Şimdi Ara

Lada'ya ne oldu da artık çıkış yapamıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski ladaları görüyorum zamanında çok iyi çıkış yapmış samarayla benim komşuda var başka arabaya binmiyo çok seviyo aracı şimdi yeni ladaları hiç görmüyorum...nolduda artık satılmayan araçlar arasında yerini aldı....
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Eski arabaları hala Rusya'da üretiliyor ama dışarı pek çıkmıyor. Sadece Kalina ve Niva dışarıya satılıyor. Samara gibi bir araba çıkartsın yine satar. Gerçi Niva'da 30 yıldır aynı kasayı kullanıyor. 80 yılında da aynı kasaydı şimdi de aynı.
  • Rusya, kapitalizme uyum sürecine girdikten sonra bu konuda ısrar etmenin bir mantığı olmadığını kavradı yavaş yavaş. Kendi malını üretmek yerine, dışarıdan tanınmış markaları getirip satmak çok daha mantıklı geldi adamlara. Belki Skoda gibi bir değişim sürecine girebilirler lakin o da tıpkı Volkswagen-Skoda ilişkisi gibi bir durum sonucunda ortaya çıkar diye düşünüyorum. Yani şirket, isminin yardımıyla, küresel ölçekli bir şirkete dönüşebilir, bir başka şirketin desteğiyle. O saatten sonra da dediğim gibi, Lada'nın sadece ismi kalır :)
  • Lada samara 1984 de yapıldı.1984 yılında sınıfındaki corolladan ve goften daha iyiydi. 1984 model bir arabada içerden hidrolik kumandalı far yükseklik ayarı var. Yokuş aşağı inişlerde ve ayağınızı gazdan çektiğinizde yakıtı kesen elektirikli cutoff sistemi var . Beyin tabir edilen ve birçok arabada 90lardan sonra kullanılmaya başlanan elektronik ateşleme var. Karburatördeki vakumu ölçerek anlık yakıt tüketimini içerdeki göstergeye aktaran economiser var.Çapraz fren sistemi var. ve arkasında 40 yıl amerikaya kafa tutabilmiş Sovyet mühendisliği var.lada samara mercedes jaguar gibi mükemmel olması amaçlanan bir araba değil ama fiyatına göre amacına göre başarılı bir araba .Türkiyede arkaarkaya 3,4 yıl en çok satılan ithal arabaydı.
  • lada teknoloji olarak diğer araba firmalarını çok gerisinde kaldı.bir zamanlar lada samara adlı bir araba vardı,bu arabanın alınmasının tek nedeni soğuk hava şartlarına inanılmaz uyum göstermesi(ee nede olsa rus firması soğuk onların göbek adı)ve dirençli olması ama artık patlama yapamaz...

Detroit Pistons

• Sıfır Samara'lar Rusya'da 2 yıl öncesine kadar üretilip satılıyordu. Halen üretiliyor mu bilmiyorum ama muhtemelen üretiliyordur.
    Bugün 2000 Model bir Vega'yı 5000-6000 Lira'ya alabiliyorsunuz :) Şahin parasına. Ama benim canım halkım Şahin alıyor işte
    Lada'nın olumsuz bir imajı var. Nedense insanlar arabanın markası ne sorusuna Lada cevabını verirker ezilip büzülüyorlar Oysa ki iyi arabadır Ladalar. Haa şu var sorunlusuna denk gelirseniz Allah kolaylık versin. Ama temizi başınızı ağrıtmaz. Sorun vermeye bir başlarsa ardı arkası kesilmez. Garip bir arabadır.

Eski bir Samara kullanıcısı olarak Doğan SLX'lere dikiz aynasından bakmanın çok güzel bir duygu olduğunu söylemek isterim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yok artık Nihat Doğan da mı....
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yakında lada 2116 ile tekrar çıkış yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 25 Şubat 2010; 18:01:57 >
  • rusların kalitesiz gözükse de mükemmel işleyen mühendislikleri(rus mallarını genel olarak bilirim) artık dünyadaki(ve Türkiyede ki) gösteriş meraklısı müşterilerin ilgisini çekemiyor. bu da pek patlama şansı bırakmıyor ladaya.

Orijinalden alıntı: efsane_asık

Eski ladaları görüyorum zamanında çok iyi çıkış yapmış samarayla benim komşuda var başka arabaya binmiyo çok seviyo aracı şimdi yeni ladaları hiç görmüyorum...nolduda artık satılmayan araçlar arasında yerini aldı....

hemen hemen aynı başlangıç fiyatına dacia hyundai kia chevy gibi araçlar varken tercih edilmiyor artık
  • lada bence iyi arabadır istanbulda özellikle al 5bine samara koy kapıya çoluk çocuk çizdimi derdi olmaz çizilsede pek üzülmezsin 0 arabalara kıyasla aynamı kırıldı 10 lira tampon mu çatladı 40 50 lira

Bu model cok satar.

quote:

Orijinalden alıntı: kritios

yakında lada 2116 ile tekrar çıkış yapacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.MARX

İçide cok güzel

Bu model cok satar.

quote:

Orijinalden alıntı: kritios

yakında lada 2116 ile tekrar çıkış yapacak.

bende bunu bekliyorum aylardır ama ne çıktı ne geldi ruslar agırdan aldıkca işleri zor toplarlar

• Kesin çok satar..Hatta rekorlar kırar ülkemizde.

Orijinalden alıntı: bucakli

Kesin çok satar..Hatta rekorlar kırar ülkemizde.

• Bildiğim kadarıyla Renault satın aldı. %49 olması lazım. %50si ise rus hükümetinde. Yani söz hakkı onlarda. Renault dacia ve nissana yaptığı gibi bir yeniden yapılanma planlıyordu ama kriz vurdu tabi. İnşallah tekrar üretime dönerde fiyat performans araçlarına tekrar kavuşuruz.

http://forum.donanimhaber.com/m_36502681/tm.htm
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.