Şimdi Ara

rami ekran kartı olarak kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende kingstone 4gb ram var vede intel gma x3100 maks 384mb ekran kartı var. ben ramimi ekran kartı olarak kullana bilme şansım varmı_??(malesef ekran kartım değişemiliyor bütünleşik anakartla)

• quote:

Orjinalden alıntı: tgyefsanesi

arkadaşlar bende kingstone 4gb ram var vede intel gma x3100 maks 384mb ekran kartı var. ben ramimi ekran kartı olarak kullana bilme şansım varmı_??(malesef ekran kartım değişemiliyor bütünleşik anakartla)

raminimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: pes4 hamachi

quote:

Orjinalden alıntı: tgyefsanesi

arkadaşlar bende kingstone 4gb ram var vede intel gma x3100 maks 384mb ekran kartı var. ben ramimi ekran kartı olarak kullana bilme şansım varmı_??(malesef ekran kartım değişemiliyor bütünleşik anakartla)

raminimi

ewet ramden paylaşım yapmak istiyorum ör:

ekran kartı 1384mb olsun

ram 3 gb
  • O ayarları biostan yapman gerikiyor ancak 256mbyi geçeceğini sanmıyorum.
  • Kardeşim öncelikle bu sevdadan vazgeç. Ekran kartının MB ı ile performansını eşleştirme. İsterse 1oGB olsun GMA X3100 ün vereceği performans bellidir.

Daha yeni yeni ekran kartlarında farketmeye başladı 512MB bellekler ondan önce 256MB standarttı ve o zamanda da ekran kartları için Gene 1GB 512MB saçmalığı vardı. Şu an 512MB ın farketmesinin tek nedeni ise ekran kartı GPU ları yani grafik işlemcilerinin gücünün çok fazla artmasıyla birlikte daha yüksek çözünürlüklere çıkılması, oyuncuların daha fazla ve kaliteli kaplama ve grafikler kullanması sebeptir.

İlk tavsiyem bir yere girip ekran kartı alacağım dediğinde cevap Kaç MB olsun ise topuklayarak kaç. MB ına bakıp vaay demeyin. Bu piyasada bak bu 512MB abi diye satılıp 64MB lık kartlara geçilbilecek o kadar çok kart var ki?

Neden diye sorarsan. Bellek ekran kartı için bir kovadır ve ekran kartınun GPU su bu kovaları taşıabildiği kadar veriyle doldurur. Bahsettiğim o 512MB lık kartlar en fazla 64MB lık veriyi işleyebilir yani ihtiyacından fazla bellek vardır ve bir işe yaramadığı gibi gereksiz yere güç tüketip ısı yayar.

+ Olarak ilk önce bilmen gerekiyor o 384MB zaten ram den kullanılıyor.

İkinci olarak anakart modelini tam yazar mısın? CPU-Z adlı programın mainboard sekmesinden marka modeli öğrenebilirsin. Bunu soruyorum zira ekran kartı gömülü diye ekran kartı değiştirmiyor diye bir şey olamaz.

Anakartında PCI-ex ya da en kötü ihtimalle AGP yuva vardır buraya ekran kartı takarsın ve anakarttaki kendini kapatır. Yani değiştirilememe diye bir şey söz konusu değil. He anakartını sordum zira bazı özel modeller üretilmiş olabilir kart yuvası olmayan ama bu devirde sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 20 Mart 2008; 10:31:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Kardeşim öncelikle bu sevdadan vazgeç. Ekran kartının MB ı ile performansını eşleştirme. İsterse 1oGB olsun GMA X3100 ün vereceği performans bellidir.

Daha yeni yeni ekran kartlarında farketmeye başladı 512MB bellekler ondan önce 256MB standarttı ve o zamanda da ekran kartları için Gene 1GB 512MB saçmalığı vardı. Şu an 512MB ın farketmesinin tek nedeni ise ekran kartı GPU ları yani grafik işlemcilerinin gücünün çok fazla artmasıyla birlikte daha yüksek çözünürlüklere çıkılması, oyuncuların daha fazla ve kaliteli kaplama ve grafikler kullanması sebeptir.

İlk tavsiyem bir yere girip ekran kartı alacağım dediğinde cevap Kaç MB olsun ise topuklayarak kaç. MB ına bakıp vaay demeyin. Bu piyasada bak bu 512MB abi diye satılıp 64MB lık kartlara geçilbilecek o kadar çok kart var ki?

Neden diye sorarsan. Bellek ekran kartı için bir kovadır ve ekran kartınun GPU su bu kovaları taşıabildiği kadar veriyle doldurur. Bahsettiğim o 512MB lık kartlar en fazla 64MB lık veriyi işleyebilir yani ihtiyacından fazla bellek vardır ve bir işe yaramadığı gibi gereksiz yere güç tüketip ısı yayar.

+ Olarak ilk önce bilmen gerekiyor o 384MB zaten ram den kullanılıyor.

