Şimdi Ara

dc motoru hem marş hemde şarj olarak kullanabilirmiyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim elimde 26cc küçük bi benzinli motor var. ben bunun ip çekip çalıştırma işine sinir oluyordum ve bir dişlili motor ile marş yaptım. şu an sıkıntı yok ama bu marş olarak kullandığım motoru devreden çıkartmadan şarj dinamosu olarakta kullanabilirmiyim acaba.

Onuda denedim de dc motor biraz fazla ısınıyor gibi geldi bana.(70-80 derece gibi ölçtüm dışından) motorun dışına ince bakır boru sarıp su ile soğutmaya çalışsam olurmu.

teknik veriler şöyle

dc motor 12 voltta 17000-18000 devirli ucundaki dişli 12 dişli benzinliye 68 dişli taktım. benzinli motor küçük olduğu için dc motor(marş) hiç zorlanmadan çevirebiliyor.

benzinli motor ise rölentide 1000 devir maksimumdada 9000 devir yapıyormuş öyle yazıyordu evraklarında.

sorularım şöyle
    1-dc motordaki ısı ne zarar verebilir
    2-12 voltta 17-18 bin arası devri varken atıyorum benzinli 5000 devir yapınca dc motor 5000x5,66:28300 devir yapacak bu dahada artabilir. bunun dc motora ne gibi zararları olabilir.

• Bunu rc tekne olarak kullanacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DC motor devir manyağı olur parçalanır.Taktığın dişliler ters çalışınca senin 9000 devirde dc motor 45000 devir yapmak zorunda kalıp kısa zamanda bozulur.
    Dişlileri öyle bir ayarlaki 9000 devirde bile çalışma aralığında kalsın.

Tabii bu dc motor nasıldır yapsan bile senin şarj işini görürmü bilmem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam biraz meşakatli bir iş olur.Dc motorlar elektrik üretmeye hiçte yatkın değillerdir onun yerine ac motorlar kullanılır. Bkz: alternatör. Dişlileride hareketli hale getirerek arabalardaki gibi marş dinamosu haline sokabilirseniz piliniz uzun süre gidecektir hocam hatta uzun yıllar değiştirme ihtiyacı bile hissetmeyebilirsiniz çünkü 1 2 sn çalıştırıp kapatacaksınız neticede.
  • Dişlileri hareket ettirmak biraz daha zor. Devir olayını dişlileri değitirerek çözdüm. Motorun 12 voltta kendi döndüğü devir 18000rpm. Benzinli ile rolentede 1000 devir dönerken marşım 2400 dönüyor şu anda ve 6/7 volt elekrik üretiyor. 8000 devirde ise 19200rpm çıkıyor marş elk.üretimi ise 13volt civarı oluyor. Bu çıkan elektiriği dc regülötör kartı ile kaç volt gelirse gelsin regüle edip 14 volta sabitledim. Marşta azcık ısınma var şuanda. Ama çok ciddi bi ısı değil. Benim sistemden çektim akım (ledler, su devirdaim motoru, kumanda alıcısı, servolar vs) 1/1.5 amperi geçmiyor. Asıl merak ettiğim dc motor bu şekilde ne kadar çalışıp bozulur. Biyerde okumuştum rüzgar gülünde dc motor elk.üretimi yaparsan en fazla 1 sene çalışır gibi bişeyler yazmıştı birisi. Kömürü biter gibi bişeyler yazılmıştı. Rüzgar gülünün yarım sene tam çalışması demek bisürü saat yaparki buda benim sistemde o kadar kullanılması 5 10 sene gibi bi süre demektir. O da gayet iyi bence. Düşünceleriniz nedir bu konuda.

dc motoru hem marş hemde şarj olarak kullanabilirmiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senin kullanmana göre kolay kolay bozulmaz devam et.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.