Şimdi Ara

Lanet olsun 4870 e parçalamak istiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
3.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Dreamscape

quote:

Orjinalden alıntı: karakoyunn

siz yazınca aklıma geldi, kartı göndermeyi düşünüyorum ama ekran kartı olmadan bilg açılırmı acaba? düşük çözünürlükle falan bilgisayarla uğraşabilirmiyim? sonuçta sürücü yüklemediğimizde çalışıyor, bu şekilde düz mantıkla çalışması lazım değilmi

Kartı goturunce aldıgın yerden onboard bir grafik kartı iste onu tak bilgisayar acılır

"Kartı goturunce aldıgın yerden onboard bir grafik kartı iste onu tak bilgisayar acılır"

• quote:

Orjinalden alıntı: spawn42

quote:

Orjinalden alıntı: Dreamscape

quote:

Orjinalden alıntı: karakoyunn

siz yazınca aklıma geldi, kartı göndermeyi düşünüyorum ama ekran kartı olmadan bilg açılırmı acaba? düşük çözünürlükle falan bilgisayarla uğraşabilirmiyim? sonuçta sürücü yüklemediğimizde çalışıyor, bu şekilde düz mantıkla çalışması lazım değilmi

Kartı goturunce aldıgın yerden onboard bir grafik kartı iste onu tak bilgisayar acılır

"Kartı goturunce aldıgın yerden onboard bir grafik kartı iste onu tak bilgisayar acılır"

Komple kasa istesin

• ne varsa HIS de var
  • Saphhire HD 4870 lerin hatalı olduğu belli burda sorun yok zaten çözümü de belli bios update.Neyin tartımasını yapıyosunuz?Nvidia fanları hemen toplanmış bunu da anlamak güç.Ne zaman ATI de bi sorun olsa hmn çamur atmaya başlarlar.NVidia alın yola devam.Ama ATI ye çamur atmayın.
    Saygılar.
  • valla yorumları okudum sapphire ait kötü yorumlar okudum fakat ben hiçbirine katılmıyorum.yıllardan beri ekran kartım sapphirdir.hiçbir problem yaşamadım.x1900 gt vga m bozuldu sapphire hd 3850 yolladılar.

neyse sizin konunuza gelince siz yazılı bir şekilde bir not yazarak servisine yollayın sorununuz çözülecektir.bide kartın seri numarasını pentanın sitesinden kontrol edin sapphire disbiritörü.eğer kayıtlı ise direk pentaya yollayın.

geçmiş olsun.
  • ATI=HIS ICEQ
    NVIDIA=Calibre.

Özel soğutmalı modelle kayıtsız şartsız en iyi modellerdir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: şampiyon bilo

ATI=HIS ICEQ
    NVIDIA=Calibre.

Özel soğutmalı modelle kayıtsız şartsız en iyi modellerdir.

+ zotac
  • Şu an Sapphire 4870 toxic soğutuculu düz model kullanıyorum. <gayet memnunum karttan. Bu 2. Sapphire kartım ilkindende memnundum. Ve garantide sorun çıkartmıyorlar. Kısa sürede birebir değişim yapıyorlar. Bendeki model %30 fan seviyesinde idle 39 derecede furmark stabilite testinde 54 derece stabil kalıyo
    Bence sen aldığın yere kartı götür servise yollasınlar sorunun kısa sürede çözülür sanırım ve umarım. Kendin bişey yapma kartın garantisi sorun olabilir sonra
    geçmiş olsun
  • bende şimdi okudum nvidia fanı bir kişi göremedim yazanların içinde.. olumsuz olan hiç birşeye açık değilsiniz.. gözü kapalı kart kullanıyorsunuz.
    gelelim sapphire hayatta yakınından geçmem bir daha.. Ati his alınır
    quote:

Orjinalden alıntı: alirezzak

Saphhire HD 4870 lerin hatalı olduğu belli burda sorun yok zaten çözümü de belli bios update.Neyin tartımasını yapıyosunuz?Nvidia fanları hemen toplanmış bunu da anlamak güç.Ne zaman ATI de bi sorun olsa hmn çamur atmaya başlarlar.NVidia alın yola devam.Ama ATI ye çamur atmayın.
    Saygılar.
  • yahu arkadaşlar bana kalırsa bu tammamen şans işi,bende asusun 8800gtx i vardı 1.5 yılda mort oldu ama helal olsun boğaziçine hemen iade aldılar bende yerine MSI 280gtx istedim verdiler üstüne artan paraynanda Q9550 E0 cpu aldım (para ilavesi oldu tabi)

aynı şeyi datagate için de söylerim adamlar kesinlikle mağdur etmiyorlar

not;perakende olarak izmir dağıt bilgisaya 'dan almıştım ürünleri ama benim söylediğim esas önemli olan distribütörlerdir,değişimi yada iadeyi onlar yaparlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s@ndok@n -- 18 Şubat 2009; 18:20:28 >
  •  Lanet olsun 4870 e parçalamak istiyorum

Lanet olsun 4870 e parçalamak istiyorum

ati üretimi olan hd4870

bu kartlar arasında etiketten başka bir fark yok, referans tasarım zaten sorunlu bir model çoğı kullanıcı şikayetçi, onun yerine markaların kendi pcb sini kullandığı modellerin alınmasını öneriyorum. yani kartın sorunlu çıkmasıyla saphirenin bi alakası olduğunu düşünmüyorum,

soğutucu farkını önemsemiyorum pcb ye önem verilmesi gerektiğini söylüyorum, saphirenin mavi pcb li referans soğutuculu hd4870 ekran kartını görmüştüm, sorun çıkaracağını sanmıyorum

Lanet olsun 4870 e parçalamak istiyorum

• Sorun soğutucuysa, vede referans kartı almışsanız, aslında hiç de iş işten geçmiş sayılmaz.

