Şimdi Ara

laptopa SSD hard disk takmak .. tavsiye bekliyorum .. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
24.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 16 gb yada 32 gb ssd alıp Windowsu ona kurmayı düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: fastclick

quote:

Orijinalden alıntı: burtark

bende ssd almayı düşünüyorum
    60 gb buldum sata3 fiyatı da 150 tl çok uygun geldi.1 haftaya kadar spariş vereceğim.
    inş işe yarar

Fiyat gerçekten çok uygunmuş nerden aldınız?

abim yurtdışında.amazondan buldum.abim alcak ordan kargoyla gönderecek

Orijinalden alıntı: azizerkan07

Bende 16 gb yada 32 gb ssd alıp Windowsu ona kurmayı düşünüyorum.

bence 32 yetmez bile.çünkü windows 7 20-25 falan alıyor.almışken en az 60-64 al

Orijinalden alıntı: crysis_88

yazılanları iyice okudum . zaten bu yeni laptop u aldığımdan beri cd sürücüyü en fazla 10 kere kullanmışımdır . akasa aklıma yattı. iyi bir ürüne benziyor . ama bazı çekincelerim var. bu laptop da ben de usb 3.0 bağlantısı var. ama gerçek usb 3.0 hızına hiç ulaşamadım . bu ssd i aldıktan sonra da böyle bir sorun yaşarmıyım ? 160 gb yeter aslında . zaten ssd i ana diskin yerine takıcam . ana diski de akasaya takarım yedek alan kullanırım . bazı programlar 3-5 tane de oyunu kaldırsın yeter . fiyatlar çok yüksek ama taksitle alınabilir aslında . sadece iyi bir sdd kalmakta sıra .. eğer gerçekten iyi bir performansa sağlarsam bu laptopu 3-5 sene daha kullanırım heralde.

evet haklısınız.bende ssd aldığımda en az 5 yıl daha kullanırım pc yi

• arkadaşlar benim dell insprion 5110 laptop um var. ssd takmak istiyorum.
    1-hangi ssd yi alayım.
    2- hangi boyutta olsun,120 gb yeterli mi.
    3- ssd diski alınca nerde taktıracam bunu. dell servisi bunu takar mı. ben taktırsam garantiden çıkar mı(laptop 5 aydır alındı).

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: oguzhant

Konuyu hortlatiyorum ama misal p4 makineye ssd takmak gercekten bir i3 gibi hizlanma demek olur mu? bu hizdan kastim ofis isleri word excel ppt calismalari email web outlook vs gibi...

evet özellikle o porgramlarda,açılış kapanışta çok fark ettiriyor. ben taktım çok memnunum

ben çinden sipariş ettim. bekliyorum. geldiğinde 120 veya 240 gb bir ssd alıp laptopdaki diski 2. disk olarak kullanıcam.

cd'yi nereye takıcaz diye soran arkadaş ; harici dvd okuyucu alınabilir. sanırım birçok kişi benim gibi, dvd'i sadece işletim sistemini kurmak için kullanıyor. :) (kaldı ki artık onun için de dvd'e ihtiyaç yok)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _XaNDeR_ -- 14 Haziran 2012; 14:56:17 >
  • e-bay la filan uğraşmak istemeyenler için:http://www.hepsiburada.com/liste/siverstone-notebook-slim-sata-optik-surucu-odd-yuvasiyla-uyumlu-25-sata-hdd-ve-odd-kutusu-bundle-kit-sst-ts06b/productDetails.aspx?productId=bd300275&categoryId=813
    Ben bu ürünü aldım.Ben aldığımda (ki 2 ay filan oldu) 84 TL idi şimdi 104 TL olmuş.Ürün iki parçadan oluşuyor.
    1. parça:ODD yuvasına takılan ve içine HDD yerleştirilen parça.Lenovo Y560p ye taktım.Tam uyumlu idi.Şimdi ondan söktüm Toshiba L755-1DR a taktım yine tam uyumlu.
    2.parça :ODD yuvasından çıkan CD-DVD sürücüyü takacağınız USB cihaz.Böylece USB bir CD-DVD sürücünüz oluyor.
    Sadece 1. parçayı almak istersenizhttp://www.hepsiburada.com/liste/akasa-nstor-notebook-ide-optik-surucu-yuvasina-uyumlu-25-sata-hdd-kutusu-ak-oa2sde-bk/productDetails.aspx?productId=bd131137&categoryId=813
    bu linktekine benzer bir şey alacaksınız.O zaman da ODD yuvasından çıkan CD-DVD sürücünüzü bir kenara koyarsınız bir işe de yaramaz.
    Sorusu olanları cevaplayabilirim.2 farklı bilgisayara söküp taktım tecrübeliyim.

