Merhabalar 8 senedir dizüstü bilgisayar kullanıyordum lakin modern oyunlardan mahrum kalıyordum ayrıca küçük ekrandan da baydım. Bu yüzden masaüstü bilgisayara geçmeye karar verdim. Monitör olarak Monster Aryond32 V1.2 aldım 2k özelliği var. Mouse ve klavye işini de hallettim. Geriye kasa kaldı lakin bu konuda pek az bilgim var. Bu yüzden hazır sistem almayı düşünüyorum. İnternetten bir sitede bir hazır sistemi özelleştirdim. Lütfen inceleyip yorum yapar mısınız? DEPOLAMA DİSKİ: WD Blue WD10EZEX 1TB 64MB 7200Rpm 3.5″ SATA 3.0 Harddisk İŞLEMCİ: INTEL Core i5-13400F 4.6GHz 20MB Önbellek 10 Çekirdek 1700 İşlemci (BX8071513400F) ANAKART: ASUS PRIME Z690-P D4 5333MHz(OC) DDR4 Soket 1700 M.2 HDMI DP ATX Anakart EKRAN KARTI: ASUS TUF GeForce RTX 3070 GAMING OC V2 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı RAM: Kingston 8GB (1x8GB) Fury Beast Siyah DDR4 3200MHz CL16 PC Ram. (16gb olcak şekilde 2x8GB) SSD: Kingston 1TB NV2 NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD (SNV2S/1000G) KASA: ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower Kasa GÜÇ KAYNAĞI: Asus ROG-STRIX-750G 750W 80+ Gold 135mm Full Modüler Güç Kaynağı 1-) i5-12500 ile i5-13400F arasında kaldım hangisi gündelik kullanım ve oyun oynamak için daha iyidir ? 2-) Kasada hava sirkülasyonu olmama sorunu yaşar mıyım ? 3-)Depolama diski almayıp 2 tane SSD alsam nasıl olur ? 4-)4x8 GB ddr4 ram takmak mantıklı mı? 5-)i5-13400F, 13.nesilmiş benim anakart 12. Nesil destekliyor sanırım. Darboğaz olabilir mi ? Her türlü öneriye açığım. Saygılar < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 26 Şubat 2023; 20:9:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilgisayar alacağım yardım lütfen.

-
-
Merhabalar,
1) 12500 ile 13400 arasında kayda değer fiyat farkı yok ise 13400 seçilebilir, tekli çekirdek performansları yakın olsa da 13400 çoklu çekirdek performansı ile önde.
2) Kasa içi çok hacimli değil ama içine takacağınız parçalar için hava sirkülasyonu yeterli olacaktır.
3) Mekanik disk oyuncular ve windows 10-11 kullananlar için tarih oldu bütçe yetiyor ise mekanik disk yerine 1 adet ssd alın.
4) Aynı anakartta yani Z690M-P D4 ile 4*8GB kullanıyorum, elimde zaten olduğu için kullanıyorum, sıfır alacak olsaydım 2*16GB olmasını tercih ederdim.
5) Etrafımda birkaç kişiye aynı anakart + 13 nesil işlemci aldırdım bios update yapmaya gerek kalmadan direk çalıştı, olur da çalışmaz ise bilgisayarcı vasıtası ile bios update yaptırabilirsiniz.
Darboğaz konusu bambaşka bir konu.
Konuya ek olarak kendi düşüncelerimi de yazmak isterim.
1) Almak istediğin güç kaynağı gereksiz derecede pahalı şahsi görüşürüm, onun yerine gigabyte(p750gm) yada high power (performance gd) 750w gold güç kaynağı alabilirsin.
2) Almak istediğin kingston ssd giriş seviyesi çok baz bir model, üstünde DRAM yok mesela, onun yerine üstüne bir miktar para koyup kingston SKC3000S/1024G tarzı bir m2 alabilirsin.
3) Almak istediğin depolama için olan mekanik disk yerine sistemde yazdığın kingstonu alabilirsin (SNV2S/1000G)
-
Hocam cevapladiginız için çok teşekkür ederim.
Güç kaynağı konusundaki fikriniz doğru lakin arkadaşlarım sürdürülebilirlik ve kalite açısından alacağım güç kaynağını çok tavsiye ettiler.
SSD konusunda pek bilgim yoktu. Dediğinizi araştırınca söylediğinizin daha mantıklı olduğunu öğrendim bu yüzden tekrardan teşekkür ederim.
İyi günler dilerim . Sağlıcakla kalın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben yine yazayım da ne olur ne olmaz :)
Asus'un fiyatı yaklaşık 4000 lira, size gönderdiğim 2 model de yaklaşık 2000 lira bandında,
Asus'ta 10 sene garanti olduğu için sürdürülebilirlik diyorsanız yine 10 sene garantili FSP Hydro G Pro HG2-750w Gold 2300-2500 lira arası bulunabiliyor.
Asus'ta FSP'de Tier-A cihazlar.
Psudan geriye kalan 1500-1600 lira fark ile sizin yazdığınız disk ve m2 değiştirilerek, benim yazdıklarımı alabilirsiniz.
Ha derseniz ki kasa psu anakart ekran kartı asus takım yapmak istiyorum saygı duyarım,
yok benim param var asus psu almak istiyorum derseniz yine saygı duyarım,
Benzer içerikler
- disk hataları onarılıyor tamamlanması bir saatten fazla sürebilir çözüm
- 6 köşeli yıldız vida nasıl açılır
- bilgisayar wifi görüyor ama bağlanmiyor
- bios usb görmüyor
- cable not connected ne demek
- silinen dosyaları geri getirme
- oem ne demek
- mavi ekran hatası
- telefon neden kasar
- windows lisansınızın süresi yakında dolacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X