Şuan en kaliteli soğutucu 100 lira.Bende 4850 referans var, masaüstünde 35'lere çekmeme rağmen, oyunlarda kart iyice ısınıyor, gözle görülür bir şekilde Fps düşüşü yaşanıyor.300

lira vermişim zaten karta, bide 100 lira soğutucuya vermek istemiyorum.İkinci elden kaliteli bir şey alıp takıcam, sorun çözülücek.

Pcb renk olayı da soğutucuyla uyum olması açısından bence resimlerden anlayabilirsiniz...
  • [font="Calibri"]Servise Yolla
  • ati=allah düşman başına vermesin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozan1995

ati=allah düşman başına vermesin

Harika bi düz mantık hocam sen böyle devam
  • arkadaslar ımzamdakı sıstem var.160gb samsung hdd vardı degıstım sorun cozulmedı.sonra 4 gb ram adlım 2x2 1066 mushkın gene cozulmedı.mesela pes2009 de hafıf takılmalar oluyor.Guc kaynagımı sorun yapıyor.yoksa ekran kartındamı sorun var anlamadım.power color pcs 512mb ekran kartım var.sogutma olarak hıc bır sorunum yok.%50 fanda bıle ses cıkarmıyor.%70 lere alıyorum gene sesını duymuyorum kasa sesınden.
  • ilk referans tasarım 8800GT 'lerden de çok çektik.

Elimde bir Asus 8800GT var. İlk çıkanlardan.
    Fanı normal devirlerdeyken, kartı soğutmaya yetmiyordu. Ancak kart aşırı ısınmaya başlayınca çok yüksek devilerde çalışıyor, bu durumda da çok gürültü yapıyordu.
    Oyunlarda herhangi bir hata ya da sistemi kilitleme gibi bir durum söz konusu değildi ama gürültü rahatsız ediciydi.

Bir indirimden faydalanıp, dolar da düşükken AC Silencer 5 kapmıştım bir tane. 35ytl 'ye. Sorun o şekilde çözüldü.

Ekran kartı bios güncellemesi ise gerçekten sakat bir iş.
    Elimdeki Asus 8800GT 'ye modifiyeli bir bios kurayım dedim ve bunu windows üzerinden yaptım. Büyük bir hataydı. Kart doğru düzgün çalışmaz oldu. Oyunlarda çok ciddi grafik hataları çıkmaya başlamıştı.
    Bu işi mutlaka DOS ortamında yapmak gerekiyormuş. En doğrusu ise; başka bir ekran kartı kullanarak bios güncellemesiymiş. Neyseki DOS ortamından tekrar yüklediğim Bios'da sorun çıkmadı. 1 yıla yakın süredir hatasız kullanıyorum kartı.

Bios güncellemesini kendiniz yapmak isterseniz, windows üzerinden yapmayın.

Kolay gelsin.

• biosu kesinlikle kendim güncellemeyeceğim

bilgim yetersiz bilgisayar konusunda, sadece format atabilirim ayrıca kesinlikle riske giremem.

penta sitesini kontrol ettim, kartım garanti kapsamında, yarın telefonla görüşeceğim ve kargoyla göndermeye çalışacağım. öncelikle kesinlikle değiştirmek istiyorum bu kartı, inanılmaz şekilde soğudum ve içim rahat etmiyecek biliyorum.

yardımcı olan herkese teşekkür ederim
  • bende de aynı sorunlar vardı aldım deli oldum 1 haftada iade ettim
  • Zaman zaman bu tür sıkıntılar olabiliyor sonuçta bana göre sapphire yeni bios sürümünü yayınlayarak işi kurtarmış, son kullanıcıların bir çoğu araştırarak bioslarını güncellemişler, yapmayan yada çekinen kişilerin olması normal zaten onlarda servise gönderip yine bir şekilde problemini çözmüş benim anlamadıgım hemen bir kaç kişinin zaten sapphire şöyle yok böyle diye ortalığa çıkıp akıl bulandırmaları, bana göre sapphire atinin en degerli üreticilerindendir bu konuya bakıp belki 4870 için farklı alternatifler düşünülebilir ama buna rağmen bu hafta ben yinede sapphire 4870 modelini alıcam, yaşadıgım yerde vergiler dahil 170€, sorun çıkarsada biosu güncelleyip yoluma devam edicem ama kartı kırmak gibi bir lüksüm olmaz . Sonuçta bazı arkadaşlar nasıl nvidia için zotacı öneriyorsa, ati içinde sapphire oyledir. Zaten çoğunu biliyorsunuzdur sapphire ve zotac firmalarının sahibi aynı

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.