Şimdi Ara

laptop ekran kartını değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

pc özellikleri

4 gb ram 1 gb ekran kartı(sanırım 2 tane var biri amd radeon hd 6370m diğeri ise işlemcinin sanırım mobile intel(R) hd graphics) işlemcim intel core i5-2410m 2.30 ghz

anladığım kadarıyla ekran kartım düşük bunu değiştirmek istiyorum ve ayrıca 2gb kingston ram takmak istiyorum ankartım
    base board product name cpu z den baktım öle yazıyor şimdi buna uyumlu ekran kartlarını nereden bulabilirim ve kaçtane ram girişi vardır ?

• entegre kartlar degismez...
    ramlerde kasanin altinda kapak ile kapatilmistir. tek 4gb ram varsa takabilirsiniz ama 2+2 olabilir. bu durumda 4gb tek almaniz gerekir.
  • Evet ekran kartın düşük ama laptoplarda ekran kartı değişimi olmaz olur ama riskli bir iştir. laptoptaki ekran kartı masaüstü pclerdeki gibi ayrı değildir. Anakart üzerinde bir çiptir. (sanırım çok nadir de olsa ayrı olan birkaç marka var) Bunu sökmek için oraya ısıl işlem uygulanır. lehimlerin erimesi için tabi bu sırada diğer parçaların zarar görme ihtimali var. bu işlemi sadece ekran çipin yanarsa mecburiyetten uygularlar. ben keyfii olarak ekran çipi değiştiren görmedim...

Sana önerim elindekini satıp yeni alman daha mantıklı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: claude

diz üstünde ekran kartı değiştirmek zor senin anakartına uyumlu bir başka laptop bulacaksın ondakini çıkarıp seninkine takacaksın falan değmez, işlemci de aynı ama ram i kolayca değiştirebilirsin

peki ramı 8 gb yapsam ne adar bi artısı olur ya aslında bakarsanız bu pcde gta 4 crysis 2 felan rahatca oynadım zamanın da ama bu minecraft ve solid worksde problemler yaşıyorım ramı 8 e çıkarsam işe yararmı ?
  • quote:

8 gb destekliyorsa tabi ki işe yarar ayrıca windows xp kurup directx ile ekran kartının son sürümlerini yüklersen uçarsın ve bilgisayarı uzun zamandır kullanıyorsan maxthor 5 ile hdd ye low format attın mı uçmasa da koşar

pc kendiliğinden orjinal windows 7 xp yüklesem teknik anlamda bi problem olmaz herelde onekey seçeneği ile yine fabrika ayarlarına döndürebilirmiyim ?
  • quote:

olursa bir tek driver sorunu olabilir onu da çözersin baktın olmuyor tekrar dönersin windows 7 ye tabi önce araştır bakalım senin sisteme ait xp driverları veya en azından çözümleri var mı

tmm teşekkürler :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Ekran Kartı.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oquzcan41

quote:

diz üstünde ekran kartı değiştirmek zor senin anakartına uyumlu bir başka laptop bulacaksın ondakini çıkarıp seninkine takacaksın falan değmez, işlemci de aynı ama ram i kolayca değiştirebilirsin

peki ramı 8 gb yapsam ne adar bi artısı olur ya aslında bakarsanız bu pcde gta 4 crysis 2 felan rahatca oynadım zamanın da ama bu minecraft ve solid worksde problemler yaşıyorım ramı 8 e çıkarsam işe yararmı ?

Dostum o ekran kartıyla yine kasar benden söylemesi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.