Şimdi Ara

LAPTOPA BATARYA ALACAĞIM FAKAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba Grundig GNB 1562 A2 i3 laptopum var 1 senden fazladır bataryası bozuk. Yenisini alacağım fakat 2 sorum var

Muadil bataryalar 110-120 TL arası iken orijinal bataryası 310 TL (yetkili servisi aradım).

Şimdi hangisini almalıyım muadil batarya pcyi bozar mı zarar verir mi veya şarj ömrü mü kısa olur

Bir de elimde orijinal eski ölü batarya duruyor bunu tamir etme şansı var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 16 Ağustos 2018; 13:31:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Eski bataryayi tamir etme imkanin yok malesef bütçe problemin yoksa orjinalden şaşmiyacaksin ama yan sanayi bataryalarda problem yaratmaz gibime geliyor..
    Yani aslında ben sürekli alınan bir şey değil aldığın zaman genelde 2 yıl gidiyor o yüzden 200 TL fazla verip orijinal alayım başım ağrımasın diye düşünüyordum ama eğer birebir aynı performansı veriyorsa sıkıntısızsa boşuna o kadar fark vermeye de gerek yok o yüzden arada kaldım.

Orijinalden alıntı: gobl1n

Makineden memnunsanız, kullanacaksanız orijinalden şaşmayın. Muadil değil, sahte demek lazım o bataryalara.
    Anladım hocam bilgisayarımdan memnunum orijinal almaya karar verdim ikinize de teşekkür ederim.@SEHZADE63
    Merhaba, muadil ve sahte bataryalar piyasada bolca mevcut ancak muadil ürünleri sahte diye nitelemek doğru değil. Orijinal bataryanın görünüş ve üzerindeki yazılar itibarıyla birebir kopyası olursa o zaman evet sahte denir ancak muadil dediğinizde farklı markanın aynı özellikteki ürününü satın alırsınız.

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Merhaba, muadil ve sahte bataryalar piyasada bolca mevcut ancak muadil ürünleri sahte diye nitelemek doğru değil. Orijinal bataryanın görünüş ve üzerindeki yazılar itibarıyla birebir kopyası olursa o zaman evet sahte denir ancak muadil dediğinizde farklı markanın aynı özellikteki ürününü satın alırsınız.
    Muadil: Denk, eş, eşdeğer, eşit

Anlamı bu. Mesela aynı performansı veren GTX kartla Radeon kart muadildir. Ben Thinkpad'den örnek vereyim. Altı hücreli diye üç hücreli yan sanayi batarya var. İki ay sonra batarya bitiyor. Sahte ürün demeyi tercih ediyorum ben.

İngilizce'de de "counterfeit" diye geçiyor bu ataryalar. Anlamı bire bir: Sahte.

Edit: Tashih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gobl1n -- 17 Ağustos 2018; 15:58:19 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.