Şimdi Ara

.::Laptopları Televizyona Bağlama (Resimli Anlatım)::. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
7
Favori
218.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hoperlörü tvye bağlıyom dimi hoperlörsüz çalışmaz çünkü kasa taşıcam çünkü leptop deil.leptop olsa nası olurdu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DeSCeNT

    Tebrikler güzel çalışma.

    Bağlantı yapıldıktan sonra oluşan çözünürlük tatmin edici düzeydemi.

    Ekranda yazılar okunabiliniyor mu ?


    72 flat ekranda görüntü tatmin edici. Ufak yazılarda bozulma oluyor. Yani yazı ve web dışında film seyrederken ve oyun oynarken çok güzel oluyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: emre675

    hoperlörü tvye bağlıyom dimi hoperlörsüz çalışmaz çünkü kasa taşıcam çünkü leptop deil.leptop olsa nası olurdu.


    Hoparlörü TV'ye bağlamana gerek yok. Sonuçta sesi kasadan aktaracağın için hoparlörleri kasaya bağla. Laptop olsada aynısını yapman gerekir. Yani sesi tvden almadıktan sonra harici ses sistemini bilgisayara bağlamak mantıklı seçim olur.




  • @ExECaLiBuR

    dostum bu 7pinli s-videoyu videoya dönüştüren kabloyu nereden buldun?ben bakınıyorum ankarada bulamadım da.
  • "Hoparlörü TV'ye bağlamana gerek yok. Sonuçta sesi kasadan aktaracağın için hoparlörleri kasaya bağla. Laptop olsada aynısını yapman gerekir. Yani sesi tvden almadıktan sonra harici ses sistemini bilgisayara bağlamak mantıklı seçim olur. "
    hoperlörü kasaya bağlarsam bu kabloyu nereye takmam gerekcek.ozamanda sesi algılacakmı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: valenciaendoor

    @ExECaLiBuR

    dostum bu 7pinli s-videoyu videoya dönüştüren kabloyu nereden buldun?ben bakınıyorum ankarada bulamadım da.


    Ulus'da Konya sokak var. Orada elektronikçiler sarayına girişte hemen sağdaki dükkanda istemediğin kadar var.


    quote:

    Orjinalden alıntı: emre675

    hoperlörü kasaya bağlarsam bu kabloyu nereye takmam gerekcek.ozamanda sesi algılacakmı.


    Kulaklık girişine takacaksın. Genelde yeşil renkte olur kasanın arkasında.




  • yeşil renkte hoperlör pembe yerde kulaklık takılı.bide boş biyer de var mavi gibi o ne iş yapar anlamadım boşta duruyo.bişi da sorcam kasanın içinden çıkan yeşil ve pembe kablo var hoperlör bölümüne takıyom ses yok o nedir.kasanın içinden biyerinden bağlı ta arkaya kadar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre675

    yeşil renkte hoperlör pembe yerde kulaklık takılı.bide boş biyer de var mavi gibi o ne iş yapar anlamadım boşta duruyo.bişi da sorcam kasanın içinden çıkan yeşil ve pembe kablo var hoperlör bölümüne takıyom ses yok o nedir.kasanın içinden biyerinden bağlı ta arkaya kadar.


    Mavi renk Line-In girişidir. Pembe mikrofon ve yeşilde ses içindir. Hoparlör takılıysa zaten sesde bir problemin yok. Diğer kablodan kastın kasanın ön yüzündeki bağlantılar mı? Onlarda mikrofon ve kulaklık girişidir. Ses gelmiyorsa ya anakarta takılı değil ya da realtek audio manager'dan aktif edilmemiştir.
  • takılı deilse onu nası ayarlıcam.hoperlör takılıysa aux kabloyu nereye takmam gerekcek yeşilde hoperlör pembede mic bi mavi yer var onu anlamadım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre675

    takılı deilse onu nası ayarlıcam.hoperlör takılıysa aux kabloyu nereye takmam gerekcek yeşilde hoperlör pembede mic bi mavi yer var onu anlamadım.


    maviyi karıştırma. onunla işimiz yok.

    Zaten aynı anda hem önü hem arkayı kullanamazsın. Sadece biri aktif olur.

    Önden bağlamanıda tavsiye etmem. Direkt anakartın ses çıkışından bağla ki seste problem olmaz.

    Yapman gereken AUX kablosunu tek olan girişi kasanın arkasındaki yeşil yere. Kablonun 2 li kısmınıda tv ye takacaksın o kadar.




