Şimdi Ara

Laptop ekran kartı çipi yanmış ne olur bu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kaymaya başladı açılış ekranı dahi böyle. Bilgisayarcıya sordum ekran kartı çipi yanmış değişecek falan dedi.
    Durum nedir sizce yaptırayım mı?
     Laptop ekran kartı çipi yanmış ne olur bu? Laptop ekran kartı çipi yanmış ne olur bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chtsydn -- 15 Mayıs 2015; 15:12:09 >

• Şayet yazılımsal değilse(temiz bir sisteme güncel sürücüler ile deneme yapmanızı öneririm), yapacak bir şey yok. Benzer standartta farklı bir kart satın alarak problemi çözebilirsiniz.

MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver

Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105

Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...
  • chtsydn kullanıcısına yanıt
    ekran kartı çipi en pahalı yeri. fabrikası yapıyor bildiğim kadarıyla o kordansatörleri yenileyecektir. o daha ucuz. ekran kartın kötüyse yenisini al derim kullanırım diyorsan uygun fiyata yaptır çipi nasıl tamir edecekmiş ki o adam ? çip ekran kartıyla tümleşik geliyor zaten.
    ekran kartı : nvidia geforce gt 430
    psu : 350w
  • sorun donanımsal. ayrıca belirtmeyi unutmuşum laptop dan bahsediyorum. 200tl ye yeni çip takarız falan dedi adam. pc zaten eski bu halde satarsan pc yi de 200e alırım dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    sonradan bir kaç dk. sonra oluşuyorsa bu arıza ,ekran kartının chip in üzerinde bulunan termal macun veya termal pad özelliğini yitirmiş ,kurumuş olabilir . geçen gün benim başıma geldi ,aynı sizin görüntü oluştu ve ekran kartı soğutucusunun chip e tam basmadığını gördüm . ısınan chip bu arızayı verebiliyor .

geniş boşluk varsa termal pad veya termal macun kullanarak bakır soğutucu yüzeyi tam sıkı basacak şekilde montaj yapın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 9 Şubat 2023; 18:49:35 >
    Daha Fazla Göster
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Açıldığı andan itibaren oluyor ve Windows logosu göründükten sonra daha ileri gitmiyor zaten hocam.

Başka bir yere daha sordum o da çip yanmış dedi ama değişicez demedi ama farklı bi makineyle tamir ediyoruz dedi fiyat vermedi. Kararsızım

bir takım ince iştir bunlar . basit bir chip değildir ekran kartı chip i .
    çok iyi temizlik ve tozsuz ortam gibi kriterlere sahip olması lazım ,en ufak bir toz zerreciği bile lehim toplarının istenildiği gibi lehimlenmesine engel olur .

tavsiyem başka bir servise göster , ne aklına yatıyorsa onu yap .ama tamirden uzun ömür bekleme . başka bir devre elemanı olsa garantidir ama konu GPU ise ??? !!!.
    Peki hocam sağolun. Yaptırcam mecburen ama birkaç farklı yere daha sorayım yine.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.