Şimdi Ara

Laptop kapanma sorunları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    elimde 6 senelik toshiba satellitel750/l755 var
    intel core duo i7/2670QM cpu
    8gb ram
    Nvidia geforce gt525m ekran kartı

6 senedir birkere bile içini açıp temizlemedim ve termal macun yenilemedim toshiba kullananlar bilir ısınma problemi pek görülmez bilgisayar aniden kapanıyor kapandığı zamanlar genelde şöyle sabah açıp kahve suyu koyduğumda kapanmış oluyor hiç birşey yapmasamda path of exile oynuyorum çok kasıyor neredeyse oynanmıycak şekilde şansa kapanıyor bazen youtube ta video izlerken bazen kapanıyor youtube açık başka sekmedeysem sıkıntı olmuyor dizi alkışlarla yaşıyorum ya da liveleak sitelerinde asla kapanmıyor steam knight online vardı onun giriş ekranında enter a bastığım gibi kapanıyor
    sizce kapanma sebebi ne spesifik şekilde kapanıyor atıyorum youtube ta tarihin arka odası izlersem kapanmıyor ama oyun videosu izlersem kapanıyor harddiskte bad sectorler var ssd alıp içini temizletirsem sorun düzelir mi yoksa boşa masraf mı yapmış olurum?
    kardeş 6 senelik makina at çöpe diyenler olabilir aleti seviyorum kıyamıyorum ayrıca desktop toplayacak bütçem yok buna masraf yapmak yerine 2015 civarı alınmış bir ikinci el desktop işimi görür tek oynadığım oyun path of exile onda da 30fps alsam yeter diyorum sizce ne yapmalıyım beyler daha önce benzer bi sorun yaşayan var mı?

• Fanın çalışma durumu nasıl? Hocam içini açıp temizlemeyi dene mümkünse termal macun felanda sürersen iyi olur. Bir dene belki düzelir. Hdd den olduğunu sanmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zihnin Geleceği

Fanın çalışma durumu nasıl? Hocam içini açıp temizlemeyi dene mümkünse termal macun felanda sürersen iyi olur. Bir dene belki düzelir. Hdd den olduğunu sanmıyorum.
    hocam görünürde sıkıntı yok disk gözden geçirmesi hatası alıyorum bazen harddiskin ömrü sallantıda elimden hiç gelmiyor tamir işleri bugün sordum bilgisayarcıya 50 lira dedi fan temizliğine 120gb ssd yi de işçilikle birlikte 300 e takıyorlar kararsız kaldım açıkçası 350 lira versem bile anakartta bi sıkıntı varsa boşa gitçek para
  • everyonelovebisco E kullanıcısına yanıt
    Hocam ssd elinizde olur para boşa gitmiş olmaz. Ama 300 lira çok ona siz bir ssd alın kendiniz takarsınız çok zor değil. Laptop zaten çok eski dediğinize göre toptan yenileme zamanı gelmiş gibi :)

• Sadece ssd takmak işi çözmez. Laptop 'a öncelikle temizlik ve bakım yapılmalı. Aşırı ısınmaların sonu çip arızalarına neden olur.

Sonradan ssd istenirse takılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acilen temizlik şart o kadar seneden içini düşünemiyorum heatsinkin önü tozdan kapanmıştır termal macunu kurumuştur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbl0000 -- 14 Ekim 2018; 14:0:30 >
  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    ekran kartının çipinde sorun varmış 180 lira çektiler fanı falan temizlettim sıcaklık chrome açıkken 66 falandı şuan %40 larda tam dediğiniz gibi olmuş hocam bakımsızlıktan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pc Kapanma Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Pc kapanma sorunu.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • everyonelovebisco E kullanıcısına yanıt
    İyi günler de kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.