Şimdi Ara

laptopa SSD hard disk takmak .. tavsiye bekliyorum .. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
24.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: crysis_88
    şöyle göstereyim . aşağıda kırmızı alan ile işaretlediğim bölüm 25 gb lık sistemin yani format diskinin olduğu yer .. tek tuşla buradan otomatik olarak yüklüyor .. hadi bi şekilde aldım diyelim bunun yedeiğini yeniden yükleme yaparken konfigurasyonda bi hata yapar mı ? yüklerken hata çıkarmı ? eskiden norton ghost gibi programlar kullanırdım ama bu farklı .. 25 gb dvd e kopyalayamam .. format atarken nasıl olacak ? ya da heralde tek çare iki diski birden kullanmak .. şimdi hdd yedek olacak sistemi format atarken ssd e kuracam direk ..

laptopa SSD hard disk takmak .. tavsiye bekliyorum ..

Şöyle yapabilirsiniz.
    1- Önce özel verilerinizi yedekleyin.
    2- Sonra var olduğunu söylediğiniz tektuşla bilgisayarınızı fabrika ayarlarına getirin.
    3- Sonra diskinizin tam imajını alın.Bunun için bilgisayarınızın üreticisi mutlaka bir yazılım vermiş olması lazım.Kurtarma disk veya disklerini oluşturun.Eğer daha önce oluşturduysanız onları da kullanabilirsiniz.
    4- Sonra sisteme SSD ı takıp bilgisyarınızı kurtarma disk veya diskleri ile başlatın.Sistemi tam kurtarmayı seçerek aldığınız imajı SSD e yüklemiş olursunuz.Sistem SSD den başladığında yine fabrika ayarlarıyla başlayacaktır.Kolay gelsin.
    Ben anlattığım yöntemi uyguladım sorun çıkmadı.

• orjinal dvd writer ı parçalayıp içine koysak bağlantısı nasıl olur..
    Steam: byrallier
  • quote:

Orijinalden alıntı: by rallier

Güncel 60-128 gb civarlarında 150-250 arası tavsiyeniz nelerdir ? Tavsiyede bulunurken özelliklede deneyimli arkadaşlar bakabilir mi

128 gb olarak alabileceğiniz en iyi ssd vertex4 şuan fiyatı vatanda indirimle 255 oluyor.Daha uygun fiyatlı ve performanslı bir şey olsun derseniz sandisk extreme almanızı tavsiye ederim.

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/ocz-vtx4-25sat3-128g-128gb-vertex--4-serisi-sata-30-ssd(560mb-okuma--430mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=61417

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/sandisk-sdssdx-120g-g25-120gb-extreme-sata-30-ssd-(-okuma-550mb---yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=58904

• Merhaba arkadaşlar
    Benim evde pili ölmüş olmasından dolayı masaüstü gibi kullandığım acer travelmate 292lci laptop var. Şimdi bunun harddiski de mefta oldu. Ben buna ssd takabilirmiyim. içindeki harddisk buhttp://www.esaitech.com/hitachi-40gb-4200rpm-2mb-ata-100-ide-9-5mm-2-5-laptop-hard-drive.html
    Bilgisayar çok eski olduğu için olurmu olmazmı diye tereddüt ediyorum.
  • evet arkadaşlar eski olması farkediyo mu.
    yoksa sonuçta laptoplarda 2.5 inç var ssd de 2.5 inç deyip istediğimiz laptopa takabiliriz sonucu çıkıyormu.??
  • benim elimde toshıba m40x-119 var bu makine oldukca eski fakat halen canavar gıbı işimi görüyo ıkıncı pc olarak duruyo ben buna ssd taksam kendi hard disk söküp zaten kendi üzerinde 60 gb gibi bir hard disk var depolama olarak kullanılmıyo sadece ınternete faln gırmek için pc biraz yavaş kalıyo o yüzden bu mümkün mü cihaz 8 yıl oldu alalı hala ilk günkü gibi ben buna ssd bulabilirmiyim yardımcı olabilirseniz sevinirim ..
  • Merhabalar.

Benbu aparati aldim. HDD takili olan yere SSD taktim. HDD yide DVD surucusunun oldugu yere taktim. windowsu yuklerken butun bolumleri sildim. sadece 1 tb HDD ili 256gb SSD kaldi. SSD yi sectim, windowsu yukledim.

HDD yi Yonet kismindan disk yonetiminde format attim ve normal bir sekilde calisiyordu fakat laptopu yeniden baslattim windows logosu geldi hic bir sey acilmadi. Kendi yeniden baslatti ve HDD artik calismiyor. Biosda gozukmuyor, Biosda sadece SSD gozukuyor. HDD yok. Kafayi yicem windows SSD dende acilmiyor. Tekrar format attim gene olmadi HDD bozuldumu? Sorun nedir sizce? Yardim ederbilirmisiniz? Yanlis bir sekildemi format attim HDD ye? 2 tane hdd koyunca farkli bir sekildimi format atilmasi gerekiyor?

Tesekkur ederim simdiden yardimlariniz icin.

Orijinalden alıntı: mahmutikbal

Merhabalar.

Benbu aparati aldim. HDD takili olan yere SSD taktim. HDD yide DVD surucusunun oldugu yere taktim. windowsu yuklerken butun bolumleri sildim. sadece 1 tb HDD ili 256gb SSD kaldi. SSD yi sectim, windowsu yukledim.

HDD yi Yonet kismindan disk yonetiminde format attim ve normal bir sekilde calisiyordu fakat laptopu yeniden baslattim windows logosu geldi hic bir sey acilmadi. Kendi yeniden baslatti ve HDD artik calismiyor. Biosda gozukmuyor, Biosda sadece SSD gozukuyor. HDD yok. Kafayi yicem windows SSD dende acilmiyor. Tekrar format attim gene olmadi HDD bozuldumu? Sorun nedir sizce? Yardim ederbilirmisiniz? Yanlis bir sekildemi format attim HDD ye? 2 tane hdd koyunca farkli bir sekildimi format atilmasi gerekiyor?

