Şimdi Ara

Laptop CPU Sıcaklığı problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
26.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim laptop bi süredir fazlaca ısınmakta hatta bi kaç kere sanırım bu yüzden çat diye kapandı aniden.Sonra dan bi tane ısı gösteren program kurdum şimdi sıcaklığı takip ediyorum sürekli alet (CPU) 80-90 derece arasında çalışıyor. Fan da bi sorun yok gibi zaman zaman hızlanıp yavaşlayarak her zaman ki gibi çalışıyor.Laptopun yerinde de bi sorun yok.Nedir anlamadım walla.
    Video falan izlemeye geçince de ısı hızla 90 nı geçiyor. denemek için 2 video açtım 98 e kadar geldi orda sabitledi.

• Tabi ki aşırı bir derece .. 90 civarları.

İşlemci için 80'den sonrası risktir. Ama laptoplar çok ısındığı için.. ve bu yaz aylarının azizliği.. normal karşılamaya sebep oluyor. Sıcaklığı düşürmek istiyorsan, laptopun altının sürekli boş olmasına özen göstereceksin. Özellikle masaüstünde falan kullanıyorsan, havayı dışarı atamadığından bu sana -10C kadar yansır.

Bunun dışında sana en güzel tavsiyem laptop soğutucusu olacaktır. Laptopu oturtuyorsun üzerine.. Alttan soğuk hava.. Müthiş soğutuyor. Neredeyse 50C lere düşersin. Fiyatlarıda çok pahalı değil, 20-30lira birşey.

Örnek;

• baba çok saol güzel bi alete benziyo da benim asıl merak ettiğim bu sıcaklık sorunu normal bişeymi yani havalar sıcak olduğu için falan mı
    yoksa benim alette giderilmesi gereken bir problemmi var?
  • pek normal değil giderilmesi gerekir giderebilmen hususunda şunu tavsiye ederim fanın egzos kısmında kuvvetlice basınçlı hava ver veya üfle biraz olsun tozlarından arınmış olur en azından bi nefes alır alet
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Tabi ki aşırı bir derece .. 90 civarları.

İşlemci için 80'den sonrası risktir. Ama laptoplar çok ısındığı için.. ve bu yaz aylarının azizliği.. normal karşılamaya sebep oluyor. Sıcaklığı düşürmek istiyorsan, laptopun altının sürekli boş olmasına özen göstereceksin. Özellikle masaüstünde falan kullanıyorsan, havayı dışarı atamadığından bu sana -10C kadar yansır.

Bunun dışında sana en güzel tavsiyem laptop soğutucusu olacaktır. Laptopu oturtuyorsun üzerine.. Alttan soğuk hava.. Müthiş soğutuyor. Neredeyse 50C lere düşersin. Fiyatlarıda çok pahalı değil, 20-30lira birşey.

Örnek;

resimli bilgilendirme için teşekkürler

• Normal hocam, zaten 60-70'den aşağı sıcaklık yok laptoplarda. birde bu yaz ayı.. Normal karşılanabilir dereceler.

Ama dikkat et 90 üzerinde fazla tutma. O soğutuculardan da al birtane..
  • kimse kusura bakmasın sogutucu max 8 10 derece oynatıyo
    yapacagın sey garantiye gönder temizlenmesi gerektiğini söyle
    garantisi yoksa aç için fanları temizle 60ı geçmez olay bu kadar dostum.

diger arkadasım JANT laptopun hava delikleri bantla kapılmamıssa belki 50 derece faydası olabilir :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CPU SICAKLIK VE SYS FAN YARDIM!
    15 yıl önce açıldı
    Laptop fan değeri ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @rockdays5

Anlamadım dediğin?

1- O soğutucu bir laptopu en ideal duruma getiriyor, bilmesem söylemem.
    2- Sanırım yukarıda dediğimi yanlış anladın. 50 C faydası olur= 50C düşer demedim, 50C 'lere düşer dedim.
    3- JANT değil, Janti.

Sevgilerimle.
  • tamam arkadaşlar saolun çok faydası oldu şu durumda laplop kışa kadar bekliyecek kışın sıcaklıklar bi daha kontrol edilecek eğer hala sıcaklık yuksekse daha soğuk bir memlekete taşınılacak:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exantric -- 17 Temmuz 2009; 22:08:50 >
  • 70 derece bu havalarda normal sayılabilir fakat 90 derecenin yüksek olduğuna ben de katılıyorum
  • quote:

@rockdays5

Anlamadım dediğin?

2- Sanırım yukarıda dediğimi yanlış anladın. 50 C faydası olur= 50C düşer demedim, 50C 'lere düşer dedim.
    3- JANT değil, Janti.

Sevgilerimle.

tmm arkadasım k.bakma ama sogutucuların pek bi faydası yok sorunlu olan arkadas öncelikle fanları ve hava cıkıslarını temizlemeli yada temizletmeli.
  • Benim laptop şu anda 60-65 derece arasında gidip geliyor ama oyun açıp 1-2 saat sonra oyunu kapattığımda 90 derecenin üstüne çıkıyor. Bu normalmi? Birde fanları nasıl temizleyeceğim bilgi verirseniz çok sevinirim.
  • laptop un altina bir seyler koy sadece uc kismina soyle yukselsin ama ortasi bos kalsin

derece yerinde durmazken laptopun sicakligi nasil yerinde dursun havalardan dir gecer gider merak etme
  • quote:

Orjinalden alıntı: rockdays5

quote:

@rockdays5

Anlamadım dediğin?

3- JANT değil, Janti.

