Şimdi Ara

Laptop ta harici 3-4 monitör kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, işim gereği çoklu ekran ihtiyacım var. Şimdiye kadar bir laptop ve iki monitör (laptopun üstünde hdmi ve vga çıkışı var) üstüne bir laptop daha ve tablet ekleyerek idare ediyordum ama doğru düzgün bir setup kurma niyetine girdim. Oyun oynamayacağım, bilgisayarımı da yanımda taşıyabilmek istiyorum, kasa toplamak istemiyorum özetle.



    Elimde 3 tane laptop var;


    Şu an iki monitör kullandığım laptop biraz eski kafa, hdmi ve vga çıkışı var ama type c (ya da thunderbolt) çıkışı yok. Bu iki çıkıştan iki ayrı monitör sürebiliyorum, kalas bir alet olduğu için de yol vermek istiyorum ancak iki monitör bağlayabildiğim için mecbur bunu kullanıyorum.


    HP ENVY 13-AQ1002NT, rahat taşımak için kullandığım bir pc, tek usb c çıkışı var. Elimdeki usb c adaptörle (altta benzerini capsledim, usbc den usbc+wga+hdmi+usb3.0) denediğimde (vga ve hdmi) iki montiörü ayrı ayrı görmedi, ikisini ekran yineleme yaparak laptopun monitöründen ayrı bir monitör olarak çalıştırdı. Windows ayarlarında vs monitör değil de adaptörün adı gözüküyor. Aynı docktan bir tanesini daha ilk docktaki usb c çıkışına bağlasam iş yapar mı?


    HP 14s-dq2000nt 4g6e2ea bunda ayrı hdmi var ama usb c adaptörüme tepki vermedi alet, tek monitör bağlayabiliyorum haliyle.



    Son laptop denemelik hanımın iş pc si, ilk ikisine yol verip amaca uygun bir laptop alabilirim bu uğurda ama Envy güzel makine, farklı bir usbc dock , usb aparatı vs ile laptop harici 4 monitör mümkün müdür? Fps latency önemli değil de 4x 4k monitör sürebilmek isterim.



    Laptop ta harici 3-4 monitör kullanmak







  • mersinden_ersin M kullanıcısına yanıt
    Envy 4 harici monitörü sürebilmek için yeterli seviyede gpuya sahip gibi gözüküyor ancak bu cihaz bir laptop olduğu için 1080p 3 ekranda bile çok yüksek ısı seviyelerine ulaşabilir multi display özelliği genelde 1x 4k 1x 1080p monitör sürebilecek şekilde dizayn ediliyor bazı çok güçlü modellerin 4x 4k monitör sürebilmesi mümkün olabilir ama bu durumda da port desteği kısıtlı olduğu için pek mümkün gibi durmuyor belki wi fi lı monitörler ve çoklayıcı modelleriyle bu setup kurulabilir ama alacağınız verim beklediğinizin altında kalabilir son olarak boyutu itibariyle paylaştığınız type c to hdmi, vga adaptörü aynı anda sadece bir çıkış vermek için dizayn edilmiş bir adaptör gibi duruyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.