Şimdi Ara

LAPTOP EKRAN KARTI DEĞİŞTİRME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende HP Pavilion 15-b031st Ultrabook var. Özellikleri 8GB DDR3 Ram - 700GB (yaklaşık) sabit disk - Nvidia GeForce GT630M ekran kartı - i5-3317U 1.70Ghz işlemci var (Aygıt yöneticisinde neden 4 tane gösterdiğini anlamadım). Ben Nvidia GeForce GTX 780M ekran kartını alıp dahili ekran kartıyla değişim yapmak istiyorum(İçinde bir de İntel HD4000 isimli sabit ekran kartı var ). Bunu yapabilme şansım var mı ?

• Değiştirebilirsin ama güç kaynağın ya da bataryan 780 in istediği değerleri verebilecek mi ?
    Bir de mobil ekran kartları çok pahalı ki GTX 780M nerdeyse bi laptop parasını geçecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarMania

Değiştirebilirsin ama güç kaynağın ya da bataryan 780 in istediği değerleri verebilecek mi ?
    Bir de mobil ekran kartları çok pahalı ki GTX 780M nerdeyse bi laptop parasını geçecektir.

Ben genelde laptop'u bataryasız bir şekilde sadece şarj aleti ile kullanıyorum ve gerçekten dediğiniz doğru 2000-2200 civarı bir fiyatı varmış. Peki sizin önerebileceğiniz bir ektan kartı var mı ? 630M'den daha iyi değerler verebilecek ? çünkü gta 4 oynarken orta ayarlarda 30 fpsyi zorladığım oluyo geçemiyorum genelde
  • Güç kaynağının yeterli olması lazım bunun bataryasız kullanımla ilgisi yok
    İntel hd 4000 paylaşımlı olan ekran kartınız değiştirecekseniz onu zaten siz göremiyorsunuz
    Aygıt yöneticisinde 4 işlemci gözükmesi işlemcinizin 4 çekirdekli old. Gösteriyor sorun yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğim gibi mobil ekran kartları aşırı pahalı olduğu için bence gereksiz şuanda. Çünkü şuanki laptopunuz GT 630M kaldırabilecek güç kaynağına sahiptir. Sizin fark atmasını istediğiniz ekran kartlarını güç kaynağınız karşılamayacaktır. Onun yerine elinizdeki laptobu satıp yerine GTX 760M ekran kartlı modellere bakabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzFurkan

Güç kaynağının yeterli olması lazım bunun bataryasız kullanımla ilgisi yok
    İntel hd 4000 paylaşımlı olan ekran kartınız değiştirecekseniz onu zaten siz göremiyorsunuz
    Aygıt yöneticisinde 4 işlemci gözükmesi işlemcinizin 4 çekirdekli old. Gösteriyor sorun yok

Güç kaynağı olayını öğrendiğim iyi oldu teşekkürler HD4000'i değil de 630M ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum bu arada laptopumun 4 çekirdekli olduğunu bilmiyorudum peki sizin önerebileceğiniz bir ekran kartı var mı laptop için ? çünkü bazı oyunlarda aşırı derece fps düşüklüğü yaşıyorum yanı oyunu normal ayarlarda oynayamayacaksam ne anlamı kalır ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: GuitarMania

Dediğim gibi mobil ekran kartları aşırı pahalı olduğu için bence gereksiz şuanda. Çünkü şuanki laptopunuz GT 630M kaldırabilecek güç kaynağına sahiptir. Sizin fark atmasını istediğiniz ekran kartlarını güç kaynağınız karşılamayacaktır. Onun yerine elinizdeki laptobu satıp yerine GTX 760M ekran kartlı modellere bakabilirsiniz

öneriniz için teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşın dediği gibi laptopunuzun ekran çözünürlüğüne bağlı bir şey bu
    Ama gtx 760m işinizi kesin görür siz ona bir bakın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zzFurkan

Arkadaşın dediği gibi laptopunuzun ekran çözünürlüğüne bağlı bir şey bu
    Ama gtx 760m işinizi kesin görür siz ona bir bakın

teşekkürler
  • Laptoplarin ekran karti degismez.elinizde kalir cihaz.yeni almaniz lazim sogutmasi kasasi vb yetmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneryasar kullanıcısına yanıt
    hocam gta 4 icin kart almayta degmez oyun sorunlu zaten 7950 bile 30 fps yi gecmiyo bazen islemciye gereksiz yere yukleniyor baska oyunlar da durum nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneryasar

Bende HP Pavilion 15-b031st Ultrabook var. Özellikleri 8GB DDR3 Ram - 700GB (yaklaşık) sabit disk - Nvidia GeForce GT630M ekran kartı - i5-3317U 1.70Ghz işlemci var (Aygıt yöneticisinde neden 4 tane gösterdiğini anlamadım). Ben Nvidia GeForce GTX 780M ekran kartını alıp dahili ekran kartıyla değişim yapmak istiyorum(İçinde bir de İntel HD4000 isimli sabit ekran kartı var ). Bunu yapabilme şansım var mı ?

Kardeş dediğin laptopun ekran kartını değiştiremezsin.Değişmesi içim mxm ekran kartı olması gerekiyor.O da belli kartları destekler.Aygıt yöneticisinde işlemcinin dört tane göstermesinin sebebi ht (hyper threading) teknolojisinin olmasıdır.Sanal çekirdek anlamındadır.Aslında işlemcin 2 çekirdek ama bu teknoloji sanal olarak 4 gösteriyor...

• Teşekkür ederim
  • Kullandığın ekran kartı slotu mxm ise değiştirebilirsin fakat alacağın ekran kartına vereceğin para ısınması vs konularda sıkıntı çekebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.