  • onu anladım.hoperlör takmam gerekcekmi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre675

    onu anladım.hoperlör takmam gerekcekmi.


    Sesi tv den alırım diyorsan aux kablosunu tak. Eğer sesi hoparlörden dinlemek istiyorsan hoparlörün kablosunu bağla.
  • ok takmayız alabilcekmiki sesi.taksaydık nası olurdu.bizde 42 lg 5000 var vga da audio in die bi giriş varmış onla kasaya kablo takılması gerekirmiş bilen varmı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre675

    ok takmayız alabilcekmiki sesi.taksaydık nası olurdu.bizde 42 lg 5000 var vga da audio in die bi giriş varmış onla kasaya kablo takılması gerekirmiş bilen varmı.


    Bu zamana kadar nasıl bağlayabileceğin hakkında çeşitli yolları anlatıyorum ama sanırım halen pcyi tvye bağlamadın. Bağlantıları nasıl yapabileceğini anlattım. Karar senin. Artık bağla şunu dostum.
  • ok balıcamda vgada görüntü nası.hoperlörde ses kablolarını nası takcam creative 2+1 var ses kumandası basa takılı öteki yeşil yer kasaya takılı.bide teknosada buldum 15 ytl yukdaki kablonun aynısı fakat o beyaz olan kablo siyah ötekisi zaten kırmızı uzun olan yer siyah.piyasada kaç para o kablo teknosa gibi mazalar palı satıyolar.
  • ExECaLiBuR kardeş güzel bir konuya değinmişsin. yazılanları okudum ama kafam karıştı biraz. Bende bi laptop var ama tv out çıkışı yok. Sadece monitor girişi (sanırım vga girişi)var. Televizyonum da lcd veya plazma değil normal bir tv. Şimdi ben bir vga to scart kablosu ile görüntüyü tvye aktarabilir miyim. Ses olayı çok mühim değil. Oyun felan oynarken yapmak istiyorum bunu. Sadece vga to scart ile bu işi hallebilir miyim. teşekkür ederim.
    (ekran kartım nvidia 8400GS)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnurnisli -- 4 Nisan 2009; 12:42:27 >
  • olur nie olmasın.gs de oyunlarda performans nası leptop alcam ama gtde ısrarlıyım p işlemci.kasayı taşımak zor o yüzden soruyom leptopmu kasa taşımakmı.svideoda filmler berbat.vga da filmler nası oluyo.42 lg 5000 serisi var bende.ses çıkışı olarak bi compenent bide s video ses çıkışları mevcut o kabloyu alsam neresine takcamki.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre675

    ok balıcamda vgada görüntü nası.hoperlörde ses kablolarını nası takcam creative 2+1 var ses kumandası basa takılı öteki yeşil yer kasaya takılı.bide teknosada buldum 15 ytl yukdaki kablonun aynısı fakat o beyaz olan kablo siyah ötekisi zaten kırmızı uzun olan yer siyah.piyasada kaç para o kablo teknosa gibi mazalar palı satıyolar.


    Kabloyu teknosadan alma. 3 te 1 fiyata elektronikçilerde bulabilirsin.


    quote:

    Orjinalden alıntı: mnurnisli

    ExECaLiBuR kardeş güzel bir konuya değinmişsin. yazılanları okudum ama kafam karıştı biraz. Bende bi laptop var ama tv out çıkışı yok. Sadece monitor girişi (sanırım vga girişi)var. Televizyonum da lcd veya plazma değil normal bir tv. Şimdi ben bir vga to scart kablosu ile görüntüyü tvye aktarabilir miyim. Ses olayı çok mühim değil. Oyun felan oynarken yapmak istiyorum bunu. Sadece vga to scart ile bu işi hallebilir miyim. teşekkür ederim.
    (ekran kartım nvidia 8400GS)


    Evet yapabilirsin.




  • bende 42 lg 5000 var leptopta ekrana tam oturma olurmu gerek vga gerek hdmı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emre675

    bende 42 lg 5000 var leptopta ekrana tam oturma olurmu gerek vga gerek hdmı.


    Bağlantıyı yapınca otomatik ekran çözünürlüğü neyi destekliyorsa onu alıyor. Sonradan görüntü ayarlarıdan değiştirebilirsin.
  • ben kitapçığa baktım çözünürlük ayarlarını göstermiş ama tvnin menüsünde ayar yok ne iş.acaba bağlayıncamı ayar gözükcek.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.