Hastalık Sebebi İle Muaf Durumu
|
Merhaba arkadaşlar. İsteğe bağlı sigorta ödüyorum. Bazen imkanım olmuyor toplu ödeyemiyorum. Bu sebeple parça parça ödeme yapsam yani bir aylık primi 500,1000 gibi ödesem sorun olur mu?
Merhaba arkadaşlar. İsteğe bağlı sigorta ödüyorum. Bu ay maddi durumdan dolayı biraz geciktirecek gibi duruyorum. Bir makalede okudum, gecikme zammı ödenmeyen ay için günlük %3 olarak hesaplanır diye yazıyordu. Günlük olarak çok fazla zam işliyor aylık bazda hesaplandığı zaman. Bu zam aylık mı oluyor bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Yani ben 8000 civarında olan borcumu bir ay sonra ne kadar öderim? İlerleyen zamanda başka herhangi bir borç çıkar mı?
Varlık Yönetim Şirketleri Borca Nasıl Zam Uyguluyor?
Arkadaşlar merhaba. Bilindiği üzere banka borçları icra dairesinde belirli bir süre durduktan sonra varlık yönetim şirketlerine devir oluyor. Varlık yönetim şirketleri örnek olarak icra dairesinde yüz bin tl olan borcu ne kadar miktara kapatır? Borç bir iki yıl varlık yönetim şirketinde durduktan sonra o zamanın parasıyla icra dairesinde miktar yüz yirmi bin oldu diyelim, varlık şirketi bu borcu kapatmak için icra dairesinden daha yüksek miktar isteyebilir mi? İsterse borcu icra dairesinden kapatmakta bir mahsur olur mu?
İcralık olan kişinin isteğe bağlı sigorta ödemesi
Merhaba arkadaşlar.Başlıkta belirttiğim gibi icralık borçlarım var ve çalışmıyorum.Bu yüzden çalışmadığım bu süreçte sigortamı isteğe bağlı olarak yatırıyorum.Bunun bana herhangi bir şekilde olumsuz bir sonucu olur mu?
İSTEĞE BAĞLI SİGORTA
Merhaba arkadaşlar.Üzerimde icra bulunmasından dolayı sigorta kaydım yoktu, girişim var ancak primin sürekliliği yoktu.Ben de bu durumdan kendimi rahatsız hissettiğim için isteğe bağlı sigorta başlattım.Şimdi bağkur olarak çıkıyor kaydım.Bunun bana faydası ve zararı nedir?İleride emeklilik prim gününe sayılır mı bugün yatırdığım isteğe bağlı sigortalılık?İcradan dolayı herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?Hepinize teşekkür ederim şimdiden.
İcra Sıralaması
Merhaba arkadaşlar.Üzerimde üç farklı icra dosyası var.Şimdi bu dosyalar ortalama bir yıl ara ile işleme girdi.Ben bunları kendim icra dairesine ödemek istiyorum.Üzerimde herhangi bir malvarlığım yok. Ben şöyle bişey düşünüyorum.En küçük olan miktardan ödemeye başlayacağım ama en son açılan o dosya.Sıra cetveli diye bir şey okudum ama tam anlayamadım.Şimdi ben bu borcu yani en son açılan dosyayı öder kapatırsam diğer iki dosyanın alacaklısı herhangi bir dava açar mı bana öncelik benimdi ama bana ödeme yapmadı gibisinden?
Merhaba arkadaşlar.Forumda araştırdım ama bulamadım.Biliyorsunuz ki 50 cc motosikletlere sigorta yapılmıyor.Herhangi bir kazada kusurlu olmanız durumunda masrafı cebinizden ödüyorsunuz.Diyelim ki kusur karşı tarafın.O zaman süreç nasıl işliyor?Tutanak tutuluyor vs. kasko veya trafik sigortası sorun çıkartıyor mu karşı tarafın?
Hipertrofi ve askerlik muaf
Merhaba arkadaşlar.Kalbimde Iv hipertrofisi tanımında rahatsızlık ortaya çıktı.Ağrı, çarpıntı, bozuk ekg, hipertansiyon tanısı gibi durumlara yol açıyor.Bu durum askerlik yapmama engel oluyor mu? Daha önce bu hastalıktan dolayı muaf tutulmuş olan var mı?Teşekkür ederim.
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 454
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 58.697 (Bu ay: 1.435)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic