Şimdi Ara

Laptopta 2 ayrı hdd - 2 ayrı işletim sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptopumda şu an hali hazırda 750 gb toshiba hdd var.
    ----------------------------------------------------------------
    Yapmak istediklerim:
    -iki hdd alıp ikisine de birer windows kurmak istiyorum.
    -Hddleri bilgisayara usb portu üzerinden bağlayacağım (Sanırım satadan usbye apaat varmış.)ve hangisini takarsam o hdd üzerindeki işletim sisteminin açılmasını istiyorum.
    -Kesinlikle laptopumdaki dahili hddnin veri depolamasını istemiyorum.(mesela 1.hdd takılıyken x programı eski hddye veri kopyalayıp ben diğer 2.hddyi takdığımda bunun 2. hdd ye taşınmasını istemiyorum. (virüs vb durumlarında) )
    -----------------------------------------------------------------
    Eğer böyle bir şey mümkünse:
    -Gözle görülür hız sorunu yaşanır mı?
    -hdd öneriniz neler? 500 gb ideal.
    -----------------------------------------------------------
    Şimdiden teşekkür ederim.

not: laptopun içindeki takılı olan hdd sonradan hiç kullanılmayacak.

• https://tr.wikipedia.org/wiki/Sanal_makine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 4 Mart 2017; 22:57:39 >
    Mesela 1. Hddyi taktığımda onun içindeki işletim sistemi açılacak. 2. Hddnin de laptopla hiçbir bağlantısı olmayacak. Tamtersi durum da geçerli olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 4 Mart 2017; 23:31:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sanal_makine

Yapma kardeşim kuantum bilgisayar mı kullanıyoruz

''Herhangi bir sanal makine tarafından sağlanmış kaynağı kullanmakta olan bir yazılım içinde bulunduğu sanal ortamı kırıp dışına çıkamaz ve bunu sanal makinelerin en önemli karakteristik özelliklerinden biri olarak kabul edebiliriz.''
    Vikipedi'de öyle yazıyor. Virüs geçirmesin demişsiniz de.
  • Sanırım güvenlik, gizlilik gibi nedenlerden ötürü bilgisayarınızı bu şekilde kullanmak istiyorsunuz. Bu şekilde çalışan bir PC'nin USB portunun tutuştuğuna tanık olmuştum. PC'niz USB 3.0 desteklemiyorsa inanılmaz verimsiz olur. İşletim sistemlerini herhangi bir USB flash sürücüye yükleyip, dosyalarınızı da bir harici diskte tutmanızı öneririm. Daha kullanışlı ve ekonomik olur.

AMD Ryzen 9 7950X3D | ARCTIC Liquid Freezer II 360 (Rev. 7)
    MSI MPG X670E CARBON WIFI | CORSAIR VENGEANCE® RGB 64GB (4x16GB) DDR5 DRAM 6000MHz C40 Memory Kit — Black
    PNY GeForce RTX™ 4090 24GB XLR8 Gaming VERTO™ EPIC-X RGB Triple Fan | SAMSUNG 980 PRO 1TB | WD Ultrastar DC HC520 12TB
    CORSAIR RM1000x SHIFT | CORSAIR iCUE 4000X | MSI G274QPF-QD | 2 x ASUS VP279QGL
    RAZER Viper Ultimate | SteelSeries QcK Edge XL | Cooler Master MasterKeys MK750 | HyperX Cloud Alpha S
    Arch Linux | Windows 11 IoT Enterprise LTSC
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Usbye bağlamak sonradan bana da saçma geldi. Peki şöyle olur mu? :

-Bu iki hddyi de kutunun içine koyacağım ve dışarıda durcak.

-erkek dişi uçlu sata uzatma kablosu alacağım ve bu kablunun bir ucu hep laptopun altındaki yere takılı olacak.

-laptopu açmadan önce hangi hddnin içindeki işletim sistemini çalıştırmak istiyorsam kablonun diğer ucunu ona takacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 6 Mart 2017; 16:30:31 >

Kablonun ucunu da doğrudan hddye değil kutuya bağlarım bu sayede bozulma gibi durumlar olmaz.

Laptoptaki diski ikiye bölün Oraya kurun. Harici diski depolama olarak kullanın.

Ham, pişkin, olgun kişinin hâlini hiç mi, hiç anlayamaz; Öyleyse sözü kısa kesmek gerek vesselâm.
    -Mevlana
  • Maalesef SATA kablosu diskin çalışması için gerekli olan elektriği sağlamıyor fakat hem power hem de SATA için uzatma kabloları mevcut. Çirkin bir çözüm olsa da bilgisayarınızı bu şekilde kullanabilirsiniz. SATA kablolaların pek narin olduklarını ve eğilip bükülmeye hiç gelmediklerini de not düşeyim.

AMD Ryzen 9 7950X3D | ARCTIC Liquid Freezer II 360 (Rev. 7)
    MSI MPG X670E CARBON WIFI | CORSAIR VENGEANCE® RGB 64GB (4x16GB) DDR5 DRAM 6000MHz C40 Memory Kit — Black
    PNY GeForce RTX™ 4090 24GB XLR8 Gaming VERTO™ EPIC-X RGB Triple Fan | SAMSUNG 980 PRO 1TB | WD Ultrastar DC HC520 12TB
    CORSAIR RM1000x SHIFT | CORSAIR iCUE 4000X | MSI G274QPF-QD | 2 x ASUS VP279QGL
    RAZER Viper Ultimate | SteelSeries QcK Edge XL | Cooler Master MasterKeys MK750 | HyperX Cloud Alpha S
    Arch Linux | Windows 11 IoT Enterprise LTSC
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim, büyük ihtimalle son anlattığım yöntemi deneyeceğim.

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

İşletim sistemlerinden birisi windows olacak ise o iş biraz yaş

Laptoptaki diski ikiye bölün Oraya kurun. Harici diski depolama olarak kullanın.

İkisi de windows olacak ama laptopa ikisi de aynı anda takılı olmayacak. Niye yaş onu anlayamadım?

Harddisk veya bir medya üzerinden Boot etmek için bir dosya var. Hardiskte biçimlendiremediğiniz kalan bölümde.

Bu dosyaya her Yüklediğiniz İşletim sisteminin Oluşturduğu dosya kalır.

Dolayısıyla Harici diski çıkarsanızda Soracak hatta seçeneği seçerseniz %90 açmaya çalışacak. ve hata verecek. Ayrıca her açılışta bekleme süresi cidden can sıkar. tabikii isterseniz her açılışta sormadan sadece istediğiniz zaman ana işletim sistemi üzerinden girip listeyi açıp oradan seçebilirsiniz.

Ham, pişkin, olgun kişinin hâlini hiç mi, hiç anlayamaz; Öyleyse sözü kısa kesmek gerek vesselâm.
    -Mevlana
  • İyi de niye soracak tam anlayamadım. Şu an raten bir hddmde windows kurulu bunu çıkarıp sonradan alacağım hddye de windows kuracağım. İkisinin arasında ne kurulumda ne de kullanımda bir fiziksel bağlantı olacak.

Mesela şöyle bir örnek veriyim (donanımdan kaynaklanabilecek sorunları yoksayalım.) alinin 2 adet laptopu var ve ikisinde de windows kurulu. Sonra bunlardan biri bozulur ve ali bozulan laptopun içindeki hddyi çıkarır. Bu hddyi sağlam laptoptaki hddyi çıkararak onun yerine takar. Bu durumda laptopu açtığında seçenek sorar mı?

Ve de benim kullanacağım diskler harici değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 6 Mart 2017; 17:16:35 >

Size Hangi işletim sistemine boot edeyim diye soracak o sistem. Sizin çözümünüz Sanal makine

-Mevlana
  • Bunu yapmamın amaca aslında güvenlik şöyle anlatıyım. Ben asla crack vs işleriyle uğraşmam, gider parasını öder alırım. ama şu an yüklemek istediğim program bütçemi kat kat aşıyor. Ve de baba bir program öyle sanal makinede çok zor kullanılır gibi duruyor. Çalışırsa da kasma durumları olur. Şimdiki kullandığım diskteki verileri yedekleyip de kurabilirim ama tek sıkıntı bu değil internetten şifre girme vb durumlarda tedirgin oluyorum.

-Mevlana
  • Az önce denedim. Laptoptaki hdd'de win7 kurulu idi yalnız sistem sorunlu biraz. Onu çıkarıp harici hdd kutusuna koydum, taşınabilir disk olarak kullanılıyor. Laptopa SSD takıp wün 8.1 kurdum, onu kullanıyorum sistem olarak. Bios'a girip boot sırasında ilk olarak harici hdd seçip yeniden başlattım. Harici hdd'den sistem açılışı başladı ancak dediğim gibi sistem sorunluydu, Windows'u onarın diyor. Demek ki sistem sağlam olsa açılacak.

Yalnız, SSD ile asıl sistemi açmaya çalışınca mavi ekran hatası verdi, o sistem açılmıyor, onu onarmam ya da içinden dosyaları alıp temiz kurulum yapmam gerekiyor. :-/

Siz de harici hdd kutusu kullanarak sistemi çalıştırabilirsiniz ancak bios'ta boot menüsünde usb hdd gibi seçenek var mı, kontrol edin.

• Hocam öncelikle denediğiniz ve öneride bulunduğunuz için teşekkür ederim. biosa az önce girdim bahsettiğiniz seçenek mevcut. konuya, hdd alıp anlattıklarımı yapabilirsem geri dönüş yaparım. Hepinize tekrardan teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 6 Mart 2017; 18:3:31 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.