Sevgilerimle.

tmm arkadasım k.bakma ama sogutucuların pek bi faydası yok sorunlu olan arkadas öncelikle fanları ve hava cıkıslarını temizlemeli yada temizletmeli.

Önemli değil.

Söylediğine katılıyorum, fanlar ve hava çıkışları.. temizlenmeli.
  • ya arkadaşLar format atmadan önce cpu ölçme programı vardı ama adını unuttum ... program simgesine tıkLayınca masaüstünün sağ tarafında analiZlER yapıodu...cpu sıcakLığını fLn grafikLer şekLinde gösteriodu..adını bilen varsa yazsın lütfen teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janti

@rockdays5

Anlamadım dediğin?

3- JANT değil, Janti.

Sevgilerimle.

haklısın bende katılıyorum ama bu otebooktan notebook a değişiyor her kasa farklı çünkü mesela hp kullanıyorum bende belkın ın sogutucusunu kullanıyorum çokta memnunum ama en aşağı 60 derece falan oldu
    ama etkilemiyor denilemez çok yararlı bence notebook kullanan herkes notebooku nun uzun ömürlü olmasını istiyorsa kullansın özellikle hp kullanıcılarını tavsiye ediyorum

saygılarımla...
  • windows 8 işletim sistemim var. format attım geçenlerde. bilgisayarımda durup dururken kapanma gibi bir sorun yoktu format attıktan sonra bilgisayar kapanmaya başladı. yardım edrseniz sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar benimde laptopta ısınma sorunu var. Pc 2. yılını doldurdu 4-5 ay falan geçti üzerinden pcyi hiç kullanmazken işlemci sıcaklığı 50-55 arası sayfalarda gezinmeye başlıyorum, sıcaklık oluyor 90 derece bir kere 120 gördüm görür görmez pc çat diye kapandı. Fan kapağını açtım temizledim. Bayağı toz vardı, temizledim. Ama sonuç yine aynı sayfalarda gezinince sıcaklık artıyor. Chrome'da bir sekme açtığım zaman 70-80 derece oluyor. Bir türlü anlayamadım temizlediğim halde yine de nafile. Artık gerçekten kafayı yememe ramak kaldı. Yardımcı olabilecek biri varsa yardım edebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: anilguleryuz

Merhaba arkadaşlar benimde laptopta ısınma sorunu var. Pc 2. yılını doldurdu 4-5 ay falan geçti üzerinden pcyi hiç kullanmazken işlemci sıcaklığı 50-55 arası sayfalarda gezinmeye başlıyorum, sıcaklık oluyor 90 derece bir kere 120 gördüm görür görmez pc çat diye kapandı. Fan kapağını açtım temizledim. Bayağı toz vardı, temizledim. Ama sonuç yine aynı sayfalarda gezinince sıcaklık artıyor. Chrome'da bir sekme açtığım zaman 70-80 derece oluyor. Bir türlü anlayamadım temizlediğim halde yine de nafile. Artık gerçekten kafayı yememe ramak kaldı. Yardımcı olabilecek biri varsa yardım edebilir mi?
    quote:

Orijinalden alinti: anilguleryuz

Merhaba arkadaslar benimde laptopta isinma sorunu var. Pc 2. yilini doldurdu 4-5 ay falan geçti üzerinden pcyi hiç kullanmazken islemci sicakligi 50-55 arasi sayfalarda gezinmeye basliyorum, sicaklik oluyor 90 derece bir kere 120 gördüm görür görmez pc çat diye kapandi. Fan kapagini açtim temizledim. Bayagi toz vardi, temizledim. Ama sonuç yine ayni sayfalarda gezinince sicaklik artiyor. Chrome'da bir sekme açtigim zaman 70-80 derece oluyor. Bir türlü anlayamadim temizledigim halde yine de nafile. Artik gerçekten kafayi yememe ramak kaldi. Yardimci olabilecek biri varsa yardim edebilir mi?

fany temizlediniz bari söküp altyndaki termal macunuda temizleyip yenisini sürseydiniz. sorununuz çözülürdü

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Orijinalden alinti: anilguleryuz

Merhaba arkadaslar benimde laptopta isinma sorunu var. Pc 2. yilini doldurdu 4-5 ay falan geçti üzerinden pcyi hiç kullanmazken islemci sicakligi 50-55 arasi sayfalarda gezinmeye basliyorum, sicaklik oluyor 90 derece bir kere 120 gördüm görür görmez pc çat diye kapandi. Fan kapagini açtim temizledim. Bayagi toz vardi, temizledim. Ama sonuç yine ayni sayfalarda gezinince sicaklik artiyor. Chrome'da bir sekme açtigim zaman 70-80 derece oluyor. Bir türlü anlayamadim temizledigim halde yine de nafile. Artik gerçekten kafayi yememe ramak kaldi. Yardimci olabilecek biri varsa yardim edebilir mi?

fany temizlediniz bari söküp altyndaki termal macunuda temizleyip yenisini sürseydiniz. sorununuz çözülürdü

Sadece fanın altında mı var termal macun? İşlemcinin ve gpu'nun ayrı değil mi? Fana bağlı olan 2 tane bakır boru var. Dostum laptoptan anlıyorum desem yalan söylemiş olurum. Masaüstü pc'im olsaydı hallederdim ama konu laptop olunca hiçbir şey yapamıyorum. Anlayamıyorum çünkü toplamak çok zahmetli ama eğer sadece fanın altında termal macun varsa yenilerim. Onda bir sorun olmaz. Ama işlemciye'de ulaşabilmek gerekiyorsa onu yapamam :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.