1-arkadaşlar 12V 5W flamanlı bir ampülü, kapattıktan sonra yavaşça sönmesi için hangi değerde kondansatör kullanmalıyım ?
teşekkürler...
bu senin nekadar yavaşça sönmesini istediğine bağlı bence deneyerek bulabilirsin çünkü görmen lazım2200mikrofarat dan başla süreyi beğenmezsen 2tane 2200 ü paralel bağlayıp süreyi uzatabilirsin.deneyerek bulursun istediğini.
Paralel bağladığında FARAT yarıya düşecektir dimi? Ayrıca senin için buradaki Voltaj 16 V olsa yeterlidir
quote:
Orjinalden alıntı: _KARDELEN_
Paralel bağladığında FARAT yarıya düşecektir dimi? Ayrıca senin için buradaki Voltaj 16 V olsa yeterlidir
seri bağlantıda doğrudur voltaj artar fakat kap da 2 kat azalır efendim
arkadaşlar elimde bulunan 2 adet 1500uf 16v kond. paralel bağlayıp denedim, nerdeyse hiç faydası olmadı ama led taktığımda led 20 sn içinde yavaşça söndü.. psu dan söktüğüm 330uf 200vw konds.ler işe yarar mı acaba?
arkadaşlar elimde bulunan 2 adet 1500uf 16v kond. paralel bağlayıp denedim, nerdeyse hiç faydası olmadı ama led taktığımda led 20 sn içinde yavaşça söndü.. psu dan söktüğüm 330uf 200vw konds.ler işe yarar mı acaba?
sence işe yararmı onların kapasitesi daha düşük digerlerine göre sen 2-3 adet 4700uf bagla ozaman işini görebilir
quote:
Orjinalden alıntı: sezer1247
quote:
Orjinalden alıntı: ozgurgokhan
quote:
Orjinalden alıntı: _KARDELEN_
arkadaşlar o iş öyle olmaz kondansatörle bu işi çozmeye kalkarsanız bu iş faratları blcaktı ki yer sorunu ortaya çıkıcaktır
en iyisi o kondasatörü bir transitörün beyzi ne bağlayın be trnsisörle lambayı sürün kondasatörese paralel bir direçle sönme süresini ayarlayın böylece çok daha ufak ve ucuz biryöntem elde etmiş olacaksınız
quote:
Orjinalden alıntı: leeon
arkadaşlar o iş öyle olmaz kondansatörle bu işi çozmeye kalkarsanız bu iş faratları blcaktı ki yer sorunu ortaya çıkıcaktır
en iyisi o kondasatörü bir transitörün beyzi ne bağlayın be trnsisörle lambayı sürün kondasatörese paralel bir direçle sönme süresini ayarlayın böylece çok daha ufak ve ucuz biryöntem elde etmiş olacaksınız
Bağlanan paralel direnç yerine potansiyometre takılarak süre el ile daha kolay ayarlanabilir. Transistör olarakta piyasada bol miktarda bulunan ve çok ucuz olan 2n3055 power transistörünü kullanabilirsiniz.