• hepsiburada'nın sattığı ürün universal birşey sanırım. benim laptop hp probook 4530s dvd rom yuva kapağı resimlerde göründüğü gibi dik değil. eğimli (45 derece açılı) duruyor.

her bilgisayara uyumluysa bu 2'li set de mantıklıymış.. harici dvd okuyucu da elde etmiş olunuyor..

quote:

Orijinalden alıntı: emekli56

e-bay la filan uğraşmak istemeyenler için:http://www.hepsiburada.com/liste/siverstone-notebook-slim-sata-optik-surucu-odd-yuvasiyla-uyumlu-25-sata-hdd-ve-odd-kutusu-bundle-kit-sst-ts06b/productDetails.aspx?productId=bd300275&categoryId=813
    Ben bu ürünü aldım.Ben aldığımda (ki 2 ay filan oldu) 84 TL idi şimdi 104 TL olmuş.Ürün iki parçadan oluşuyor.
    1. parça:ODD yuvasına takılan ve içine HDD yerleştirilen parça.Lenovo Y560p ye taktım.Tam uyumlu idi.Şimdi ondan söktüm Toshiba L755-1DR a taktım yine tam uyumlu.
    2.parça :ODD yuvasından çıkan CD-DVD sürücüyü takacağınız USB cihaz.Böylece USB bir CD-DVD sürücünüz oluyor.
    Sadece 1. parçayı almak istersenizhttp://www.hepsiburada.com/liste/akasa-nstor-notebook-ide-optik-surucu-yuvasina-uyumlu-25-sata-hdd-kutusu-ak-oa2sde-bk/productDetails.aspx?productId=bd131137&categoryId=813
    bu linktekine benzer bir şey alacaksınız.O zaman da ODD yuvasından çıkan CD-DVD sürücünüzü bir kenara koyarsınız bir işe de yaramaz.
    Sorusu olanları cevaplayabilirim.2 farklı bilgisayara söküp taktım tecrübeliyim.

bu süpermiş ... alırsam bundan alırm heralde .. ama aslında 2. bir hdd e gerek yok gibime geliyor harici hddm var. normal hdd i çıkarıp ssd takabilirm .. bunun için 3 sorum olacak ..

1. dvd sürücüyü çıkarınca boş kalan yeri nasıl kapatıcam ?
    2. şu an tek tuşla format atabiliyorum laptopa yeni hdd i takınca bu işi nasıl yaparım ? windows orjinal fakat tek tuşla format atılıp otomatik lisans oldğu için cd falan yok ...
    3. bir de alacağım herhangi bir ssd her ana kartı kaldırrımı ?

İkinci bir HDDye ihtiyacınız yoksa hiç bir aparat almanıza gerek yok.Alacağınız SSD diski eskisinin yerine takarsınız.Sisteminizinyedeğini yaptıysanız o yedekten (Flash disk veya DVD den)geri yükleme yaparak orijinal windowsunuzu kurarsınız.Çıkan disk bir köşede bekler.
    SSD ler sata2 ve sata3 portuna takılabiliyor.

Not: 1 haftadır şehir dışındaydım cevap veremedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

e-bay la filan uğraşmak istemeyenler için:http://www.hepsiburada.com/liste/siverstone-notebook-slim-sata-optik-surucu-odd-yuvasiyla-uyumlu-25-sata-hdd-ve-odd-kutusu-bundle-kit-sst-ts06b/productDetails.aspx?productId=bd300275&categoryId=813

bu süpermiş ... alırsam bundan alırm heralde .. ama aslında 2. bir hdd e gerek yok gibime geliyor harici hddm var. normal hdd i çıkarıp ssd takabilirm .. bunun için 3 sorum olacak ..

1. dvd sürücüyü çıkarınca boş kalan yeri nasıl kapatıcam ?
    2. şu an tek tuşla format atabiliyorum laptopa yeni hdd i takınca bu işi nasıl yaparım ? windows orjinal fakat tek tuşla format atılıp otomatik lisans oldğu için cd falan yok ...
    3. bir de alacağım herhangi bir ssd her ana kartı kaldırrımı ?

İkinci bir HDDye ihtiyacınız yoksa hiç bir aparat almanıza gerek yok.Alacağınız SSD diski eskisinin yerine takarsınız.Sisteminizinyedeğini yaptıysanız o yedekten (Flash disk veya DVD den)geri yükleme yaparak orijinal windowsunuzu kurarsınız.Çıkan disk bir köşede bekler.
    SSD ler sata2 ve sata3 portuna takılabiliyor.