Tesekkur ederim simdiden yardimlariniz icin.

bios da HDD önceliği seçilebiliyorsa SDD seçip deneyin ,SSD yi çıkararak normal HDD ye format atmaya çalışırsanız bozuk olup olmadığı ortaya çıkar

• Windowsu yuklerken SSD birinciydi. windows acildi HDD disk yoneticisinden formati attim bilgisayarimdan actim dosya kopyaladim. hersey nomaldi fakat yeniden baslattim ve bozuldu. SSD yi cikardim DVD surucusunu geri taktim. herseyi eski haline getirdim. HDD gozukmuyor biosda artik. Ne oldu bilmiyorum.

Orijinalden alıntı: mahmutikbal

Windowsu yuklerken SSD birinciydi. windows acildi HDD disk yoneticisinden formati attim bilgisayarimdan actim dosya kopyaladim. hersey nomaldi fakat yeniden baslattim ve bozuldu. SSD yi cikardim DVD surucusunu geri taktim. herseyi eski haline getirdim. HDD gozukmuyor biosda artik. Ne oldu bilmiyorum.

herşeyi eski haline getirdiğiniz halde görmüyorsa ,imkanınınz varsa HDD i başka pc ye takıp biçimlendirmeye çalışın , genede olmuyorsa malesef HDD arızalanmış olabilir
  • Teknik servise goturdum laptopu. Dediler HDD bozulmus. Yenisini takicaklarmis. Ya simdi benim korktugum yenisi gelince ben nasil yapicam bu isi? Simdi tekrar bozulursa yani cok kotu olucak. Uefi modda yukluyorum windowsu o yuzden olabilir mi? 2. HDD yi takinca windows yukleme islemlerini yazabilirmisiniz? ikinciyi taktiktan sonra ne yapiyorsunuz? Laptopun markasi Asus n56vz.

yardimlariniz icin gercekten tesekkur ederim!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmutikbal -- 28 Ocak 2013; 13:20:29 >
  • Merhaba, Dell E6520 model dizüstü bilgisayarım var. Mevcut HDD 750gb söküp yerine 120 yada 128gb SSD takmak istiyorum. Çıkan HDD'yi dvd driver yerine bir drive caddy ile bağlamak istiyorum. Sorum şu SSD üzerine Windows 7, HDD üzerine Windows XP kurabilir (HDD'yi iki bölerek XP için 50-100GB ayırmak suretiyle) miyim? Yapılabilirse avantaj veya dezavantajları olur mu? Cevap veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

avantajı ya da dez aravtajı kullanıcıya gore değişir

ne amacla iki sistem kurmak istiyorsunuz...
  • Benim merak ettiğim DVD-ROM yerine taktığımız eski HDD'i istediğimiz zaman devre dışı bırakıp istediğimiz zaman aktif edebilir miyiz? Sonuçta orası bir yedek bölümü olacak ve çalışıp güç tüketmesi, ses çıkarmasını istemiyorum. SSD tercih sebeplerinden biri de sessiz olması...
  • hp dv6 serisi 3 yıl once aldıgım laptopuma ssd intel marka bi hd almayı dusunuyorum ancak şöyle bi sorum olucak, win 7 hp ile birlikte kurulu gelmişti yani cd bazında bir win 7 yok, hdd taktıktan sonra eski hdd deki win 7 yi nasıl alabilirim alamıyorsam legal olarak ücret ödemeden nasıl temin edebilirim sonucta bende mevcut bir cd key var ve para ödemek istemiyorum çünkü eski hdd mi paketleyip kenarıya koymayı dusunuyorum herangi bi hdd sıkıntısı yasarsam yedek tutmak adına. sonuc olarak sadece eski hddmdeki win 7 yi nasıl yeni hdd e kurabilrim?

Orijinalden alıntı: nortface

hp dv6 serisi 3 yıl once aldıgım laptopuma ssd intel marka bi hd almayı dusunuyorum ancak şöyle bi sorum olucak, win 7 hp ile birlikte kurulu gelmişti yani cd bazında bir win 7 yok, hdd taktıktan sonra eski hdd deki win 7 yi nasıl alabilirim alamıyorsam legal olarak ücret ödemeden nasıl temin edebilirim sonucta bende mevcut bir cd key var ve para ödemek istemiyorum çünkü eski hdd mi paketleyip kenarıya koymayı dusunuyorum herangi bi hdd sıkıntısı yasarsam yedek tutmak adına. sonuc olarak sadece eski hddmdeki win 7 yi nasıl yeni hdd e kurabilrim?

Satin almis oldugunuz ssd ye yeni bir windows kurcaksiniz. Bu windowsu internetten indirip cd ye yazdirdiktan sonra kurup pc nizin altindaki cd key ile aktivlestirip orijinal kullanmaya devam edebilrsiniz. Driver cd niz yok ise kendi modelinize uygun olanlari indirip baska bi cd ye yazdirdiktan sonra yukleyip yeni bilgisayarinizi ilk alindigi gun ki gibi kullanmaya baslayabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel i5 7600 - Msi b250m Mortar - Corsair Vengeance Red Led 16 gb ddr4 3000 mhz - Msi Gaming X Rx 480 8 gb - Pny Cs1111 240 gb - WD Caviar Blue 1 Tb 7200 rpm 64 mb - Fsp Hydro 600 W - Dark n10 - Lg 25um57-p 25" ultrawide - Tt poseidon z rgb - Logitech g402 - Logitech g35 - Steelseries QcK mini

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.