor. (:
    Umarım anlatabilmişimdir Sorun ekran kartınızda olabilir. Eğer bilginiz varsa kontrol edin yoksa hiç aç kapa yapmadan direk teknik servisle görüşün.
    Eğer Ekran kartı anakart ile bütünleşik değilse (eski sistemlerin çoğunda değildir) net özelliklerini öğrenerek internette veya parça satan yerlerde bulabilirsiniz. (bulunması biraz zordur)
    Ancak İstanbuldaysanız Perpa (okmeydanı) Kadıköy Mecidiyeköy de bulabilirsiniz.
    Not: Perpada mobil ekran kartı satan bi tamirci gördüm ama net olarak adı neydi bilmiyorum ve fiyat olarakta sormadım sadece gördüm dilerseniz İstanbuldaysanız dediğim yerleri bi gezin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 13 Mart 2012; 13:23:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.