Not: 1 haftadır şehir dışındaydım cevap veremedim.

şöyle göstereyim . aşağıda kırmızı alan ile işaretlediğim bölüm 25 gb lık sistemin yani format diskinin olduğu yer .. tek tuşla buradan otomatik olarak yüklüyor .. hadi bi şekilde aldım diyelim bunun yedeiğini yeniden yükleme yaparken konfigurasyonda bi hata yapar mı ? yüklerken hata çıkarmı ? eskiden norton ghost gibi programlar kullanırdım ama bu farklı .. 25 gb dvd e kopyalayamam .. format atarken nasıl olacak ? ya da heralde tek çare iki diski birden kullanmak .. şimdi hdd yedek olacak sistemi format atarken ssd e kuracam direk ..

laptopa SSD hard disk takmak .. tavsiye bekliyorum ..

o 25 gblık alan recoverydir bilgisayarı aldığınız zaman üreticiler her zaman koyarlar oraya.Ama çok elzem bir şey değil ssd alınca ssd üzerine yeni windows kurun daha sonra bilgisayarın altındaki windows keyiyle orjinal yapın.bilgisayarınız daha stabil ve hızlı çalışır.Yedek alıpta ssd ye kurmak bazı sorunlar çıkarabiliyor forumdaki arkadaşlar yaşamıştı.

• Orijinalden alıntı: crysis_88

o 25 gblık alan recoverydir bilgisayarı aldığınız zaman üreticiler her zaman koyarlar oraya.Ama çok elzem bir şey değil ssd alınca ssd üzerine yeni windows kurun daha sonra bilgisayarın altındaki windows keyiyle orjinal yapın.bilgisayarınız daha stabil ve hızlı çalışır.Yedek alıpta ssd ye kurmak bazı sorunlar çıkarabiliyor forumdaki arkadaşlar yaşamıştı.

peki serial i nasıl yedek alırım ? yedek aldığımda şu an ki sistemden otomatik olarak disable olacak mı ? bi ara yapmıştım bunu. başka pc de kullanılan windows serialini başka pc e kurmayı denemiştim kabul etmemişti .. buna benzer bi hatayla karşılaşmıyım .. windows 7 cd im var zaten . yüklerken yaparım o zaman .. ama şöyle bir şey de fabrika ayarlarına yüklerken bütün sürücüleri yüklüyor .. format esnasından windows update tanıyacak mı hepsini ? sorun çıkartmasın ?

Bende yeni ssd aldım ve eski hdd içindeki windows hala duruyor ssd ye de aynı keyi kullanarak windowsu orjinal hale getirdim bir sıkıntı olmadı yani.sürücü işini bilgisayarı alırken yanında sürücülerin bulunduğu bir cd vermişlerdi onunla yaptım.eğer sizde böyle bir cd falan yoksa sistemin içindeki sürücüleri yedekleyen programlar var onları kullanabilirsiniz yada bilgisayar üreticisinin sitesinden uygun sürücüleri indirip kurabilirsiniz.windows uptdate bütün sürücülerinizi otomatik olarak bulamayacaktır.

• Orijinalden alıntı: crysis_88

Orijinalden alıntı: eseslisemih26

peki serial i nasıl yedek alırım ? yedek aldığımda şu an ki sistemden otomatik olarak disable olacak mı ? bi ara yapmıştım bunu. başka pc de kullanılan windows serialini başka pc e kurmayı denemiştim kabul etmemişti .. buna benzer bi hatayla karşılaşmıyım .. windows 7 cd im var zaten . yüklerken yaparım o zaman .. ama şöyle bir şey de fabrika ayarlarına yüklerken bütün sürücüleri yüklüyor .. format esnasından windows update tanıyacak mı hepsini ? sorun çıkartmasın ?

Bende yeni ssd aldım ve eski hdd içindeki windows hala duruyor ssd ye de aynı keyi kullanarak windowsu orjinal hale getirdim bir sıkıntı olmadı yani.sürücü işini bilgisayarı alırken yanında sürücülerin bulunduğu bir cd vermişlerdi onunla yaptım.eğer sizde böyle bir cd falan yoksa sistemin içindeki sürücüleri yedekleyen programlar var onları kullanabilirsiniz yada bilgisayar üreticisinin sitesinden uygun sürücüleri indirip kurabilirsiniz.windows uptdate bütün sürücülerinizi otomatik olarak bulamayacaktır.