İkinci olarak anakart modelini tam yazar mısın? CPU-Z adlı programın mainboard sekmesinden marka modeli öğrenebilirsin. Bunu soruyorum zira ekran kartı gömülü diye ekran kartı değiştirmiyor diye bir şey olamaz.

Anakartında PCI-ex ya da en kötü ihtimalle AGP yuva vardır buraya ekran kartı takarsın ve anakarttaki kendini kapatır. Yani değiştirilememe diye bir şey söz konusu değil. He anakartını sordum zira bazı özel modeller üretilmiş olabilir kart yuvası olmayan ama bu devirde sanmıyorum.

arkadaşım anakartım: intel gm965
    yalnız notebook kullanıyorum o yüzden arttırma olacağını pek düşünmüyorum

• bende 512mb e.kartı var biostaki agp aperture size ı nasıl ayarlamak lazım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI VE RAM YARDIM!!!
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence hiç düşünme bile
  • öncelikle herkese iyi günler hazır konu acılmısken yenı konu acmak ıstemedım. Bende arkadas ile aynı ekran kartını kullanıyorum malisef Counter 1.6 bile oynarken takılıyor bu kadar dandıkmıdır dıye bı ıncelım dedım ıyı ce kafam karıstı oncelıkle Bilgilerini verim size sonra sorularımı sorayım

CPU-Z bilgileri

İşlemci :İntel Celeron M530 1.73
    Packed :Socket P (478)
    Physical Memory :2039 Mb
    PhysX:Drivers not installed
    Ram: 3GB - 667mhz
    Motherborad : Hewlett-Packard
    Model: 30D8
    CipSet: intel GM 965

GPU Caps Viewer Bilgileri
    Randerer :Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
    Drivers Versiyon :6.14.10.4873 (9-18-2007)
    GPU : n.a.
    Memory Size:384Mb Sözde !!

Araştirdiğim kadarı ile Ekran kartı Min 8mb max 384 Mb arasi değişiyomus ve 2gb ram usttu takılı oldugu zaman max olarak kullanabılıyormusuz

1.Bu ekran kartının su anda kac MB olarak Calıstıgını nerden gorebılırım.
    2.Bios Ayarlarına baktım ordan herhangı bı ayar menusu bulamadım o nerdedır.
    3.işlemciyi degıstırmek ıstıyorum sıteden baktımızda HP nin

Intel® Core™2 Duo İşlemci T5270 / T5470, T8100 / T8300 (1,4 - 2,4 GHz, 800 MHz FSB, 2 - 6 MB L2 önbellek) veya Intel® Celeron® İşlemciler 550 / 560 (2,0GHz - 2,1GHz, 533 MHz FSB, 1 MB L2 önbellek)

modellerini kullanılıyormusuz fakat intelin sitesinden baktıgımda ise
    max olarak bu modeli onerıyo CPU Mobile Core 2 Duo T7500 2.2GHz (800MHz, 4MB, Merom) box

özeliklerini incelediğimde iki işlemci arasında yapı farkı var 65nm ve 45nm olmak uzere su anda kullandım işlemci 65nm sizce hangisini almalıyım

lakin Ekran kartını tam performanslı kullanamadıktan sonra işlemciye gerek kalmıcak Bu ekran kartının ayarlarını nasıl yapabılırım yenı drıverlerını ındırıdm de ıse sıstemınız bu drıverı desteklemıyor seklınde hata verıyor

cevaplarınız ıcın şimdiden teşşekurler

• ben ekran karti paylaşımımı artirmak istiyorum ama biostan nasil yapacağim bilmiyorum bulamadim daha doğrusu
    NVIDIA GeForce 8200M, max. 1407 MB Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği= diyor
    3 GB DDR2 ramim var
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cee jay

ben ekran karti paylaşımımı artirmak istiyorum ama biostan nasil yapacağim bilmiyorum bulamadim daha doğrusu
    NVIDIA GeForce 8200M, max. 1407 MB Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği= diyor
    3 GB DDR2 ramim var

O zaten ihtiyaç duyduğunda sistem raminden alarak 1407 mb a kadar kullanabilir anlamına geliyor. Yani sizin birşey yapmanıza gerek yok. Oyun veya uygulama esnasında ekran kartının kendi belleği dolduğunda sistem belleğinden kullanmaya başlar. sizin durumunuz için böyledir en azından.
  • arkadaşlar benim ekran kartı anakart a tümleşik 32mb ram 1gb ekran kartım öldü

ben pek anlamam ama dxdiag a girince ekran kartı şöyle gözüküyo

ad : s3 graphics prosavage ddr microsoft
    yaklaşık toplam bellek 32 mb

şimdi ramdan biraz paylaşım yapmak mümkünmü ??
  • O ekran kartı zaten ölüymüş. En yakın zamanda değiştirmeye bak.
  • 2 sene oldu o pc çöp oldu şuan zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.