Şimdi Ara

Laptop geçişli ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,
    Bilgisayarda bir hafta önce genel yavaşlama mevcuttu. Boşken %40 CPU kullanıyordu, virüs olacağını düşünürek windows 10 sıfırlama seçeneğini kullandım. Önceden Intel gpu ve AMD gpu da çalışıyordu. AMD gpuda düşük performans sorunu vardı, özellikle oyunları directx 11 ile açınca fakat yine de çalışıyordu. Sıfırlamadan sonra AMD gpu çalışmıyor. Nerden anladım, ayarlarda grafik modu ayarları kısmı var. Bir uygulamayı güç tasarruflu gpuya getirdiğim zaman uygulama açılıyor. Yüksek performanslı gpuya getirdiğimde uygulama başlamıyor. Mesela Blender konsol ekranında kalıyor. ETS 2 siyah tam ekran açılıp kapanıyor. Tam bu sırada bilgisayarın ekranı 2 kere gidip geliyor. Windows 10un otomatik yüklediği driverlar mevcut. Aygıt yöneticisinde ikisi de ismi gözüküyor ( aynı sıfırlamadan önceki gibi). Belki çözüm olur diye AMD gpuyu sitesinden Radeon 16.2 beta (15.301) driveri ile güncelledim. Directx tanı aracını açınca da ekran gidip geliyor. Laptobun ekranının menteşesi plastik kasadan ayrıldı, bu sebeple monitör kabloları sıkışıyor ama ekrana bir etkisi yok. Ya da ekran kartının bağlantısında mı sorun var? Burada sıfırlamadan sonra oldu dedim ama ona da tam emin değilim çünkü sıfırlamadan önce AMD gpu ile uygulama uzun süre kullanmadım. Şimdiden teşekkürler.
    Windows 10 64 bit
    HP pavilion g6-2310et
    Intel HD 4000
    AMD 7670m

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sorun monitörde değil gibi. Laptop'un üretici destek web sayfasına gidip oradaki tüm gerekli driverları yükleyip deneyin bir de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ordinary_person O kullanıcısına yanıt
    Oradaki driverlar Windows 8 için var ama deneyeceğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün hpnin sitesindeki driver yükledim. Yeniden başlatınca catalyst çalışmıyordu, aygıt yöneticisinde driverlarda sorun işareti vardı. 2 gpuyu da devre dışı bırak etkinleştir yaptım, sorun işareti kalktı. Yine catalyst açılmadı fakat yeniden başlatmadım. Windows 10 oyun modu ayarlarında uygulamaları güç tasarruflu ve yüksek performans olarak denedim. Buradan anladığım kadarıyla 2 gpu da çalışıyordu. Çünkü farklı fpsler alıyordum. Garip olarak güç tasarrufluda daha yüksek fps alıyordum. Ayrıca 2 gpuda da opengl ile çalışan uygulamalar açılmıyordu. Hata şöyle: loadlibrary failed with error 1114: devingen bağlantı kitaplığını (dll) başlatma işlemi başarısız. Sonra bilgisayarı kapattım. Bugün açtığımda catalyst çalışıyor. Opengl hatası devam ediyor. Catalystden uygulamaları yüksek performansa getirdiğinde siyah ekran üzerinde renkli noktalar çıkıyor ve açılmıyor. Dx11'le açtığımda siyah ekran üzerine düşey sıralanmış kare gibi kırmızı noktalar, opengl ile açtığımda yatay devamlı mavi şerit gibi noktalar çıkıyor. Bir bilgisi olan iletirse çok sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.