şu an windowsun baştan sona açılması ortalama 3 dk ı buluyor .. bir süre daha böyle idare edip yeni bir pc aldığımda mı ssd alsam bilmiyorum. peki masaüstü pc ler de tek tuşla format oluyor mu ? en azından yeni çıkanlarda oluyor mu ?

o süre bende 17 sn civarında ssd hangi makineye takılırsa takılsın bariz hız farkı oluyor ama çok ihtiyacım yok diyorsanız ilerde fiyatları daha da düşeceğinden daha sonra almak daha mantıklı tabi.diğer konu hakkında bilgim yok maalesef.

• Ben geçen sene taktım laptopa ve resmen laptopu coşturdu teşekkurler ssd teşekkurler ocz

bu arada benim laptopun 2 HDD yuvası oldugundan ekstra biraparata gerek kalmadı zaten orjınalında 2x100gb HDD vardı onları sattım 60gb ocz aldım digerınede 750gb seagate aldım sorunsuz kullanıyorum ama alacaklar ıçın bir tavsiye cok program oyun vs kuruyorsanız kesınlıkle 120gb dan aşagısını dusunmeyin.

Orijinalden alıntı: cocainbar

Ben geçen sene taktım laptopa ve resmen laptopu coşturdu teşekkurler ssd teşekkurler ocz

bu arada benim laptopun 2 HDD yuvası oldugundan ekstra biraparata gerek kalmadı zaten orjınalında 2x100gb HDD vardı onları sattım 60gb ocz aldım digerınede 750gb seagate aldım sorunsuz kullanıyorum ama alacaklar ıçın bir tavsiye cok program oyun vs kuruyorsanız kesınlıkle 120gb dan aşagısını dusunmeyin.

hocam laptop modeli nedir?

arkadaşım için bakıyorum

kendi laptopumö için sorun şu:
    dvdyi söküp aparatıyla ssd takacağıma ama o aparattan 2 çeşit var
    biri 12.7 diğeri 9.5 mm.
    lenovo g770 için hangisi olması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

quote:

Ben geçen sene taktım laptopa ve resmen laptopu coşturdu teşekkurler ssd teşekkurler ocz

arkadaşım için bakıyorum

biri 12.7 diğeri 9.5 mm.

benim laptop çok eski 12/2006 da almıştım. ama yinede vereyim modelini. Acer aspire 9525 wsmi.

eger laptop onerisi istersen bu ara cok begedigim bir model var onu onerebilirim. maddi durumum imkan verse hiç dusunmeden alıcam ama

ASUS N75SL-V2G-TZ033V

17,3'' Full HD
    Intel Core i7-2670QM (2,2 GHz)
    1,5 Tb HDD (2x750)
    RAM 8192 Mb
    NVIDIA GeForce GT 635M
    Blu-ray yazıcı

belli başlı ozellikleri

diger sorun için bir cevap veremiyorum

• quote:

quote:

quote:

arkadaşım için bakıyorum

biri 12.7 diğeri 9.5 mm.

benim laptop çok eski 12/2006 da almıştım. ama yinede vereyim modelini. Acer aspire 9525 wsmi.

eger laptop onerisi istersen bu ara cok begedigim bir model var onu onerebilirim. maddi durumum imkan verse hiç dusunmeden alıcam ama

ASUS N75SL-V2G-TZ033V

17,3'' Full HD
    1,5 Tb HDD (2x750)
    RAM 8192 Mb
    NVIDIA GeForce GT 635M
    Blu-ray yazıcı

belli başlı ozellikleri

hocam arkadaşın bütçesi 2000 tlye kadar

asus u türkiye de bulamadım...

aslında 2 hdd slotlu 17.3 inçlik bir cihaz bakıyor
    işlemcisi iyi ekran kartı orta olan. tam asus gibi...

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşım için bakıyorum

biri 12.7 diğeri 9.5 mm.

ASUS N75SL-V2G-TZ033V

17,3'' Full HD
    1,5 Tb HDD (2x750)
    RAM 8192 Mb
    NVIDIA GeForce GT 635M
    Blu-ray yazıcı

belli başlı ozellikleri

hocam arkadaşın bütçesi 2000 tlye kadar

asus u türkiye de bulamadım...

aslında 2 hdd slotlu 17.3 inçlik bir cihaz bakıyor
    işlemcisi iyi ekran kartı orta olan. tam asus gibi...

ben fransadan bakmıstım ama türiyede n55 serisi var n75 serisi sanıyorum gelmemiş

buda asus.com.tr linki

http://www.asus.com.tr/Notebooks/Multimedia_Entertainment/N55SF/#specifications

yanlız bunun fiyatı 2000 lirayı cok rahat asar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.